BLOGKERESŐ

2021. június 22., kedd

Legendás kozmetikumok: Garnier Micellás Arctisztító Víz

2533 véleménnyel és 4,32 csillaggal a Krémmánia legnépszerűbb arcápolója már jó ideje a Garnier Micellás Arctisztító Víz, ami a Bioderma Sensibio H2O Micellás Lemosó olcsóbb alternatívájaként került be a köztudatba. A legendás kozmetikumok sorozatunkban most ezt néztük meg közelebbről. ☺



A Garnier Micellás Arctisztító Víz (899 Ft / 100 ml és 1299 Ft / 400 ml) a márka leírása szerint a sminkeltávolítás, arctisztítás és az egész arcbőr megnyugtatásának (arc, szem, száj) egyszerű módja, egyetlen mozdulattal, mivel a micelláknak köszönhetően az arctisztító mágnesként vonzza magához a szennyeződéseket. A Micellás Arctisztító Víz 400 ml kiszerelése körülbelül 200 használatra elegendő.

Népszerűségének fő oka, hogy bár rendkívül gyengéd formulájú, a tapasztalatok szerint mégis remekül leviszi a sminket, anélkül, hogy irritálná az érzékeny bőrt vagy kellemetlen, ragacsos réteget hagyna maga után. 

A micellás szerkezetű lemosók egyébként onnan kapták a nevüket, hogy olyan részecskék találhatóak bennük, melyek leegyszerűsítve annyit csinálnak, hogy felbontják a szennyeződés és a bőr közti kötéseket a molekulákban, majd magukhoz is vonzzák a szennyeződéseket, különösen a zsíros jellegűeket (pl. a sminket), és ún. micellákba zárják azt. Bár ez most úgy hangzott, mintha a micellás technológia valami nagyon különleges, újszerű dolog lenne, de nem az: ezek a részecskék is teljesen szokványos, korábban is alkalmazott nem ionos felületaktív anyagok, amik annyiban térnek el a többi lemosó hasonló funkciójú összetevőjétől, hogy igen elenyésző mértékű csak a habzásuk, vagyis a micellás lemosók előnye, hogy önmagukban is nagyon hatékonyak arctisztításra és sminklemosásra, így spórolunk velük 2 lépést, plusz vizet (Figyelem! Ez nem egyenlő azzal, hogy nem kell lemosni a tisztítás végén a bőrt! Le kell, csak nem lesz szükség hozzá annyi vízre!) és rengeteg fölösleges összetevőtől kíméljük meg az arcunkat, egy micellás lemosó INCIje ugyanis jó ha 10 és 20 közötti számú elemből áll.

A Garnier Micellás Arctisztító Víz INCI listája is igen rövidke, mindössze 7 elemből áll. A kulcsösszetvői különféle gyengéd felületaktív anyagok, melyek oldják az olajokat és az olajban oldódó összetevőket; közülük a Hexylene Glycol nem csak nem csak nagyon gyengéd, hanem kellemes, hidratált bőrérzetet hagy maga után. Ezeken kívül találhatunk benne még hidratáló, vízmegkötő hatású Glicerint  is, ami többek közt a felületaktív összetevők roncsoló, szárító hatását is hivatott kiküszöbölni. 


A lemosót eddig 2533-an véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pro:
  • olcsó
  • teljesen vízszerű a formulája
  • nem hagy maga után zavaró réteget
  • illatmentes
  • nem irritálja, szárítja vagy csípi a bőrt vagy a szemet
  • könnyedén eltávolítja a nem vízálló sminket, szépen tisztítja a bőrt
  • nagyon gyengédek az összetevői
Kontra:
  • nincs ☺

Összességében: Nagyon olcsó és gyengéd micellás víz, így ha használtok ilyesmit, akkor egy jó low budget választás lehet micellás vízre, viszont nagyon fontos, hogy ha napi szinten használjátok, akkor használat után legalább sima vízzel leöblítsétek a maradékot az arcotokról, hogy az ott maradó felületaktív anyagok egészen biztosan ne okozhassanak kárt a bőrötökben.


Ti próbáltátok már? Szeretitek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése