BLOGKERESŐ

2023. április 11., kedd

Így varázsold tisztává a hajkefédet, hogy ne legyen belőle bacitelep

Míg hajunkat heti két, akár három alkalommal is megmossuk, a fésűk és hajkefék jóval ritkábban élvezik a fürdőzést, pedig igencsak szükségük lenne a rendszeres tisztításra. A hajról és fejbőrről rárakódik a faggyú, a hajformázókból is jut sörtékre, mindez pedig tökéletes, ragacsos tptalajt képez a szennyeződéseknek, baciknak, amiket így nyilván, a következő fésülködés alkalmával vissza is juttathatunk a hajunkra.


A fésűk tisztítása nem nagy varázslat. Elsőként távolítsd el a hajszálakat kézzel vagy használhatsz hozzá spéci hajkefe tisztítót is. Ezek fogai kellően vékonyak és hosszúak hozzá, hogy kiszedjék a hajszálakat a sűrűbb fogazatú hajkefékből is, amire nem javasoljuk, hogy egyik fésűddel tisztítgasd a másikat. Ugyanis ha vékonyabb, sérülékenyebb anyagból készült a keféd sörtéje (pláne, ha természetes és nem műanyag sörtés) könnyen sérülhetnek, meghajolhatnak ettől az egymáshoz dörzsöléstől.


Olivia Garden Hajkefe tisztító I ebelin Hajkefe- és Fésűtisztító


Második lépésként jöhet tisztítás. A műanyag fésűket és hajkeféket áztasd be egy tál meleg vízbe, tegyél rájuk sampont (amelyik nem vált be, pont jó erre a célra, hogy elfogyjon). Kis fejű körömkefével vagy egy kiszuperált fogkefével már ekkor is eloszlathatod rajtuk a sampont.

5-10 perc áztatás után finoman sikáld át műanyag fésűidet és keféidet ismét, hogy eltávolíts minden piszkot. Alaposan öblítsd le és törölgesd át őket egy törölközővel, és a keféket sörtékkel lefelé fordítva tedd le, hogy megszáradjanak.

Avon Advance Techniques Professzionális hajformázó fésű I Tangle Teezer The Original hajkefe I Tangle Teezer The Ultimate Hairbrush

A természetes sörtékkel rendelkező és/vagy fa testű hajkefék esetén más módszert érdemes használni, hisz ezek a típusok gyorsan tönkremennek a rendszeres áztatástól. Miután eltávolítottuk a hajszálakat a sörték közül, benedvesített ujjaink közt habosítsunk fel egy kis sampont, majd ezt oszlassuk el a sörtéken. Finom mozdulatokkal juttassunk belőle mindenhová, hogy fel tudja oldani a szennyeződéseket - azonban ne dözsöljük, nyomkodjuk erősen. Mossuk le alaposan a sampont a hajkeféről, de ne áztassuk, legyünk gyorsak és hatékonyak, majd alaposan törölgessük át az egész hajkefét puha törölközővel és szintén fektessük rá sörtékkel lefelé, hogy teljesen kiszáradjon.

Body & Soul Vaddisznósörtés Hajkefe I BrushArt Hair Boar bristle paddle Hajkefe I Janeke Bobinga Wood Hajkefe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése