BLOGKERESŐ

2023. május 23., kedd

Ezt várhatod a hajnövesztő szérumoktól

Számos oka lehet a hajhullásnak, illetve annak, ha úgy tapasztaljuk, hogy elvékonyodott, gyengébbé vált hajunk. Hormonális eredetű okok és betegség is húzódhat a háttérben, jelentkezhet stressz hatására, helytelen táplálkozás, vitamin- és/vagy ásványianyag-hiány következtében, vagy akár amiatt is, ha gyakorta viseljük szorosan összekötött kontyban, copfban a hajunkat. Épp ezért szinten nincs életkor és élethelyzet, amikor ne érezhetnénk úgy, szükségünk van egy hajnövesztő, hajerősítő szérumra.


Fontos azonban már a téma boncolgatásának kezdetén megjegyezni: mivel számos olyan tényező is okozhatja a hajhullást, ami orvosi kezelést igényel, nincs az a szérum, sampon vagy bármi más kozmetikum, ami egy megfelelő kivizsgálást helyettesíthet.

Hajnövesztés korlátokkal

Tényleg nem célunk, hogy elvegyük a kedveteket ezektől a kozmetikumoktól, ám fontosnak tartjuk, hogy reális elvárásokat támasszatok velük szemben, ezért azt is ki kell emelni, hogy az elhalt hajhagymákat nem lehet "feléleszteni", és az a haj életciklusának genetikailag ránk jellemző hosszát sem tudjuk befolyásolni. Amit tehetünk, hogy igyekszünk ellátni a fejbőrt és ezáltal a haj szerkezetét olyan hasznos hatóanyagokkal, amik mérsékelni tudják a negatív hatások miatti erőteljesebb hajvesztést, hajgyengülést.

Hajnövesztés - fejbőrápolás

Nagyon fontos, hogy ha valamiképp szeretnénk hajszálaink növekedésére hatni, az ápolást kezdjük a hajas fejbőrnél. Az egészséges haj alapja ugyanis ez, és ebből a szempontból a hajnövesztő szérumok tényleg a segítségünkre lehetnek. Hidratálják a fejbőrt, csökkentik a samponok szárító hatását, regenerálják a külső környezeti ártalmak hatásait, ideálisabb körülményeket teremtenek hozzá, hogy hajszálaink egészségesebbek legyenek,  - és ez kihat azok növekedésére is.

Hajnövesztő szérumok a Krémmániáról


A Helia-D Regenero Hajhullás Elleni Regeneráló Esszencia egészen szuper, 4,75-ös értékelésen áll nálunk, a gyóngynövények hatóanyagaira épülő készítményről úgy találtátok, könnyű használni és eredménye látványos, de ehhez fontos, hogy kitartóan használjuk, hisz az eredmények pár hét után kezdenek szembeötlőek lenni.
A L'Oreal Paris Elseve Full Resist With Aminexil 1,5% Szérum a nevéből is kiolvasható hatóanyagra építi képességeit, mely többeteknek valóban segített mérsékelni a hajhullást. Ennek is szükséges 4-5 hetet adni, hogy meglássuk, esetünkben valóban segíti-e a helyzet javítását. Volt, akinek nem ez hozta meg a megoldást.
A Crazy Hair Fejbőrápoló nemrég havi leg is lett nálunk, köszönhetően annak, hogy alkoholmentes formulája, növényi eredetű hatóanyagai valamint peptidtartalma révén kapásból ötcsillagos értékelésekkel nyitott. Könnyed, vizes állagú, pumpás spray fejével könnyű célozni a hajtövekre, és a visszajelzések szerint szépen hidratálja a fejbőrt, csökkenti a szárazságból adódó viszketést, irritációt.
A Revalid Regrowth Szérum 3% Redensyl tartalmára alapozza képességeit, melynek köszönhetően 3 hónapos használatot követően látványosan megváltozik a hajnövekedés mértéke, mennyisége. Úgy tapasztaltátok, nem zsírosítja a hajat, könnyű eloszlatni, többen írtátok, hogy észleltétek a hajhullás mértékének csökkenését, az új babahajak fokozottabb növekedését. Ha biztosabb hatást szeretnétek, samponjával együtt is alkalmazhatjátok.
A Dermedic Capilarte Stimulating Hair Growth Serum eddig még csak egy, ám annál elégedettebb véleménnyel rendelkezik a Krimmánián, kíváncsian várjuk, hogy hajhullást csökkentő, hajnövekedést serkentő hatását más is tapasztalja-e. Ezt egyébként annak köszönhetjük, hogy hatóanyagai az ígéretek szerint gátolják a dihydrotestosterone (DHT) képződését, javítja a fejbőr mikrokeringését, és védi, regenerálja a hajhagyma sejtjeit és javítja vitalitásukat.
Végül ne feledkezzünk meg a The Ordinary Multi-Peptide Serum For Hair Density kozmetikumról se, mely egy peptidkomplexnek, koffeinnel, zöld tea kivonatnak és európai vörösfenyő kivonatnak köszönheti hatását. A visszajelzéseknek köszönhetően egészen jó, 4,11-es értékelést gyűjtött össze eddig nálunk, valóban a legtöbben úgy tapasztalták, hogy erősíti a hajszálakat, csökkenti a hajhullást, segíti a hajnövekedést, ám többen is megjegyeztétek, hogy zsírosítja a hajtöveket, ami nem mindenkinek tette komfortossá a használatát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése