BLOGKERESŐ

2023. június 22., csütörtök

Púder alapozók, amik a nyári kánikulában (is) jól jöhetnek

Számos szuper, mattító hatású folyékony alapozót találunk az üzletek polcain, talán emiatt is van, hogy a púder alapozókról kevesebb szó esik. Méltatlanul. Zsíros bőrre ugyanis kiváló alternatívát jelenthetnek, amire a nyári időszakban még nagyobb szükség lehet.


Alapvetően kétféle kiszerelésben találkozhattok velük. Vagy kompakt púder formát öltenek vagy préselés nélküli, por púder állagúak. Mindkét változat előnye, hogy

  • használhatjuk alapozóként és púderként is fixálásra,
  • mattítják a bőrt,
  • többféle árnyalatban kaphatók akárcsak krémes társaik,
  • nem tömítik el a pórusokat.
Hátrányuk, hogy
  • a szárazabb részeket kiemelhetik, ezért ha jelentős eltérések vannak bőröd jellegében arcod különböző részein, okozhat ez némi fejtörést. Ugyanemiatt száraz bőrre sem ideális választások.
  • bár alapozók, erős fedést ne várj tőlük. Ám ez nem jelenti azt, hogy a hétköznapokra ne lehetnének tökéletes alternatívák enyhe-közepes fedésükkel. Pláne, ha természetes hatású sminkeket kedveled.
A téma legnépszerűbb terméke a Krémmánián a MAC Studio Fix Powder Plus Foundation, ami egy kompakt változat, bő száz véleményezés után is 4,59-es átlaggal. Jár hozzá púder szivacs, így tényleg bárhol, bármikor felfrissíthetjük vele sminkünket, és kellően széles a színpalettája, hogy mindenki találjon a számára megfelelő árnyalatút. A vélemények alapján szépen egységesíti a bőrt, de erős fedést nem ad, van, aki BB krém fölé használja tetszetős finishe miatt. Tartós és nincs erős, fojtogatóan púderes hatása.
Az Annabelle Minerals Ásványi Alapozó használata ecsetért kiált, nem az a táskában cipelős darab de az értékelése alapján megéri kipróbálni. Könnyed érzés, szépen egységesíti a bőrt, nincs maszkhatás és kellően tartós is az eredmény. A kiszerelése igényel némi türelmet, hogy porozás nélkül használjuk, ám ha ezen túllendülünk, egy nagyon szerethető alapozót ismerhetünk meg.
Hasonlóan remek értékelésekkel büszkélkedhet az Inika Ásványi Alapozója is, ami kiszerelését tekintve is alternatívát jelenthet. Szép az INCI-je, hét árnyalatból választhatunk. Könnyed érzetű, nem telepedik a bőrre, mégis szépíti a bőrképet. Érdemes laza mozdulatokkal felvinni, nagyobb ecsetet használni, hogy elérjük a kívánt hatást.
A Pupa Extreme Matt Compact Powder Foundation már régi motoros az oldalon, és még mindig az élmezőnybe tartozik. Fedése enyhe, inkább csak szépen egységesíti a bőrt, ezért nagyobb bőrproblémákra nem megfelelő (bár a legtöbb púder alapozó nem az), ellenben természetes hatást nyújt, tartós a fedése és szépen mattítja a bőrt hosszú órákra.
Az Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Powder Makeup kategóriája egy ikonikus darabja, ehhez méltó 4,53-as értékeléssel. Széles színpalettával büszkélkedik, fedését közepesig építgethetjük bátran. Kiszerelése praktikus, kényelmes, szépen eloszlatható a bőrön. Nagyon finom szemcséjű, mintha csak porcálfinomságúvá válna a bőrünk tőle, tartósan, hosszú órákra. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése