BLOGKERESŐ

2023. július 18., kedd

UV-védő hajápolók strandoláshoz

Nyaralás, strandolás alatt nemcsak bőrünk, hajunk fényvédelmére is érdemes figyelni. Frizuránk ápoltsága, egészséges selymessége könnyen megsínyli az egész napos strandolásokat, a festett hajszínről már nem is szólva. Hogy ezt elkerüljük, adunk néhány tippet, hogyan, mivel érdemes óvni hajszálainkat.


Hajunk UV-védeleme szemponjából a legegyszerűbb megoldás, ha beszerzünk egy széles karimájú kalapot - vannak direkt UV-szűrős változatok is -, és rendületlenül viseljük a strandolás alatt. Persze tudjuk, ez nem mindig kivitelezhető vagy épp kényelmes, ezért érdemes felszerelkezni fényvédővel ellátott hajápolóval is a nyári szezonra.

Ezek a készítmények gyakran nemcsak a hajszálak, a fejbőr védelmére is szolgálnak, így duplán hasznosak. A fényvédelem mellett kondicionáló, hidratáló összetevőket is tartalmaznak, különböző, a haj számára értékes olajakat, így a klóros víz vagy a sós tengervíz szárító hatását is tudják tompítani, illetve mérsékelni a festett hajszín kopását.

Egyetlen hátránya ezeknek a készítményeknek, hogy mindennapos használat során elnehezíthetik, zsíros jellegűvé tehetik a hajat. Persze ez hajtípustól, a haj állapotától is függó. Mégis, azt javasoljuk, strandoláskor mindez ne zavarjon egy pillanatig se senkit, örüljünk, hogy kaphatunk egy plusz védelmet, ápolást, amire hajunknak nagy szüksége van az egész napos kint tartózkodás alatt.

UV-védő hajápolók

 


A Sunozon Hajvédő Spray Napozáshoz egy jó áras, drogériás megoldás lehet a témában, amit hajon és fejbőrön egyaránt használhatunk. SPF30-as fényvédelemmel bír, pumpás kiszerelése egyszerűvé teszi használatát. Tartalmaz E-vitamint és panthenolt is, leírása alapján vízálló, használat előtt fel kell rázni.
A Revolution Hair Scalp Protect SPF30 egy vegán hajápoló, ami igyekszik a haj kondicionálásában is segíteni, megóvni azt a strandolás miatti kiszáradástól, sprődségtől. Száraz és nedves hajon is használható, a fejbőrön is alkalmazható.
Az Evy UV/Heat Hair Mousse hajhab állagú készítmény, leave-on termék, ami segít az UV-sugarak és a hő okozta károsodások megelőzésében. Illatmentes formulájú, nyugtató és hidratáló összetevőket is tartalmaz, bevethető hajformázás során is a hajszárító, hajformázók hője elleni védelem érdekében.
A Bumble and bumble Hairdresser's Invisible Oil Heat/UV Protective Primer kimagaslóan jó, 4,88-as értékelésű nálunk. Kifésülhetőbbé teszi a hajat, enyhíti a hajszárazságot és töredezést, kondicionálja a hajat. Többféle hajápoló olajat tartamaz, UV-védő, hővédő funkciót is ellát. Ápoló hatását többen is megerősítettétek már, a visszajelzések alapján kipróbálásra érdemes.
A Nuxe Sun Hidratáló és Hajvédő Permet még várja az első véleményezéseket nálunk, reméljük, a szezon végére kiderül, miként remekel ez a haj- és fejbőrvédő permet. Nemcsak az UV-sugárzás, de a klór, a sós víz hatásaitól és védi a hajat, segít megőrizni a festett hajszín intenzitását. Formulája vízálló, kiszerelése pumpás, illata pedig a márka igazi védjegye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése