BLOGKERESŐ

2023. szeptember 5., kedd

Legendás kozmetikumok: Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator

A Moisture Surge a Clinique és a Krémmánia egyik legnépszerűbb hidratálókréme, idő közben pedig többször is volt már újraformulázva, a sikere viszont évek óta töretlen.


Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator az ígéretei szerint egy frissítő, olajmentes krémzselé, mely fermentált bio aloe + hialuronsav tartalmának köszönhetően több, mint 10 réteg mélyen hatol a bőrbe, valamint 100 órás hidratáló hatása révén ragyogóbbá teszi a bőrt. Felfrissíti és egészségesen ragyogóvá teszi a bőrt, valamint tökéletesen előkészíti a sminkeléshez.

A könnyed géles állagú Moisture Surge működési elve két dolgon alapszik - egyrészt segít visszapótolni a bőr elvesztett nedvességtartalmát, másrészt pedig a bőr védőrétegének helyreállításával és erősítésével elősegíti a természetes vízmegtartó képeségének növelését. A krém majdnem tucatnyi különféle hidratáló, vízmegkötő összetevőt tartalmaz, így hidratáló cukorféléket (pl. antioxidáns hatású Trehaloset, vagy épp Sucroset és Sorbitolt) valamint olyan természetes hidratáló elemeket, és lipideket mint a Glycerin, a Lecitin és a Hialuronsav. Ezek egyrészt segítenek a bőr hidratáltságának növelésében, másrészt mivel a többségük képes vizet beszívni a bőrbe, így a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezik. A krém kulcsösszetevői még a gyulladáscsökkentő, sebgyógyító összetevők, így például a  linolsavban és olajsavban igen gazdag máriatövis kivonat, vagy épp az aloe vera (+ aloe vera poliszacharidok és illetve aktivált aloe víz, melyet az előállítása során úgy töltenek fel, hogy pozitív és negatív ionos töltése is legyen, mely növeli a bőr iránta való affinitását) és zöld tea kivonataEzek segítik az egészséges epidermisz (hám) fenntartását és ezáltal csökkentik a fokozott mértékű transzepidermális vízvesztést, vagyis megakadályozzák a bőr kiszáradását. A termékben található Koffein vízhajtó hatása révén átmenetileg simábbá teszi a bőrt, de az egyenletesnek kinéző bőrt optikailag segíti még az INCI 2. helyén található, bőrpuhító hatású szilikonféle, a Dimethicone is, ami szintén azonnal simább, egyenletesebb bőrt eredményez. Került még a krémbe Thermus Thermophillus Ferment, ami az összetevő gyártójának állítása szerint egyedülállóan hatékony a napsugárzás és infravörös sugárzás (IR) okozta öregedés elleni küzdelemben, illetve hosszantartó hidratációt biztosító, vízmegkötő és bőrpuhító hatású Saccharide Isomerate is.


A krémet eddig 45-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pro:
  • könnyen felszívódó, kellemes, könnyed géles állag
  • nagyon jól hidratál és puhít
  • nem irritál vagy csíp
  • tökéletes sminkalap
Kontra:
  • hagy maga után egy szilikonos érzetű réteget, ami néhányótokat zavarta
  • volt, akit nem hidratált eléggé vagy elég ideig


Összességében: Ez egy nagyon jó kis illat- és alkoholmentes alapkrém lehet normál, kombinált vagy enyhén száraz bőrre.


Ti próbáltátok már? Szeretitek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése