BLOGKERESŐ

2023. november 15., szerda

Legendás kozmetikumok: CeraVe Moisturizing Cream

Az Egyesült Államokban már egy jó ideje, nálunk pedig hivatalosan 2019 óta kapható és népszerű a CeraVe, a termékcsalád sztárterméke pedig a CeraVe Moisturizing Cream, ami Krémmánián is remek értékeléseket kapott eddig tőletek. Most ezt fogjuk megnézni nektek közelebbről!



Az ígéret
A CeraVe Moisturizing Cream (2500 Ft / 50 ml , 3998 Ft / 177 ml, 6800 Ft / 340 g és 8298 Ft / 454 g) egy olaj- és illatmentes hidratáló krém, mely hatékonyan hidratál és segít támogatni a bőr védőrétegét is. Gazdag, nem zsíros, gyorsan beszívódó állaga miatt ideális az arc és a test száraz és nagyon száraz bőrére. MVE Technológiájának köszönhetően fokozatosan szabadítja fel a nap során a hialuronsavat és három alapvető ceramidot. Segít a bőrnek megtartani a nedvességet, miközben javítja a megjelenését és érzetét is.

 

Hogyan működik?

A márka érdekessége, hogy fokozatosan felszívódó, 3 bőrazonos ceramid által alkotott hatóanyag-komplexumot (innen a termék neve! A ceramidok pedig: Ceramide NPCeramide APCeramide EOP), valamint koleszterolt és lipideket (pl. Phytosphingosine) is bőven tartalmaznak a termékei. (Ezen kívül találhatunk még benne rendkívül jó vízmegkötő tulajdonággal bíró glicerint és hialuronsavat is, valamint occlusive hatású vazelint, mely segít a nedvesség bőrben tartásában.)

Ennek kapcsán azt érdemes tudni, hogy a bőr természetes külső rétegének (natural skin barrier) három fő összetevője van: keramidok (50%), koleszterol (20%) és szabad zsírsavak (15%), ami a a márka szempontjából azért fontos info, mert az érzékeny, irritált bőrnek az egyik legfőbb jellemzője, hogy sérült ez a természetes védőrétege (télen ez elég gyakori), ezért a bőrtípus ápolásának a legfontosabb kulcsmomentuma ennek a külső védőrétegnek a helyreállítása és támogatása. 

Ahogy a thebeautybrains cikke alaposan és érzékletesen kifejti, a keramidok koleszterinnel és telítetlen zsírsavakkal együtt egy vizet át nem eresztő, védő szervet hoznak létre, ami megakadályozza a párolgás okozta túlzott vízvesztést, ezen kívül segítik a bőr regenerációját, valamint sejtszabályozó szerepet is betöltenek, vagyis segítenek a bőr védőrétegének a helyreállításában.


Mit mondtok róla Ti?
A krémet eddig 439-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • Bármilyen bőrfelszínen használható.
  • Jól hidratál és puhít.
  • Hamar beszívódik.
  • Látványos a nyugtató hatása.
  • Nem irritál.
Negatív:
  • Volt, akinek kipattogzást okozott.
  • Hagy egy kis réteget a bőr felszínén, ami néhányatok számára zavaró érzés.


ÖsszességébenA CeraVe Moisturizing Cream mindenfajta száraz bőrre, testre és arcra egyaránt alkalmazható, nagyon szép INCI-vel bír, az ára pedig nincsen elszállva, patikai tudást kapunk valamivel olcsóbb áron, érdemes tehát figyelembe venni, ha bőrbarát alapkrémet, testápolót kerestek.


Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése