BLOGKERESŐ

2010. október 8., péntek

Hogyan használjuk jól a hidratáló krémünket?


Ahhoz, hogy egy krém vagy szérum valóban beváljon és használjon egyrészt kell az, hogy megfelelő hatóanyagokat tartalmazzon, másrészt pedig az, hogy azok a hatóanyagok kellő mennyiségben és mélységben beszívódjanak a bőrbe. Ez utóbbi pedig nagyban azon múlik, hogy megfelelően alkalmazzuk-e a kencét. Hiába választottunk remek krémet, ha nem megfelelően használjuk, csak a pénzünket pazaroljuk. Amikor a hatóanyagokban gazdag hidratálónkat vagy szérumunkat alkalmazzuk, akkor a következőket érdemes betartani:
  • Bőrünk legyen tiszta, mentes fölösleges zsírtól, az utca porától és az előző arcmosás óta rákent krémek maradékától. Vagyis lehetőleg arcmosás után kenekedjünk.
  • Bőrünk jobban magába szívja, amit rákenünk, ha nedves. Legjobb, ha zuhanyzás vagy arcmosás után csak nagyjából töröljük meg arcunkat és még nedves állapotában bekenjük hidratálónkkal.
  • A meleg bőr könnyebben beszívja a hatóanyagokat, mint a hideg. Éppen ezért mindig meleg (de ne forró) vízzel mossuk meg az arcunkat. Bár élénkíti a vérkeringést, és jól esik meleg, majd hideg vízzel lemosni arcunkat, ne tegyük, ha utána még hatóanyagokban gazdag krémet akarunk alkalmazni. Nem érdemes kenekedni, amikor fázunk, a hideg bőr befogadó képessége töredéke a meleg bőrének.
  • Bőrünk legfelső rétege, a stratum corneum leginkább elhalt hámsejtekből áll. Ha ez az elhalt réteg túl vastaggá válik, az akadályozza a hatóanyagok beszívódását. Heti egy-két alkalommal bőrradírral vagy pedig kémiai hámlasztóval elősegíthetjük hidratálónk megfelelő beszívódását.
  • Gyengéd, finom mozdulatokkal masszírozzuk be a krémet a bőrünkbe, esetleg ütögessük meg finoman az arcunkat.

1 megjegyzés: