BLOGKERESŐ

2010. október 21., csütörtök

Parabének vagy sem?

Ma napközben a Krémmánia facebook oldalán felmerült a kérdés, és azt gondolom a téma megéri a saját blog posztját. :)

A krémmánián a parabénekről szóló bejegyzésben megpróbáltam összefoglalni, hogy mi a helyzet velük. Amelett, hogy számos előnyük van a parabéneknek, valóban súlyos vádak merültek fel ellenük. Mindenkit bíztatok arra, hogy olvasson utána megbízható forrásokból (a parabének oldalon három remek link is van), hogy mi a helyzet, és döntse el maga, hogy számára elfogadhatóak-e a parabének vagy sem.

A krémmánia nem szeretné semmiképp sem azt mondani, hogy a parabének jó összetevők. Erről szó sincs. Viszont azt sem, hogy annyira rosszak, hogy semmiképp sem érdemes olyan krémet választani, amiben vannak. Az oldalon egy rövid, tényszerű írás van róluk, ami felsorolja az előnyöket és a vádakat és mindenkire magára bízza a döntést. :)

A krémmánia lényege nem az, hogy megmondja mi a jó vagy a rossz, a lényeg, hogy segítsen választani és rendelkezésre bocsássa a választáshoz szükséges információkat. Azért vannak teljes összetevőlisták az oldalon, hogy mindenki elolvashassa őket. :)

Az én személyes véleményem, hogy a parabének nem olyan gonosz összetevők, hogy ha egyébként remek anyagokat tartalmaz a kozmetikum, akkor megérje miattuk nem választani a krémet. De ez a személyes véleményem. És mindenkinek ajánlom, hogy mielőtt bármit bárki javaslatára választ, tanulmányozza át a teljes összetevő listát maga és győződjön meg róla, hogy a krém csak számára elfogadható anyagokat tartalmaz! És a krémmánián minden adva van ahhoz, hogy ezt a lehető legkönnyebben megtehessük! :)


facebookKövess minket a facebookon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése