BLOGKERESŐ

2011. január 12., szerda

A bőrradírok



A fizikai bőrradírok népszerűségük ellenére nem minden bőrre valók. Én évekig használtam minden féle bőrradírt mondván, hogy zsíros, pattanásos bőrre elvileg ajánlott, viszont soha nem használt semmit, inkább csak ártott. Szóval fontos tudni, hogy az általános tévhit ellenére a bőrradírok nem mindenkinek ajánlottak, és sokszor többet ártanak, mint használnak. Ne használjunk bőrradírt, ha a bőrünk érzékeny, pattanásos (különösen gyulladt pattanások esetén mindenképp kerülendő), rozaceás vagy pedig nagyon száraz. Ha a bőrünk nem érzékeny, nem száraz, zsíros, mitesszeres, de nem pattanásos, akkor a fizikai bőrradír jó választás lehet.
Hogy konkrétan melyik bőrradír a jó választás? Sajnos még nincs sok vélemény különböző bőrradírokról a krémmánián, így konkrét terméket most még nem tudok javasolni, viszont tudni érdemes a következőket:
  • A természetes bőrradírozó anyagok (sárgabarackmag, vagy dióhéj őrlemény például) szabálytalan alakúk, így durvábbak, mint a mesterséges társaik. A nem szabályos részecskék felsérthetik a bőrt, így ezeket csak gyengéden érdemes masszírozni, és csak ellenálló bőrön célszerű használni. A világ egyik legnépszerűbb bőrradírja a St Ives Sárgabarackos radírja természetes őrleményeket használ, bánjunk vele óvatosan. :)
  • A leggyakoribb mesterséges radírozó anyag a polyethylene, ami egy műanyag féle. A mesterséges műanyag részecskék teljesen szabályos köröcskék, így a polyethylen-es bőrradírok általában finomabbak mint a természetes őrleményt tartalmazók. Polyethylen-t tartalmaznak például a Clinique bőrradírok.
  • Ha spórolni szeretnénk valamin, akkor a fizikai bőrradír az, amin lehet. Magunknak is könnyen készíthetünk olcsó és jó bőrradírt közönséges, finomra őrölt kristálycukorból. A tenyerünkbe rakjunk egy kiskanál cukrot, adjunk hozzá egy picit a gyengéd arclemosónkból és egy-két csepp vizet és kész is a fizikai bőrradír (persze keverjük össze mindezt). A finomra őrölt kristálycukor gyengéd, biztonságos és vízzel könnyen leöblíthető, így teljesen jó bőrradír készíthető belőle. :)
Mindenkinek jó bőrradírozást, és ha használsz bőrradírt, mondd el, hogy vált be a Krémmánián!

4 megjegyzés:

  1. Kristály cukor helyett használhatunk barna cukrot. Jót tesz a bőrnek. Akinek bírja az olajosabb krémeket a bőre annak érdemes kipróbálni az olíva olajos barna cukros változatát. csodákra képes. =)

    VálaszTörlés
  2. Olíva olaj és barna cukor: igen jól hangzik. :)

    VálaszTörlés
  3. Szódabikarbóna pár csepp vízzel... az a tuti :)

    VálaszTörlés
  4. Erika Bokorovics2012. augusztus 3. 23:08

    Nyáron szintén szódabikarbóna, csak sima víz helyett himalájai kristály sóoldatot adok hozzá, épp csak pár cseppet. Télen viszont a méz & cukorra esküszök. :)

    VálaszTörlés