BLOGKERESŐ

2011. március 29., kedd

3 könnyű hidratáló krém - Melyik milyen?

A jó idő beköszöntével bőrünk is kevésbé könnyen szárad ki és célszerű lehet a téli nehezebb hidratálóról egy könnyebbre váltani. A parfüméria polcait böngészve a választék persze zavarbaejtően nagy, szinte minden márkának van könnyű hidratáló krémje. Íme néhány gondolat három népszerű és nem épp olcsó márka (Biotherm, Clinique és Lancome) krémgéljéről, és hogy melyiket is válasszuk (szerintem :)):

Ugyan még nincsenek vélemények erről a krémről a krémmánián (Te használtad már, itt tudsz véleményt írni!), de az összetevő listát megnézegetve az első szembetűnő dolog, hogy biza alkohol szerepel a második helyen. Az alkohol pedig szárít, irritál, főleg ha sok van belőle a krémben. A második hely pedig abszolút soknak minősül, így nagy fekete pont ennek a hidratáló krémnek. Hogy valami jót is mondjak, van benne E vitamin, B5 vitamin, shea vaj és néhány hasznos hidratáló anyag. Ezzel együtt összességében a krém szerintem messze nem éri meg az árát, és a három krémgél közül a legutoljára választanám őt.

Az összetevőket elnézve itt is ki kell osztanom fekete pontokat, de csak kicsiket, viszont abból kettőt is: egy itt is az alkoholért, bár itt csak az 5. helyen van, ami valószínűleg a Biotherm krémhez viszonyítva csak töredék mennyiséget jelent. A másik pedig az eugenolért jár, ami egy irritáló illatanyag, teljesen felesleges bele tenni egy krémbe. A jó oldalon itt gotu kóla kivonat és hialuron sav van, valamint mellette szól kettő abszolút lelkes vélemény (próbáltad már Te is a krémet, itt mondj róla véleményt!), ami alapján ezt a krémet biztos hogy egy élmény használni remek illata és állaga miatt.  Ha sok pénzünk van, érdemes lehet megpróbálni! :)

Szerintem magasan a No. 1 és egyértelműen a legjobb választás a kategóriában a Clinique könnyű hidratáló krémje. Csak plussz pontokat tudok neki adni: a krém alkoholmentes, illatanyagmentes és ami még fontosabb, hogy tele van jó dolgokkal: antioxidánsok, gyulladáscsökkentők és hidratáló anyagok tömkelege, és bónusznak még egy remek peptid is. :) Kellemes használni, könnyen felszívódik, abszolút remek választás nyárra vagy kombinált, zsíros bőrre! Ha Te is próbáltad már a krémet, itt mondd el róla a tapasztalatodat!


Te milyen hidratálót használsz a meleg időben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése