BLOGKERESŐ

2011. április 7., csütörtök

Krémelemzés: Vichy LiftActive Derm Source

Mindegy, hogy milyen magazint olvas az ember lánya vagy hogy milyen weboldalakat szeret nézegetni, az teljesen biztos, hogy találkozott az új Vichy LiftActive Derm Source krém reklámjával. Hogy vajon mit tud ez az új krém, ennek próbáltam utána járni.


A L’Oreál azt állítja, hogy a csoportba tartozó összes márka (L’Oreál Paris, Lancome, Vichy, La-Roche-Posey, hogy néhányat mondjak) összes termékei közül az új Derm Source krémek a leggyorsabb és leglátványosabb ránctalanító eredményeket hozzák. Az újítás lényege egy fruktózhoz hasonló cukorféle, a ramnóz, melyet 5% koncenetrációban tartalmaznak az új hidratáló krémek. Amit a ramnózról eddig tudni lehetett az az, hogy más cukorfélékhez hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyag, és eddig mindig csak Bioderma termékekben találkoztam az összetevővel. A L’Oreál most azt állítja, hogy a ramnóz nemcsak hogy hidratáló anyag, hanem kimutatható mértékben serkeni a bőr saját kollagén termelését, és ezáltal ugyebár csökkenti a ráncokat. Állítólag in vitro (kémcsőben végzett) és in vivo (emberen végzett) kísérletek is megerősítik, hogy az új Derm Source krémek növelik a bőr kollagén tartalmát, erősítik a dermis felső rétegét (ezt nevezte el a Vichy Derm Source-nak), növelik az epidermis vastagságát és a bőrt simábbá, ragyogóbbá, feszesebbé teszik. A L’Oreál a pontos teszteredményeit a májusi bőrgyógyász világkonferencián fogja bemutatni.

Az igazság az, hogy a bőrt kollagén termelésre ösztönözni egyáltalán nem könnyű dolog. Eddig igazán tudományosan bizonyított tényként mindössze három összetevőről van elfogadva az, hogy azok képesek megfelelő koncentráció mellett mérhetően növelni a bőr kollagén tartalmát, ezek pedig a C vitamin, a retinolsav (A vitamin) és a glikolsav (még félig meddig a peptidekről is ezt mondják, de ez kevésbé van tényként kezelve). Én őszintén szólva nem tudom, hogy elhiggyem-e a L’Oreálnak, hogy ő most talált egy negyedik ilyen összetevőt. De persze lehet. Idővel biztos jönnek majd a független kutatások, amik hitelesebb eredményeket közölnek arról, hogy mit is tud a ramnóz.

Minden esetre a LiftActive Derm Source krémek összetevő listáját megnézegetve, szerintem egy próbát megérnek a krémek, függetlenül attól, hogy mit tud a ramnóz. Merthogy van bennük shea vaj, sárgabarackmag olaj, C vitamin kettő formában is, hasznos hidratáló és emollient anyagok. Nincs viszont a krémben parabén, és illat anyag is csak nagyon kevés. Összességében szimpi INCI listák, szóval annak aki szeret kísérletezni, új dolgokat kipróbálni, mindenképp figyelemre méltó hidratálókrémek (a pontos összetevő listát a lenti linkekre kattintva áttanulmányozhatod! :)).

A termékcsaládnak három tagja van jelenleg (lesz majd még állítólag szemkrém, szérum és fényvédős krém is): egy éjszakai krém, egy száraz és egy normál-kombinált bőrre való nappali krém (nincs bennük fényvédő, szóval nem igazán tudom mitől is nappali krémek). A Vichy LiftActive Derm Source ára kb 7000 Ft, kaphatók a patikákban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése