BLOGKERESŐ

2011. június 7., kedd

Mattító arckrém körkép

Így június elején azt hiszem nagyon is időszerű foglalkozni a mattító arckrémek témával. A melegben még annak is meggyűlik a baja a csillogó T-vonallal, akinek egyébként máskor ez nem probléma. A csillogással több dolgot is lehet tenni (sajnos mind csak tüneti kezelés, valódi segítség nem igen van, legalábbis sem én, sem egyik kedvenc amerikai bőrgyógyászom dr. Leslie Baumann sem tud róla....), ezek egyike a mattító hidratálókrém. Most össze gyűjtöttem egy csokorba a mattító krémeket a Krémmániáról, hogy lássátok mi is a kínálat és mik a tapasztalatok. Tehát akkor:

1. Nivea Young Control Shine Mattító Gél Krém: Egészen sokatoknak bevált a Nivea mattítója (9 vélemény, 4.11/5 pont), és még az ára is jó.  Könnyen beszívódik, jó sminkalap, és sokaknál valóban mattít is. Egy próbát mindenképp megér.  Ha te is próbáltad már, katt ide a vélemény íráshoz!


2. Alverde Aqua Mattító Nappali Krém: Az Alverde nappali mattító krémje a második legnépszerűbb mattító krém. Azért nem mindenkinek válik be, de minden esetre olcsó, természetes, és a többség szereti. Ha próbáltad már, katt ide a vélemény íráshoz!
3. Bioderma Sebium Mat: Az előbbieknál drágább mattító krém, aminek van színezett és sima változata is. Eddig mindenki egyetért abban, hogy jól mattít. Ha az olcsóbb krémek közül egyik sem vált be, akkor ő ígéretes darab! Ha van tapasztalatod a krémről, akkor katt ide!

4. Essence My Skin Mattító Krém: Úgy tűnik, hogy ár-érték arányban elég jó kis krém az Essence mattító arckrémje is. Katt ide, ha próbáltad már!


5. Vichy Normaderm Mat: Még nincs sok tapasztalat a krémről, és ami van, az is megoszlik. :) Minden esetre ő is egy mattító krém a közepes árkategóriából. És ha próbáltad, segíts te is a véleményeddel!

6. La Roche Posay Effaclar M: Hát mondjuk, hogy az eddigi tapasztalatok alapján inkább nem jó ez a mattító krém, mint jó.......Ő is közepes árkategória egyébként. Ha próbáltad, katt ide!

7. Bioderma Photoderm AKN Mat: És végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a Photoderm családnak is van mattító tagja, aminek nagy előnye, hogy még rendes fényvédelmet is ad. Eddig mindenki elégedett volt ezzel a krémmel, szóval ha fontos a fényvédelem, akkor ő a nyerő választás! Katt ide, ha próbáltad már!


Ha hiányolsz valamit, akkor írj kommentet, vagy töltsd fel a krémet a Krémmániára!

4 megjegyzés:

  1. Első kettő, valamint a Garnier és Normaderm kipróbálása óta nincsenek illúzióim. Marad a púder. Nekem két órával bármilyen krém felvitele után csillog a bőröm.

    VálaszTörlés
  2. Szia Apolka!

    Bár a PC mattító nappali krémjéből pár napra elég volt a minta, nekem nem igazán volt jó. Púder nélkül szinte 1 óra múlva fénylett az arcom. Nagyon megköszönném, ha ajánlanál egy olyan fényvédős, hidratáló krémet, ami mattít és kellő fényvédelmet ad, illetve megfelelően ápolja a vízhiányos bőröm.Persze az csak hab lenne a tortán, ha bio, vagy natúrkozmetikum lenne. ( A szilikonszármazékokat próbálom kerülni, bár sajnos a kedvenc BB krémemben a
    Missha M Signature Real Complete BB Krémben is sajnos elöl szerepel az összetevők listáján. :( )
    Előre is köszi a választ, üdv: Adri

    VálaszTörlés
  3. Mattítós fényvédő krém sajnos nem igazán létezik, főleg nem natúr. :( A legközelebbi egy mattító fényvédőhöz még ő: http://kremmania.hu/kremek/photoderm-akn-mat-spf-30 Bár nem natúr, szilikon sincsen benne ha jól látom, szóval esetleg érdemes megpróbálni. Egyébként pedig mattítás terén szerintem mattító lapot és mattító púdert érdemes bevetni, még ők a leghatásosabbak.

    VálaszTörlés
  4. Az Alverde gyümölcsös mattító krémje a kedvencem.

    VálaszTörlés