BLOGKERESŐ

2011. augusztus 25., csütörtök

Használd másképp!

Biztosan sokatokkal előfordult már, hogy valamit nem „rendeltetésszerűen” használtatok. Vagy azért, mert jobb felhasználási módját hallottátok valahonnan, vagy ti magatok jöttetek rá egy jobb alternatívára.
Szóval jöjjenek most az általam ismert új funkcióba avanzsált termékek. Remélem, hogy hasznosak lesznek. :)

Az első és egyben kedvenc ilyen termék egy bizonyos Unguentum Hydrophilicum Nonionicum nevű mosdókenőcs, amit patikákban lehet beszerezni pár száz forintért. A Naturlandnak van egy kész változata is, de a patikában kikevertetni is lehet, úgy még olcsóbb. Tökéletesen leszedi a sminket, még a vízállót is! Mivel érzékeny bőrre lett kifejlesztve, ha véletlen a szemünkbe kenjük, akkor sem csíp. Az illata semleges, az állaga pedig sűrű, krémes, viszont vizes kézben elkenve könnyedén lehet vele boldogulni.



A babatermékek mindig is népszerűek voltak a felnőttek körében. Ha másra nem is, ecsetmosásra biztosan sokan használnak babasampont. Egy másik ilyen hasznos babatermék a pelenkakiütés elleni védőkrém, ami szőrtelenítés utáni bőrirritációval tesz csodát. Gyönyörűen lehúzza a gyulladást és hámosít.



Gucci Westman, a Revlon sminkmárka és az amerikai celebek egyik kedvelt sminkese, a dezodort meglepő módon az arc csillogásának megelőzésére is ajánlja. Akik ódzkodnak a módszertől, nyugodtan kísérletezzenek bio dezodorral, például a Crystal termékeivel.



Ha már besokalltunk egy kicsit a nehéz, zsíros ajakápolóktól, egyszerűen görgessünk végig az ajkainkon a golyós szemkörnyékáplónkat. Extragyosan beszívódik, és kellemes bizsergető érzést hagy maga után.




Végül, de nem utolsó sorban pedig egy ismertebb trükk: por állagú szemfestékből krémes szemfestéket készíthetünk vagy pirosítóból rúzst vazelin segítségével



Ti használtok valamit ilyen alternatív módon? :) Hogyan?

8 megjegyzés:

  1. erről a vazelines dologról nem szeretnétek bővebb posztot készíteni? :)

    VálaszTörlés
  2. A mosdókenőcsös sminklemosás tök jó ötlet.;) A vazelinről már hallottam, de még nem próbáltam magamnak soha semmit kevergetni. Hú a dezodoros viszont nagyon brutál.:O Én azért az arcomat nem kenegetném vele.:D
    (Andi)

    VálaszTörlés
  3. Igazság szerint erről már rengeteg bloggerina írt, azért sem mentem bele mélyebben :)
    http://dorkasminkel.blogspot.com/2010/09/o-az-csodalatos-vazelin.html

    VálaszTörlés
  4. aspirines arcpakolás...imába foglalom a nevét annak aki kitalálta:-)

    VálaszTörlés
  5. a mosdókenőcsöt én arctisztításra is nagyon hasznosnak találtam,de smink lemosására még nem,ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  6. Használj hozzá vattát, az maradéktalanul leszedi a krémet, sminkkel együtt :)

    VálaszTörlés
  7. Ezt a mosdókenőcsöt onkológus-nőgyógyász ajánlotta
    Lactacyd helyett, főként azért mert nem szárít.
    A gyógyszertárban is a legjobb véleménnyel voltak, csak ajánlani tudják az intimtisztálkodáshoz is. Nálam bevált:)

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok , A mosdókenőcsöt használom, használjuk... (receptre íratom fel a kisfiamnak) Tubusban olcsóbb, mert nem kell kifizetned a gyógyszertár munkadíját és higiénikusabb is a használata, mintha tégelyben lenne. Testápolónak is nagyon jó.

    VálaszTörlés