BLOGKERESŐ

2011. augusztus 23., kedd

A nagy smink-dupe körkép

A nagy és jellemzően drágább árfekvésű sminkmárkáknak gyakran vannak olyan termékei, melyek után ugyan vágyakozunk, viszont nem tudunk, vagy nem akarunk rájuk annyit költeni, amennyit elkérnek értük. Még szerencsére, hogy ezeknek a termékeknek általában vannak pénztárcakímélőbb alternatívái is, a Krémmániának hála pedig azt sem nehéz kideríteni, hogy mikor döntünk jobban: ha ikont, vagy ha dupe-ot veszünk... :)

UPDATE: 2015 májusában frissült a posztban szereplő termékek listája

Naked paletta dupe


.
A natúr paletták királynőinek szinte kétségkívül az Urban Decay Nakedek számítanak. Nincs olyan sminkmániás, akinek ne lapulnának ott a neszesszerében vagy épp ne vágyódnának rájuk, így talán nem is olyan meglepő, hogy elég sok olcsóbb kópiája született. Ezek közül KM-en a legnépszerűbbek a MakeUp Revolution Redemption Iconic paletták és a W7 még csomagolásban is igen erősen hajazó palettái - ezek ár érték arányban ugyan teljesen rendben vannak, viszont bizonyos színek kicsit kevésbé pigmentáltak és tartósak bennük, mint az eredetiben, szóval ezt érdemes mérlegelni az eredeti és a dupe közötti döntéskor.


Benetint dupe


.
Aki már kicsit jobban beleásta magát a sminkek világába, biztosan hallott a Benefit híres tintjeiről: a vöröses Posie Tint és a rózsaszín Benetint bár úttörőnek számító, valóban világhíres termékek, viszont nem mindenkinek válnak be (KM-en mindkettőnek 3-3 csillagja van csak), már csak ezért sem biztos, hogy az eredeti mellett érdemes dönteni. Szerencsére léteznek egészen jól eltalált hasonmásaik is, melyek nem csak jóval olcsóbbak (kb. negyedannyiba, 2680 Ft-ba kerülnek), hanem könnyedén beszerezhetőek hazai webshopokból is, ezek pedig nem mások, mint a MeMeMe Cherub's Blush Cheek and Lip Tint és a MeMeMe Cupid's Kiss Cheek and Lip Tint. Nem csak a körömlakkra hajazó csomagolásaik ugyanolyanok, még az árnyalatok is szinte tökéletes másolatai a Benetintnek és a Posie Tintnek.


High Beam dupe



Szintén egy Benefit termék a highligterek egyik legikonikusabbnak számító darabja is, mégpedig a Benefit High Beam - a híre legalábbis megelőzi a gyenge tartósság miatti rossz minőségét, amiről sajnos a Krémmániás pontszáma, a 3,33 is árulkodik. Viszont nagyon jó alternatíva rá a koreai Tonymoly Crystal Lightja - nem csak olcsóbb (~1800 Ft / 10 ml) és tartósabb, de a finise is teljesen ugyanolyan. 


Chubby Stick dupe


Chubby Stick a rúzsceruzák "ősanyja" és a Clinique legnépszerűbb ajakra való sminkterméke, melyből 15 másodpercenként eladnak egyet. Bár sok Krémmániás nagyon kedveli, mivel szép az összetevőlistája és finoman ápoló, fátyolos színt hagy az ajkakon, viszont az utóbbi években több tucatnyi alternatíva született rá, hogy tagadhatatlanul veszített a vezető helyzetéből (bár még mindig benne van a TOP3 KM-kedvenc rúzsceruzában). Jó dupe rá a KM kedvenc Catrice Pure Shine Colour Lip Balm és az Astor Soft Sensation Lipcolor Butter is, ha nem szeretnétek túl sok pénzt rászánni a rúzsceruza-projektre.


Beauty Blender dupe


BeautyBlender népszerűségét jól mutatja, hogy a megjelenése után szinte azonnal számtalan, jobban vagy rosszabbul sikerült koppintása árasztotta el a piacot. Eleinte sajnos főleg az utóbbiak voltak jellemzőek, majd szerencsére megérkeztek a méltó utódok is: az egyik KM-es leg egy pár száz forintért eBayen kapható darab, amiből ha jót fogtok ki, szuperül megdagad víz alatt és az árához képest viszonylag hosszú ideig is bírja (bár nem olyan hosszan, mint az original), illetve a BB árának kb. a felébe kerülő Real Techniques Miracle Complexion Sponge is.


MAC Haute&Naughty dupe


Sokak nagy kedvence - egész konkrétan ez a KM 2. legnépszerűbb high endes spirálja - a MAC Haute&Naughty Szempillaspirál, melynek az a különlegessége, hogy egyedülálló 2in1 keféje van - az egyik kefe természetes, míg a másik drámai hatás elérését teszi lehetővé. A MAC újítása szinte minden sminkmárkának megtetszett és sorra jönnek a másolatok. Féláron (kb. 3000 Ft) a Bourjois Volumizer és negyed áron a Rimmel Glam’Eyes Day 2 Night is alternatívaként szolgálhat, bár a Krémmániás vélemények alapján úgy tűnik, hogy ez esetben megéri beruházni az eredetire.


L'Oreal Duopeok




Az YSL, Lancome és Armani termékeinél érdemes résen lenni, mivel L'Oreal márkák lévén a drogériában kapható L'Oreal Paris sminkrermékeknél nagyon gyakran bukkannak fel a high endes vonal sztártermékeinek a dupejai, legutóbb pl. a L'Oreal Colour Caresse Wet Shine Stain volt egy ilyen, aminek még az INCIje is majdnem megegyezik az Yves Saint Laurent Vernis Á Lèvres Pop Wateréval, úgy, hogy amúgy fele annyiba kerül.


NARS pír dupe



A világ leghíresebb pirosítójának a NARS Arcpírnek ha a minőségét nem is száz százalékosan, de az árnyalatait elég korrektül lekoppintotta több márka is: az e.l.f. Studio Arcpirosító Candid Coral nevű árnyalata a Deep Throatnak, a Pink Passion pedig a Desirének a majdhogynem tökéletes másolata, a Sleek Arcpírek közül pedig Rose Gold szín imitálja elég jól az ikonikus Orgasm árnyalatot.


OCC Lip Tar dupe


Az OCC Lip Tar nagyon népszerű, ennek ellenére nem csupán a relatív magas ára, hanem a nehéz beszerezhetősége is ellene szól, viszont szerencsénkre a Sleek piacra dobta a Pout Paint nevű ajakfestékét, ami bár nem áll rendelkezésre annyi árnyalatban, mint az OCC, viszont a színek keverhetőek egymással és más rúzsokkal, szájfényekkel, így saját, egyéni árnyalatokat gyárthatunk magunknak. Potom áron, 2245 Ft-ért beszerezhető, igen népszerű termék, eddig szinte csak 5/5 pontot kapott a KrémMánián.


Nektek mik a kedvenc olcsó-drága termékhasonlóságaitok?

16 megjegyzés:

  1. a naked nagyon sokakat megihletett, bár talán túlzás, hogy kb. minden barna palettára azt mondják, hogy naked utánzat. van még egyébként a nyx nude on nude, az e.l.f Essential Beauty Book in Neutral Eye Edition és a Sigma Bare is, ami ide sorolható.

    VálaszTörlés
  2. Az oh so special és a naked még csak köszönő viszonyban sincs egymással sajnos (vagy szerencsére?) :( Szerintem is túlzás, hogy ennyi mindenre ráhúzzák, hogy a naked kistestvére..

    VálaszTörlés
  3. Maggie-vel értek egyet, a Special nem a Naked utánzata, az biztos! A Warm paletta már inkább. :)

    VálaszTörlés
  4. pont ma jött meg az Oh so special palettám...
    még nem próbáltam, de nagyon tetszik.. és amugy nem 2100 hanem 2400 Ft-ba kerül :)

    VálaszTörlés
  5. a sminkkel.com-on 2100 ft,szóval nem volt benne hiba végülis:)

    VálaszTörlés
  6. Szerintem a Naked Paletta Dupe-ba belevehetnéd a a W7 palettákat. :-) Mindhárom naked palettához vandupe-juk, sőt, most már van a basichez is matt dupe-juk.

    VálaszTörlés
  7. Szia Ildi! Fú, abszolút jogos, gyorsan bele is írom,köszi! :*

    VálaszTörlés
  8. Van itt sok olyan dupe, amiből a kettes számú is tök jó, személy szerint kedvelem a RT szivacsot. De a Naked paletta közelébe sem megy a Makeup revolution paletta, ami egy katasztrófa, vannak sokkal jobbak is

    VálaszTörlés
  9. Nekem őszintén szólva nem igazán szívem közepe a Naked se, zavar, hogy alap nélkül milyen gyengécske benne néhány szín, ezek után pedig szinte biztos, hogy nála nem próbálkoznék dupeval, pedig nagyon szeretem a "kettes számú" példányokat.. :) Az RT szivacsod amúgy hogy bírja a strapát?

    VálaszTörlés
  10. Csak úgy eszembe jutott ám. :-) Nem vagyok se nagy UD naked, se nagy W7 rajongó. :-D

    VálaszTörlés
  11. Nem baj, hátha valaki az... :)

    VálaszTörlés
  12. Jobban, mint gondoltam. Az anyaga hónapok óta változatlan, pedig nyúzom rendesen. Kimosni viszont eredeti színűre nem sikerül, semmivel. (a mosogatószert nem próbáltam, de nem is tartom jó ötletnek)

    VálaszTörlés
  13. Imádom az ikonikus termékeket, a Naked palettáira viszont soha nem mozdultam rá. A színek több, mint felét soha nem használnám, mert egyszerűen nem az én színeim. Csillámos árnyalatok nálam teljesen kizárva. A három palettából tudnék maximum összerakni magamnak egyet.

    VálaszTörlés
  14. Nem is tudtam, hogy az Astor rúzsceruzája is Chubby Stick dupe lenne :). Az volt szimpi a drogériában, azért vettem belőle, pedig nem is azért indultam. Régen vágytam az eredetire, de amióta megvan az Astorom már nem érdekel annyira. Pláne, hogy a húgom használt Chubbyt és neki kiszárította az ajkait.
    Az UD híres palettái engem sem érdekeltek, csak figyeltem micsoda őrület van körülöttük.
    Chubbyt akartam, pedig nagy a hype körülötte még mindig, de sokáig érdekelt.

    VálaszTörlés