BLOGKERESŐ

2011. augusztus 13., szombat

Krémelemzés: L'Oreal Revitalift Perfect Repair 10

A L'Oreal  nemrég a Revitalift termékcsaládját egy új taggal bővítette, amely állítólag egy olyan univerzális anti-aging krém, ami egyszerre kűzd az öregedés 10 látható jele ellen. Én biztosan nem tudnék 10 különböző látható jelet felsorolni, és szerintem a L'Oreal marketing osztályának is csak félig-meddig sikerült, de minden esetre hivatalosan a következők a jelek: ráncok, apró vonalak, a bőr veszít a feszességéből, a bőr veszít a rugalmasságából, a bőr veszít a tömörségéből, pigmentfoltok, egyenetlen bőrkép, öregedő dekoltázs bőr,  szabálytalan bőrfelszín és vízhiány. Szóval a reklámok nem állítanak mást, mint hogy az új csodakrém e 10 jel ellen egyszerre harcol.

Nos hát az összetevők alapján végülis igaz az állítás, merthogy a krémben SPF 20-es fényvédelem található. Sőt nem csak az UVB, hanem az UVA sugarak ellen is tényleg véd az új Revitalift 10 a benne lévő avobenzone és az azt stabilizáló octocrylene révén. És hát tudjuk azt, hogy a nap a bőr első számú öregítője, ami valóban okozza a fenti 10 jelet, szóval a fényvédelem révén elmondhatjuk, hogy a krém valóban kűzd az öregedés minden jele ellen. Ezt persze elmondhatjuk minden más megfelelő fényvédelmet tartalmazó krémről is, de ettől függetlenül klassz, hogy a  L'Oreal csinált egy fényvédős nappali krémet, mert eddig nem sok ilyene volt a márkának.

Ami viszont tényleg figyelemre méltó a krémben az az, hogy a negyedik helyen az egyik kedvenc összetevőm, a b3-vitamin van, mely egy remek sejtkommunikáló anyag, hidratáló hatása is van, hatásos a pigmentfoltok ellen, sők állítólag a pattanások ellen is hasznos. Sajnos pontosan nem lehet tudni, hogy mennyi is van a niacinamidból a krémben, de az INCI-ben elfoglalt hely alapján ez 2-4% lehet, ami megfelelő mennyiség ahhoz, hogy az összetevő tényleg hasson. A B3 vitaminon kívül még B5 vitamint, A vitamin származékot és E vitamint is találunk a krémben, amik valóban mind hasznos összetevők a bőr számára. Ami még említésre méltó az néhány hidratáló összetevő és az élesztő kivonat, ami kiváló antioxidáns. A krémnek egész kevés negatívuma van, nekem csak  a hatodik helyen álló alkohol és a rengeteg illatanyag nem tetszik.

Összességében szerintem az új Revitalift 10 egészen sok hasznos dolgot tartalmazó krém, szóval ha az ember lányának nem érzékeny a bőre és beéri az SPF 20-szal, akkor ez egy jó kis darabnak tűnik.

Te próbáltad már? Itt tudsz véleményezni!

3 megjegyzés: