BLOGKERESŐ

2011. augusztus 31., szerda

Krémelemzés: Estée Lauder Idealist Even Skintone Illuminator

Az Estée Lauder három híres szérumjához (Advanced Night Repair, Perfectionist és Idealist Pore Refiner) most egy negyediket is adott, ami az ígéretek szerint az egyenetlen bőr csodaszere. A krém elvileg segít minden féle elszíneződés eltüntetésében legyen az akár pattanás utáni heg, pigmentfolt vagy kipirosodás. A cég szerint a nők 62%-a néhány hetes használat után javulást látott a bőr állapotán. Az ár a márkától megszokottan borsos, szóval nézzük, hogy mit is tud az új szérum az összetevők alapján.


Ha a KrémMánián megnézzük az összetevőelemzést azt látjuk, hogy az Estée Lauder megpróbált kitenni magáért, és egy rakás hasznos dolgot pakolt az új szérumba. Az egyenetlen bőr szempontjából 5 hatóanyag érdemel külön figyelmet (mennyiség szerint csökkenő sorrendben):
  • Ascorbyl Glucoside:  a C vitaminnak egy stabilizált, glükózzal kombinált formája, de elvileg ugyan olyan hatásos, mint a tiszta C vitamin. Arról pedig ugye tudjuk, hogy az egyik legklasszabb ma ismert összetevő, ami nemcsak remek antioxidáns, de segíti a bőrünk saját kollagén termelését is és ami itt most a lényeg, hogy segít a pigmentfoltok halványításában. 
  • Kurkuma kivonat: A kurkuma kivonat az év egyik régi-új menő összetevője, ami hatásos antioxidáns, és állítólag növeli a fölé kent fényvédő hatékonyságát is. Sőt a benne lévő tetrahydrocurcuminnak köszönhetően állítólag még a finom ráncokon is segít. 
  • Grapefruit kivonat: Egy 2010-s kutatás szerint a citrus félék kivonata így a grapefruit kivonat is hatásos bőrvilágosító összetevő.
  • Szalicil sav: a pattanás elleni termékek jól ismert összetevője, ami segíti a bőr megújulását és segíti a többi összetevő hatékonyabb felszívódását is.
  • Acetyl Glucosamine: Hidratáló, bőrmegújító összetevő, ami egy 2009-es tanulmány szerint még a pigmentfoltok kezelésében is segít
A szérum hatóanyag tartalmára szerintem nem lehet panasz, és abban is biztos vagyok, hogy nagyon kellemes használni és szép selymessé teszi a bőrt (szilikon alapú...). Viszont azt érdemes tudni, hogy ez igazából egyáltalán nem újítás. A szintén az Estée Lauder által gyártott Clinique Even Better Clinical Dark Spot Szérumban pontosan ugyan ez az öt hatóanyag van és pontosan ugyan ilyen sorrendben. Ha összehasonlítjuk a két INCI listát, akkor a hasonlóság kísérteties, a legnagyobb különbség szerintem, hogy a Clinique verzió olcsóbb és illatmentes, míg a Lauder drágább és jobb illatú. Hogy ki melyiket választja az tényleg csak egyéni preferencia kérdése, mert ez a két termék lényegében ugyanaz. Ja nem, még a csomagolás is különbség. :) Ez persze nem azt jelenti, hogy a két termék ne lenne jó, szerintem tényleg jók, méghozzá mindegyik ugyanolyan jó, és ha pigmentfoltokkal vagy pattanás utáni hegekkel kűzdesz, akkor érdemes lehet kipróbálni. Én ősszel azt hiszem valamelyiket meg fogom venni, írok majd a tapasztalatomról (pattanás utáni hegekkel kűzdök....). 

Te mit gondolsz az új Estée Lauder szérumról? Próbáltad már esetleg? Itt tudsz véleményezni! :)

8 megjegyzés:

  1. Az 50 ml-es 22 800 Ft, de van azt hiszem 30 ml-s is, de annak a pontos árát nem tudom...

    VálaszTörlés
  2. Pigmentfoltokra:Ephelis gél.Patikában kapható recept nélkül!Ára kb.:800 ft

    VálaszTörlés
  3. Nos, mik a tapasztalatok? :) Elég vegyesek a vélemények mindkét termékről...

    VálaszTörlés
  4. Szia Apolka, megint én vagyok :D nemrég írtam valahol komiban arról hogy szülinapomra kaptam 1 estée lauder csomagot. ezek voltak benne: Sparkling clean arctisztító zsíros bőrre, ehhez való tonik, daywear advanced anti-oxidant multi-protection lotion zsíros bőrre és ez a szérum. (zsíros bőröm van am. mint látszik, de nem olyan vészes inkább csak mitesszereim voltak) már vagy 2 hete használom ezeket és az egész arcom tele lett gyulladt gennyes pattanásokkal, nagyon fáj, pl alig tudom kinyitni a szám mert húzódnak azok amik az államon vannak. emellett nagyon fénylik a bőröm, törölni tudom róla a zsírt, az orrom meg tele van fekete pöttyökkel. néhány pattanás már "betokozódott" hiába nyitom fel tűvel annyira mélyen van hogy nem tudom kinyomni se. Nagyon szomorú vagyok :( én csinálok vmit rosszul? a csomag közel 50 000 ft-ba került, hogy lehet hogy ennyire iszonyú? nem dobhatom ki pláne hogy ezt kaptam szülinapomra. mit csináljak szerinted? használjam tovább és várjam hátha ez csak az "előhatás"? eddig olcsóbb drogériás dolgokat használtam nem segítettek semmit de nem is ártottak

    VálaszTörlés
  5. Szia Niki! Fú, nagyon rosszul hangzik, amit írsz, elhiszem, hogy mennyire sajnálod a dolgot. :((( Szerintem ahogy van ne használd tovább, mert a bőröd ezt nem szereti. Viszont lehet hogy csak egy termék a ludas, és akkor legalább a többit el tudod használni. Esetleg próbáld meg azt, hogy abbahagyod mindet, megvárod, hogy normalizálódjon a bőröd és utána egyesével elkezded őket megint. Mielőtt újabb terméket kezdesz, várj két hetet, ennyi idő alatt látszik, hogy az adott termék okoz-e gondot. Így remélhetőleg megtalálod, hogy mivel van a baj, és akkor a többit fogod tudni használni.

    VálaszTörlés
  6. Helló! Azt olvastam, hogy az ephelis gél a kezelés abbahagyása után 2-3 héttel, a foltok ismét láthatóvá válhatnak. A zselé hatása csak folyamatos alkalmazással tartható fenn. Ez ennél is így van? Ismét látható lesz a szín?

    VálaszTörlés
  7. Jó kérédés, de nem tudom sajnos biztosan, hogy hogyan van. Kérdezed meg esetleg egy EL boltban vagy egy bőrgyógyászt.

    VálaszTörlés