BLOGKERESŐ

2012. február 21., kedd

Luxus hidratálás: Gel de La Mer

Van a racionalitás és van az a kis hang a fejemben, hogy de hátha mégis létezik csoda. Leginkább az előbbinek vagyok a híve. Az esetek nagy többségében sikeresen elhallgattatom a kis hangot a fejemben, és azt a kozmetikumot választom, amit racionálisan (összetevők, olvasott vélemények, ár stb.) a legjobbnak ítélek. De azért mégis, valahogy mindig is piszkálta a fantáziámat, hogy vajon egy igazán drága, luxus krém mit tudna kezdeni a bőrömmel. Mióta megismertem a La Mert és a hozzá kapcsolódó marketing sztorit, az eszemmel mindig azt gondoltam, hogy áhhh, kizárt, hogy megérje, mégis, már többször csak egy hajszál választott el attól, hogy kiadjak több mint 60 000 Ft-t egy kis tégely krémért. Ezt a belső, önmagammal folytatott csatámat persze elmondtam a barátomnak is, aki csak mosolygott rajtam. Azt gondoltam, hogy talán nem is figyel, mit dumálok, de tévedtem. Bár magamat eddig mindig sikeresen lebeszéltem, most karácsonyra megkaptam az állítólagos csodakrémet, a Gel de La Mert.

A csomagolás
A leírás

A hidratáló gél-krém 3-4 hónapon át tartó erjesztési eljárással készül. Ez a könnyű formula tápláló "Miracle Broth"-t tartalmaz, mely szemmel láthatóan átalakítja a bőrt és olyan hidratáltá és üdévé teszi, mint amilyen még sohasem volt előtte.


Az összetevők
A La Mer sztori lényege nem más, mint a "csoda főzet", vagyis "Miracle Broth". A legenda szerint dr. Max Huber űrkutató  fizikus egy laboratóriumi balasetben égési sérüléseket szerzett, és hosszú éveken át kereste rá a gyógyírt. Több mint 12 éven át tartó kisérletezés után sikerült előállítani ezt a csodafőzetet, mely nem más, mint több hónapig bioerjesztett alga kivonat. Ez az INCI listán rögtön az első helyen, sima alga kivonat néven szerepel, szóval láthatóan a La Mer nem spórol a jóval. A "Miracle Broth" a márka állítása szerint csodálatos gyógyító, regeneráló, hidratáló hatással rendelkezik, és ez az összetevő az alapja az összes La Mer terméknek.

Az INCI lista többi része nem mutat nagyobb különlegességet. Azért van még a krémben egy s más említésre méltó, de semmi olyan, ami más, jóval olcsóbb krémekben ne lenne. Számos hidratáló összetevő segíti a "Miracle Broth"-t a hidratálásban, van még E vitamin és egy peptid is az anti-aginghez, valamint egy kis aloe vera a nyugtató hatáshoz. Összességében egy "normál" INCI lista, a különlegesség nem más, mint az első helyen szereplő "Miracle Broth".

A tapasztalatok
Szerintem a márka designja távolról nem igazán sugall luxust, de közelebbről szemügyre véve a dolgot láthatjuk, hogy nem valami olcsó termékről van szó. A krém egy súlyos kerámia tégelyben érkezik, egy nagy dobozzal körülvéve, aminek az alja "krémtartósra" van kialakítva. A luxus feeling fokozására kapunk hozzá egy kis kerámia krémszedőkét is, amiről bevallom töredelmesen, hogy mindig elfelejtem használni. A kiszerelés egyébként 60 ml, a pontos ár pedig 66 900 Ft (van 30 ml-s kiszerelés is, az 37 100 Ft-ba kerül).

Gel de La Mer és Clinique Moisture Surge egymás mellett

Mindegyiknek géles az állaga, de a La Mer krémesebb :)
A krémet karácsonyra kaptam, és azóta lelkesen használom minden egyes este. Kellemes, kicsit citrusos illata van, gyorsan felszívódik és valóban nagyon puhává és hidratáltá teszi a bőrt. Az állaga krém és gél között van félúton, aki ismeri a Clinique Moisture Surge-t, ahhoz tudom hasonlítani, de annál krémesebb és jobban hidratál. A képeken látjátok egymás mellett a kettőt, bár a színük más, az állaguk hasonló. A klassz hidratáló hatáson túl, egyéb "csodás" hatást sajnos nem vettem észre. A sztori szerint a "miracle broth" csodás regeneráló hatású összetevő, így titkon abban reménykedtem, hogy a bőrömön lévő pattanás hegeket el fogja mulasztani, és pár hét használat után bababőröm lesz. Ilyen téren, és egyéb tereken sem vettem észre semmilyen hatást, szóval maradjunk annyiban, hogy normál-kombinált bőrre ez egy remek és nagyon drága hidratáló krém.

Kinek ajánlom? Bevallom őszintén, hoy a krémet csak azoknak ajánlom, akiknek semmiféle problémát nem jelent az ára. Közel két hónapos mindennapi használat után semmiféle látványos hatást nem vettem észre. Bár a krémet kellemes használni és jól is hidratál, ennek az árnak a tizedéért is lehet kapni nagyon klassz hidratáló krémet. Szóval a csoda, ahogy az eszemmel sejtettem is előre, elmaradt. Egy kicsit azért csalódott vagyok, de egyáltalán nem szomorú, hiszen néhány havonta beszerezni ezt a krémet, inkább bele se gondolok mennyibe kerülne.

Ti mit gondoltok, a nagyon drága luxus krémek megérhetik az árukat?

14 megjegyzés:

  1. Érdekes bejegyzés volt, köszönet érte!
    Bevallom én a Clinique Moisture Surge árát is sokallottam, szerencsére féláron vettem még a nyáron, de akkor 60ezer Ft-ot tényleg nem éri meg akkor kiadni rá, ha nem tud sokkal többet. (Nyilván ez attól is függ, hogy kinek mi éri meg, mennyi a keresete, nem akarok senkinek a pénztárcájában turkálni.)
    Sokáig engem is nagyon izgatott ez a krém, mivel elég problémás a bőröm, egy hónapja elfogyott a Clinique MS krémem és Biodermára váltottam, nekem sokkal jobban bevált, úgyhogy most boldogan elvagyok vele, főleg, hogy több terméküket is használom, mindet nagy elégedettséggel. :)

    VálaszTörlés
  2. Az egyik ismerösöm évek óta hü a La Mer-hez, állítása szerint az ö börére ez az egyetlen márka jó.
    Nekem ez már abba a kategóriába tartozik, hogy akkor sem venném meg, ha nagyon problémás lenne a böröm. Mert, ha bejönne, akkor rendszeresen ezt kéne megvennem, ami több, mint luxus. Drága krém helyett szívesebben veszek ruhákat, cipöt, táskát...
    Bár öko- teszt újságokat olvasva nem is vágytam LaMer-re, rendszeresen rosszul szerepelnek a teszteken.
    De, hogy a kérdésedre is válaszoljak : szerintem a drága krém feltétlenül jobb, mint az olcsó ( köszönhetöen a drága összetevöknek), de hogy megéri- e több száz eurót kiadni érte, azt mindenki saját maga döntse el. Ha valaki megteheti, miért ne?
    Nekem eddig a Kanebo volt a legdrágább, amit évekig használtam és nagyon jó volt.
    Azóta próbálkozok olcsóbb márkákkal, de elképzelhetö, hogy visszatérek hozzá.
    Most Bobbi Brownért vagyok oda, remélem, hogy hosszú távon is szeretni fogom, mert jóval olcsóbb a Kanebonál, 45 euro a hidratálója.
    A.H.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem aki megtudja fizetni használja, mivel biztosan jobbak de CSAK folyamatos használat mellet van hatása bármilyen krémnek.
    Egy ismerősöm 60 évesen max. 45-nek nézet ki. Nagyon igényes nő volt, extra ápolt, évekig folyamatosan használta a La Prairie legjobb krémeit, bizonyára a genetika is közrejátszott és a nagy téli savas hámlasztások, valamint a finom szinte észrevehetetlen sminktetoválás.
    Én jelenleg boldog vagyok a számomra megfizethető Paula's Choice Resist termékeivel.
    De ha anyagilag megengedhetném akkor a La Prairie-t választanám :D

    VálaszTörlés
  4. Az én bőröm is imádja. Először 7 éve vettem, amikor egy betegség miatt nagyon problémás lett a bőröm, és pár hónap alatt elmulasztott mindent, még a hegeket is, csodaszép hibátlan bőröm lett tőle. Azóta amikor csak tehetem, befektetek egyre. Mondjuk én a gélt kevésbé szeretem, mint magát az eredeti krémet, hiszen az sokkal intenzívebb, és tulajdonképpen nem is zsírosabb, csak töményebb valahogy. Viszont valóban hosszútávú használatnál érezhető a különbség, hiszen ez nem egy plasztikai sebész, hanem egy krém :) Szérumjait is használtam már, azok is fantasztikusak! Ja, és ok, hogy drága, de nekem a 60 ml-s tégely körülbelül egy évre elég...

    VálaszTörlés
  5. Jó volt olvasni egy ilyen bejegyzést. Kicsit megnyugodtam, hogy nem ezen a 60 ezren múlik, amim most nincs feleslegesen, hogy csodában legyen része az arcbőrömnek. :)
    Viszont hihetetlenül aranyos és figyelmes a pasid! Nekem nagyon szimpi! -Mert tényleg odafigyel rád, látszik, mert megjegyezte, mit mondtál.
    -Mert bár valószínűnek tartom, hogy ő már akkor is hülyeségnek tartotta azt, hogy 60 ezer forintot kiadjon egy krémre, megtette, mert tudta, hogy Neked ez milyen nagy örömöt okoz majd, és magadnak sose vennéd meg. Nekem is ilyen szuper pasi jutott szerencsére. :) Figyel rám, és sokszor meglep csak úgy is valamivel. Az ismerősi, baráti körömben azt látom, hogy ez nagyon ritka kincs, de jó látni, hogy vannak ilyen férfiak azért még. :)

    VálaszTörlés
  6. kezdem azzal, hogy belőlem biztosan az irigység (is) beszél, tehát ezt vállalom, hiszen az én legdrágább krémem azt hiszem egy l'Oreal volt, vagy talán egy kozmetikustól vett Gigi. Az utóbbi jó volt, de másodszorra már sanáltam rá a pénzt.

    Mindezzel együtt az a véleményem, hogy a tiszta, jó minőségű alapanyagok megérik az árukat, de az EGÉSZSÉGES bőrnek krémezés nélkül is szépnek kéne lennie, és ezt szerintem a szívünk mélyén mindannyian tudjuk. Most nem arról bezsélek, hogy krémek nélkül is 25-nek kell kinéznünk 70 évesen, de 30 körül elvileg bizony krém nélkül is hibátlannak kéne lennie a bőrünknek. Ezer oka lehet annak, hogy ez miért nem így van, de akárhogy is: én mindenképp arra törekednék, hogy  a bőröm magától is tudja és végezze a dolgát, termelje szépen a védő savköpenyt és azt a faggyúmennyiséget, ami pont elég ahhoz, hogy komedók nélkül is puha és rugalmas legyen a bőr. hiszem ugyanis, hogy nincs az a növényi olaj, vagy hatóanyag, ami jobbnan hidratálna és védene, mint a bőr természetes faggyúja.

    Szóval ami nekem fontos egy krémben:

     - ne végezze el a bőröm dolgát helyette, csak támogassa a munkájában
     - legyen elég belőle egy leheletnyi
     - nappalra legyen benne fényvédő (teremtésünkkor még hiábatlan volt az ózonpajzs:)
    - tartsa puhán a bőröm
     - ne tartalmazzon bőrgyengító, bőrirritáló összetevőket
     - tudjam megvenni akár még akkor is, ha máról holnapra igencsak meg kell húznom a nadrágszíjat

    És engem ebben a hitemben nagyon megerősített a Te bejegyzésed. nem, nincs az a csoda krém, ami megérne egy havi nettó minimálbért....

    VálaszTörlés
  7. Szerintem sajnos van olyan, hogy az ember bőre 30 évesen nem hibátlan magától.... :( Nagyon sokáig súlyosan pattanásos volt a bőröm, és apukámé is az volt fiatal korában. Nem attól lett olyan, hogy össze vissza kentem, és most attól néz ki viszonylag normálisan, hogy nagyon gondosan kenem a megfelelő dolgokkal. Szóval sajnos van olyan hogy problémás bőr..... 

    VálaszTörlés
  8. Persze, az enyém sem tökéletes, de nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy még annak kéne lennie.... nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a bőr mégiscsak az egyik szervünk, ha beteg, akkor nekünk magunknak van bajunk, vagyis ki kéne deríteni az okot és kezelni. aztán persze hiába is jutok el idáig, mert nincs orvos, aki ebben a nyomozásban partnerem lenne, a természetgyógyászat sem válik be mindnekinek. Van, aki lemond a tejtermékekről, és máris jobb a bőre, van, akinek sem ez, sem más csodadiéta nem segít. De hát látjuk, hogy csodakrém sincs.

    Egy jó és következetes bőrápolási rutin viszont aranyat ér, még akár egyszerűbb termékekkel is, nekem például a profi bőrápolásról szóló itteni bejegyzések nagyon sokat segítettek. szívsen olvasnám tovább is:)

    VálaszTörlés
  9. Köszi. :) Tervezem amúgy tovább folytatni a sorozatot. :)

    VálaszTörlés
  10. Szia Apolka! a tanácsodat szeretném kérni "luxuskrém" kategóriában ha már itt tartunk:D szóval kaptam most a szülinapomra egy estée lauder arcápoló csomagot és nagyon szeretném "nem elpancsolni", de az az érzésem hogy túl sokat használok belőle. itt mindenki azt írja hogy ezek a drágább krémek sokkal több ideig tartanak, de nekem nem, mit csinálok rosszul? hogyan kell "helyesen" alkalmazni, mekkora mennyiséget? (am. a hajbalzsammal is ugyanez a gondom) ezer hála a válaszért és bocsi a hülye kérdés miatt :(

    VálaszTörlés
  11. Bevallom, hogy én nem gondolom azt, hogy egy drága krémből elég kevesebb is. Szóval én is mindig irigykedve hallgatom azt, akinek fél évig elég egy kis 50 ml-s hidratáló krém, mert nekem nem. Ezt a La Mer krémet is napi egyszeri használattal három és fél hónap alatt elfogyasztottam, és amikor próbáltam spórolni, akkor kevésnek éreztem. Szóval tartok tőle, hogy nem nagyon tudok segíteni. :( Az egyetlen, ami talán eszembe jut, hogy ha fürdés után még egy kicsit nyirkosan kened be az arcod, akkor jobban felszívódik, és lehet hogy elég kevesebb is.

    VálaszTörlés
  12. Nagyon szépen köszönöm, tényleg igazi szakértő vagy :))

    VálaszTörlés
  13. Szia Apolka! A tanácsodat szeretném kérni klassz hidratálókrémhez. Kaptam egy kis mintát a la mer krémből a minap és olyan szépen rendbetette a bőröm, hogy most erről álmodok. :) Mik azok a szuperjó hidratálókrémek, amik tizedennyiért is ugyanezt nyújtják? Köszönöm előre is a válaszod.

    VálaszTörlés
  14. Szia arwena, Hát az az igazság, hogy én nem tapasztaltam sajnos semmi csodás hatást, szóval nekem bármelyik szokásos, korábbi hidratáló krémem hozta ugyanezt, amit a La Mer, ami leginkább a sima hidratálás volt. De ettől még van akinek a "Miracle Broth" tényleg nagyon beválik, és akinek igen, az nem fog tized áron hasonlót találni, mert az csak a La Merben van.....

    VálaszTörlés