BLOGKERESŐ

2012. március 17., szombat

High end sminkek, amik nem érik meg az árukat

Az ember lánya azt hinné, hogy a drága luxustermékek mind jók, de a Krémmániás véleményeken is jól látszik, hogy sajnos akadnak kivételek. Hogy elkerülhessétek ezeket, ajánlom figyelmetekbe ezt a teljesség igénye nélküli kis "mit ne vegyél" gyűjteményt.
.

A Chanel az egyik legikonikusabb márka, szinte minden nő vágyik tőlük legalább egy valamire, hogy elmondhassa, "van egy Chanelem". Azonban a Chanel sem minden esetben csodaszer, így például a Rouge Coco ajakrúzs hiába van hidratáló krém ajakrúzsként számon tartva, egyáltalán nem nyújt semmi pluszt ilyen téren az ajkaknak. (Viszont legalább szépek a színei és tartós.)
Le Crayon Yeux szemceruza sem aratott köreitekben túl nagy sikert, hiszen könnyen elmászkál a szemen. Van akinek csak alulról, de valljuk be, ebben az árkategóriában ez megengedhetetlen. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy jelenleg 5-ből csak 1 csillag az értékelése...
Chanel Les 4 Ombres szemhéjpúder sem high endes minőség, legalábbis ami a tartósságát illeti, biztosan nem.


Anyukámtól "megörököltem" az Estee Lauder irániti rajojonást, de sajnos minden elfogultságom ellenére be kell, hogy lássam, szempillaspirálok terén enyhén szólva sem valami túl jó a márka. Van pár jobb spirálja, de egy biztos, a Sumptuous Bold Volume Liftingtől, a Projectionisttől és a Double Weartől  ne várjunk nagy csodákat. Ennyi pénzért már érdemesebb a Lancôme spiráljai közt válogatni.

Szempillaspirálok mezején maradva, a MAC-nek a Dazzle Lashal, a Diornak pedig a Diorshow Blackouttal nem sikerült maradandót alkotnia, ezeket szintén érdemes elfelejteni.


A Bobbi Brown az egyik kedvenc sminkmárkám, ezért igencsak fáj a szívem, hogy pont a korrektorukra azt kell, hogy mondjam, ő a gyenge láncszem. A szem alatti karikákra szánt Krémes Korrektorpaletta bár szépen fed, pár óra után még a legapróbb ráncokba is beleül.




Bár amúgy sem lehet egykönnyen beszerezni, nem is érdemes külön köröket futni a NARS Kim Kardashian által favorizált szájfényei miatt. A tartósságuk rossz, hamar beszívják az ajkak, a világosabb színek pedig csúnyán bele tudnak ülni az ajkak ráncaiba. A szaguk erős, műanyagos, és sajnos az ízük is kellemetlen.





A Lancome L'Absolu ajakrúzsai is szépek, színesek, és illatosak... csak épp nem tartósak. Ha mindenképp ragaszkodtok a Lancômehoz, akkor érdemesebb az Emma Wattson nevével fémjelzett, 24 árnyalatban kapható Rouge in Love rúzsok közt keresgélni.






Az ikonikus YSL Touche Eclat miatt se legyenek álmatlan éjszakáitok. No nem azért mert rossz, csak épp nem olyan multifunkcionális, mint ígéri - nem igazán jó korrektornak, de igazi highlight hatást sem ad-, ráadásul helyettesíthető.




Ti tudtok még hasonló túlárazott termékekről?

15 megjegyzés:

  1. Minden körömlakk, nem tartósabb mint az olcsó kategóriás. Maximum azért éri megvenni, mert egyedibb színeket is csinálnak, de semmi másért... és nagyon sok lakknak meg van az olcsó dupeja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt jó, hogy mondod, pl. a legtöbb híresebb Chanel lakk színének másolata megvan a Douglas körömlakkjai közt is: http://kremmania.hu/kremek/douglas-absolute-nails-koromlakk

      Törlés
  2. A Nars szájfénnyel nem értek egyet. Az illata tényleg fura, de én imádom.

    VálaszTörlés
  3. nekem a szempillám a mániám, alapból hosszú de szeretem még jobban hangsúlyozni. elég sok szempillaspirálban csalódtam, hirdetik, hogy nagy hosszú és sűrű lesz tőle a szempillám, de van hogy rövidebbnek tűnik tőlük mint amilyen hosszú alapból, 2-3 ezer forintért árulják, de közel sem olyan jók mint némelyik olcsóbb kategóriás szempillaspirál.

    VálaszTörlés
  4. És én még azt hittem, bennem van a hiba, hogy sem a Chanel szemhéjpúder, sem az YSL T.E. nem jött be. A szemhéjpúderből nem tudtam előcsalogatni a színeket, az YSL-t pedig én nem tudtam olyan csodásan használni, ahogy ígérték, ráadásul szerintem büdös, pedig a szavatosságával semmi gond nem volt.

    Betti

    VálaszTörlés
  5. estée lauder csomagot kaptam karácsonyra, spirál, rúzsok, szemhéjpaletta. a spirál jó közepes, a rúzsok nem rosszak, de öregesek (bár nekem az azóta megszűnt lord&berry volt a csúcs) a szemhéjpaletta... kritikán aluli. porzik, semmi pigment.. mint vmi olcsó drogériás vacak. a pirosító nem volt rossz egyáltalán, de kifejezetten jó sem. a hozzácsomagolt nagy ecsetek is borzalmasak.

    VálaszTörlés
  6. "A Chanel az egyik legikonikusabb márka, szinte minden nő vágyik tőlük legalább egy valamire, hogy elmondhassa, "van egy Chanelem"."
    Talan nem, ha megtudjak hogy Chanel naci kem volt; bojkottalni kellene, hadd menjen feledesbe a neve...
    http://news.bbc.co.uk/today/hi/today/newsid_9567000/9567657.stm
    http://en.wikipedia.org/wiki/Coco_Chanel#World_War_II

    VálaszTörlés
  7. Én az EL spirálokat kifejezetten szeretem. Nekem bejöttek.

    VálaszTörlés
  8. Na, ez jó régi bejegyzés, de azért szólok én is. Pár éve az EL spiráljai tényleg katasztrofálisak voltak, ma meg már nem tudok szabadulni a pont említett Bold Volume Liftingtől. Igaz Lancomot mostanában nem próbáltam, de én meg azokkal fürödtem be régebben. Biztos most jobbak vannak ott is.

    VálaszTörlés
  9. Hú, finoman szólva sem egy mai csirke ez a poszt.... :( De igyekszem majd szépen sorjában végigfrissítgetni a régi posztokat, ha lesz rájuk egy kis időm végre.

    VálaszTörlés
  10. Nem akartam belekötni, dehogy imádom a régi posztokat is! Ez csak egyéni vélemény volt az EL-ről. Csak azt hittem, hogy már mást nem érdekel. A frissítéseket is szívesen veszem.
    És ideje van, hogy meg is dicsérjem Az egész KM-et, a blogot is és minent, amit csinálsz! Nem sok lapot látogatok naponta, de itt minden nap körülnézek. A cikkeid és a vendég-posztolóké is mindig nagyon színvonalas! Köszi, hogy olvashatom! :)

    VálaszTörlés
  11. Nem vettem belekötésnek egyáltalán, csak konstatáltam, hogy bizony ő is megérett az újításra, mert sajnos tényleg... :$
    Nagyon örülök, hogy itt vagy velünk, és köszönöm a dicséretet! ^^

    VálaszTörlés