BLOGKERESŐ

2012. június 14., csütörtök

Milyen sminktermékekből elég olcsóbbat venni?

Bár nem vetem meg a high end sminktermékeket (ki tenné), szívesen használok olcsóbb, drogériás dolgokat is. Amikor fontos vagy hivatalos helyre megyek, akkor veszem csak észre, hogy még az ilyen kényes, a tökéletességet és tartósságot megkövetelő helyzetben használt termékeimnek is csak egy része high end, mellettük sok olyan terméket is használok, ami drogériából származik, mégsem félek, attól, hogy "lefolynak" rólam. Ezeknek a termékeknek a jósága elsősorban a tartósságukban rejlik, melyekről a tovább után bővebben is olvashattok.

Ha nem túl olajos a bőrötök, sminkfixáláshoz tökéletes egy olcsóbb púder is. A drogériások közül a 60 felhasználó által 4,25re értékelt Max Factor Creme Puff kőpúder emelkedik ki, illetve nagy kedvencetek az eddig szinte csak maximális szavazatot kapott 3W Clinique Natural, ismertebb nevén a Dodo bőrkiegyenlítő púder is, ami hatalmas adag, elég olcsón, és amelyet a kipróbálása óta én is töretlenül imádok és szívből ajánlok Nektek is! (Teszt vele itt.). A nemrégiben megjelent, gyümölcskivonatokat tartalmazó Bourjois Healthy Balance kompakt púder is jó alternatíva lehet, 4,67-es pontszáma is erről tanúskodik -  azt írjátok róla, hogy nem kelt poros hatást, selymes, tartós, és finom illatú.


Ugyan nem minden drogériás szemöldökceruza jó, de az eddig 26 felhasználó által 4,88-ra értékelt, és általam is nagyon kedvelt Catrice szemöldökceruza pontosan azt nyújtja, amire szükség van - nem túl kemény, nem túl puha, természetes árnyalatokban kapható és tartós, nekem legalábbis még sosem szorult igazításra nap közben.

Rengeteg helyen olvastam már, és én magam is úgy gondolom, hogy szempillaspirálból is elegendő a drogériás. Egyre kell figyelni, hogy olyat válasszunk, ami nem kenődik egykönnyen és nem is pereg a nap folyamán. A Max Factor spiráljai drogériás viszonylatban szuperek, érdemes közülük válogatni, illetve a 3 dobogós spirál, az Essence I Love Extreme, a Maybelline The Colossal Volum'Express és az Avon SuperShock között választva is biztosan találtok magatoknak megfelelőt.
Egy jó alappal szinte bármilyen szemhéjfesték tartóssá tehető, szóval szinte mindegy mit választotok,  viszont vannak már önmagában is jó szemhéjfestékek. Már rengetegszer írtam, hogy a nemrégiben 16 színre bővült  L'Oreal Infallibleket mennyire jó vételnek tartom, de a Catrice mono szemhéjpúderek bizonyos árnyalatai is elég jó minőségűek (érdemes vásárlás előtt belenyúlni a teszterbe). Bár csak neten lehet rendelni, érdemes kipróbálni a Sleek szemhéjpúdereket, melynek a Krémmánián legnépszerűbb kombinációja az Oh So Speciel.
Már egy korábbi termékversenyes postomban is kitértem rá, hogy ha nincs fedett szemhéjatok, nem szükséges MAC vagy Bobbi Brown szemhéjtust vennetek, elég az Essence zselés szemhéjtusát beszereznetek, amely amúgy a legnépszerűbb szemre való sminktermék a Krémmánián!



Szerintetek milyen sminktermékekből elég olcsóbbat venni?

29 megjegyzés:

  1. Szájfényeket és a rúzsokat is ide sorolnám, mert catrice ezen a téren is kiemelkedő :) rúzsai 1149 forint és a szájfények is e körül mozognak! Pigmentáltak, szuper a csomagolás és elég tartósak (igaz van akit kicsit szárítanak, de egy kis ajakápoló csodákra képes).

    Amit viszont nem vennék túl olcsón soha (de túl drágán sem) az az alapozó, púder ezekre 5000-10000 forintot kiadok, de pl egy rúzsra soha nem adnék ki 7000+ forintot :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is klasszak a Catrice rúzsok, de inkább hétköznapra, mikor az embernek van módja 1-2 óránként újrakenni - legalábbis nálam eléggé kopnak, a szájfényük dettó :( Alapozóban abszolút egyetértek veled.

      Törlés
  2. Körömlakkok! Az olcsóbbak között vannak meglepően jó minőségűek és elképesztő színválasztékban lehet őket kapni.
    Alapozón én se nagyon spórolok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó persze a körömlakk alap, csak valamiért nem jutott eszembe, hogy sminkterméknek számít.. :( :)

      Törlés
  3. A mindennapos használat során érzékeny+zsíros+pigmentfoltos bőrömre kiemelten fontos, hogy az alapozó tökéletesen fedjen, ugyanakkor kíméletes legyen és ne tartalmazzon komedogén összetevőt, ne bővelkedjen szilikonban. Ezzel kapcsolatos elvárásaimnak a közép kategóriás termékek között szoktam megtalálni, jelenlegi gyöngyszemem a La Roche Posay folyékony, illatmentes alapozója.

    Arcpúdert, amelyet alapozó fixálására használok, ugyanilyen szempontok szerint választanék ki+elvárásom a tartós fixálás. Az oldalon ezen követelményeimnek csak az Alverde Transzparens porpúdere tudna megfelelni, sajnos hiába üldözöm, nem látom már a dm-ekben a márka ezen termékét.

    A spirál-témában az Avon termékeit használom, a Supershock spirál fantasztikus. Nekem nagyon bevált még a Supershock folyékony szemhéjfestékje is, mivel kényelmes, diszkréten csillog, nem csíkozódik, és felviteléhez elegendő az ujjam.

    A tökéletes rúzs megtalálása pedig számomra lehetetlen. Én sem költenék rá 1000-1500 Ft-nál többet, annyi gyönyörű színárnyalat és bőséges választék van ebben az árkategóriában a drogériás termékek között. Itt bátran kísérletezek, nem élem meg pénzkidobásként, ha mellényúlok.
    Üdv: Bandita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, az alapozó nagyon sarkalatos pont, épp veled beszéltük, milyen nehéz tökéletesen illeszkedőt találni...

      Törlés
    2. Igen, sajnos :(
      Pláne, hogy nálam bőven van mit korrigálni. A pigmentfoltjaimat néha már annyira gyűlölöm, hogy legszívesebben lecserélném a bőröm. Egy jó alapozó barátságos összetevőkkel vállalhatóvá teszi az arcomat az emberek előtt.

      Törlés
  4. A szemceruzák. Hacsak nem szeretnénk vízvonalra is festeni vele, akkor szerintem a olcsóbbak is jók (Essence, Avon supershock).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Essenceset még nem próbáltam (de tervben van), az Avon viszont sajnos elcsúszik rajtam :(

      Törlés
    2. Nekem is nagyon tetszett az Avon szemceruzája,az amelyiknek két vége van,egyik felén ceruza másikon a szvacsos rész.De talán két év használat után kéne egy új,mert régebb egész nap birta,de mostanra pár perc után lejön,lehet,hogy túl régi.

      Törlés
  5. Nekem is még a szájfények és a körömlakkok ugrottak be, illetve bár nem túl gyakran használom, de ide sorolnám az ajakkontúr ceruzákat is. Hasznos poszt, az összes felsorolttal egyet értek, mikor megláttam a címet, rögtön ezek ugrottak be nekem is.

    VálaszTörlés
  6. Körömlakkért nem szabad 1000 ftnàl többet adni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem 1500 ami még belefér, de akkor már nagyon tutinak kell lennie....

      Törlés
  7. Avon glimmersticks szemceruzák szempillatőbe!! (a sima a diamonds és a chromes is) Meg a rúzsaik és a körömlakkok, főleg ez az új fajta nagyon jó szerintem.

    VálaszTörlés
  8. Szerintem pirosítókat is ki lehet olcsó kategóriában jókat fogni. Eddigi legpigmentáltabb, legjobban eldolgozható porpirosítóm valami 300 forintba került(Maire Anne), szerintem bármelyik fodrászkellékesben, 100asban előferdül. Még a tökéletes ecsetet nem találtam meg hozzá, de az már az én bajom.:D

    Amire én nem sajnálom a pénzt, az az alapozó/BB, és az ecset.

    VálaszTörlés
  9. Hát nem tudom, kinek milyen itt az anyagi helyzete, de egy 3000-4000 Ft környéki szempillaspirál számomra még mindig nagyon drágának számít...
    Mindenesetre már régóta vágyom erre a sárga dobozos Maybelline Colossal-ra, úgyhogy most már meg fogom venni. Remélhetőleg sokáig kitart, mert direkt azért nem ruháztam be eddig olcsóbbra, hogy erre legyen pénzem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így vagyok vele:) Főleg a tízezres alapozók hallatán szoktam nagyot nézni...

      Törlés
  10. Ha drogériás tus akkor én a Manhattan zselés tusára szavazók. Jól kezelhető, intenzív és tartós. (Krémmánián is jól szerepel.)

    VálaszTörlés
  11. Alapozóra, BB-re, szempillaspirálra és pirosítóra nem sajnálom a pénzt, mivel ezek az alap sminktermékeim, és nem ritkán 6 hónapig, de akár egy évig használom őket, minden reggel. Azt gondolom, hogy nálam ezeken nem szabad spórolni, mert eddig még mindig megszívtam, ha olcsóbbat vettem. Nekem jobb a drágább, akár high-end darab, amit örömmel veszek elő, használok minden reggel hónapokon keresztül, mint egy olcsóbb, ami  kukában végzi. Ám szerintem az is számít, hogy problémás-e valakinek a bőre, mert lehet, hogy egy normál bőrű nőnek, akin még nem látszanak az öregedés jelei, annak tökéletes egy olcsóbb darab is ezekből. De a "színes", aktuális sminktrendet követő darabokra nem igazán áldozok, ilyen nálam a körömlakk, szájfény, rúzs, színes szemhéjpúderek, szem- és szájkontúrceruzák, stb., nekem ezekből bőven jó a párszáz forintos is, ha ezer forint felett van, akkor várok akciózásig, kétezer forint fölött pedig ilyeneket nem veszek. Vannak otthon ezekből is high-end darabok, de ezeket vagy ajándékba kaptam, vagy vásárláshoz adták, szépek és jók, de tudnék nélkülük élni, azt szoktam erre mondani, hogy van az a minőség, amit már nem kell (és nem is tudok) megfizetni. Az első mondatban felsorolt dolgokra kb. havi 1500 forintot szoktam félretenni, gyűjtöm a százasokat, ha eszembe jut mindig kiszedem a pénztárcámból őket, és igen, megveszem a 8-10.000 Ft-os alapozót vagy BB-t, de akkor is Glamour kuponnal olcsóbban, vagy pl. Estee Laudernél akkor, amikor ajándék neszeszert adnak ajándékba 4-5 sminktermékkel, kiszámoltam már, így lehet, hogy olcsóbban kijövök, mintha drogériában venném meg őket külön-külön. Viszont a kedvenc körömlakkom itt vettem a sarki kisboltban, kemény 250 Ft-ért, és imádom :)

    VálaszTörlés
  12. Anyukám is pont ezt csinálja, bár nem tudom, hogy van ennyi lelki ereje kivárni :) Mindig akkor vesz EL cuccot, ha ajándék neszeszer van. 

    VálaszTörlés
  13. Az lesz a következő, amit megveszek, ha a mostaniak elfogynak. Kíváncsi vagyok már rá.

    VálaszTörlés
  14. Én is az anyukámtól tanultam :) Igen, kell hozzá lelkierő, hogy ne költsd el azonnal a pénzt arra, amit meglátsz és tetszik, de mindenért kárpótol, amikor pl. hozzájutsz mind a két féle (egy kisebb és egy nagyobb csomagocska szokott lenni a vásárlás értékétől függően) ajándékcsomaghoz, plusz amire amúgy is szükséged van :)

    VálaszTörlés
  15. Igen, tudom, az első szempillaspiráljaim ilyen csomagocskákból voltak :) 

    VálaszTörlés
  16. A szempillaspirálról jut eszembe, már régóta szemezek a Lancome Virtuose spirállal. Nekem a Hypnose nem jött be, és ki szeretném próbálni, de semmi infóm nincs róla, még egyszer nem szeretnék mellényúlni. Kerestem, de nincs feltöltve a Krémmániára. Ma szerintem feltöltöm én, hátha ír majd róla valaki véleményt. Nem ismered véletlenül?

    VálaszTörlés
  17. A sima Hypnose nekem se jött be, viszont a Precious Cell nagyon klassz, most is az az állandó spirálom. A Virtuoset  sajnos még nem próbáltam, de tölsd akkro fel, és hátha ír valaki véleményt rá.

    VálaszTörlés
  18. Köszi :) Feltöltöttem, de azért ha legközelebb járok a Westendben, megnézem a Lancome szigeten a Precious Cells-t, lehet hogy akkor inkább őt választom :)

    VálaszTörlés
  19. Igazán nincs mit :)

    VálaszTörlés
  20. Én szempillaspirálból mindig igyekszem olcsót venni, a Miss Sporty, Essence és a Lovely márkák kínálatából válogatok, mert nekem nincs sok problémám a szempillámmal, hosszú, erős, sűrű, csak nem elég fekete, így ráfér egy kis plusz. Arra azért szoktam figyelni, hogy a termék, amit választottam, lehetőleg mentes legyen az erősen irritáló tartósítószerektől, mégiscsak a szememre kenem. Amúgy Wishes, én arra gondoltam, hogy írhatnátok egy olyan cikket, amiben a legjobb krémmániás tippeket írjátok meg. Például olvastam az egyik krémpirosítónál, hogy van aki a felvitel után eldolgozza a határvonalakat, hogy természetesebb legyen a hatás. Szerintem elég jó cikk lenne. :)

    VálaszTörlés