BLOGKERESŐ

2012. július 10., kedd

Megéri drágább körömlakkot venni?

Egy alapozó vagy akár már egy rúzs esetében is elég szembetűnő tud lenni, hogy olcsó vagy drágább árkategóriából került-e ki, körömlakkoknál viszont már kevésbé. Érdemes így több ezer forintot kifizetni egy lakkért? Ha igen, akkor miért?
A fiókomban jelenleg több tucatnyi körömlakk lapul - akad köztük pár száz, de pár ezer forintos is. Érdekes módon a drágább körömlakkjaim használom gyakrabban. Tudom, ez furcsán hangzik, de mindjárt leírom az okát.

Olcsóbb lakkok:
Szerintem kevesebb pénzt elsősorban a szezonális divatszínekre érdemes költeni. Idén például nagy hype volt a mentaszín, azt viszont már nem hinném, hogy jövőre is felkenném a körmeimre, ilyen gyakran legalábbis biztos nem, mint idén. Tavaly az égen földön keresett égkék körömlakkom járt így - idén még egyszer sem volt rajtam... 
Amúgy mindkét árnyalatot az Essence kínálatából szereztem be, és a legtöbb divatszínre is az Essence Color&Gok között vagy valamelyik limitált kiadásukban bukkanok, így nektek is azt tudom javasolni, hogy elsősorban itt kutakodjatok egy-egy nektek tetsző "idényszín" után, de a Moyra lakkjai is elég széles sklán mozognak, és olcsó árukhoz képest elég jó minőségűek - ezt mutatja a Krémmánián elért 4,17-es pontszámuk is.

Közepes árkategóriájú lakkok:
A klasszikus vörös, a gyöngyház fehéres, a mélykék... egyszóval az összes olyan lakkom, amit sokszor használok és újra és újra meg kell vegyem, azt nem drogériában veszem. Ennek viszonylag egyszerű az oka. Mivel ezeket a színeket akár 4-5 napig is fennhagyom a körmeimen (szemben a kevesebb ruhámhoz passzoló divatszínekkel, amiket 1-2 nap után letörlök), nagyon fontos, hogy ezt az időtávot a fény kopása és lepattogzás nélkül bírják ki. A másik ok pedig, amiért nem sajnálok többet kiadni ezekért az az, hogy tudom, hogy biztosan el fogom használni őket.
A kedvenc közepes árkategóriájú lakkjaim az IsaDora Wonder Nails és az Artdeco Ceramic körömlakkok, ezek nagyon megbízhatóak és tartósak, de ez látszik a ti véleményeiteken is - mindkét termék majdnem maximális pontszámokat tudhat magáénak. Ebben az árkategóriában jó választás még a hatalmas kiszerelésű, igen népszerű, 4,45-re értékelt OPI is.

Drága lakkok:
YSL, Dior, Chanel.... ezek a lakkok a legmegosztóbbak, de nem is a minőségük miatt, hanem azért, mert esetükben tényleg a márkáért kell kifizetni plusz 5000-6000 Ft-ot - szerintem legalábbis nem jobbak  pl. a fentebb említett közepes árkategóriájú lakkoknál. Egyben viszont verhetetlenek: a színekben. Ezeknek az árnyalatoknak az olcsóbb dupeba való ültetését viszont szerencsére megoldják a low end márkák is, gondoljunk csak a Chanel Peridot rengeteg másolatára. A Douglas Absolue Nails vonal egész konkrétan az aktuális high endes körömlakk divatszínek lemásolására megy rá, töredék áron - tegyük hozzá, töredék minőségben is, dehát, valamit valamiért..




Nektek mennyi az a maximális összeg, amit még hajlandóak vagytok kifizetni egy körömlakkért?

22 megjegyzés:

  1. Szütyő Beauty blog2012. július 10. 10:49

    Nekem a maximális összeg annyi amennyibe az OPI lakkjaim kerültek (már nem emlékszem sajna mennyi volt de kb 1500-2000 Ft között) ennél többet nem fizetnék. Viszont lehet, hogy van az az árnyalat ami annyira megbabonázna, hogy azt mondanám legyen, én ezt most megveszem. Bár ahogy hallom a drágább sem feltétlenül minőségibb szóval...

    VálaszTörlés
  2. A legdrágább körömlakkom az Artdecotol van(calciumos,- erösitö), szerintem nagyon jó, megéri! Mivel sokáig porcelánkörmöm volt, nem igazán vásároltam körömlakkot. De ha végre megint rendbe jönnek a körmeim, azért egy piros Chanel körölakkot mindenképp szeretnék!

    VálaszTörlés
  3. Lusta lakkozó vagyok, ezért nem szeretem két naponta átfesteni a körmeimet. Tartósság szempontból a Misslyn márka lakkjai jöttek be, ezek 1500 ft körül vannak és rajtam kibírnak kb 4 napot. Alap és fedőlakkot olcsóbb márkákból választok. 

    VálaszTörlés
  4. Egy Orly lakk ára az én felső küszöböm, 1600-1700-nál nem nagyon adnék ki többet egy lakkért (jó, az Orly Nailtrition körömerősítőjéért fizettem többet, jó kis alap). Van két Chanel lakkom is (olcsósítva vettem a hazai forgalmazó kiárusításán, 2 ezer környékén volt), de egy újabbért még ezt a csökkentett árat se adnám ki, az én körmeimen nagyon gyengén muzsikálnak.
    Az én kedvenceim az essence, Catrice és Orly lakkok, mindhárom nagy színválasztékkal rendelkezik és eddig szinte csak jó változatba futottam bele. 

    VálaszTörlés
  5. tapasztalt már közületek valaki körömlakk-allergiát? segítségeteket szeretném kérni, mivel érdemes kezelni? (azon túl, hogy felhagyok a körömlakk használatával, és shea vajjal kenem állandóan)
    vajon a hennát bírná a köröm, ha a műanyag/vegyszeres lakkokra allergiás?

    VálaszTörlés
  6. Semmiképp nem adnék ki 1000 ft-nál többet körömlakkért. Egyrészt, mert a kezemen állandóan rövid a köröm, nem szeretem megnöveszteni, lakkozni meg ritkán jut időm, és nagyon idegesít, ha egy kicsi is lepattan. A lábamon szoktam nyárra kilakkozni, ahhoz meg nem kell drága lakk. szerintem azok, akik rendszeresen lakkoznak, és szeretik a különleges-tartós színeket, azoknak megéri drágább lakkot venni, mert tényleg sokkal tartósabbak, mint a drogériások.

    VálaszTörlés
  7. Azt szeretném még kérdezni, hogyha már mindenben megfelelek a követelményeknek, akkor miért nem kaptam még meg a Krémek Krémje titulust?

    VálaszTörlés
  8. Van sok olcsó lakkom is, de a Miss Sportyn kívül egyik sem jött be igazán a tartósságát illetően. Én is úgy vagyok vele, hogy igazából a nagyon vad divatszíneket érdemes olcsó lakkból beszerezni, de alapból én az OPI lakkokra esküszöm.

    VálaszTörlés
  9. Írd meg légyszi a felhasználó neved, és megnézem mi a helyzet. :)

    VálaszTörlés
  10. RedDemon :) köszönöm!

    VálaszTörlés
  11. Megcsináltam, hogy az legyél. :)

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm szépen, olyan jó látni! :)

    VálaszTörlés
  13. A körömlakkjaimért soha nem adtam még ki 1500 Ft-nál nagyobb összeget. Alapozólakkal, fedőlakkal általában elérem a kívánt tartósságot az olcsóbb lakkokkal is. Ilyen módon voltam már szerelmes Miss Sporty, Oriflame, Avon jó néhány csodaszép árnyalatába és a mai napig sem tudok ellenállni nekik.
    Kipróbáltam már egy ízben egy Opi lakkot is, ő mondjuk hetekig díszelgett hibátlanul a lábkörmeimen.
    Az ecset minősége, ami igazán fontos számomra, előnyben részesítem a széles, rugalmas, de rövid sörtéket.

    VálaszTörlés
  14. Vadpulyka Pulykaváry2012. július 11. 1:26

    Én viszonylag ritkán veszek körömlakkot, mert a tiszta színeket otthon keverem ki magamnak akril festékből. :) Nincs benne káros anyag, tisztességes fedőlakkal jól bírja és sokkal jobban megéri. Na meg nem csak a körmömre használom. 

    Nagyon drága lakkot nem vennék, esetleg akkor, ha milliomos lennék. De a dupe-ok miatt nem igazán éri meg.

    VálaszTörlés
  15. Adrienn Spaitsne2012. július 11. 11:31

    max. 1000 Ft, de akkor nagy kiszerelésű és remek színű lakk kell, hogy legyen. Sajnos megint elcsábultam a DM-ben és vettem két lakkot. Piros és színtelen mindig van itthon, most már kék és rózsaszín is.
    A fehér gyöngyház még mindig divat? Senkin sem láttam kb. 10 éve. Sőt mintha a gyöngyház is menne ki a divatból.

    VálaszTörlés
  16. árban az OPI, IsaDora, ANNY lakkok az ideàlisak, persze essence t meg catricet is hasznàlok sokat. Az említett Chanel Peridot lakk is megvan ès gyönyörü. èn utàlom a dupeokat, mert ha egy cèg kifejleszt sok pènzèrt, sok munkàval egy ennyire különleges színt ( termèszetesen szerintem is borzasztóan túl van àrazva ) akkor nekem rosszul veszi ki magàt, h a douglas , ami àrulja chanelt is, megcsinálja a dupejàt a töredèkèèrt..

    VálaszTörlés
  17. Garunrine Alhamo2012. július 14. 12:25

    Nem érdekel, mi az aktuális körömdivat, mert hangulathoz, alkalomhoz, ruhához festek, és a ruhatáramat sem az határozza meg, hogy mit hord minden 2. ember. Pont ezért, nagyon széles a ruhatáram és a körömlakkok terén is akad pár, de ennyi lakkot drágákból beszerezni kisebb vagyon lenne. Kifejezetten a felhozott példára reagálnék, nekem a lila és a zöld a kedvenc színem, így nekem mentaszínem két éve van, lassan elfogy. Akkor nem volt valami népszerű, sokan kérdezték is honnan van meg hú de szép... Hát, sokszor adta magát, hogy őt használjam, idén meg több márkánál is látom, és milyen népszerű :D
     Nincs megunt színű lakkom, csak olyan, ami a körmömön taszít, pl az összes nude. Még jó, hogy az essence, miss sporty stb árkategória széles skálán mozog - főleg előbbi -, nem kell bosszankodni, ha egy szín nem jött be. 
    1000 Ft alatt legyen egy lakk, én ennél többet nem adok ki érte. Na jó, egy minőségi holografikusért, ha nagy üveg, talán. De legyen akkor jó is :)

    Legtöbbet használt lakkjaim: essence limitáltak, azok valahogy jobban sikerülnek, mint az állandó lakkjaik. A 390Ft körüli árral eléggé verhetetlenek, ráadásul a kifutóik 99-299Ft közt elvihetőek, ha van leárazott pult. Ennyiért tényleg megéri az aktuális kedvenc színeket követni, hisz ha megunod, vagy nincs már szezonja, tudod, hogy nem öltél bele ezreket.
    Legkedvesebb lakkom pedig egy türkiz miss sporty, kb két alkalomra elég még.
    Bocsi, kicsit hosszúra sikeredett!

    VálaszTörlés
  18. Én macerás vagyok körömlakk szempontból, mert a körmöm nem bírja a rossz (=általában olcsó) lakkokat, 1-2 használat után szétválik a körmöm, és a legfelső réteg egész egyszerűen letöredezik, ápolhatom bármivel, nem segít semmit. Ezt produkálja az összes Essence lakk, néhány Catrice, és a Maybelline meg a Rimmel, de azokat egy ideje nem használom, mert egyáltalán nem tartósak. Az Astor viszont meglepő, de nem teszi tönkre a körmeimet, ugyanez igaz az OPI-ra is. Van Dior lakkom is, és ugyan az sem teszi tönkre a körmeimet, nem is tartós, még Dior fedőlakkal sem. Szóval high-end körömlakkot többet nem veszek, de OPI-t bármikor!

    VálaszTörlés
  19. Huh, a fehér gyöngyházról nekem is anyukám régi lakkjai jutnak eszembe, gyerekkoromban (= 80-as évek) szinte mindig ilyen körme volt... 

    VálaszTörlés
  20. Nem tudom, én valamiért szeretem a gyöngyházas lakkokat, divat ide vagy oda :D

    VálaszTörlés
  21. próbálta már valaki ezt? http://www.evamagazin.hu/mai_tipp_szepseg_es_divat/28525_termeszetes_koromlakk.html Megéri szerintetek? A köröm elvileg egy olyan megkeményedett szaruréteg, ami nem szív fel szinte semmit. Van jelentősége vajon azoknak a dolgoknak ami ebben a két lakkban nincs?

    VálaszTörlés
  22. Nem tudom válaszolt-e Neked valaki és nézegeted-e még a KM-et, úgy tudom, h a Clinique lakkok antiallergének. A hennán én is gondolkoztam, de megijeszt, h csak lenöveszteni lehet. A színe sötét narancs, vagy piros lesz a körmön állítólag...

    VálaszTörlés