BLOGKERESŐ

2012. augusztus 13., hétfő

Testápoló körkép

A mai poszt vendégposzt, amit horzso írt Nektek!

Nekem, mint száraz bőrű nőnek, nagyon fontos, hogy rendszeresen használjak testápoló termékeket. Ez alól kivételt csak a legmelegebb nyári időszakok képeznek, amikor minden magamra kent terméktől úgy érzem, hogy nem lélegzik tőle a bőröm.

Az igazit testápolóból sem könnyű megtalálni, sokféle szempont alapján választunk, akár bőrtípus, illat, összetevők, márka szerint, de fontos szerepet játszik a használat célja is: feszesítés, hidratálás, önbarnítás, narancsbőr kezelés, stb.

Személyes kedvenceim
A nyári időszak kivételével az Alverde makadámdiós testvaját használom. Ez egyben a Krémmánia kedvenc testápoló terméke is. Nagyon enyhe az illata, jól hidratál, az ára 1.000 Ft alatt van, rendkívül gazdaságos, jó az ár/érték aránya. Hátránya, hogy kicsit várni kell, míg felszívódik, és picit nehéz elkenni, de annyira nem, hogy zavaró lenne. Natúrkozmetikum, így nincsenek benne parabének, ásványi olajok, az összetevőlista nagyobb része természetes anyagokból áll. Állagát tekintve nem mondanám testvajnak, inkább egy sűrű testápoló krémnek. Idén nyáron fedezetem fel a DM Balea gyümölcsös limitált termékcsaládját, amiből a kedvencem a sárgadinnyés testápoló, ami a Krémmánián 28 vélemény alapján majdnem maximális értékelést kapott. Ára 500 Ft körül van, ezért 250ml-t kapunk. Könnyű eloszlatni a bőrön, állaga kissé folyós, nagyon gyorsan beszívódik, hidratál, és tartalmaz egy kevés antioxidánst is. Az illatáról megoszlanak a vélemények,van, aki szerint nagyon érezni, hogy szintetikus illat, de én kedvelem, nem érzem túl soknak.



Harmadik kedvencem az AVON olivaolajos testápolója. Különlegessége, hogy a krémben olivaolajjal telt mikrogyöngyöket találunk, amelyekből a masszírozás során oldódik ki a hatóanyag. Mindig egyet fizet kettőt kap akcióban veszem, mert egyébként elég drága. Illata enyhén fűszagú, kellemes, nem tolakodó. Nagyon könnyű eloszlatni a bőrön és hamar beszívódik. Az állaga és a hatása valahol az előzőekben említett két termék között van. Összességében a három testápoló közül ennek tetszik a legkevésbé az összetevőlistája, egy antioxidánson és két hidratáló összetevőn, valamint az említett olivaolajon kívül más értékes anyag nem nagyon van benne. Tartalmaz viszont szilikont, amit én kevésbé kedvelek. A Krémmánián 29 felhasználó értékelte átlag 4-es eredménnyel. 2 évvel ezelőtt próbálgattam a LUSH testápoló termkékeit, és néhányat nagyon megszerettem. Izomlazításra nagyon bevált a Wiccy Magic Muscle masszírozó testápoló, amely a vérkeringést is serkenti. A férjemnek szokott fájni a dereka, egy 20 perces masszázs ezzel a termékkel, és másnapra általában elmúlik a fájdalom. Nagyon tetszik benne, hogy az egyik oldalán azuki babszemeket nyomtak a krémbe, így kicsit meg lehet dörzsölni a fájó részt. Illatában a borsmenta és a fahéj domináló, állaga szilárd, a testmeleg hatására olvad fel. A Charity Pot testápoló lett az egyik kedvencem, mert finom csokis illata van, jól hidratál és gyorsan beszívódik, ezen kívül a LUSH az ebből származó teljes bevételt jótékony célra fordítja. Nagyon jó termékük a King of Skin testvaj is, zuhanyozás után a nedves bőrbe kell masszírozni, majd óvatosan megtörölközni. Remekül hidratálja a száraz bőrt, hatását még másnap is éreztem. Illata semleges, kellemes, puha bőrt hagy maga után.

Krémmánia kedvencek
A fent említett Alverde és Balea testápolókon túl, népszerű a Garnier Intensive ultrakönnyű testápoló, amely több mint 100 értékelés alapján 4-es átlagot kapott. Összetevőlistáját tekintve nem tartozik a természetes alapanyagúak közé, ebből csak pálma- és mangóolaj van benne. Különlegessége, hogy Bifida Ferment Lysate-t tartalmaz, ami hatékony lehet az érzékeny bőr kezelésében. Illata, állaga jó, gyorsan beszívódik, jól hidratálja a bőrt, és van, akinek kézkrémként is bevált. Minden bőrtípusra alkalmas. Sokan szeretik az Alverde vaníliás és mandarinos testvaját, a felhasználok átlagosan 4.5 körülire értékelték. A vélemények alapján ez is inkább télre való, a vaníliát kevésbé lehet érezni, inkább édes gyümölcsös az illata. Jól hidratál, gazdaságos, kevés is elég belőle.


Majdnem maximális a pontszáma 28 értékelés alapján a Helia-D tápláló krémjének, amely vitaminokban (A és E) és növényi hatóanyagokban gazdag. Magyar termék, már a ’80-as évek közepén is kapható volt a termékcsalád. A Krémmánia felhasználók közül ki arcra, ki szemkörnyékre, ki testre használja. Kiszerelése 200 ml, amit 900 Ft körül áron vásárolhatunk meg. Csomagolása igényes, a krém puha, selymes bőrt eredményez, nem ragacsos, és vizes bőrön gyorsan felszívódik. Az illatát mindenki máshogy értékeli, van aki szerint öregasszonyos, van, akinek a gyermekkora jut róla eszébe. van aki növényesnek érzi, esetleg túl erősnek. Sokan kedvelik a Dove Supreme Body Silk testápoló krémjét. A többség véleménye szerint nem zsíros, jól hidratál, könnyen felszívódik, kellemes a textúrája és az illata. Az összetevők között vegyesen találunk természetes és szintetikus anyagokat, utóbbiak között 5 féle tartósítószert és többféle szilikont. Természetes anyagból a legmagasabb arányban a napraforgóolajat tartalmaz. Ritkán olvasunk az Oriflame termékeiről, de itt érdemes megemlíteni a tej és méz tartalmú testápolójukat. 36 vélemény alapján 4—es értékelést kapott a Krémmánián. Ára közepes, testápolónak, kézkrémnek, de még hajbalzsamnak is használható. Illata mézes, hosszantartó, állaga közepesen sűrű, selymessé, hidratálttá teszi a bőrt. Az összetevőket többen kritizálják, jórészt joggal, kevés természetes összetevőt találunk benne. 24 felhasználó véleménye alapján majdnem maximális pontszámot kapott a Balea Creme-Öl testápoló. Fő hatóanyagai a szója-, a napraforgó-, és az édesmandulaolaj, ezeken kívül hidratáló anyagokat, antioxidánst és gyulladáscsökkentő anyagot is tartalmaz. Felvitelkor olajos réteget hagy maga után, illata finom, hosszan tartó, mandulás. Ára 700 Ft körül van.


Nektek melyik a kedvenc testápolótok?

2 megjegyzés:

  1. Jelenlegi kedvenc testápolóm a Babylove zöld flakonos olaja, amely hónapok óta kicsit háttérbe szorított minden más kedvenc testápolót. A felsoroltak, és általam használt testápolók közül hatását, illatát tekintve első helyen a Helia-D áll. Szorosan követi őt a Dove testápoló krém és az Avon termék, végül az Oriflame M&H. Ha csak az illatot értékelném, akkor a M&H lenne az első, mivel az illatának soha az életben nem lennék képes ellenállni.

    Horzso Igényes összeállításának eredményeként kedvet kaptam az Alverde Makadámdiós testvajhoz és a Balea Creme-Öl-höz.

    VálaszTörlés
  2. Az abszolút kedvenc a Body Shop moringavirágos testvaj - mámorító az illata, tartós, könnyen szétoszlatható és finom puha tőle a bőröm. Új szerzemény a Health&Beauty rózsás testápoló és masszázskrémje, picit erős az illata az elején, de aztán átalakul kellemessé, mint egy jó parfüm - parabénmentes, feszesítő, jól beszívódik. Van még Yves Rocher Expert Reparation is a készletemben, ez shea vajas, nyárra sok, de télen bőrmentő. És alapdarab nálam valami ureás testápoló, változó, hogy milyen márkát választok, de télen szétreped a bőröm, ha nem használom.

    VálaszTörlés