BLOGKERESŐ

2013. január 6., vasárnap

Sminkek fehér bőrre

A fehér bőr, amilyen gyönyörű, pont olyan könnyen el lehet venni a különlegességét egy elrontott sminkkel, és a megfelelő sminktermékek összeválogatása is különös odafigyelést igényel, ezért ebben a posztban most a saját tapasztalataimat, tippjeimet és kedvenc termékeimet szeretném megosztani minden a hasonló bőrtónussal rendelkező, tanácstalan krémmániással. :)
UPDATE: 2015 januárjában frissült a posztban szereplő termékek listája

Fontos figyelni rá, hogy fehér bőr és fehér bőr közt is van különbség, egész pontosan a "kereteink" különböznek - van akinek zöld szeme és vörös haja van, van aki pedig kék szemű szőke hajú hófehérke. Én kicsit kilógok, nekem ugyanis sötétbarna szemem és világosbarna hajam van, de ez sem olyan ritka, egy nagyon kedves barátnőm is hasonló színekkel rendelkezik. Lényeg, hogy ezek a paraméterek is nagyban befolyásolják a színválasztást, de néhány közös íratlan szabály azért még így is megfogalmazható.

Bőr
Először is nagyon fontos az előhidratált/előkészített, majd szépen lealapozott bőr, ugyanis a fehér bőrön hatványozottan meglátszódnak már a legkisebb bőrproblémák is, pl. egy vöröslő pattanás is sokkal feltűnőbb tud lenni rajtunk, mint egy sötétebb bőrű emberen. A második nagyon fontos szempont, hogy alapozóválasztásnál semmiképp ne vegyetek a bőrötök színnél sötétebb színű alapozót, még akkor se, ha kicsit napsütöttebb hatásúnak szeretnétek láttatni a az arcotokat -  egyrészt azért, mert el fog ütni a nyakatoktól az arcotok színe, másrészt, mert bronzosítóval úgyis nagyon szépen el lehet venni a lealapozott bőr sápadtságát.
.
És ugye az alapozóválasztás.... Hát, nem akarok szépíteni: sajnos nagyon sok high endes  és drogériás márka alapozójáról le kell mondania annak, aki extra világos bőrrel tengeti a mindennapjait, mivel manapság még mindig borzasztóan kevés márka kínál a hóka bőrszínhez igazán jól passzoló, világos alapozót, igaz, azért nem is a lehetetlen küldetés kategória találni.
.
High end vonalon nekem nagy kedvenceim a Bobbi Brown alapozói - az én színem a 0 Porcelain, de még ennél is van egy világosabb árnyalat, a 00 Alabaster. A kedvezőbb árfekvésű alapozót keresőknek a Catrice és a Max Factor alapozói (pl. előbbiből az All Matt Plus alapozó 010 Light Beige, utóbbitól az CC krém 40 fair árnyalata), illetve a koreai BB krémek legvilágosabb árnyalatai - pl. a Missha M Signature Real Complete BB Krém 21, BRTC Jasmine Water BB Cream - lehetnek megfelelőek, az európai BB krémek közül pedig a Clinique, a La-Roche Posay és a Helia-D világos árnyalatai olvadnak szépen bele a hófehér bőrszínbe. Ha szükséges, akkor mindezt érdemes átlátszó púderrel fixálni, az ugyanis nem oxidálódik össze az alapozóval, hanem anélkül rögzíti a sminket, hogy sötétebbé változtatná az előtte felvitt alapozó színét.

Bronzosítót se féljetek használni, egy kis gyakorlással és egy jól megválasztott tónussal meglepően szépen el tudja venni a lealapozott arc sápadt hatását, arra viszont figyeljetek hogy ne legyen túl sötét vagy túl narancsos. Ezeknek a feltételeknek tökéletesen megfelelnek például a Tonymoly Crystal Blusher Sugar Brown, valamint az Estee Lauder Bronze Goddess, a The Body Shop Honey Bronzing Powder vagy a Too Faced Chocolate Soleil Matte bronzosító púderek legvilágosabb árnyalatai. Pirosítóból érdemes valamilyen mályvás, barackos vagy épp meleg rózsaszínt választani. A kicsit harsányabb színek is szépek tudnak lenni, én mondjuk a természetes pirosítás híve vagyok. A bronzosítóval például nagyon szépen összeépíthető a Bourjois pirosítójának a Lune D'Or nevű aranyosan irizáló árnyalata, vagy épp a Bobbi Brown pírek közül a híresen természetes Desert Rose.
A highlighterektől se féljetek, nagyon szép angyali arcot lehet varázsolni az orrcsontra vagy épp az ajkak fölé pöttyintett fénnyel. Próbáljatok valamilyen melegebb fényt választani, példádul a rózsaszínes Benefit High Beamet.
.
.
Száj
Ennél a bőrárnyalatnál szerintem abba a hibába nem szabad beleesni, hogy egy nude színnel teljesen elvesszük az ajak színét. Az erősen fedő, hideg színeket mi felejtsük el, azok csak képen néznek ki jól, de az hétköznapokon semmiképp, mert olyan hatást keltenek, mintha betegek lennénk. Helyette meleg tónusú, halvány babarózsaszín, barackos vagy karamelles szájfényekkel, rúzsokkal színezzétek az ajkaitokat.

(A személyes kedvenceim mostanában: Tom Ford rúzs: Spanish Pink, Misslyn ajakkontúrceruza: Misty Rose, MAC Plushglass: Ample Pink, Catrice Ultimate Shine Moisturizing rúzs: What's APricot,  Max Factor Colour Elixir Gloss Szájfény: Glowing Peach).

Az ajakhangsúlyos sminkeknél pedig csak arra figyeljetek, hogy mindenképp kerüljön az orcátokra a rúzs színével harmonizáló arcpír is, ezzel sokkal harmonikussá, lágyabbá tehető a smink összképe.
..
.
Szem
Az egyik legfontosabb, hogy ha ritkás, vagy túl világos szemöldökötök van mindenképp használjatok valamilyen szemöldökformázót! Egy szép, enyhén megerősített színű szemöldök (a hajatok tövének a színe tökéletes "mankó" hozzá) segít karaktert és "színt" adni az arcotoknak.
.
A natúr füstös szemek minden bőrtónuson szépen mutatnak, így a világoson is. Én arra szoktam figyelni, hogy a főszín a saját szemszínemmel egyező vagy harmonizáló szín legyen, szóval minden szemfestésemnél használok barnát vagy krémszínt. Nagy kedvencem az Estee Lauder Pure Color szemhéjpúderének a Tempting Mocha árnyalata, mert ezzel nagyon diszkréten, de mégis határozottan lehet kontúrozni a szemet, és egyszerűen képtelenség vele elrontani a sminket, szóval nálam már évek óta mindig van belőle itthon.

Ha szerettek színes szemfestéket szeretnétek használni, szerintem érdemes elkerülni a túl élénk, túl hideg színeket, mivel ezek túlzottan kiemelik a bőr sápadtságát. Ha mégis ilyenhez nyúlnátok, akkor csak keveset vigyetek fel belőle, szemkontúrként vagy tusvonalként még kifejezetten szépen is tudnak mutatni.
.
.
Ti hogyan sminkelitek a világos bőrötöket?

66 megjegyzés:

  1. Én el szoktam követni azt a hibát,hogy a hóka bőrömet megpróbálom sötétebbé tenni, ami elég feltűnő... de idén visszafogtam magam, egy legvilágosabb árnyalatú Shiseido stick korrektort használok, egy Yves Rocher pink 100-as alapozót (legvilágosabb, sosem vettem még, pedig ez való nekem:D), barackos pírt, barna-natúr színeket a szememre. Fixáló púdert a post alapján úgy fest, sikerült eltalálnom, áttetsző Artdeco-m van. Igyekszem a bőröm sötétítése helyett a szemöldök-szem sötétítéssel elérni,hogy ne tűnjek vízihullának, szerencsére nálam beválik, túlzásokba azért nem esem. Szájra ajakápolót használok, ez lehet nem elég, de én sosem szerettem a rúzsokat, a szájfényektől meg mindig úgy érzem, eltömődnek a szám mentén a pórusok.

    VálaszTörlés
  2. Natúr színekkel elsősorban! És milyen szép egy enyhén füstös barna szem piros ajkakkal, egy kis bronzosítóval az orcákon! Vagy egy friss tavaszias babás rúzs, harmonizáló pírral!
    Most én is nagyon fehér vagyok, nyáron meg hamar barnulok, úgyhogy mindenféle színű alapozóm van itthon, kivéve igazán passzoló. Meg is gyűlik a bajom mostanában, ki gondolta volna, hogy világos bőrre kihívás jó alapozót találni? Egyik túl sárgás, másiktól lazacszínű lesz a fejem.

    VálaszTörlés
  3. Nálam a MAC Studio Sculpt NC15-ös színe az eddigi legtökéletesebb színű alapozóm. (Érdekes amúgy mert a többi fajta alapozóik ugyanilyen árnyalata sokkal sötétebb...)

    Azzal nem feltétlenül értek egyet hogy szem alá nem jó a sárgás árnyalatú korrektor, nekem annyira vékony a bőröm hogy nagyon halvány lilás a szemem alja, ahogy átütnek az erek és csak a sárgás korrektor semlegesíti szépen, a rózsaszínes-lazacos csak jobban kiemeli és betegesen nézek ki tőle. (Persze ez nyilván mindenkinél más és más.)

    Érdemes megnézni egy színkört, a szemben lévő színek ütik ki, semlegesítik egymást.


    Egyébként én még a "high-end" alapozók színválasztékával sem vagyok elégedett, szerintem nagyon kevés márkának vannak igazán világos színei, ezek közül is a legtöbb nagyon rózsaszín. :( Vagy ha egyébként létezik világos színük, akkor az nálunk nem kapható (pl Lancome Teint Idole Ultra 24h "005"-ös árnyalata).


    Bronzosítóból én még nem találtam olyat ami rajtam ne lenne narancs, viszont a NYX "Taupe" színű pirosítója tökéletes kontúrozásra-bronzosításra, ez konkrétan egy szürkésbarna szín, fantasztikus! (Persze megszüntetik, pár hete olvastam a hírt...)


    Sajnos ahogy írtad a világos bőrön jobban meglátszanak a hibák, elszíneződések illetve ha nincs rajta egy kis optikai tunning (pirosító!) akkor sokszor betegesen nézhet ki az ember. Nálam az alapozó-pirosító-kontúr (az említett szürkésbarna) trió az alap, nélkülük sehova. :D


    A szemre meg az élénk színek nagyon jól tudnak mutatni az alsó szempillatőben, a külső szélek felé valami szép natúr színnel egybesatírozva, így nagyon szépen látszik a szín, de mégsem vonja magára túlzottan a figyelmet.


    A szájra vagy az általad említett natúr színeket szeretem (Ample Pink ♥ pl.) vagy most nagyon rákaptam az élénk színekre is, nagyon fel tudják dobni az arcot, akár tompítva, finoman felpaskolva is lehet az ilyen élénk színeket használni, ha valaki nem szereti a nagyon erőteljes árnyalatokat.


    (Flormar-nak pl. ezer millió színű rúzsa van nagyon jó áron és elég jó a minőségük is, ki lehet kísérletezgetni kinek milyen szín tetszik és utána beszerezni egy-egy minőségibb darabot ami aztán örök kedvenc lehet.)


    Kicsit hosszúra sikerültem, bocsánat, de annyira megörültem a cikknek! :)
    Éljen világos bőr!
    :D

    VálaszTörlés
  4. Igen, nagy hátrány, hogy minden apró szösszenet százszorosan meglátszik fehér bőrön, mint egy sötétebb árnyalaton. Nagyon sokáig utáltam a fehérségemet, most a húszas éveimbe lépve kezdek megbarátkozni vele. 'Fehér bőrbe életet lehelni'-témában számomra a pirosító és a bronzosító a legnagyobb segítségem. Bronzosítóból tavasszal és nyáron jöhet mikro-csillámos, ősszel-télen viszont csak matt verzió. A pirosítókkal meg szeretek kísérletezgetni, mind a színekkel, mind a textúrákkal és a felvitellel is. Na fényvédelem, fényvédelem, fényvédelem... :)
    Nekem ezek azok a termékek, amikor felvetődik bennem, hogy nem feltétlenül a gyémánt a lányok legjobb barátja, legalábbis a porcelán lányoké. :D

    VálaszTörlés
  5. Csatlakozom én is a Hófehérke táborhoz :) Porcelán bőr, zöld szem, és majdnem fekete haj.
    Alapozót találni kész kínszenvedés, mert a legtöbb márkából nem hozzák be a legvilágosabb árnyalatokat. Jelenleg amit előszeretettel használok az egy YR rosé 100 alapozó Nagyon világos bőrre :D :) .
    Szem alatti karikákra nekem bevált a sárgásabb korrektor, valahogy azzal szépen eltűnnek a lila foltjaim.
    A szemre való élénk színek szerintem teljesen jók fehér bőr esetén is, csak meg kell találni a megfelelő árnyalatot. Nálam a lila lett a nyerő mindenféle variációban.
    Pirosító nélkül sehova, mert anélkül olyan sápkóros az ember lánya, hogy folyton azon aggódnak, hogy rosszul van-e az ember :).
    Rúzs..... Imádom a nude pinkes árnyalatait, de úgyanígy jöhetnek a szolid pirosas színek. A korall rajtam nevetséges, a vörös meg ....hát maradjunk annyiban, hogy vámpíros filmek vérszívóit kell így elképzelni. :D

    VálaszTörlés
  6. Alapozót találni valóban szinte lehetetlen, főleg, ha nincs keret high end márkákra... Így lett az én high endem a Kryolan Ultra. A MF Smooth Effect Ivory árnyalata is jó.
    Én szeretem az erős szemsminket, zöld szememet remekül kiemelik a lilák, padlizsánok...
    A szám is rettentően vértelen, muszáj lenne rúzsoznom, de nem szeretem, nem tartós, elfelejtem napközben újrakenni... Úgyhogy az ajakfilcekkel, lip tintekkel kísérletezem most, hogy ne kérdezgessék állandóan, rosszul vagyok-e... :)

    VálaszTörlés
  7. Örülök ennek a cikknek nagyon! A fehér bőr is nagyon gyönyörű szerintem, itt van pl. Wishes, mint bizonyíték rá. :) Sajnos önmagában a szolitól meg a barnítókrémtől senki sem lesz szép, bár sokan gondolják azt. ;) Régen engem is zavart, főként tinikoromban, mostanra így 30 felé pedig teljesen megbarátkoztam vele és elfogadtam, sőt, már tetszik is. A hátránya tényleg az, hogy minden látszik rajta. De sokszor látok szétszolizott, foltos arcot, senkinek sem szabadna napoznia, aki még tele van pattikkal, hegekkel, mert átmeneti javulást hoz max, de tuti foltos leszel.
    Alapozókból, BB-kből olyat szoktam választani, ami enyhe, max. közepes hatású, nincs is nagyobb fedésre szükségem, így szépen egybe tud olvadni a bőr színével akkor is, ha van egy ici-pici eltérés, plusz használok korrektort. Bár ritkán próbálgatok új termékeket, mert nekem sokáig elég egy alapozó. Nemrég vettem meg a Manhattan Natural Mat alapozóját, ami enyhe fedésű, és a vanilla árnyalat tényleg nagyon világos, rajtam rendkívül természetes a hatása, mint a "semmi", ami mégis "valami", egységes lesz tőle a bőrszínem, nagyon szuper. Igen hasonló a végeredmény, mint egy BB-nél, de azért ennek a színe nem oxidálódik. Ráadásul relatív olcsó. Ha valakinek kombinált a bőre, és mitteszerekre, pattikra hajlamos, megér egy próbát, a színhez van teszter is. Egy világos Helia-D BB-re vágyom még Wishes tesztje alapján, gyanítom, hogy az még majd a kosaramban landol. :)

    VálaszTörlés
  8. Nyáron én is olyan barna lettem a tengerparton, mint még életembne soha, kellett is vennem új sminkcuccokat. Nagyon furcsa volt. :) Aztán persze visszafehéredtem. Szerintem próbálkozz olyan alapozókkal, BB-kel, ha nem túl problémás a bőröd, amiknek enyhe a fedése, és "átlátszik" alattuk a bőröd, nekem ezek jöttek csak be, mert a közepes, erős fedésűeknél én is vagy sárga, vagy lazacszínű lettem. :)

    VálaszTörlés
  9. Amúgy sokáig én sem szerettem ám, főleg régen, amikor még piszkálódtak is miatta a suliban, tudod a szokásos "Ágy alatt napoztál?" meg hasonló viccességekkel. Persze most már semmiért nem adnám, nagyon megszerettem :)

    VálaszTörlés
  10. Azta, nagyon szépek a "színeid" :) Az YR alapozót meg csekkolom, mert nekem eddig még nem volt vele dolgom.

    VálaszTörlés
  11. :) A pirosítóknál amúgy én is szeretek különféle textúrákkal játszadozni :)

    VálaszTörlés
  12. De jó, ezt a NYX "Taupe"-t megpróbálom levadászni én is. Jó, hogy írtad!

    VálaszTörlés
  13. Vicces, én is most kezdek színezett ajakápolókra váltani, pedig eddig nagy szájfényes, majd nagy rúzsos voltam. Még jó, hogy annyi alternatíva van, nem nehéz megfelelő ajakra való terméket találni :)

    VálaszTörlés
  14. Nekem nagy "szerencsém", hogy rózsaszín a bőröm, mert tudom, hogy ami másnak lazacszín, az nekem jó lesz, de a sárga-para sajnos engem is érint :(

    VálaszTörlés
  15. Én is hófehér vagyok, hozzá sötétbarna szem és sötétbarna haj. Engem is piszkáltak miatta(vámpír,hulla,zombi, vízi hulla, miért nem bírsz elmenni szoliba, úgy nézel ki, mint egy halott? Egészségükre :D), pedig szerintem szép, és különleges.

    Nem szoktam alapozót használni, van essence színezett hidratálóm, meg pár hónapja Yves Rocher BB krémem, ezeket váltogatom, ha sminkelek, de legtöbbször csak korrektort és púdert viszek fel. Bronzosítani nyár elejétől őszig szoktam, pirosítót mindig. Rúzsban a barackos, meleg árnyalatokat szeretem, szemsminkben pedig vagy teljesen natúrt, vagy pedig színeset használok. Feketét nem szoktam szinte soha. Általában barna szemcerkával húzom ki a szemem felül, néha alul is félig.

    VálaszTörlés
  16. porcelán-fehér bőr, ami ráadásul elég érzékeny is. ehhez párosul a kék szem, és a világosbarna haj. telt ajkaim vannak (sajnos, vagy szerencsére, - azt nem tudom.), ezért nem nagyon teszek rá, csak alkalomkor hideg árnyalatú bordó rúzst, vagy aranyszínűt. legtöbbször szemspirál, és szemceruza a szem alsó ívében. ennyivel indulok el mindenhova, csak, 'hogy legyen rajtam valami'. amikor sminkelek, barnákat, vajszínt, és aranyt használok. meg fekete tusvonalat húzok filccel. pirosítóból az AVON 24k-os duója volt a megfelelő, nagyon szépen lehet használni, visszafogottan csillog, csak egy a baj: már nem forgalmazzák. BB krémet használnék, ha találtam volna már egy jót. nem sikerült, de nem adom fel. (az alapozók alatt télen is besül a bőröm.)

    VálaszTörlés
  17. Sziasztok!
    Tetszik a cikk, annyit szeretnék csak hozzáfűzni az alapozó témához, hogy igenis lehetséges alapozót találni a hófehér bőrre elérhető áron. Ajánlani tudom saját tapasztalataim alapján az Oriflame alapozókat, mindegyik alapozójukból van porcelán árnyalat, hogy kinek melyik fajta felel meg, az már csak bőrtípus kérdése. De higgyétek el, nem lesz egyik sem túl sötét! :)

    VálaszTörlés
  18. Köszi a tippet, szétnézek... Például a Bobbi Brown BB tetszik eddig, csak mivel főleg alkalomra keresek, az SPF közbeszól. De nem adom fel!

    Jaaaajaj és most jut eszembe, kedves Ildikó hála neked, hogy van itthon egy extra világos ázsiai BB krémem (hát miért is ne lenne?), amit eddig hanyagoltam, de most eljött az idő. :)

    VálaszTörlés
  19. Igen, szerencséd, mert a rózsaszín olyan babásan aranyos! :)

    VálaszTörlés
  20. Oh.... köszi :)
    Konkrétan most ebbe az alapozóba vagyok szerelmes : http://kremmania.hu/kremek/yves-rocher-flawless-finish-fluid-alapozo

    VálaszTörlés
  21. Ez igaz. Valóban jók az Oriflames alapozók és abból a porcelán árnyalat. Szinte az összes fajtából elhasználtam egyet-egyet.Volt ami kedvenccé vált, volt amit kevésbé szerettem meg. A szín viszont tökéletes volt.
    Ezt nagyon ajánlom, szerintem a legjobb oris alapozó : http://hu.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=21621
    Valaki feltöltené ? :)

    VálaszTörlés
  22. Én is ezt használom ugyanebben a színben:)

    VálaszTörlés
  23. Jaj, ne is mondd, tőlem az egyel ezlőtti fodrászom lazán megkérdezte, hogy miért nem megyek szoliba... meg előtte még vagy 100-an. :D 40 évesen szívesem megmutatom majd nekik a bőrömet, hogy na ezért, hogy most így nézhessen ki :) Meg amúgy tényleg különleges, én is szeretem :)

    VálaszTörlés
  24. Én meg ponthogy alig bírom tompítani a szám színét... :) Nekem meg pont azzal van a bajom, hogy vöröslik a nagy fehérségben :D

    VálaszTörlés
  25. Köszi, felírtam a képzeletbeli "mit kell majd venni" listámra :)

    VálaszTörlés
  26. Ártatlan vagyok :DDD

    VálaszTörlés
  27. Olvastam :) Tényleg jó kis alapozó, pláne ennyi pénzért.

    VálaszTörlés
  28. Szerintem mi is okoztunk már neked párszor extra költséget, szóval nyugi, kvittek vagyunk! ;)

    VálaszTörlés
  29. Érdekes, én is hófehérke vagyok, sötétbarna hajjal és középbarna szemmel, de mégis egy hideg tónusú, világos rózsaszín rúzsban találtam meg a nekem illőt, a barackos színű rúzsok meg nem állnak jól. :) Egyébként jó, hasznos cikk! :)

    VálaszTörlés
  30. Nalam hofeher bor, barna haj es zoldesszurke szem, soha nem barnulok le. Egyaltalan. Alapozobol az Estee Lauder Double Wear Shell arnyalatat hasznalom, es ugyan nem olcso, de majdnem egy evig eleg!! (Tudom, olyan sokaig nem is szabadna hasznalnom...) Pedig nem sporolok, kell a fedes, mert attol is hetekre piros pottyos lesz a problemas borom, ha csak ragondolok... En is szeretem a szines szemsminket, ujabban malyvaszinu szemhej, de kismillio lila arnyalatom is van, maskor meg sima szurke tetszik. Bronzositani es tust hasznalni meg mindig nem tudok, hiaba gyakorlok, valaki tanitson meg! :-)

    VálaszTörlés
  31. A szolárium szerintem is nagyon öregíti a bőrt, meg a napozás is. Ismerek néhány idősebb, de nagyon szép bőrű ázsiai nőt, ők a semmi napfény elvére eskszüsznek, arbutinos készítményekkel fehérítik a bőrüket, és az is a szép náluk, divatba jöhetne ez felénk is. :D Én csak nyáron szoktam picikéket napozni, nyilván ésszel. Spanyolországban a városnézős napokon mindig hosszú ujjú ingben voltam és kalapban, plusz a strandra is mindig vittem védőöltözetet, amin röhegtek is, akik a fotókat látták. :)

    VálaszTörlés
  32. Hófehér bőr, zöld szem, gesztenyebarna haj, erős, sötét szemöldök, mániákus napvédőhasználat, napernyő nyáron.

    "Mindezt érdemes átlátszó púderrel fixálni, az ugyanis nem oxidálódik
    össze az alapozóval, hanem anélkül rögzíti a sminket, hogy sötétebbé
    változtatná az előtte felvitt alapozó színét." Ez egy nagy rejtélyre adott megfejtést, köszönöm! Akkor a BeYu púder ezért veszett össze a L'Oreal true Match-el!

    Alapozót rémálomfölde találni, mindegyik sárgás-beteg színt ad az arcomon. A kedvenc Max Factort kivonták a forgalomból, a MAC drága.
    Yves Rocher korrektort használok szem alá, pattanásokra szalicilsavas korrektort, eldolgozom, és jöhet egy púder. Vörös rúzst szeretek használni vagy bogyósgyümölcs-színeket, semmiképp sem nude árnyalatokat, fakóvá és unalmassá teszik az arcomat. Nagyon jól állnak az élénk, hideg színek, a királykék, a hideg rózsaszín és az élénkzöld. Jellegzetes tél típus vagyok. :) Szeretem néha ugyanazt a színt használni szemre és szájra: vöröset, lilát, feketét, vörösesbarnát. Halvány rózsaszín pirosítót használok, a "bronzosítónak" pedig egy púdert.

    VálaszTörlés
  33. Csak nem az Age Renew volt az a Max Factor alapozó? Én annak a kivonása miatt vagyok nagyon szomorú :(

    VálaszTörlés
  34. Köszi! A világos hidegpink rúzs miatt pedig irigyellek :(

    VálaszTörlés
  35. De igen, bár "Age Renewing"-ra nem volt/nincs szükségem, de a creamy ivory halvány rózsaszínes árnyalatát azóta nem tudtam pótolni!

    VálaszTörlés
  36. Jahajjj, a vámpirt én is megkaptam... A kriptaszökevényt is, a halálmadarat. De erre azt hiszem kicsit rádobott a fekete csipkeruha és csipkekesztyű is. De lehet a fekete bársonynapernyő volt a ludas. :D

    VálaszTörlés
  37. Köszönöm Wishes ezt a remek bejegyzést! :) Én is a hófehérek táborát erősítem (természetes fekete haj, fekete szemöldök, kék szem és fehér bőr). Eddig nem igazán sminkeltem magam, csak alapozóval/korrektorral javítottam ki a csúnyaságokat az arcomon. Éppen most terveztem, hogy beszerzek néhány alapnak számító sminkfelszerelést, de tanácstalan voltam a választást illetően...eddig. :)

    VálaszTörlés
  38. Jaj de jó, örülök neki! :)

    VálaszTörlés
  39. Egyébként én a NYC-Sunny bronzosítójával szemezek már egy ideje. Rengeteg jó véleményt hallottam/olvastam már róla, nagyon sok youtubes lány használja és szereti. Szerintem világos bőrön is jól mutatna. :)

    VálaszTörlés
  40. Hát arra nekem sem volt, de imádtam az állagát, a színét, meg ahogy volt...

    VálaszTörlés
  41. Hát nálunk sosem fog szerintem :D De komolyan, mikor már felnőtt emberek is értetlenkednek azon, hogy valakinek fehér bőre van, nem látok túl sok esélyt arra, hogy egyszer "elfogadják", hiába mondták már többször is, hogy most a fehér bőr a divat (sic!).
    Napozni (ésszel) amúgy én is szeretek, hiába nem barnulok, egyszerűen jól esik néha :)

    VálaszTörlés
  42. Nekem is minden alapozó sötét, ha végre találok olyat, ami nem az, biztos, hogy vagy túl sárgás, vagy épp malacrózsaszín vagyok vele. Érdekes, hogy alapjáraton nem halott-hófehér a bőröm, mégsem stimmel soha egyetlen alapozó árnyalata sem, mert "álarcos" vagyok velük, hiába dolgozom el jól a széleken.
    Nagy nehezen ráleltem a Clarins Haut Tenue Ivory árnyalatára, ami csak simán "fehér", ettől meg mindenki azt kérdezgeti, hogy miért vagyok olyan sápadt, beteg vagyok talán? A bárom szerinte egyszerűen "borzasztó" a fejem így :D Most kutymálom a régebbi alapozóimmal, de nem sokat segítenek rajta. Nyáron kis színt fel szoktam szedni, akkor jobb a helyzet.

    VálaszTörlés
  43. Én meg téged a barackért. :)

    Valószínűleg azért áll jól nekem a hideg rózsaszín, mert a szememben van szürke, és a hajamnak sincs meleg, arany beütése, az is inkább hideg. :)

    VálaszTörlés
  44. De irigylem azt, aki megtalálta a nagy Őt egy alapozóban! :)

    Nekem semmi de semmi sem áll jól. Gyűlölöm a bőröm. Fehér de sárgás picit, szemeim brutálisan lila karikásak, ehhez vibráló zöld szem, pici szeplő és vörös haj. Tehát smink nélkül kritikán aluli vagyok.

    Valaki írta hogy vagy malacrózsaszín vagy sárga lesz minden alapozótól. Hát én is pont ott vagyok.

    Mostanság inkább rúzsokra vagyok ráállva, beszereztem egy hideg rózsaszínt, egy barackszínűt és egy olyan fura pirosas-barackost is. De alapozó...csak álom :( :)

    VálaszTörlés
  45. Világos hamvasbarna haj,zöldes-szűrkés-kékes szem,fehér bőr,sötétpiros száj....hát emiatt cukkoltak a suliban hogy "haláli"kinézetem van:D Egy időben bármit megadtam volna hogy emberibb szinem legyen,és tini koromban elkövettem azt a hibát is hogy sötétebb alapozóval próbáltam " csalni" és normális szinűnek látszan+a pattikat eltakarni(fehér bőrön hihetetlenül rondán tud mutatni a patti....) Még jobban belesápadok a gondolatba hogy milyen"gyönyörű"lehettem:D
    Most már elfogadtam magam és szeretem a bőröm úgy ahogy van,szerencsére a pattanások is eltűntek(a Krémmániának köszönhetem,mert azóta tudatosabban vásárolok és tudom mi jó a bőrömnek és mi nem):) Smink tényleg nélkül nagyon szürke egérke vagyok,igy mindig kell minimum egy alapozó+pirositó+szempillaspirál,de pl.az erős smink egyáltalán nem áll jól,
    Egyszer egy barátnőmnek a tini lánytestvére(szolis barna bőr,barna haj,.)azt mondta hogy hasonlitok a Gossip Girl Georginájára,és olyan hulla szinem is van és ettől"ijesztő" kék szemem mint neki és hogy kezdjek már valamit magammal,azért találták ki a szolit......megnéztem kiről is beszél,és én ezt bóknak vettem(habár nem annak szánta),és azóta is ellesem Michelle Tracktenbergtől a szép sminkeket,és nem érdekel az sem már ha minden 3-ik rég nem látott ismerősöm megkérdezi hogy jól érzem e magam,mert nagyon sápadt vagyok.:D Pirositót mindig használok szép hideg árnyalatokat(barackos szin kilőve,és rúzsban is),kerülöm a meleg szineket,barnának is csak a hamvasabb árnyalatait használom szemre,és hideg rózsaszines-lilás,mályvás árnyalatú rúzsok az amik kihozzák a maximumot belőlem:) " Az" alapozót még mindig nem találtam meg,minden vagy túl rózsaszines.vagy sárgás rajtam.Továbbra is searching.......




    Wishes: Mondták már hogy hasonlitasz a fiatalkorú(plasztikai műtétek előtti)Kylie Minogue-ra?:)Sok idő kellett mire rájöttem miért tűnnek olyan ismerősnek az arcvonásaid:)(Ez bók volt,ne vedd rossz néven:D)

    VálaszTörlés
  46. Na neee, el se hinnéd, hányszor állatottam meg a playert GG nézés közben, hogy Georgina sminkjét csekkoljam :D


    Amúgy igen, mondták már, hogy hasonlítok Kyliere, és abszolút bóknak szoktam venni :)))

    VálaszTörlés
  47. Tegnap sminkelés közben azon gondolkodtam,hogy igy télen egész jól elvegyülünk mi fehér lányok a nyári barnaságtól már régen megszabadult nők között,ezenkivűl a garbó ,sál stb mellett még az sem látszik ha csalunk egy árnyalatot sötétebb alapozóval.Nekem az igazi bosszantó időszak mindig tavasztól őszig van,mikor a barátnőim ropogósra sűltek már a Balaton parton,én meg a szokásos viritó fehérségemmel "növelem az est fényét":D Nem mintha én nem barnulnék le(1 grillcsirke szinűre égés után ugy barnulok hogy csak na),de az rengeteg anyajegyeim miatt a bőrgyógyász eltiltott,és mondta azt is hogy a naptól csak még több lesz....ezt én is tapasztaltam....Emiatt nagy a kontraszt nyáron,főleg hogy a férjem olyan hogy hiába fakul a barnasága télen,a tavaszi napsütés gondolatától is barnul egy áryalatot:) Még soha nem próbálkoztam bronzositó púderrel,félek nehogy természetellenesnek tűnjön a hideg árnyalatú bőrömön.Ti hogyan "nyáriasitjátok" magatokat smink terén,esetleg tudnátok ajánlani olyan világos bőrre való bronzositót ami természetes hatást kelt?Én amiket néztem mind sárgás-narancsosnakl tűntek,nem mertem megvenni.Főleg olcsóbb-közepes árkategóriájú érdekelne.

    Azért van jó oldala is ha valaki világos bőrű,én pl mindig a legvilágosabb alapozót veszem/rendelem általában.nem kell sokat vacilláljak (néhány alapozónál a 2-ik árnyalatot,mert az első sokszor ugyanolyan mint a második ,csak malacrózsaszin,igy a 2-ik semleges árnyalat a tökéletes)

    Most neten nézegettem véleményeket és swatchokat Oriflame-es alapozókról,és nagyon világos szinek is vannak(Porcelain árnyalat)azt hiszem rendelek köv.alkalommal,

    Én szivesen olvasnék még erről a témáról,mert szerintem ennél a bőrszinnél lehet leginkább mellényúlni a szinekkel,bármiről is legyen szó,és néha neten is csak elrettentő példákat lehet találni ha a fehér bőr sminkeléséről van szó.

    Ja,és még csak annyi hogy bevallom,Krémmánia függő lettem:D még attól sem rettenek el hogy a Déemmes bácsi rosszalló tekintetét semmibe véve ott helyben rékeressek a véleményekre egy-egy terméknél ha nagyon bizonytalan vagyok hogy vegyem meg vagy sem:)

    VálaszTörlés
  48. Üdv a fehérbőrű nőtársaimnak! :)
    Időtlen ideig kamaszkoromban azt hittem, sárgás az arcom, ergo világos, sárgás alapozót és korrektort is használtam... Most el sem merem képzelni, az milyen volt! Szégyen, vagy sem, talán egy éve döbbentem rá, hogy ne sárgásban gondolkozzak.
    Ehhez persze hozzájárul, hogy iszonyatosan katasztrofális (volt) a bőröm nagyon sokáig, millió plusz egy pattanással, igazándiból az eredeti bőrszínem lényegtelen is volt, ki se látszott a ragyák alól. Ez az elmúlt fél évben kezdett javulni, itt rátaláltam az Akneroxidra, az most szépen helyretett, és elkezdtem értékelni azt hogy fehér a bőröm. (A Helia D világosabb BB-vel jelenleg amúgy is töretlen a szerelmünk...)
    Amit megtanultam: ne akarjak barackos árnyalatokat hordani, az természeti katasztrófa, mind pirosítóban, mind rúzsban. Azoktól meg kellett váljak sajnos rövid úton... Mondjuk ez azért van, mert a hajam hirtelen váltott át kb. egy éve melegből hideg tónusú barnába, majdhogynem a lenövés is látszik, pedig sose festettem... tapasztalt már valaki ilyet? A vége még a szokott vöröses, a teteje pedig hamvas sötétbarna, pedig nem őszülök.
    A normális reggeli rutinommá vált most már, hogy pirosító nélkül nem mozdulok, kiemelem a szemöldököm, és a szemem (ami meg aztán annyira átlagos sötétbarna, amennyire csak lehet), és voliá, azóta dicsérnek, hogy jobban nézek ki, hiába fogytam (akaratlanul) közel 10 kilót (na jó, addig dicsérnek, amíg rá nem néznek a combomra, és fel nem visítanak, hogy "Jééééézusom, egyél valamit, elfúj a szél!")
    Amit sajnálok, hogy elég karakteres a szám színe, és nem létezik rúzs, ami jól állna. Bárhol bárki sminkelt, mindig színtelen szájfényt kaptam, pedig van egy anyajegy az ajkamon, amit szívesen elfednék, de nem tudom, mivel... hiszem, hogy egyszer még eljön az én időm, és kitalálják azt a rúzst, ami jól állna! :D
    Wishes: imádom és irigylem a bőröd és az ajkaidat a képek alapján rendesen... ;)

    VálaszTörlés
  49. Én is nagyon pattanásos voltam,és az Akneroxid sokat segitett,örülök hogy másoknak is::) Én nem tudom eldönteni hogy sárgás vagy rózsaszin tónusú a bőröm.....úgyhogy semleges fehér ....Rajtam minden túl sárga vagy túl rózsaszin(utóbbi sokkal rosszabbul mutat rajtam mint a sárgás...)igy még nehezebb megfelelő alapozót találni.

    A hajad nem lehet hogy amiatt "kétszinű"mert most nem éri napsütés egyáltalán?Télire nekem is megváltozik a hajam szine,mig nyáron hamvasszőkére világositja a nap,

    Ajánlom hogy próbálj mályva .vagy lilás rózsaszin rúzsokat,az a hideg árnyalatú bőrhöz/hajhoz annyira jól mutat!Nekem nagy kedvencem a Catrice-tól a Simply Rosevood árnyalatú rúzs,keress rá neten:)Ezen kivűl az olyan rúzsok amelyek hideg árnyalatúak,pl a Catrice Kiss Kiss Hibiskiss is jó lehet,ha szereted a bevállalósabb szineket. A Barackos árnyalatokra én is csak irigykedni tudok,de hát nem állhat jól minden mindenkinek:)

    VálaszTörlés
  50. Az alapozóval most a LRP-el és a Helia D BB-vel ki vagyok békülve, végre, le nem cserélném őket, és még válogatni is tudok, hogy mikor milyen fedést igényel a bőröm! :)

    A hajamat nyáron biztos nem érte napsütés, mert bár szabadban dolgoztam (ásatáson), mindig kendő volt kötve rá turbánként, fedetlen fejjel meg nem voltam kint sokat. Előző nyáron baseball sapkában ástam, amiből kilógott a copfom, mégsem szívta ki a nap, egyszerűen mindig vöröses fényű sötétbarna volt korábban, és pont. :D

    A rúzsokból meg tényleg mindent próbáltam, ami szín csak létezik kb., és mind a polcomon áll. Egyedül a mályva szájfény az, amit még elfogadhatónak ítéltem, de az sem az igazi, jobb nélküle... De attól még mindig birizgálják a fantáziám, egy Chubby stick-kel fogok lehet megpróbálkozni, csak ne lenne olyan drága...

    És akkor irigyeljük együtt Wishestől, hogy barackot hordhat! ;)

    VálaszTörlés
  51. Sziasztok! Tetszett a cikk, a legjobban annak örültem, hogy benne van a Helia-D BB krémje, ugyanis jó néhány negatív vélemény ellenére nem bírtam ki, hogy ne vegyem meg... :) Az a helyzet, hogy nem találok évek óta a bőrömmel egyező színű alapozót, korrektort, és annyira kecsegtető volt, hogy ez belelolvad az "arcomba", hogy a pattanásos rémhírek sem riasztottak el tőle (bár bevallom, nekem is meggyűlik velük a bajom, és féltem, hogy kijönnek rajtam még jobban, de hálistennek nem!!) Azóta nagyon sokat javult a bőröm állapota, nem tudom, hogy ennek köszönhető-e (használok mást a pattikra), és tényleg csak pozitívat tudok mondani róla :)
    Nemrégen bronzosítót is vettem, és a pirosítóval együtt nekem nagyon tetszik a végeredmény :) Nem tűnök sápadtnak, de nem is természetellenes, szóval pont jó :D
    Szemhéjpúderből az utóbbi időben barna árnyalatokat próbáltam összeszedni, szerintem majdnem mindenhez passzol. Néha használok szürkét vagy lilát, ha éppen olyan ruhát veszek fel, de a többi színről már leszoktam, mert furán nézett ki rajtam :/ A türkizt imádom, de sajnos abszolút nem megy az arcomhoz (világosbarna hajam van kicsit rezes beütéssel, középbarna szemem, az arcom meg elég vegyes színű - száj és szemek körül inkább sárgás, a pofim pirosasabb).
    Rúzsozni nem szoktam, maximum átlátszó szájfény vagy ajakbalzsam, mert nem találtam még meg a megfelelő színt, illetve nem is túl praktikus, főleg ha a barátommal megyek valamerre :P

    VálaszTörlés
  52. Sziasztok! :)
    Én is a fehér bőrűek táborát gyarapítom, és engem is cukkoltak miatta, de főleg azért mert ha ha én elpirulok, kigyullad a ház is és megállnak előttem a kocsik :) különösebben nincs szürkés/hamus/sápadt beütése a bőrömnek, én tényleg rózsaszín vagyok, mellé zöld szemem van, és (festett) répa vörös hajam. Még sosem találtam olyan alapozót, ami kiemelte volna a bőröm mivel mind nagyon sárgás vagy sötét volt, ezért idén én is megvettem a Helia-D BB-jét, és nem tervezem lecserélni :D
    a szememre fekete tust szinte mindig használok, és ha tehetem, szemhéjpúdernek zöldet, lilát, világos rózsaszínt, szürkét, bronzot, barackot, barnát, feketét is használok. Rúzsaim között van nude( ami karamelles színű, ez az egyetlen ami jól áll), világos rózsaszín, "nude rózsaszín"(ami a számhoz áll közel) tűzpiros, barack, mandarin, babarózsaszín, egy kicsit lilás beütésű rózsaszín, és szilva-cseresznye színű is.
    pirosítóm csak egy van, mert ha valaki elég áthatóan néz, nem is kell, mert mindenen átüt a természetes pírem, és még nem igazán sikerült szépen felrakni, és nem volt idő nagyon kísérletezni
    bronzosítót nem használok, mert az én rózsás arcomra még nem találtam megfelelőt
    highlightert pedig még keresek
    kissé színes vagyok, de nekem valahogy nem állnak jól a nagyon visszafogott színek, komorrá teszik az egyébként bájos arcomoat( huh, de szerény vagyok :D)

    VálaszTörlés
  53. Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni. Alapvetően egérszürke hajam van (amit világosbarnára festek), a szemem jelenleg mahagóni színű (ami ahogy öregszem világosodik), a bőröm pedig fehér, de valami borzasztóan fura szerkezetű. Nos, van nekem 2 csodálatos alapozóm és egy BB krémem, mind a legvilágosabb árnyalatban. Ezek a következők: Maybelline Affinitone 03 Light sand beige árnyalat, Max Factor Lasting Performance 101 Ivory beige árnyalat, és Garnier BB krém Light árnyalatban.
    A problémám mindegyikkel pedig az, hogy miután magamra kentem, sötét narancssárgás árnyalatúvá változik, és simán látszik hogy "van valami az arcomon". Nagyon el vagyok szontyolodva, mert nem tudom hogy ez miért van, és hogy találok-e valaha az arcszínemhez passzoló árnyalatot :(. Sajnos nem tökéletes a bőröm, régen több pattanásom volt mint manapság, szerencsére kinőttem már belőle, csak azon a bizonyos napokon szomorú a helyzet, de egyébként sem egységes a bőrszínem :(.
    Ezért szeretnék tanácsot kérni tőletek, illetve létezik-e olyan hely, ahol esetleg megmondják nekem hogy miért ilyen a bőröm, és mit kellene vele tennem (és nem tukmálnak rám egy több tízezres alapozót grátiszban [célzás], mert egyetem mellett nem szeretném ha ingem-gatyám-támogatásom rámenne, éhes állataim száját is nekem kell betömnöm :) ).
    Válaszotokat előre is köszönöm, és további szép napot, illetve jó vizsgaidőszakot kívánok azoknak akik szintén vizsgáznak :)

    Egy szomorú Hófehérke

    VálaszTörlés
  54. Sziasztok, nekem aranyló szőkésbarna színű az eredeti hajam, szürkés a szemem és attól függően zöld vagy kék, hogy milyen szemfestéket viselek. Világos a bőröm, pattis. Gőzöm nincs, hogy nyár típus vagyok-e. Valaki? :)

    VálaszTörlés
  55. Nekem ez a vendégposztunk sokat segített, tök jók benne a képek is : http://blog.kremmania.hu/2011/11/praktikus-evszakos-szinvalasztas-how-to.html
    Esetleg ez alapján? :)

    VálaszTörlés
  56. Uhh.. Köszönöm, egyértelműen nyár típus vagyok. Egyébként a témához hozzászólva, nekem a Maybelline New Affinitone 09 Opal rose árnyalata vált be, bár használnom kell hozzá pirosítót, és bronzosítót is. A bronzosítóm Avon Arabian Glow warm színárnyalat, a pirosítóm pedig Manhattan Mousse Rouge Soft Touch 39D Apricot színárnyalata. Utószóként: Hatalmas rúzs mániás vagyok, jelenleg 28 darabot tudhatok magaménak, bár nem mindegyiket használom, mert sajnos a pirosak nem igazán állnak jól, de azért a polcomon jól mutat. :)
    Itt egy pár link az említett termékekről:

    http://www.maedchen.de/bildergalerien/star-make-up-kristen-stewart-540235.html

    http://szafa.pl/c10773752-maybelline-affinitone-opal-rose.html

    http://beautyblogette.net/en/category/avon/

    VálaszTörlés
  57. Szuper lett ez a bejegyzés! Régen utáltam a hófehér bőrömet, pont azért, mert rajtunk minden hiba 10x úgy látszik, de mióta szép a bőröm, nagyon megszerettem.
    Alapozóból amit még tudnék ajánlani hófehérkéknek, problémás, kombinált-zsíros bőrre, az a Belico folyékony alapozójából az I-es árnyalat, az nagyon világos, jól fed, és nagyon jó minőséget kapunk 6.000 Ft-ért. Én most a Clinique Even Better alapozóját használom, a 24 linent. Jobb lenne, ha egy leheletnyivel világosabb lenne, de mivel elég nagyon vékonyan is feltennem, és jól a bőrömbe masszírozom, a végére teljesen egybeolvad a bőrszínemmel. Legközelebb a Clinique zöld csomagolású CC-jét akarom kipróbálni, abból van a very light. Sajnos én minden olcsó drogériás alapozóval befürödtem, így fájó szívvel leszoktam róluk. De egyre többet gondolkozom egy Bobbin is, csak az már brutál túllépi a lélektani határaimat.
    Az ajakkivilágosítás rettentő hiba fehér bőrnél szerintem is. A másik, amitől kész vagyok, az a túl sötét vagy éppen túl piros pirosító, fehér bőrűeknek csak világos pirosítót engednék. Viszont én bátran sminkelem ki a szememet erős és élénk színekkel is, ha olyan az alkalom, és szerintem szépen meg lehet oldani fehér bőrnél is. Bár Te jóval szolidabb vagy nálam, és az ízlésed is kifinomultabb, az biztos. :-)
    A kedvenceim szemre szolid verzióban a Kell a púder Silk, Storm, és Soft matt árnyalatok, ez utóbbi a leírás alapján nagyon hasonló lehet a Te kedvenc EL Mocha színedhez. Ezeket próbáltad? Valamint a Kell a púder Peach pirosítóját szeretem még, lágy, fényes, halványbarack szín, ha különlegesre vágyok, azt teszem fel. Meg van két Rimmel lasting finish pirosítóm, amik még nagyon világos, szolid árnyalatok, azokat szoktam a mindennapokban használni, és mindig meglep, hogy 700 Ft-ért mennyire szuperjó minőséget kaptam, ez ritka, mint a fehér holló drogériás viszonylatban.
    Egyébként újra szőke vagyok, (csak természetesebb szőke, mint régen,) és most megint jobban állnak a picit hidegebb tónusok a szememen, mint a nagyon melegek, amik meg tökéletesek voltak, ameddig világosbarna hajam volt enyhén vörös beütéssel. Szóval igen, nagyon számít a hajszín is.

    VálaszTörlés
  58. Igen, próbáltam őket, de színben inkább a Dark Chocolat áll közel hozzá (igaz, a TM kicsit szürkésebb) :)

    VálaszTörlés
  59. Mondjuk nekem ott a PC matt paletta is, szóval olyan színeket próbáltam keresni, amihez hasonló nincs a palettában. :-)

    VálaszTörlés
  60. Nézd meg mit írtam Pink Sunrise kommentje alá. ;) Alapozó ügyben (fentebb).

    VálaszTörlés
  61. A hófehérke börömmel imádtam szoliba járni, olyan jó színem is volt, most hogy a szoli egy messzi és kiváltságos dologgá változott szépen kifakultam minden alapozóm alol, rettenet :) olyan betegnek néz ki a fejem néha
    Irigylem az olyan hófehérkéket, akik a fehérséget egészséges arccal párosítják, mint ezer éve Nicole Kidman, de legalább 15 évvel ezelött.

    VálaszTörlés
  62. Ha még aktuális: én is jártam így kétszer, egyik alkalommal a púderem volt a hiba, (BeYu színezett kompakt), egyszerűen vettem mellé áttetszőt.
    Másik alkalommal lejárt (=megromlott) az alapozó, azt kidobtam. Ha a kezeden is besárgul, valószínűleg romlott. :(

    VálaszTörlés
  63. Hú, de jó, hogy idetaláltam! Már azt hittem, sosem találok alapozót magamnak, főleg így télire...A Catrice viszont most beválni látszik. Köszi!

    VálaszTörlés