BLOGKERESŐ

2013. január 17., csütörtök

A bőrápolási rutinom - wishes

Nagyon sokan kérdeztétek már, hogy miből áll a bőrápolási rutinom, ezért most megosztom veletek, hátha segít Nektek is :)
Az általam használt kozmetikumokért és egy jól bevált patikai krémreceptért katt a továbbra!
Elöljáróban annyira érdemes tudni a bőrömről, hogy nagyon világos, nagyon érzékeny, könnyen kiszárad és kipirosodik, szóval a krémválasztásnál általában nyugtató hatású, érzékeny bőrre készített kozmetikumokat szoktam elsősorban keresgélni.

A reggeli rutinom egy szimpla arclemosós átöblítésből és ha sminkelek, szérumozásból áll. A lemosót folyton váltogatom, az egyedüli preferenciám, hogy lehetőleg tejszerű legyen és viszonylag szép összetevőlistával bírjon, de ezen túl sem márka- sem termék-hű nem vagyok, általában a drogériák polcairól lekapok valamit, ami jó értékeléseket kap Krémmánián.
A szérumom viszont fix, egy nálam jól bevált Bioderma termék, mégpedig a Hydrabio termékcsaládé, ami egy könnyű, zselés formulájú vízpótló. Főleg télen szeretem használni, amikor hajlamosabb vagyok kiszáradni. Azért szeretem sminkelés előtt használni, mert nagyon könnyen, tényleg pillanatok alatt felszívódik, és abszolút semmilyen plusz réteget nem hagy a bőrön, rögtön lehet is rá sminkelni. Nyáron minden nap használok fényvédőt, és azokba is bele szoktam keverni, hogy könnyítsek az állagukon.

Az esti rutinom már kicsit több terméket tartalmaz :)
Egész fiatal, kb. még tini voltam, mikor elkezdtem használni a sima Unguentum hydrophilicum nonionicum nevű patikai mosdókenőcsöt esti arctisztításra. Nekem már annyira megszokott, hogy észre se veszem, hogy kissé macerásabb használni egy átlag lemosónál, mert picit fel kell keverni a kezemben vízzel, mielőtt bekenem vele az arcom, ugyanis sűrűn krémes az állaga. Az arcomon szoktam hagyni, míg kicsit megoldja a sminkemet, majd vattával letörlöm. Bár a smink nagyját tényleg könnyedén lehozza, a tus- és szemceruza maradványait Bioderma Sensibio H2O micellás lemosóval távolítom el, mert hatékony, és nem irritálja az érzékeny, vékony szemkörnyéki bőrömet sem.

Azt, hogy milyen hidratálókrémet használok, kicsit  több időbe tartott megtalálni, mert sokáig nem is éreztem szükségét, majd mikor már igen, nem is találtam olyat, amitől azt mondtam volna, hogy a bőröm olyan szembetűnően javult volna, sőt, a legtöbb általában rontott is az érzékeny bőrömön, így egy ideig csak az anyukám által kikevert könnyű kis patikai krémet kenegettem magamra, mely a következő recept alapján készült (ezt háziorvossal lehet feliratni, és a patikákban pár száz forintért keverik ki):
  • Ung. Stearini (20 g)
  • Ung. Hydrophilicum Nonionicum (20 g)
  • Glycerolum 85% (10 g)
  • Vitamin A olaj (5 g)
  • Vitamin E olajos injekció (1 ampulla)
  • Aqua Purificata (20 g)

Aztán mint sokatoknak, nekem is jött a Krémmánia, és itt találtam rá a Bioderma Sebsibio Forte krémre, amiből azóta mindig van itthon, mert nagyon jól megnyugtatja a bőrömet.
Szeretem még a La-Roche Posay arckrémeket is - kipirosodás nyugtatására például tökéletesen bevált a Cicaplast Baume B5 - illetve a Bobbi Brown arckrémeket is, bár ez utóbbiakhoz ritkábban jutok, mert elég borsos áruk van, és kicsit sajnálom magamtól.
Számomra az úgymond "csodakrém"a Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliantja, mert nem csak a szárazságot, de minden apró pattit is eltüntetett az arcomról, szóval én egyszerűen imádom, és emiatt rengeteget használom, és szerencsére lehet is, akár naponta is.
Szemre nem használok külön krémet, szemkörnyékre is az arckrémeimet kenem. No persze nem a BHA-sat... :)
  


Hát ennyi lenne a rutinom, ehhez általában ragaszkodom, és nem szívesen bolygatom, tesztkrémek ide vagy oda. Nem mondom, hogy életem végéig ezeket fogom használni, de amíg jól érzi magát velük a bőröm, addig biztosan :)

Nektek milyen termékeket tartalmaz a rutinotok? Gyakran váltogatjátok őket?

48 megjegyzés:

  1. köszönet, tudod, már vártam nagyon:) megpróbálok dokival feliratni ilyen krémet, kíváncsivá tettél... Nagyon meglepődtem, hogy kifejezetten ránctalanító krém nincs közöttük. Nyáron melyik fényvédőt preferálod? - gondolom olyat használsz, amire tudsz sminkelni, és nem zsírosít... Arcpakolásokat nem használsz?

    VálaszTörlés
  2. Jó kis rutin ez, olyan nehéz megtalálni ami beválik az ember igényeinek!
    Ha külön szemkörnyékápolót is szeretnél, a Bioderma Sensibio-t meleg szívvel ajánlom, már a 3. vagy a 4. tubust fogyasztom, annyira szeretem.
    A szemem különösen érzékeny, ha valamire allergiás leszek akkor először itt jön ki (feldagad, gyönyörű látvány...), de ezzel soha semmi bajom nem volt, nagyon szeretem.
    Ez a szérum nekem is megvan, karácsonyra kaptam egy csomagban, amiben benne van a light krémje meg a micellás arctisztítója is, nagyon kíváncsi leszek rá, de mielőtt felbontom elhasználom a Clinique szérumot, ezt ajándékba kaptam mert az egyik barátnőm vette, de ő az első használat után tiszta pattanás lett tőle... Nekem meg már 3 nap után sokkal szebb tőle a bőröm... Hát ennyire különbözőek vagyunk. :)

    VálaszTörlés
  3. Már sokszor gondolkodtam azon a szemkörnyékápolón, ha használnék, biztos ezt venném :) Lehet egyszer kivárok valami összecsomagolós akciót, és annak a keretében megveszem!

    VálaszTörlés
  4. Igazán nincs mit :)

    Ránctalanítót nem használok, nem igazán hiszek benne. :( HA a bőröm igényei megnőnek, szerintem Estée Lauder Advanced Night Repair-re fogok váltani, de kb. ennyit tervezek ránctalanítós rutinnak.

    Arcpakolni is lusta vagyok, néha poénból felnyomok valamit a képemre, de nekem rendszeres ápolás mellet egyáltalán nem igényel ilyen jellegű plusz ápolást a bőröm.

    Most nyáron pedig ezt használtam fényvédőnek: http://kremmania.hu/kremek/la-roche-posay-anthelios-xl-napvedo-krem-50

    VálaszTörlés
  5. Karácsony előtt nem sokkal láttam az 500ml-es Sensibio micellás lemosót plusz a szemkrémet összecsomagolva a lemosó áráért.
    Esetleg nézz szét hátha maradt még valahol belőle, most úgyis mindenhol pangás van. :)

    VálaszTörlés
  6. Én sem vagyok következetes az arcápolás terén. A bőröm szintén zenész. Nagyon világos, érzékeny, rosacea és ráadásnak kombinált a zsírosodás szempontjából. :)
    Reggel VC vital 35+ tonik, aztán Oriflame royal velvet szemkörnyékápoló , Ecobeauty nappali krém. Jöhet az alapozó.
    Este Bourjois szemfestéklamosó, GG sminklemosó tej , mandulás Yamuna (tegnap óta :))) ) , Ecobeauty éjszakai krém és Royal velvet szemkörnyékápoló.
    Rájöttem, hogy nem kell túlbonyolítani.

    VálaszTörlés
  7. Ahogy semmi mást sem :) Én is az egyszerűség híve vagyok ;)

    VálaszTörlés
  8. Nekem a Hydrabio szárum ronda pattanásokat okozott és a mitesszerek is szaporodtak, senkire se kenném (kombinált bőrűeknek legalábbis nem hiszem h. jó).

    VálaszTörlés
  9. Igen, azt olvastam több helyről, hogy problémás(abb) bőrrel eléggé össze tud veszni :(

    VálaszTörlés
  10. Jaj, de irigylem azokat, akik így be tudják tartani a kis arcápolási rituáléjukat. Én mindig elhatározom, hogy na majd este arcradír, éjszakai krém és társaik, és sose jön össze. Egyszerűen éjszakára nem tudnék semmit elviselni az arcomon, most csak szemkörnyékápolót kenek fel, meg ajakápolót és ennyi. Jaj és reggel is csak hideg vízzel mosom meg az arcom. Hétvégén még csak nappali krémet se teszek fel, pedig nem ártana. Viszont van egy-két szeplőszerűség az arcomon, amit szívesen eltüntetnék, gondolkodom valamelyik Paula's Choice hámlasztón, de kicsit félek belevágni. Pattanásaim sosem voltak, de a bőröm elég érzékeny tud lenni, és utána csúnyán kiszárad. :(

    VálaszTörlés
  11. Szia Wish, Újabban, pontosabban egy véletlen fellángolás hatására most az Aldiból ombia arclemosót használok igaz napi kétszer, de szerintem ha a reggelit válogatod érdemes kipróbálnod mert engem az összetevői meg a hatása igen csak lenyűgöztek. No meg hát kíváncsi lennék a véleményedre..:)

    http://kremmania.hu/kremek/ombia-cosmetics-arctisztito-tej

    VálaszTörlés
  12. Szerintem a Bobbi Brown krémek a legjobbak, nagyon szép összetevőket tartalmaznak és nagyon jól hidratálnak. Sajnos az áruk tényleg magas, de cserébe szuper minőségűek. Arctisztáshoz a Lush bőrradírjait, tisztítóit szoktam használni. Tonizálásra az Amway Artistry kiegyensúlyozó tonikját használom. Nálam ezek a fix termékek az arcápoláshoz, a többit általában évszak függően váltogatom.

    VálaszTörlés
  13. Az én bőrápolási rutinom legsarkalatosabb pontja a sminkeltávolítás, mivel naponta használok alapozót, korrektort és az egész fegyverarzenált :D
    Hosszas próbálgatás során két módszer között ingadozom. A gyors, maceramentes, kíméletes lemosást micellás jellegű lemosóval oldom meg, ha nagyon ráérek, babaolajat használok nedves vattán, de ahhoz nagyon rá kell érnem!! Ezután még babafürdetővel átmosom az arcom. Tonikot nem használok, maszkokat sem, mivel semmi többletet nem nyújtanak számomra. A hidratáló krémeimhez nem fűz hűséges kapcsolat, vadászgatok, próbálgatok, gúvasztom a szemem a drogériák polcai előtt, vagy ITT

    VálaszTörlés
  14. Szerintem Te csak gondolod, hogy problémás a bőröd. ;) Az enyém mindamellett, hogy nagyon érzékeny, világos, könnyen kipirosodik, még a pattik és mitteszerek is folyamatosan megkeserítették az életem. Szerencsére hála a KM-nek és Apolkának már annyira szép, hogy néha még mindig nem hiszem el. :D
    Arra figyelek mániákusan, hogy semmi olyat nem kenek magamra, amiben az összetevők között van bármi komedogén.
    Nekem a legjobb barátom lett az Akneroxid5, bár most már igyekszem nem napi szinten használni, csak problémásabb időszakomban, ill. szintentartásra heti kétszer.
    Esti arclemosásra pedig egy speciális eljárással készített háziszappan
    nagyon bejött Ördögszappantól, ez nem "sima" szappan, nem annyira
    lúgos,és nem szárítja a bőrömet egyáltalán, nagyon klassz. :) Persze a szememet előtte lemosom sminklemosóval, mert azért azt csípné a szappan.
    A Bioderma Sebium H2O-t imádja az arcom, a szememet se bántja, de oda inkább a Sensibio H2O-t használom, szerintem ez szuper cucc, leszedi a maradékot teljesen. :)
    Hámlasztásra, gyulladáscsökkentésre Niacide gélt használok éjszakára, amikor nem az Akneroxid kerül a fejemre.
    Sokáig a Sensibio Light krémet használtam, az nem okozott pattit, irritációt, de a T-vonalam nagyon csillogott tőle. Viszont nem rég találtam rá a Corine de Farme normál bőrre való hidratálójára, ami fantasztikus! Nem okoz mitteszert, pattit, az Akneroxidtól kiszáradt bőröm pillanatok alatt csodásan puhává hidratálja, és még az orrom se fénylik, sőt, még olcsó is. Odavagyok érte. :)
    Egyébként hosszú idő, mire kialakul, hogy tényleg mi a legjobb, sajnos jellemzően sokkal több termék nem jön be, mint amennyire igen.

    VálaszTörlés
  15. Úúú hát ne félj tőle, a PC BHA loitonjában pont az a pláne, hogy ne szárítja a bőrt, olyannyira, hogy nem is használok mellette hidratálót :) Tudom ezt nehéz elhinni, én is szkeptikus voltam vele kapcsolatban, pedig abszolút felesleges :)

    VálaszTörlés
  16. Hoppá, tényleg elég impozáns az összetevőlistája :) ha Aldi felé járok, és eszembe jut, veszek majd!

    VálaszTörlés
  17. Igen, láttam ám, hogy te is Bobbi krém fan vagy ;)

    VálaszTörlés
  18. Ne is mondd, nekem is a sminklemosás a legmacerásabb. Főleg ha úgy alakul, hogy nem alszom itthon, és nincsenek nálam a kis lemosóim, hát juj... :) Szilveszterkor péládul külön kis neszesszert vittem az arclemosáshoz! :D

    VálaszTörlés
  19. Hát igen, én is ezért szeretek ragaszkodni, ahhoz, ami bevált, mert mástól meg esetleg majd kiütésem lesz vagy mit tudom én... Mondjuk testápolás terén nem vagyok ilyen válogatós, hűséges meg aztán főleg nem... :)
    Amúgy remélem nem ijesztettelek el a posztommal, és továbbra is fenntartod nekem a panthenolos-levendulás kencédből azt a potya tégelyt nekem :))))

    VálaszTörlés
  20. Az én arcápolási rutinomban két fix pont van, esténként felváltva glikolsavas krém (most épp az Isis Pharma 12%-os krémje) és retinolos, gyógyszertári krém (most Differin gél). Ezeken kívül van mindig valami hidratálóm, ami változó márkájú, de fontos, hogy fényvédős és könnyű legyen (most épp Balea Med sensitive Q10). Lemosni az arcomat csak este szoktam, habbal és alkoholmentes tonikkal + a szememre kétfázisú lemosót használok a vízálló cuccok miatt. Reggel csak vízzel öblítem át, hogy a természetes olajokat nem pusztítsam le végleg a bőrömről, meg különben is, éjszaka nem lett "koszos" a bőröm. Pakolásokat, maszkokat sose használok, soha semmi értelmüket nem láttam, amikor megpróbálkoztam velük. Szemránckrémem időnként van, időnként nincs, de óvatosan a retinolt és a glikolsavat is kenem kicsit a szemem alá.

    VálaszTörlés
  21. Dehogy, imádom a postjaidat, mindent elolvasom. :D Látod amúgy, én is mennyi mindent veszek. Sajna itthon nem is tudnék mindent megcsinálni, mert nem laborom van, hanem konyhám. :D

    VálaszTörlés
  22. Kérném, hogy az egyre jobban elterjedő "kikeverik" szó helyett valami szebbet használjatok, például "készítik"! Egy gyógyszerész

    VálaszTörlés
  23. Nah most csalódtam az oldalban:( Azt hittem profibb szinten foglalkoztok a témával, de látom sok szaktudás nincs mögötte:( Hidrofil nonionicummal arcmosás? Jesszusom, szegény bőröd kap még levegőt a sok kőolajtól? Ha igazán profik akartok lenni és hasznos tanácsokkal ellátni az embereket, jó lenne pár magasan képzett (szakvizsgán nem 2essel átrugdosott) kozmetikus a csapatba, mert ez így nagyon félrevezető:( Ha a laikusok összedugják a fejüket abból sosem származik sok jó...

    Üdv: egy kozmetikus

    VálaszTörlés
  24. Az oldalon nem én vagyok a bőrápolásért "felelős" szerkesztő, direkt ezzel indítottam... remélem a "a laikusok összedugják a fejüket" kijelentésed ennek tükrében nem gondolod már komolyan.
    Apolka cikkeit érdemes ez ügyben olvasni, az én posztom kizárólag a sok olvasói kérés miatt született meg.

    VálaszTörlés
  25. Édesanyám is gyógyszerész, és ő mindig a kikeveri szót használja.

    VálaszTörlés
  26. Szerintem Wishes bőre magáért beszél, szóval a válasz egyértelműen, hogy igen, kap még levegőt... :) Nem tudom miért gondolod, hogy a Hidrofil nonionicum nem alkalmas arcomsásra, amikor orvosok és gyógyszerészek ezrei javasolják évtizedek óta a terméket az érzékeny vagy baba bőr tisztítására, ráadásul számos high-end artisztítót is tudok, amiben szintén a kőolaj a fő összetevő (Kanebo olaj, Eve Lom). Hogy a pár hónapos kozmetikus suliban vagy egy egyetemen tanultak a hitelesebbek, nos ezt mindenki maga döntse el, én a részemről az utóbbiban jobban hiszek! :)


    Ha esetleg szeretnél alternatív, kutatások által alátámasztott véleménnyel is megismerkedni, akkor ez is érdekes olvasmány lehet: http://blog.kremmania.hu/2012/10/3-tevhit-koolajszarmazekokrol.html

    VálaszTörlés
  27. Hol lehet hozzájutni ehhezz a termékhez és mennyibe kerül: Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliantja,Köszönöm mindenki válaszát!

    VálaszTörlés
  28. Itt tudod megrendelni: http://www.paulaschoice-eu.com/exfoliating-2-beta-hydroxy-acid-lotion.html

    VálaszTörlés
  29. Kedves Ildiko Tajti! Az Avonnál melyik termék BHA hámlasztó? Köszönöm a választ!

    VálaszTörlés
  30. Egyrészt igen, csak kb. rá kellene nézni Wishes arcára, rettenetes állapotban van a bőre, alig irigyelem érte...

    Másrészt, most őszintén, te mikor keveredtél ide? Én alig egy éve ismerem az oldalt, de elolvastam jópár bőr-/arcápolásról szóló posztot, és a kommented alapján bizony úgy tűnik, hogy az egyetlen laikus itt te vagy! Ez mondjuk elég kínos, tekintettel arra, hogy kozmetikusnak vallod magad...

    VálaszTörlés
  31. Neeem, ő kozmetikus, mindenkinek megmondhatja a tutit, még személyes tapasztalatok ellenében is. (Amúgy ahány ostobácska kozmetikussal én már találkoztam eddig, az se mindennapi!) :P

    VálaszTörlés
  32. Másfél éve találtam a KM-re, és azóta nem voltam kozmetikusnál, pedig előtte 6 hetente jártam. Több kozmetikust próbáltam, egyik sem jött be igazán, sem az Ilcsis, sem a high end-es. Mióta magam kezelem az arcom, nem túlzok, de tényleg gyönyörû a bőröm.
    Ennyit a kozmetikusokról, én inkább a KM-et választom:)
    Az én rutinom úgymond "apolkás", jól átgondolt, egy lépés sem maradhat ki soha. Most épp Paulázom, ami öt- hat lépésből áll, de reggelente még a Kanebo vagy E.L. ANR szérumát használom.

    Andrea

    VálaszTörlés
  33. Köszi Andrea, jó ilyet olvasni. :))

    VálaszTörlés
  34. Idén márciusban lesz egy éve, hogy rátaláltam a Krémmániára, miután érzékeny bőrömmel senki nem tudott kezdeni semmit. A bőrápolás alapjairól én itt tanultam a legtöbbet, köszönöm szépen, de kozmetikusnál továbbra sincs szándékomban a pénzemet költeni :)
    Az itt található információk profik, elfogulatlanok, sok éves tapasztalatot tükröznek.

    Hálás vagyok, amiért a "laikusok" csapatához tartozhatok.
    Kedves "egy kozmetikus"! Remélem, hogy meggondolatlan bejegyzésed óta volt már időd kicsit tájékozódni az általános iskola biológia, emlősök gázcseréje témakörében is. Ha nem, ajánlom figyelmedbe :)

    VálaszTörlés
  35. Hát nemtom... azért fotók alapján én nem ítélkeznék, ráadásul pont az ellenkezőjét gondolom: egy huszonéves, hibátlan bőr mindig lebilincselő számomra, és Wishes bőre épp ilyen.

    VálaszTörlés
  36. Én is azt hittem egy ideig, hogy a hydrabio szérumtól lett problémásabb a bőröm, el is panaszoltam egy gyógyszerésznek, aki azt mondta, hogy gyakorlatilag teljesen kizárt, nem változott-e más az arcápolási rutinomban.. Hát de, méghozzá annyi, hogy a sébium h2o lemosó helyett a hydrabio lemosót használtam. Szépen visszatértem a sébiumra és azóta gyönyörű a bőröm. Fene se gondolta volna, hogy egy ilyen apró váltás ekkora gondot tud okozni. Igazából az a baj, hogy a hydrabio nem tisztít annyira alaposan, mint a sébium, vagy legalábbis másképp, és zsírosodásra, mitesszerekre stb hajlamos bőrnél ez problémákat jelenthet. Amúgy 1 biotherm maszkon kívül már csak bioderma termékekből áll az arcápolási rutinom, és önmagában egyik termék sem okozott semmilyen irritációt vagy problémát és őszintén szólva senkiről sem tudok, akinél kijelenthető lenne, hogy tényleg ez okozta. Lehet, hogy nálad így volt, de szerintem érdemes annak a szérumnak adni még egy esélyt :)

    VálaszTörlés
  37. Kedves B már reagálni sem mert a véleményekre:)....


    Egyetértek banditával, tőletek tanultam meg a bőrápolás szabályait, és nálam is az a szitu, hogy idén márciusban lesz egy éve, hogy rátaláltam az oldalra. Imádom apolkának a tudományokra alapozott írásait és a szakértelmét, illetve wishnek szépségét, kreativitását, rengeteget segít abban, hogy az ember lánya döntsön, mit érdemes, és mit nem használni, megvenni, (főleg) tesztképek/ tapasztalatok alapján. Hajrá lányok, jól csináljátok, de sajna amíg világ a világ mindig lesz jó pár ilyen irigy lehurrogás, amivel nemigen szabad, kell, érdemes foglalkozni.

    VálaszTörlés
  38. köszönjük szépen csillag, nagyon jól esik ilyeneket olvasni :))

    VálaszTörlés
  39. A Clearksin termékcsaládban van többféle szalicilsavas készítmény, ,fél vagy 2% szalicilsav tartalommal. (szalicilsav=BHA). Avon tanácsadónénél kell érdeklődni, én nem vagyok az. :)

    VálaszTörlés
  40. Hát igen, a fotókon is jól látszik, szegény Wishes bőre hogy fuldokol és sikítozik levegőért. A kommentedet olvasva könnycsepp csordult ki szép szememből, úgy megsajnáltam a képen szemmel láthatóan tökéletes bőrű lányt. :D

    VálaszTörlés
  41. Pontosan így vagyok ezzel én is. :) Sok kozmetikust próbáltam, Ilcsiset, high endeset, de soha semmi nem használt. Mióta KM-ezek, saját magam tudtam a bőrömet gyönyörűvé tenni, tudatos krémválasztással. Én is igyekszem egy Apolkás rutint felállítani, és 80%-ban már megtaláltam a tökéletes termékeket. :)

    VálaszTörlés
  42. Hát wish, köszi a tippet :) Pár napja kiütötte az arcom valami, sosem volt makulátlan bőröm, valamiért mindig "foltos" volt. De most nagyon nagyon begyulladt, feszült, fájt néha viszketett. A T-vonalam meg zsíros lett. Tudtam hogy a lemosásánál lett nálam a gond, folyamat váltogattam szerencsétlent, olvastam valahol hogy az nagyobb károkat tud okozni mintha krém lenne a ludas. Banditát kérdeztem a kecsketejes szappanról hogy bemerjem -e vállalni így egyből erre a bőrre, valami babacuccot ajánlott. Eszembe jutott hogy pihen a hűtőmben 1 doboz mosdókenőcs, reggelre lement a gyulladás, normalizálódott a bőről. Csak pár pici barna árnyalatú pötty maradt. Úgyhogy köszi :)

    Viszont van pár kérdésem: A micellás lemosót (nekem most corine de farm-os van) mikor lehet/kell használni? Reggel is lehet? Kell utána krém?
    Valamint ha pigment foltos a bőröm azt honnan tudom 100%-ra kideríteni?( 25 vagyok és világ életemben használtam fényvédőt)

    VálaszTörlés
  43. Korábban én is elvakultabb voltam, úgy gondoltam, hogy a természetes kozmetikumok jobbak. A terhesség alatt komolyan ekcémás (szeborreás ekcéma) lett az arcom, semmi nem hozta helyre az előbb említettek közül. Végül a 4. bőrgyógyász ajánlotta, hogy a Unguentum hydrophilicum nonionicum-mal mossak arcot, mégpedig úgy, hogy száraz bőrre kenem fel, majd vízzel lemosom. Arckrémnek a La Roche Kerium DS-t használom mellé. Azóta teljesen rendbe jött, az ekcéma elmúlt, nincsenek pattanások, és többen megjegyezték, hogy mennyivel fiatalosabb a bőröm. A La Roche krém enyhe hámlasztó hatású, szerintem ennek köszönhető a fiatalító hatás. Hátha valakinek segítenek ezek az infok, aki hasonló problémával küzd. Köszi a cikket! :)

    VálaszTörlés
  44. Bocsi, de inkabb ertekelem apolkat es wishest mint barmelyik kozmetikust. Eddig az osszes kozmetikus csak parabenekkel meg luxusnak kikialtott tartositoszerekkel tomott, vagy olyan nature bionak mondott allergen mentes izekkel amitol 2 napig gyulladt volt az arcborom. Amiota a kremmaniazok azota erdekes mod sokkal szebb a borom. En lemondtam a kozmetikusokrol.

    VálaszTörlés
  45. Jaj bocsi, most vettem csak észre, hogy írtál :(
    Örülök, hogy neked is bejött a lemosó :)


    A micellás lemosót bármikor lehet használni, és ha a bőröd kívánja, használj utána krémet nyugodtan, de nem kötelező.


    Azt, hogy pigmentfoltos-e a bőröd, bőrgyógyász tudja 100%-osan megállapítani!

    VálaszTörlés
  46. Ezt én sem állom meg szó nélkül. A kőolajszármazékokkal kapcsolatban mindig fel-fellendül a bőrfullasztás teóriája, de bizonyítani még soha senki nem tudta, hogy krémösszetevőként egy hidrofil típusú krémben ártana a bőrnek. Nem csak patikai magisztrális készítményekben, hanem sok méregdrága készítményben is jelen van, mert abszolút hypoallergén.

    Nyilván nem mindegy, hogy a tömény vazelint kenem az arcomra krém gyanánt minden reggel-este, vagy egy o/v típusú arclemosó tejet vagy vízzel a tenyérben tejjé higított krémet viszek fel sminkoldásra, amit aztán letörlök, leöblítek, esetleg még egy könnyű arclemosóval át is törlöm utána a bőröm.... Már hogyan fuldokolna ennyitől?

    Az az igazság, hogy nem hiteles számomra, ha valaki ráugrik egyetlen összetevőre, azt kerüli, mintha valami betegség volna ha kell, ha nem, de mellette talán olyan krémeket használ, amelyekben egyetlen anyag, a paraffin ugyan nincs, de minden más igazi vacak, allergén összetevő igen:(

    Leírhatnád, te milyen termékekkel dolgozol a kozmetikádban.... és megnézhetnénk, hogy egyetlen piros vagy narancssárga pöttyel jelölt összetevő sincs-e bennük.... és kíváncsi lennék, melyik vendéged bőre olyan, mint Wishes-é....

    VálaszTörlés
  47. szijjasztok segitségeteket kérem patanás talanito krémet szeretnék veni meik a leg job fajta irjátok le a nevét köszönöm

    VálaszTörlés