BLOGKERESŐ

2013. január 29., kedd

A legjobb szilikonmentes samponok

A hajápolás mostanában leginkább felkapott irányvonala a szilikonmentesség, ami bár elég megosztó, azért vannak olyan szilikonmentes termékek, melyek mindkét tábor igényeit kielégíthetik.

A Krémmánia legjobb szilikonmentes samponjai következnek!

A legolcsóbb és legszélesebb samponkínálattal egyértelműen a 3 drogériás sajátmárka, a natúr Alverde és az Alterra, valamint a Balea rendelkezik. 
Összességében a legtöbb jó értékelést az Alterra samponok szokták kapni, a kedvencetek a 4,25-re értékelt, frissítő hatású Koffeines sampon zsírosabb, míg a 4,11 pontos Papayás és Bambuszos Dúsító sampon inkább szárazabb hajon szokott beválni.
Az Alverde kínálatából a legtöbb pontot a 4,06-re értékelt, hajhullásra szánt Koffeines sampon kapta, ami főleg zsírosabb hajra szokott beválni, míg a másik kedvencetek, a 4,13-ra értékelt Intenzív Regeneráló sampon szárazabb hajon működik jobban.
A Balea samponok között is egy kávés a kedvencetek, a Coffein sampon, mert nem kell belőle olyan sok, mint az Alverdés samponokból, ennek ellenére jól tisztít, puhává teszi a hajat, és jól is habzik - előnyei miatt jelenleg 4,3 pontja van Krémmánián. A másik Balea kedvenc a 4,06-ra értékelt Ultra Sensitive sampon, mely a szilikonon túl színezéket és tartósítókat sem tartalmaz, és tényleg nagyon kíméletes a fejbőrhöz - ezt a sampont pedig inkább szárazabb hajra szoktátok javasolni.



A natúr Faith In Nature samponok teljesen mentesek mindenféle mesterséges anyagtól, ez azt jelenti, hogy nem csak szilikon-, de SLS- és parabénmentesek is. Eddig az összes FIN sampon nagyon jó értékeléseket kapott, a legtöbb maximális pontszámokkal büszkélkedhet, a legkevesebb pontot kapott termék is 4 feletti átlaggal bír. Sokan próbáltátok például a normál és száraz hajra való Levendula és Gerániumos, illetve a hajat fényessé, rugalmassá tevő Kender és Tajtékvirágos változatot.
A The Body Shop tavaly jött ki a Rainforest samponokkal, melyeknek a főbb előnyei más samponokhoz képest, hogy szilikon-, szulfát-, és parabénmentesek, és környezetbarátok is, ugyanis nem károsítják a vizet, biológiailag teljesen lebomlanak. Sajnos a legtöbbjük nem igazán vált be Nektek, kivéve a Shine verzió, de az olyannyira, hogy eddig szinte csak maximális értékeléseket kapott, mert fényessé és széppé teszi a hajat, illetve a festett hajra javallott Radiancet is szerettétek.


A kevésbé ismert szilikonmentes samponok között a személyes kedvencem a Panthenol Forte sampon, mert hatékonyan tisztít, nem nehezíti el a hajat, és szép tartást ad neki, a magas panthenoltartalma miatt pedig  serkenti a növekedését is. Nektek is nagyon bevált, így már 7, javában maximális értékelést zsebelt be. Vékony szálú hajra Health&Beauty Iszapos samponja  ajánlott, mert erősíti a hajat és egészséges esést is ad neki. A Chuleevandevi Resurektion A5 Sompoi Plus Gyógynövényes sampon a ritkás, hulló hajjal tesz csodát. A Tigi Love Peace and the Planet Walking On Sunshine sampon a Tigi "natúr" vonalába tartozik, vagyis az összetevők 70%-a természetes, parabénmentes, és mesterséges színezőt sem tartalmaz, és tisztává, puhává, csillogóvá varázsolja a hajat.




Nektek melyik a kedvenc szilikonmentes terméketek? Hívei vagytok egyáltalán a szilikonmentes hajápolásnak?

30 megjegyzés:

  1. A papayás Alterra a kedvenc samponom, de a koffeineseket is szívesen kipróbálnám azrét. A Swiss o par kókuszos samponja is jó és abban sincs szilikon. Úgy tapasztaltam a fejbőrömnek jobb a szilikonmentes sampon, jobban is nő így a hajam. Balzsamban, pakolásban egyéb hajápolókban nem zavar, ha van.

    VálaszTörlés
  2. Nekem a banános TBS sampon és balzsam duója. :) Másfél éve véletlenül kezdtem el szilikonmentes sampont használni és igazából nem érzékeltem óriás változást, de mivel 15 éve festem a hajam, gondoltam, h biztos csak jobb lesz általa.

    VálaszTörlés
  3. A banános TBS sampon tartalmaz szilikont!
    A balzsamja viszont nem. :)

    VálaszTörlés
  4. BAkker! :/ akkor 2 hónapja újra szilikonos sampont használok. így marad a balzsam és újra keresgélhetek. :/
    Köszönöm az infót! ;)

    VálaszTörlés
  5. Hm, mi benne a szilikon? Mert nem találom...

    VálaszTörlés
  6. Hű de fura, nem találom. Dimethicone-ra emlékszem. Változtattak volna?
    Pedig a nyáron a boltban tuti ott volt az összetevői között, ezért is nem vettem meg. Még az eladóval beszéltük is, hogy milyen fura, hogy a samponban benne van, a balzsamban meg nincs...
    Passz.

    VálaszTörlés
  7. Hm, akkor vagy megváltoztatták azóta, vagy pedig nem pontos nálunk az INCI. De mondjuk az angol honlapon se látom. Meg kell nézni a boltban, az a biztos. :)

    VálaszTörlés
  8. Nem vagyok a szilikonmentesség feltétlen híve, véletlenül alakult úgy cirka 1,5 évvel ezelőtt, hogy kipróbáltam a "néhai" Balea Professional Best Age samponját, és samponba én még így nem habarodtam bele, mint őbelé! Tökéletesen rendben tartotta az egyébként érzékeny, viszketeg fejbőrömet. Amikor kivonták, én továbbra is maradtam a márka samponjai, hajápolói mellett, úgy, hogy fogalmam sincs, mitől ennyire jók nálam. A szilikonmentesség tenné? Nem tudom?

    VálaszTörlés
  9. FIN, FIN, és ezután is FIN. :) Örülök, hogy belekerült, itt volt a helye. Levendulás, jojobás, kenderes.
    És tényleg nagy csoda, hogy a levendulás balzsam ápolja a fejbőrt, viszont egyáltalán nem zsírosítja(korpás, v viszkető fejbőrűek!).
    Eddigi legjobb hajra valók, amiket próbáltam. :) Drogériákba vele. Mindig rendelni kell. :/

    VálaszTörlés
  10. Nálam most Alpecin megy, (bár a szagát nagyon utálom) mert bár az YR hajhullásos samponja a fejbőrömmel csodát tett, a hajvégem szanaszét szárította... Szóval próbálkozás van, egyelőre azt most szereti a fejbőröm, és tudtommal szilikonmentes is, pont mint az argánolajos Balea balzsamom, és az Alverde avokádós hajpakolásom, amiket most a szétszárad hajvégem csak úgy kajál magába. :) Bár nem törekedtem a vásárlásnál szilikonmentességre, meglátjuk, mit szól a váltásra a derékig érő hajacskám 1-2 hónap múlva. :)

    VálaszTörlés
  11. Az ősszel kezdtem el használni szilikonmentes sampont. Először az Alverde coffeines samponját próbáltam ki. Nagyon tetszett, de nagyobb, drasztikus változást nem vettem észre. Sokan írták, hogy nem egyszerű áttérni és hozzászokni. Szerintem igen. Jelenleg a Balea coffeines samponját használom. Számomra az is jó. Nagyon ritkán teszem ki a hajam megpróbáltatásoknak. Hagyom megszáradni, nem igazán használok hajszárítót. Nem vasalom, nagyon ritkán becsavarom. Nem minden hajmosásnál használok hajvégápolót, vagy pakolást. Általában minden 2. vagy 3. hajmosásnál.

    VálaszTörlés
  12. Adél Zsanna Kiss2013. január 30. 9:48

    Kár, hogy a Himalaya Herbals samponokat lehúzzák.Nagyon jók.

    VálaszTörlés
  13. vágtázó halottkém2013. január 30. 9:49

    Ismét egy remek poszt! Nagyon jó! Nekem nehéz volt áttérni a szilikonmentes samponokra, legalább 3 hónapba telt míg a hajam és a fejbőröm megszokta. Jelenleg a Syoss szilikon, parabén és paraffinmentes samponját használom, mivel ár-érték arányban ez éri meg nekem a legjobban. 400ml a mennyiség 1190 forintért. Akciósan volt már 999 Ft is. A kis 250ml-s samponok nálam hamar elfogynak. Amióta nem festetem a hajam azóta hihetetlen módon dúsul, amúgy is sok és a lapockámig ér, tehát diónyi sampon nem elég rá. Alig várom, hogy a festett rész lenőjön, mert ahol nincs festve, klasszisokkal jobb a minősége! Nem tudom, hogy amiatt-e mivel nem festetem, vagy amiatt-e mert szilikonmentes sampont használok, de most elégedett vagyok.
    A FIN-ek közül még nagyon szeretem a rozmaringosat a balzsamjával együtt. Néha azt is használom, bár lenne félliteres kiszerelés a samponból!

    VálaszTörlés
  14. vágtázó halottkém2013. január 30. 9:54

    Bocsi, 500ml-es a flakon.

    VálaszTörlés
  15. és vettél észre bármi változást a hajadon? :D

    VálaszTörlés
  16. nem vagyok a szilikonmentesség híve, sok esetben nevetségesnek tartom ezt az egész hisztériát a szilikonok terén, ami néhány blogger irományából indult.. De a samponok szilikonmentessége még pont az értelmes kategóriába esik.
    Évekkel ezelőtt kezdtem el szilikonmentes sampont használni, akkor még sehol sem volt ez a trend, és nem is igazán tudtam mire jó a szilikon a kozmetikumokban, akkor még nem is krémmániáztam. Ez egyébként a syoss volume sampon amiről beszélek, ami elnézve a pontszámát, másoknak nem jött be annyira.
    elgé nehéz eset a hajam, mert a vége száraz és törik nagyon, a töve viszont hajlamos gyorsan zsírosodni, ezért mindig nehéz volt megfelelő sampont választanom, "ápolós sampon" sosem volt jó, mert este megmosom vele a hajam és másnap reggel olyan mintha meg se mostam volna, a zsírosodásra való samponok viszont szárítottak. Ezek mellett hajlamos lelapulni a hajam, de persze a legtöbb dúsító sampon is zsírosított. Ezzel a samponnal kicsit tovább marad friss kinézetű a hajam ( bár így is kétnaponta muszáj megmosnom) De ezt gyanítom a szilikonmentesség teszi. Úgyhogy akinek ilyesmi a haja mint nekem, tehát hogy zsírosodik kb. mindentől, annak jó opció lehet egy szilikonmentes sampon.
    Ellentétben viszont a balzsamok, hajvégápolók és egyéb hajápoló termékek tekintetében, amelyeket nem kenünk a tövekre, nem sok értelmét látom a szilikonmentességnek.

    VálaszTörlés
  17. Én a Schauma zöld dúsító samponját használom. Dúsabb és nagyon szép fényes lesz tőle a hajam, és elég 4-5 naponta mosni, nem zsírosodik gyorsan. Viszont néha picit szárazak a hajvégeim. Ez a poszt nagy segítség most, a következő samponom Alverde, Alterra vagy Balea lesz :)

    VálaszTörlés
  18. Én úgy tudom, hogy a BioHair szalonokban FIN termékeket árulnak (és azzal is dolgoznak)

    VálaszTörlés
  19. Bizony, a BioHairben lehet venni is FINt.

    VálaszTörlés
  20. Nekem jobban bejön a szilikonmentes, nem is veszek másmilyet. Faith In Nature samponok nagyon jók szerintem. Most a Wishes által ajánlott Panthenol sampont és balzsamot használom, imádom azt is. :) Egyedül a a hairgumomban van szilikon, anélkül mondjuk nem igazán tudok hajformázót elképzelni. Alverde, Alterra, és Sante samponokat is próbáltam, de azok ált. tele vannak denat. szesszel, és szétszedik a fejbőröm, azt egyáltalán nem bírom, sőt, szerintem a szilikon is kevésbé káros, legalábbis tuti nem olyan irritatív, mint a denat. alcohol... Kivagyok tőle, hogy a natúrkencéket csomószor telepakolják bele, és oda minden jó tulajdonságuk, számomra használhatatlanok lesznek. Na de a lényeg, hogy mindenki azt használja, amitől szebb a haja. :)

    VálaszTörlés
  21. most szőkítettem ki a hajam kicsit törik és amugy is vékonyszálú szerintetek melyik sampon lenne nekem jó?

    VálaszTörlés
  22. Nekem is ilyen a hajam, és az itt is bemutatott Panthenolos sampon+balzsam, és a FIN levendulás,gerániumos sampon+balzsam is szuper rá. Viszont hajvégápolót használj pluszban, és járj rendszeresen eü. hajvég-vágatásra.

    VálaszTörlés
  23. összehasonlítom a flakonon szereplőt az ittenivel és ha van különbség, jelzem! ;)

    VálaszTörlés
  24. Sziasztok! Nekem nagyon megtetszett a Panthenol Forte Sampon itt a blogon, de ahogy megnéztem az összetevőket, tartalmaz SLS-t! Ha jól tudom az egy elég káros anyag, mondhatni az egyik legkárosabb, ami samponokban lehet.. akkor hogy lesz ez natur/bio sampon? Nem ismertek másik panthenolt tartalmazó sampont, amiben nincs SLS, SLES és barátai?

    VálaszTörlés
  25. Szia! Nem, a Panthenol sampon sajnos nem natúr, de ezt nem is állítottam róla.
    Itt nézz körül :) http://kremmania.hu/osszetevok/panthenol

    VálaszTörlés
  26. Szeretnék én is szilikonmentes termékekre váltani, viszont a fejbőröm rendkívül korpás. Mostanság a head & shoulders termékeit használtam, nálam a korpára bevált, de az összetevőivel nem igazán voltam megelégedve. Emellett elég könnyen törik a hajvégem, annak ellenére, hogy igyekszem hajápolókkal, hajpakolásokkal rendben tartani. Nem vasalom és még a hajszárítót is ritkán veszem elő. Tudtok valamit ajánlani?

    VálaszTörlés
  27. Lenne kedvetek frissíteni ezt a posztot valamikor? A szilikonmentes balzsam/pakolás vonalon meg vagyok lőve. Annyi termék szerepel hozzátok is feltöltve, aminek a nevében nincs benne hogy szilikonmentes, és csak akkor derül ki, ha az összetevőket bogarászom (pl TBS banános cuccok). Van csodaszeretek ilyen témában?

    VálaszTörlés
  28. Az a helyzet, hogy nekem nem jött be ez a szilikonmentes vonal, szóval őszintén szólva, nem terveztem egyenlőre frissíteni ezt a posztot, mert mostanában nincs is ugye semmi tapasztalatom szilikonmentes termékekkel és nem is nagyon olvasgattam utánuk azóta :(

    VálaszTörlés