BLOGKERESŐ

2013. április 30., kedd

Mivel készítsd fel a tested a jó időre?

Itt a jó idő, a testünk nagy része ismét fedetlenné válik, amire több szempontból is készülni kell. Egyrészt esztétikailag jól kell kinéznie a csupaszon hagyott felületeknek, másrészt gondolni kell a napsugarak elleni védelemre is.




Kezdem a kellemetlenebb résszel, a szőrtelenítéssel....
Borotvapártiaknak olcsó és jó alternatíva szinte akármelyik Wilikinson borotva, mert jók és sokáig bírják. Az egyik kedvenc borotvahab mostanában Krémmánián a Balea Nature Borotvahab, ami 95%-ban természetes összetevőket tartalmaz, nem irritál és viszonylag lassan fogy, az ára pedig igen baráti.
Gyantapártiak pedig nyugodtan próbálkozzanak hideggyantával - a Krémmánia kedvenc annyira nem meglepő módon itt sem a drágábbak közül kerül ki, hanem egy egyszerű drogériás sajátmárkás termék, a Isana Hideg Gyantázó Csíkja.
A szőrtelenítés utáni pirosságot, esetleges gyulladásokat a leghatékonyabban magas cink oxid tartalmú krémekkel tudjátok enyhíteni, akármilyen furcsa is lehet elsőre, pontosan ilyenek a pelenkakiütés elleni krémek. Az egyik legkedveltebb és legolcsóbb alternatíva a Babylove Pelenkakiütés Elleni Krém, de végül is lényegtelen melyiket választjátok, lényeg, hogy az INCIje elején álljon a Zinc Oxide.

A bőr téli szürkeségét egy finom testradírral dörzsölgessétek le, mondjuk valami finom gyümölcsössel, mint a The Body Shop Epres Bőrradírjával, vagy tavaszi virágossal, mint a holt tengeri kivonatokat is tartalmazó Health&Beauty Tulipános Testtradíros tusfürdővel.
A narancsbőrt nem tünteti el teljesen egy kence sem, de sokat segíthet a combok állapotán egy jó kis feszesítő krém és az ezt kísérő masszázs. Az Avon Solutions Cellu Break Narancsbőr Elleni Kettős Hatású Testápoló eddig csak jó véleményeket kapott, mert az ígért hatóidőnél hamarabb működésbe lendül, és az illata is finom. Az Eveline Slim Extreme 3D Anticellulit Krém is csupa maximális szavazatot kapott eddig tőletek, és ez is bőven 2000 Ft alatt van. (A narancsbőr elleni krémek mellett persze fontos a sok folyadékbevitel és a rendszeres mozgás is!)

Az arcotokra mindenképp kezdjetek el fényvédőt használni, hogy elkerüljétek a korai öregedést. Az Eucerin Sun Mattító Napozó Fluid 50 faktoros fényvédőt tartalmaz, nem fénylik át, és nem hagy kellemetlen réteget a bőrön, ezért sminkalapnak is ideális.


Ti hogyan készültök a jó időre?

36 megjegyzés:

  1. Én elkezdtem önbarnítózni, hogy nézzen ki valahogy a lábam a szandálban. :)

    VálaszTörlés
  2. hehe, en is arra vadaszom eppen :-)

    VálaszTörlés
  3. Én szolizok... Nem sokat és nem arra törekszem, hogy feketére aszaljam magam, egy kellemes barna színre hajtok. Napozni utálok, és nagyon könnyen leégek, mert fehér bőrű vagyok, de évek óta bevált technikám, hogy tavasszal szép lassan és fokozatosan elkezdek szoliba járni, így nyárra leégés nélkül lesz már egy alapszínem, ami szépen is mutat és nem is ég le olyan könnyen. Valamint többet edzek combra, hogy felvehessem a rövidnadrágokat.

    VálaszTörlés
  4. De jó,hogy az Eucerin napkrémet említed,pont ezen gondolkodtam,hogy megveszem,miután a Bioderma mineral használhatatlan arcra.

    VálaszTörlés
  5. Kivasaltam a nyári ruháimat... :) és veszek egy 50 faktoros fényvédőt az arcomra, a Babylove-t néztem ki.

    VálaszTörlés
  6. Szia Horzso, pont a napokban próbáltam a babylove-t, és azt kell mondjam, hogy a fizikai fényvédők között ez a termék KIEMELKEDŐEN hófehér. Jobban, mint az Alverde havasi gyopárosom, amit tavaly kentem. Az állaga is tömény, de száraz bőrön ez még akár jól is működhet...

    VálaszTörlés
  7. Az Avonost használom, isteni a színem...és csillámos enyhén, fátyolszerűen. A büdössége még az elviselhető kategórián belül mozog, a párom orrával teszteltem suttyomban és nem vette észre :D

    VálaszTörlés
  8. na, pont egy Avonossal furodtem be par eve, tiszta sarga lettem tole :(

    VálaszTörlés
  9. Szia Bandita, tudom... de csak nyaraláshoz kell, egyébként nekem OK a City Block Sheer. Már megszoktam, hogy úgy nézek ki a vízparton, mint egy fehér lepedőbe burkolt kísértet... :)

    VálaszTörlés
  10. Én mindentől sárga leszek, már feladtam... pedig olyan jó lenne egy kis szín, 18 éve nem napoztam... :) akkor jött elő a napallergiám.

    VálaszTörlés
  11. ez a cikk jó ötlet volt :) amúgy is minden tele van ilyenkor a készülj a nyárra cikkekkel, hát krémekből is készüljünk fel! :D

    VálaszTörlés
  12. Azt a részt, hogy jól kell kinéznie, azt én lecserélném mondjuk arra, hogy aki szeretné, hogy a kilátszó részeken ápoltabb legyen...stb. mert ez így igen erős. Csak egy megjegyzés : ) Engem mondjuk érdekeltek volna a hajápolók, szőke hajamra valami rakoncátlanító, ha tud valaki valamit szívesen veszem!

    VálaszTörlés
  13. Az a poszt is készül már :) A kritikát pedig köszi! :)

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm, örülök, hogy hasznos volt :)

    VálaszTörlés
  15. Én most rendeltem való speckó barnítókrémet, remélem beválik. A drogériásokban nem igazán bízok már.. :(

    VálaszTörlés
  16. Na, a combra való edzést ne is említsd, dettó... :S

    VálaszTörlés
  17. Majd írd meg a tapasztalatokat, ha jó, én is kipróbálnám... :)

    VálaszTörlés
  18. Wishes, most komoly ez az önbarnító? :) Olyan szép fehér vagy, de tényleg. :) Nekem a szekrényemben van még egy sosem próbált Bioderma sprays önbarnító. Lehet, hogy majd bevetem, de félek a foltoktól..

    Másik: a narancsbőr örök probléma... De utálom a fagyasztó és égető érzést is, és ezért nagyon nehezen veszem rá magamat, hogy használjam. :S Én a fényvédőket hiányolom picit jobban, nekem ez a legfontosabb. Csak egyet említettél, de lehet, az megérne egy külön postot így nyár elején, tudom, hogy már volt, de azóta annyi az új termék és új vélemény. :)

    VálaszTörlés
  19. Persze, mindenkepp megirom :)

    VálaszTörlés
  20. Pofin jo a feherseg, node a feher virgacsok, az mas teszta :D Napvedos posztot amugy kulon terveztem, de ne felj, nem fog kimaradni :)

    VálaszTörlés
  21. Tavaly újították az Avonost, előtte én se szerettem, de ez most bejövős. Tény, hogy a te színtípusodon szerintem még ez is sárgás lenne inkább, mint barnás :(

    VálaszTörlés
  22. Ad 1: naptejjel tavalyi Laverás fizikai fényvédős úgy tűnik még mindig működik - tegnapelőtt gondosan bekenegettem magam tusolás után, úgy dobtam el magam a stégen hangyaf*ngnyi színem sem lett több óra után(!!!!), ma bedurcáztam, hogy márpedig én barnán indulok a nyárba - tökéletesen helytelen érvelésem a "még nincsen annyi káros sugár" volt, és csak 1,5 órát voltam a napon -, gondolhatjátok, most rákvörösen írom ezeket a sorokat, aloe verában meg kókuszolajban ázok :"D. Ne próbáljátok ki otthon kísérlet volt ez! :)
    Ad 2: Body Shopos barackos testradírral <3.
    Ad 3: rovarcsípés elleni cuccok, mint a napokban kiderült, a kutyámnak is szüksége van rájuk, így viszonylag sensitivebb fajtát kell használnunk főleg S-quito termékeket.
    Ad 4: Könnyedebb testápolóval... ezt még mindig keresem. Lady Stellás Szőlőset próbáltam, lepateroltam a telekre, mert ott úgyis elfogy - extra rózsás mami illata van ugyanis, de persze az 500ml-set kellet vegyem.... Yves Rocher Hamamélises lesz a kövi tesztalany, azt hiszem.
    És persze az új Faith In Nature Neemes sampi, Aloes balzsi, John Frieda Miraculous Masue most jött meg a messzi Londonból. :) <3
    Kíváncsian várom a testápoló ötleteket!

    VálaszTörlés
  23. Én most valami kellemes (nyári) arclemosót keresek a reggeli ébredéshez,
    nem sminklemosáshoz. Nem találok olyat, aminek az összetevői is jók, és
    olcsó/megfizethető lenne és könnyen elérhető. Tudtok javasolni valamit?

    VálaszTörlés
  24. Az új Alverde Sárgadinnyés Testvaját szerezd be Svivko, Brutáljó szerintem!

    Egy napja függő vagyok :) Könnyedebb állagú, mint a régebbi verziók, fagyievésre, bolondozásra csábító illattal :D

    VálaszTörlés
  25. Miután elküldtem ezt itt, akkor vettem észre, hogy van már ilyen is. Isteni jel! :D Mondd csak @bandita , nincs olyan tipikus alverde illata? Mármint erős sárgadinnye, vagy érződik az a tipikus alverde natúr illat? Sajnos a 6. tégely után már eléggé unom...

    VálaszTörlés
  26. Nincs tipikus Alverde illata! Tipikus sárgadinnyés Vodka illata van, zamatos, szinte érzem benne a jégkockákat, és a pohár fala gyöngyözik :D
    Kihagyhatatlan!
    Egyébként tervezem kicsit behűtve felkenni, ez most jutott eszembe :)
    Nem uncsi, nem mű, tényleg igazi nyári hangulat.

    VálaszTörlés
  27. Avon Anew Vitale Arctisztító Gél, elég kíméletes, és csupa jó vélemény van róla, de habzóanyagot meg parfümot tartalmaz, de sztem nem rosszak az összetevői egyébként, én most próbálgatom, és jónak tűnik. Szalicilsavat tartalmaz. A másik tippem az Aromax Arcápoló Tonik, elvileg zsíros bőrre való, ez nekem nagyon bejön. Alkoholmentes egyáltalán nem szárít, az összetevői nagyon szépek. Láttam, hogy zsíros a bőröd, szóval ezek jutottak eszembe. :)

    VálaszTörlés
  28. Én a jövő hétre terveztem a napvédős termékek beszerzését a Joy kuponokkal, úgyhogy jól jönne egy ilyen bejegyzés.

    VálaszTörlés
  29. Köszi. :) Sajnos igen, T-vonalas zsírosodó vagyok. :( Rá is keresek ezekre.

    VálaszTörlés
  30. Én is... Bár ezek nem mattító cuccok, arra nekem a Bioderma Sebium Pore Refinere és a Clinique-től meg ez vált be. http://kremmania.hu/kremek/clinique-pore-refining-solutions-stay-matte-hydrator A Bioderma Sebium habzó gél is jónak tűnik, azt is megvettem, mert 990 volt a patikában, ellenálhatatlan ár. :D Az összetevői nem annyira szépek, viszont nem okozott gondot, sőt, még a bőrömet se szárította ki. Jól bezsírosodott ebben a melegben... :S

    VálaszTörlés
  31. Oh, alig várom azt is, az biztos nagyon profi lesz, mintha egy bőrgyógyász írta volna. :)

    VálaszTörlés
  32. Én nyáron nagyjából semmilyen testápolót sem szoktam használni - a melegben még attól is borzadok, hogy magamra kenjem, mert utána még jobban izzadok, és nem bírok elviselni semmi erős, édes illatot sem, de tavaly felfedeztem a Baba Aloe Verás testápolóját, ami nagyon finom és könnyű. Hasonlóan jó a a Dove zöldteás-uborkása is, de mivel az jóval drágább és nem jobb, ezért én a Babát választottam.

    VálaszTörlés
  33. Köszönöm szépen! Megnézem majd őket is! :)

    VálaszTörlés