BLOGKERESŐ

2013. szeptember 14., szombat

A legjobb argánolajos hajápolók

Az utóbbi évben elözönlötték a kozmetikumok piacát a különféle argánolaj tartalmú termékek, és itt Krémmánián is hamar kedvenc összetevővé vált, elsősorban hajápolás kategóriában.
.

Hogy a termékekben ténylegesen mennyi is az argánolaj, azt sajnos nehéz tudni. Ha az összetevő az INCI lista vége felé kullog az illatanyagok között, akkor biztosan nagyon kevés és csak azért van a termékben, hogy a nevébe csempészhessék a csalogató "argánolajas" szavacskát. Ezért most összeszedtem Nektek azokat az argánolajos hajra való termékeket, amik nem csak KM kedvencek, de "Marokkó folyékony aranya" az INCI első felében, vagyis remélhetőleg tisztességes mennyiségben van bennük.

Miért is olyan jó ez az összetevő? Számos a bőr számára hasznos anyag forrása: lipidek, zsírsavak és antioxidánsok (E vitamin, ferulic sav) is találhatók benne. Az egyik legjobb növényi olajként van számon tartva, E vitamin tartalma állítólag 3-szorosa az olíva olajénak. A benne lévő omega-6 és omega-9 zsírsavaknak gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van, valamint segítenek a bőr rugalmasságának fenntartásában.

A samponok között a Gliss Kur Ultimate Oil Elixir az egyik legnépszerűbb magas argánolaj tartalmú sampon. A vélemények alapján a száraz hajat is hidratálttá, könnyen kifésülhetővé teszi még akár úgy is, hogy utána nem használtok balzsamot.
A balzsamok között több kedvelt verzió is akad. A natúr, szilikonmentes dr. Organic Hajkondicionáló Marokkói Bio Argán Olajjal lágy esésűvé, selymessé teszi a hajat. Az argonolajon túl sok más növényi olaj is van még benne, sőt, már az összetevőlista elején is egy növényi kivonat található a szokásos víz helyett, mégpedig a gyulladáscsökkentő hatásáról ismert aloe vera.
A Dovenak nagyon jól sikerült termékcsaládja lett a Nourishing Oil Care, a Dove Nourishing Oil Care Argánolajos Balzsam értékelése például jelenleg 4,48 csillag, és tényleg sokan áradoztok róla. Van benne kókusz- és mandulaolaj is, finom az illata, és szépen teszi a dolgát. Ugyanennek a termékcsaládnak a hajspraye is sok pozitív véleményt kapott.
Argánolajos hajpakolások között a Swiss-O-Par Spa Hajpakolás Argánolajjal a legnépszerűbb - igaz, érkezett rá néhány negatív vélemény is. Akiknek bevált, azért szerették, mert szuperül puhítja a hajat, főleg ha egy kis ricinusolajat is belekevertek. A Health & Beauty Argánolajos Hajmaszk INCI-jében is szintén viszonylag elöl van az argánolaj, ráadásul a legtöbb összetevője is valamilyen növényi kivonat, és van benne többféle vitain is. Nagyon jó az illata, kellemes vajszerű az állaga, jól puhít és ápol.
És végül a legkiemelkedőbb argánolajos hajolajak közé tartozik például a Lee Stafford ArganOil, amelynek rövid, argánolajból, szilikonokból és illatanyagokból álló összetevőlistájának 3. helyén található az ominózus összetevő. Ez a termék eddig csak maximális értékelést kapott tőletek. Azt írjátok, hogy kevés kell belőle, és könnyű eltalálni a szükséges mennyiséget is. Szintén csak maximális értékelés érkezett a Douglas sajátmárkás hajolajára - a Douglas Style & Shine Argan Oil 20 tagú összetevőlistájának 6. helyén található az argánolaj. A termék nagyon hatékonyan ápol, nem zsírosít, és nem hagy szilikonos érzetet sem a hajban. A Revlon Orofluido Hajápoló Elixírt sűrű, kiadós állaga miatt dicséritek sokan, és természetesen azért, mert fényessé, puhává, sőt, még erőssé is teszi a hajat.


Nektek van kedvenc argánolajas hajápoló terméketek?

17 megjegyzés:

  1. És ez hol marad? :

    http://kremmania.hu/kremek/avon-advance-techniques-hajpakolas-marokkoi-arganolajjal

    VálaszTörlés
  2. nekem is egyből az Avonos ugrott be, én nagyon szeretem. :)

    VálaszTörlés
  3. Hajjaj lányok, ezt az olajat tudjátok, hogy én is szeretem, de most kifejezetten olyan terméket gyűjtöttem, amiben minél előrébb van az összetevőlistában az argánolaj.

    VálaszTörlés
  4. Úgy másfél hónapja vettem a DM-ben a Garnier Fructis Miraculous Oil nevű termékét. Az argánolaj a harmadik helyen szerepel az összetevők listáján, nincs benne szilikon sem. Eddig jónak tűnik.

    VálaszTörlés
  5. Jól hangzik :) Majd rálesek én is, ha látom!

    VálaszTörlés
  6. Nézd meg, szerintem jó. 150 ml-es kiszerelés, az idők végezetéig elég lesz :)


    Hm, itt sem véleményezte még senki!

    VálaszTörlés
  7. Argánolaj?! Höhö..
    Csak tisztán drágáim (rázva, nem keverve), legjobbc-hajpakolásnak, fejbőrmasszírozásnak- :) ;
    http://kremmania.hu/kremek/egyeb-solio-argan-olaj

    De komolyan, ha már az argánolaj akkora csuda összetevő, minek vegyek hót drágán (a fönti esetekben nem mindig) valami kutyult, nem tiszta összetevőjű bigyót?
    Am wishes, még párszor az orrom elé tolod ezt a health&beauty hajpaksit, és komolyan meg kell vegyem... :D
    Tényleg ennyire-ennyire? Neked mi a nonpluszultra hajpaksid/hajápoló szered? Ne kímélj...:)

    VálaszTörlés
  8. Hihi, alábecsülsz... :) Amúgy épp fogyóban van a Douglasosom, szóval mindenképp meg fogom keresni!

    VálaszTörlés
  9. De büngyülős vagy! **, :)
    Sajnálom hogy ez a tiszta-olaj vonal nem jön be Neked, nekem pont, hogy az ellenkezőt csinálja; amióta kkolajjal / argánolajjal hajpakolok, semmi gondom nincs a zsírosodással (jóóó, ha 3-4 napon át nem mosok, mert mondjuk nem érek épp rá, v naggyon lusta vagyok, akkor igen, de amúgy simán) elvagyok minden tünet nélkül 2-3 napig :)
    Majd linkeld be honnan veszed pontosan, mert megy a wishlistre Mackókának! :D :D

    VálaszTörlés
  10. Legutóbb mikor az itteni vadasparkban voltam láttam egy plakátot az argánolajról. Konkrétan nem ugrik be, hogy miről szólt, de az tisztán bennem maradt, hogy kampányoltak az argánolajas kozmetikumok használata ellen. Nem vagyok megrögzött környezetvédő, de hátha ez másnak fontos info lehet. Tervezzük hogy mostanában elmegyünk a vadasparkba, majd lecsekkolom azt a plakátot,hátha valakit azért érdekel mi minden szól ellene a környezet miatt.

    VálaszTörlés
  11. Azt ne felejtsük el, hogy az argánolaj nem csak hajra jó, hanem a bőrnek is. :) Kitűnő anti-aging. Ezer éve keresem a komedogén indexét, erről nincs valakinek infója? Tök jó lenne tudni, hogy eltömíti el a pórusokat vagy sem...

    VálaszTörlés
  12. Annyira édes vagyok. :) Kívánjunk ilyen olajmágnás mackókát mindenkinek! :D
    Amúgy csináltam házilag hajmaszkot, amiben víz is volt, mert a páromnak sem jött be a sima olaj, de így szerette nagyon. Neki a fejbőrét kellett rendbetenni.

    VálaszTörlés
  13. Most látom, hogy annyira édes vagyOK. :D Hát itt rád gondoltam, vagyis vagy. :D De ez biztos valami freudi elszólás. :D
    Itt a recept, majd felteszem a saját oldalamra is:
    http://lukreciakencei.hu/recept/furdes/hajkondicionalok/haj-es-fejbormaszk-korpas-szeborreas-fejborre
    Akár argánolajjal is meg lehetne csinálni. :)

    VálaszTörlés
  14. Töcike édes VAGY! :)

    VálaszTörlés
  15. Nekem ezek sajnos nem annyira jöttek be. Kis változást észrevettem,viszont a hajam szerkezete nem sokat változott. Ami bevált,az a kevin murphy termékek. Régebben rendeltem,de nagyon örülök,hogy a White Hair is ezeket a hajápolókat használja,így már könnyebb beszereznem őket. Végre egy szalon,ahova nyugodt szívvel megyek :)

    VálaszTörlés
  16. Svivkó épp erre gondoltam én is!!! :) ma vettem a bionagykerben 100 ml-t 3200.- ért, 100% tisztaságú argánolajat, minek vegyek én is szilikonnal telepumpált kotyvasztékot?!
    Arcra elvileg mehet, nem komedogénképző, hajra pedig nagyon nagyon kevés, és csak a végeire, és minden szupi lesz. :) A mennyiségen van a hangsúly.

    VálaszTörlés