BLOGKERESŐ

2013. október 7., hétfő

Vendégposzt: Az orr ápolása - másképp

Ezúttal egy vendégposzttal készültünk Nektek - svivko egy éppen igencsak aktuális problémára, az orrkipirosodásra gyűjtötte össze a legjobb termékeket!

Épp elmúlni készül a parlagfű (és üröm) miatti tüsszögő-hónapok sora, de mivel az idő egyre hűvösebb lesz, és sokunk megfázik ilyenkor, egy teljes mértékben szokatlan orr-ápoló poszttal jelentkezem. Biztosan előfordult már veletek allergia, vagy makacs nátha miatt, hogy kisebesedett, kiszáradt az orrotok a sok orrfújástól. A következő posztban annak jártam utána, hogy milyen krémek, kezelések jótékonyak ilyenkor. Magam is meglepődtem, miket találtam e célra.

Kezdjük talán a legegyértelműbb, patikai szerekkel, hiszen ha betegek vagyunk az orvos után a gyógyszertár jut rögtön eszünkbe. Legtöbbünk találkozott már a rendkívül eredeti -és kimondhatatlan- nevű  Naturland Unguentum Nasale Fo.No Vii. Orrkenőccsel, melyet 245 Ft-ért (támogatott ára 110 Ft) 10 g-ot szerezhettek be a patikákban. Könnyíti a légzést és ápolja az orrkörnyéket.
Hasonló, ám kevésbé ismert termék a Kinder Luuf Balzsam (1400 Ft/ 30g) . Az előbbinél több illóolajat, és tápláló összetevőt tartalmaz, illetve kámfort is. A következő gyógyszertáras csodaszer az Alsol kenőcs (~1300Ft/ 45g), melynek eredeti hivatása nem orral kapcsolatos, de sokatoknak bevált, a kis-közvélemény kutatásom során is említették – barátnőm párja konkrétan mindenre ezt használja (Ismeritek a Bazi nagy görög lagzis Windex csodaszert? Ez pont ilyen).


Mára hámosítók egész sorát ismerjük. A következő felsorolás Krémmánia-átlag szerint a legkedveltebbtől indul: Bepanthen kenőcs  (1000 Ft/ 30g) , Neogranormon kenőcs (820 Ft/ 25g) , Sudocrem védőkrém (1000 Ft/ 60g), La-Roche Posay Cicaplast (2650 Ft/ 40ml). A következő tipp nekem még nem jutott eszembe, de nagyon hasznos lehet a bőr mielőbbi és maradéktalan gyógyulásában; ha sebes az orrkörnyék, jó szolgálatot tehet a Betadine Fertőtlentő Oldat (1020 Ft/ 30ml), amely csípés mentesen fertőtleníti a kisebesedett bőrt, ami minden egyes orrfújásnál ki van szolgáltatva egy seregnyi bacinak. Utána mindenképp hidratáljatok, mert nagyon tud szárítani! Például a szintén patikákban kapható Tena Cink kenőcs  (~1300 Ft/ 100ml) tökéletes lehet, E-vitaminnal, és földimogyoró olajjal ápolja és megnyugtatja az irritált bőrfelületet.

A drogériás kínálatban a baba termékek között találkozhatunk csodakrémmel, a babylove Wundschutzcreme-je ápoló és nyugtató -szép- összetevőivel jótékonykodhat orrunk bőrének, és a mini-kiszerelés (240Ft /20 ml) akár egy évig elég erre a célra – ha őt választjátok segítőül, tudnotok kell, hogy egy fehér masszív krémről van szó, nem hiába írják, hogy „kimeszelték” magukat vele. A körömvirágot gyakorlatilag a legtöbb problémára használhatjuk – nálunk például ez a házi mindenre-jó-csodaszer – a legjobb értékelést a Balea Körömvirág Krémje kapta (~700 Ft/250ml), mely a hatékony körömvirág kivonat mellett bőrnyugtató panthenolt, E-vitamint és földimogyoró olajat is tartalmaz. Meglepődve szembesültem vele, hogy sokan használják a Carmex ajakápolót (1000 Ft/ 10g) megfázáskor az orrukra. Pedig evidens megoldás lenne. A kámfor és a mentol megkönnyíti a légzést, és azok a bőrtápláló anyagok, amelyek beváltak az ajkunkon, bizony az orrunknak is jól működhetnek. A megszólhatatlan összetevő listával rendelkező 5/5-ös értékelésű Paula's Choice ajakbalzsamja  is tökéletes lehet e célra, ami többek között shea-vajjal ápolja a bőrt, és teljesen illatmentes. A legtöbb ajakápoló jól működhet e téren, tehát ha van már kedvenc ajakápolód egy fülpuci segítségével (higiéniára ügyelünk mindenkor!) vidd fel az orrodra a krémet. Ha beválik 2 in 1 ajakápolód lett.

A kedvenc testápolónkat is használhatjuk ilyenkor, a lényeg, hogy nagyon tápláló legyen, és természetesen olyan, amit nem félünk az arcunkra kenni mert kipattognánk tőle. A híres (kék) Nivea krémet, a Dove Pro Age testápló vajat, az egyenlőre 5/5-ös értékelésű személyes kedvencemet, a Bettina Barty Rizstej & Vanília Testvajat vagy a Balea mézes testvaját. A zöld pöttyök kedvelői az Alverde testvajai között válogathatnak. Akik érzékenyek az illatokra, vagy csak nem akarnak egész nap valamit közvetlenül az orruk alól szagolni valamit, kiváló megoldás lehet a Murnauers sóterápiás kézkréme , amelyben shea vaj, argán olaj és e-vitamin is igen előkelő helyen szerepel, és kifogástalan összetevőlistával rendelkezik.

De nem csak drogáriákban és gyógyszertárakban találhatunk a tökéletes nátha-időszak túlélőszerünkre. Például a Vietnámi-Kínai Balzsam, is csodaszer lehet, ha beválik, kámfor, mentol és illóolajjal segíthet túl minket ezen az időszakon. Kiváló ápoló hatást érhetünk el az Oriflame Univerzális balzsamával melyet sokatok eredményesen használ is erre a célra. A másik univerzális csodaszere 58 felhasználónak az FLP Aloe spray-e, ami a kipirosodott bőrt pillanatok alatt megnyugtatja, és összetevőinek köszönhetően hidratálja is a területet. A natúr-pártiak, vagy az egyszerűség hívei is kedvükre válogathatnak az oldalon az ápoló hatású shea vajak , aloe vera gélek közül, amelyekbe keverhetünk egy csepp eukaliptuszolajat  hűsítés, és légzéskönnyítés gyanánt.
Nem tudom, hányan nézelődtetek itt a témában, de a Krémmánián más betegség-legyűrő csodaszereket is találhattok. Például a gyógyszertári Wick Vaporub-ot (1500 Ft/ 50g), vagy szintén gyógyszertári -és bioboltos-, rendeltetésében megegyező, árában kedvezőbb Naturland Légzéskönnyítő Mellkenőcsöt (1250 Ft/ 70g). Illetve ilyenkor nem csak fizikailag, hanem lelkileg is megérdemlünk egy kis extra kényeztetést. Tudtátok, hogy külön fürdősó létezik megfázásra ?! Ha a fürdősó jelleg nem szimpatikus, ugyanezt a terméket megtaláljátok koncentrátum formában itt. 

Saját baciűzőim egyébként egy jól kiválasztott orrkenőcs mellett a világ lehető legpuhább zsepije, és egy finom gyümölcstea, hársfavirággal  és mézzel tuningolva. Természetesen a megelőzés is a legfontosabb, de ha már „megtörtént a baj” remélem tudtam jó ötletekkel, jövendőbeli új csodaszerrel szolgálni.

Gyönyörű szép őszt, és betegségmentes hónapokat kívánok!

Használtatok már valamit a felsoroltak közül, milyen eredménnyel? Mi a Ti jól bevált baciűzőtök?

-svivko

29 megjegyzés:

  1. Köszönöm Ildi, :) a hennázással is jelen voltam már, bár az nem ilyesmi gyűjteményposzt volt. :)
    Fúú, a lándzsás útifüvet nagyon megutáltam kiskoromban, folyamatosan köhögtem éveken át, és mindig azt kellett innom, aztán valami FLP-s gikgo-s tabletta segített. Ez a tea-trió nagyon jól hangzik! Tuti kipróbálom, ha érzem, hogy közeleg a vesztem.;) És a csipkebogyóra pedig a párom is esküszik, ráadásul Ő a természetben begyűjtöttre, amit ő szárítgat ki. :) Te milyen fajtát használsz?
    Vitaminból én a Das Gesunde a-z-ét szedem, nekem nagyon bevált, bár nem tudom, hogy ezek szintetikus vitaminok mennyire jók vagy nem jók. :)

    VálaszTörlés
  2. Jaaaj, ne haragudj, valahogy kiment a fejemből a hennás postod, biztos, mert festett szőke vagyok. :D Én bio nagykerben szoktam gyógyteákat venni, ott van egy külön rész, ahol rengeteg féle szárított gyógynövényt adnak zacskózva. Nem vettem észre különbséget az egyes márkák között, a lényeg nekem, hogy ne legyen filteres. A begyűjtött a legjobb persze, de én arra lusta vagyok... Meg a lakásban nem is tudom, hol szárítgatnám. Vitaminból a Dr. Chent veszek általában, mert természetes vitaminjaik vannak, és a dobozon belül még egy alufólia-szerű lezárt zacsiba is be vannak pluszban csomagolva a levelek egyesével, kettesével, azért, hogy véletlenül se sérüljenek meg a hatóanyagok, ahogy beszűrődik a dobozon a fény. Kínaiak ugyan, de Magyarországon gyártják a vitaminokat. Szedek sokféle vitamint még, halolajat, lecithint, kalciumot, magnéziumot, cinket, és persze D-vitamint. Bár néha olyan akcióban van egy-egy vitamin a bio nagykerben, hogy elfelejtem a márkahűségemet. :D

    VálaszTörlés
  3. Nekem a párologtatás vált be nagyon. Most jelenleg teafaolaj van soron, gyorsan kidugul az orr tőle. Ha otthon vagyok általában ruha zsepit használok, ha nem otthon vagyok akkor csakis zewa-t. Sima patikai vazelin is jó szolgálatot tud tenni megelőzésképp. Ha esetleg eldúrvul a helyzet akkor aloe vera növénykénket megcsippantom és a géllel áttörlöm, tök jól nyugtat és gyógyít.

    VálaszTörlés
  4. Fu, a párologtatás is nagyon hasznos, ki is ment a fejemből! Nálunk itthon azt hiszem eukaliptuszolajjal működik a szerkezet, illetve, ha például torok, vagy mandulavészhelyzet van, akkor pedig a kamilla virágos inhalálás. Micsoda alap és ősi dolgok már ezek. :)
    Amúgy nagyon sok helyen olvastam, hogy a ruhazsepi a legjobb. Bár sokan -én is-, idegenkednek tőle, meg nem tartják higiénikusnak, de a bőrnek az a legkímélőbb. :)

    VálaszTörlés
  5. Semmi baj, neked akkor felmentésed van hennából! ;) :)
    Na ezt (sem) tudtam pl a Dr.Chenről :), legközelebb Herbaházban jobban körülnézek a teák körül, eddig eszembe sem jutott, pedig alap, köszi az infókat!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon klassz poszt lett :)
    Kiskoromban ruhazsepit használtatott velem anyukám, de ugyanúgy kidörzsölte a nózim :) nem szerettem, örülök, hogy már senki sem kényszerít rá. És mindig ugyanazt az orrkenőcsöt használtuk, aminek fura volt az állaga, és csak úgy csillogott az orrom...
    Nemrég fedeztem fel a Sandu balzsamot (feltöltöttem, hamarosan látható lesz), ez egy mentaolajos kenőcs, és ha bekeni vele az ember az orra környékét, perceken belül kitisztítja a légutakat. Csak azzal kell nagyon vigyázni, meg írtál egy kámforos kencét, szerintem arra is igaz, hogy a kisebesedett orrot nagyon durván marja :D erre a babapopsi kenőcsön kívül még az Avonos mézes balzsam vált be nagyon.
    Ja, és gyógyteák forever :)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm! :)
    Igen, a poszt megírása után szembesültem a kámfor nem épp baráti viselkedéséről, Paula Begountól idézek: "Az ismételt, vagy gyakori használat bőrirritáló és allergiát válthat ki." (Camphor összetevő)
    Szóval néha napján, vagy mértékkel. Érzékeny bőrre ezelszerint semmiképp. De aki használja ezt az ajakápolót úgyis észreveszi, ha irritáló hatást vált ki nála. :)

    VálaszTörlés
  8. De jó kis poszt ez (is) :)
    A fenti termékekből a Bettina megvan, szeretem, egyszer kentem arcra, de nem oda való (nekem), az Avon uni cserkó, kókusz és mandula bevált a szájra, könyökre, orron még nem volt teszt, pont a tél közeledése miatt táraztam be. A Carmexet kivágtam a fenébe, egyszerűen szörnyű, rongyosra és sebesre szárított, orra sem kenném, ezek után.


    A világ legjobb csodaszere a gyógyszertári ungu...izé, kb 200 Ftért hihetetlen, csupa seb nózim sem csípte, táplál, tisztít, hidratál, csúcskategória, ha mellé fogyasztok neocitránt, citromos teát, puha mandulást zsepit, máris jobb :)
    Egyébként a házi praktikám a forró tus: télen-nyáron szépen megindul tőle a nózim, ahogy kilépek a kádból, máris teljesen ki tudom fújni, ez nyáron sem hátrány, ha sokat vagyok a szabadban, tele megy porral, amit az istennek nem tudok kifújni..
    A másik, ha beszáradtnak, magasan eldugultnak érzem az orrom (fújom, de semmi, de amúgy érzem,. feszíti az orrnyergem, homlokom közötti részt, belülről), vagy gyógyszertári, vagy valami divatos, de olcsó orrcseppet veszek, mindig van itthon, azok is fantasztikusak, elsősorban influenzánál szuper, az első napokban 60-80db/nap a fogyasztásom zsepiből, el lehet képzelni, mennyire fáj az orrom..és egyszerűen nem bírom percenként fújni, annyira fáj - na ilyenkor megkönnyebbülök az orrcseppel, jobban oldja a cuccot.
    +1 titkos fegyverem: erős paprika! nem vicc, télen naponta megeszek egy jó nagyot, imádom a csípőset, remek baciírtó :))
    Köszi az összefoglalást:)

    VálaszTörlés
  9. A kámfor minden épeszű bőrgyógyásznál is tiltólistás, már több helyen is olvastam ezt.

    VálaszTörlés
  10. Én köszönöm, hogy elolvastad és ilyen részletes és hasznos kommentet hagytál! :)
    Ez a forró tus nekem annnnnyira nem gyerebe! :D A párom is szerete, és mindig úgy jön ki a zuhany alól, hogy pirosak az orcái, olyan forró vízzel fürdik... El lehet képzelni az első és utolsó közös tusolásunkat, én sikítottamaz ő forró vizétől, ő az én már-már hidegre beállítottamtól. :D De tényleg jót tehet, ezt nem cáfolom, csak nekem túl forró a vérem ehhez. ;) :)
    Az orrcseppek nagyon jók, én is szeretem, bár még nem kíséreltem feltölteni egyet sem - így a posztba sem vettem bele-, nem tudom wishes mit szólna hozzá. :D Hisz ez már nagyon nem krém-kategória.
    Az erős paprika baciűzésed előtt pedig meghajolok, én nekem tuti csinálna a gyomrom egy dupla axelt, ha akár egy falatot is elrágcsálnék. :) De ezért vagyunk ilyen izgik és mások, hogy ne legyünk unalmasak egymásnak. :)
    Az unguentum nasale (annyit nézelődtem utána, hogy megtanultam a nevét - pedig esküszöm van életem! :D -) nagyon jó, tudtad, hogy a támogatott ára 110 ft?! :D Legközelebb iratok fel a dokimmal, kár, hogy ezt nem reklámozzák! :)
    Én még kiszeretném próbálni a Kinder Luufot, erősebbnek és táplálóbbnak tűnik, mint az előbbi, persze drágább is, de ha elkap a bacihad, akkor uccu neki, hadat üzenek! :)

    VálaszTörlés
  11. Akkor ennyit róla. De milyen durva, hogy a legnépszerűbb ajakápolóban van.... Valószínűleg @elfi777 -nek is ezért lett sebes az ajka.

    VálaszTörlés
  12. Én is most szörnyen beteg voltam a napokban, kb. 200 zsepit elfújtam, de hálisten a gyógyszertári orrcsepp nálam is remekül szuperál :) Viszont én csak este mertem csepegtetni, állítólag nem jó túl sűrűn, mert terheli a szívet.

    VálaszTörlés
  13. Kleenex zsepi, bár ez megfázástól függetlenül hű társam vagy 9-10 éve (már csak a Müllerben kapható).
    1 liter vízbe 1 teáskanál étkezési szódabikarbóna, 1 evőkanál tengeri só és ezzel mehet is a remek nyák oldó inhalálás, a fül-orr-gégész ajánlásával. :)
    Az általad felsoroltak közül a Carmex és Sudocream alap, ahogy a Tetesept meghűlés elleni fürdősója, abból a legnagyobb kiszerelés van mindig otthon. Kellemesen megszínezi még a vizet is zöldre. :)
    És persze sok meleg tea (fekete bodza, hársfa, akácvirág és sima gyümi), sok méz és meleg takaró!
    A gyógyszerek közül pedig lassan kezdem feledni a neocitrant, az aspirin c jobban muzsikál, bár tény, h tán még bénább az íze. :/

    VálaszTörlés
  14. Jobbulást!!! Kúráld ki magadat gyorsan, és vigyázz a kis fitos orrodra. :)
    Én meg azt hallottam, hogy az orrnyálkahártyát teljesen tönkreteszi. Egyszer egy nagy náthámban folyamatosan orrcseppeztem. Egyik éjjel felébredtem, hogy folyik az orrom, felkapcsoltam a kisvillanyt, és láttam, hogy minden tiszta vér, mint egy horrorfilmben. A párom felébredt rám, és az arca mindent elmondott. :D Nagyon megijedt. Amúgy csak az orrom vérzett, de nagyon, viszont vérben úszott az arcom, a mellkasom, meg az ágy is elég véres volt már. :D Utána mondta nekem ezt egy orvos, hogy teljesen tönkreteszi az orrnyálkahártyát, és ilyenkor elég egy fújás, és megpattan az ér. Azóta nem használtam orrcseppet, de remélem, egyszer túl leszek ezen a sokkon. Amúgy sem előtte, sem utána nem volt ilyen, hogy ennyire vérzett volna az orrom, de elég ijesztő volt... Remélem, azért tudtok még ma éjjel aludni. :D

    VálaszTörlés
  15. Mindenki este néz horrorfilmet is. :D

    VálaszTörlés
  16. Észre sem vette, hogy a Kleenex szépen csendben kivonult a többi boltból. De jó tudni. :)
    A fürdősó tényleg olyan jó, ahogy írják, vagy inkább csak placebo?

    VálaszTörlés
  17. Nem nem, MI köszönjük, eszméletlen jól összeszedted, nagyon hasznos, ilyen eszembe sem jutott volna :)
    /jajj csajszik, tiszta függő lettem, állandóan ide járok, olyan jó, és családias ez az oldal :))/
    A nagyon forrót én sem bírom, a kellemes melegnél kicsit melegebb, aztán zutty az ágyba.
    Nekem az a sós-csípős, ami másnak a csoki, bors, paprika, chili tonnaszámra fogy a konyhámban :D az erőset ízre is szeretem, de állítólag jó zsírégető, és segít a patiknál is-bár koromból adódóan az szerencsére ritka nálam.
    A Kindert nézegettem, nem próbáltam még, nekem az orvosi cucc volt fura, hogy mentolos (imádom), de nem csípi a sebeket, nem hittem..
    de sok jó ötletet olvastam, körbe fogok nézni :)

    VálaszTörlés
  18. Ez de furcsa.. nekem régen spontán orrvérzéseim voltak, sosem derült ki, mitől, de döbbenetes mennyiség.. de orrcsepptől? jé... valami lehetett benne, ami irritált? bár, írtad, talán a folyamatos használat volt a ludas.

    VálaszTörlés
  19. Hú de jó lett ez most! Kár, hogy az aktualitása is hamarosan eljön:( Írsz egy torokfájás-posztot is?

    VálaszTörlés
  20. A folyamatosat úgy értettem, hogy amíg náthás voltam, egy nap 3-4x, úgy 2 hétig talán. Nem emlékszem pontosan.

    VálaszTörlés
  21. tavaly december óta nem szállítanak hozzánk árut, a fb-os oldalukra írták ki. szó szerint megijedtem, h hol veszek ezentúl a balzsamos csodából (mert persze csak az az űberkirály, a többi szerintem semmivel se jobb, puhább, mint egy zewa vagy bármi más), de beugrott, h a müllerben talán marad, hiszen ők maguk importálják. gyorsan utánajártam és tényleg, náluk maradt. most a glamouros akciókor érdemes is nagy adagot beszerezni belőle! ;)
    a fürdősó talán inkább placebo, a hőháztartásom meghűléskor pláne nem kiszámítható, hol jól esik, hol csak túl akarok lenni rajta mihamarabb.
    jut eszembe, a fokhagyma! 1-2 náthával ezelőtt napi több gerezdet fogyasztottam pirítós mellé és mintha az is segített volna! nem hiába használják a népi gyógyászatban...

    VálaszTörlés
  22. Köszönöm! :) A torokfájós poszt már nagyon nem krémmánia-kompatibilis. De ha más ötleted is van, ne tartsd magadban! :) Köszi annapanni!

    VálaszTörlés
  23. Sudocream az orromra (és a gyerek popsijára :) ), Rinathiol orrspray, mézes-citromos kamillatea, Coldrex maxGrip és kamillával inhalálás
    Pár nap alatt rendbehoz

    VálaszTörlés
  24. Juj de jó post:) Tényleg rendhagyó, de hasznos, én eddig vazelint használtam az orromra, de most jó sok ötletet kaptam, úgyhogy ha legközelebb megint rongyosra fújkálom tuti kipróbálok pár új krémet. Bár az a baj általában, hogy bekenem vmivel, majd ideje sincs beszívni a krémet mert 3 másodperc múlva újra fújnom kell. A neogranormon kakukktojás, mert nekem nagyon csípte az orrom...fura, mert amúgy univerzális csodaszernek tartottam. Amúgy én is most éltem túl egy makacs 2 hetes náthát és közhely ugyan, de a jó öreg pálesz segít (persze csak ha nincs láz) egy- kettőt le kell gurítani és másnapra tényleg jobb lesz, mellette még ajánlom a felaprított fokhagymát (1 -2 gerezd) és ráküldeni egy citrom levét meg egy kanál mézet és magában megenni. Ja és a neo citran semmire nem jó, max csak finom, aspirin c por az ami szerintem ér is valamit.

    VálaszTörlés
  25. Hagymaheja vagy kamilla tea,mezes fahej csodakat muvel a torokkal,sun breeze olaj http://livehealthier.eu/en/spd/healthily_872483/Sunbreeze-essential-oil csodakat tud muvelni ha el van dugulva az orrom,ket szippantas belole es ujra kapok levegot.sajnos mostanaban nincs otthon mert nagyon nagyon draga,de egy orcsepp is megteszi,csak kellemetlenebb hasznalni...na es persze vacsorara ssooook sook sozott hagyma(nyamii) vagy fokhagyma (fott krumplival meg szalonnaval :P) es soook folyadek(mezes tea vagy viz) bocsi az ekezetlenkedesert de nemet geprol irok :)

    VálaszTörlés
  26. Szuperposztot olvashattam ismét tőled, köszönöm! :)
    Ami nálam bevált:
    1. Külsőleg: Alsol kenőcs a sebes ormányra, minden fújás után vastagon bekenve.
    Alapozó: Ilyenkor fokozottan ügyelek, hogy az alapozó színe maximálisan megegyezzen a bőrszínemmel, mivel az orr környékét nem sminkelem :) Rúzs helyett inkább sima ajakápoló.
    2. Belsőleg: A tünetek első jeleinek tapasztalásakor megemelem a C-vitamin bevitelt, mégpedig naponta 4000 Mg-ot viszek be, egyenletesen elosztva.
    3. Egyéb kegyszerek: Forralt bor, Rhinospray plus, Coldrex tbl.


    Fontos szerintem még a sok pihenés ilyenkor, a tényleges ágynyugalom, részben a szövődmények elkerülése végett, részben azért, hogy ne szórjuk tovább a saját bacijainkat embertársainkra.
    Egy felsőlégúti infekció után mindig lecserélem a fogkefém is, a visszafertőzés elkerülése céljából.

    VálaszTörlés
  27. Ha sokat kell fújnom az orromat, baba popsikendőt használok zsebkendő helyett. Vastag, puha, és nagyon gyengéd... Ráadásul ápol is. Így még ki se pirosodik nagyon. Én csak Babydream extrasensitiv vagy Babylove sensitiv kendőket használok, mind a babámon mind magamon.. ezek a legjobbak szerintem :-)

    VálaszTörlés
  28. Hú, a Rhinathiollal van egy ritka rossz élményem, ugyanis egy több mint 6 hónapos példányt próbáltam minden mindegy alapon befújni, és 5 percen belül zuhannyal öblítettem az orromat, annyira égetett. Valószínűleg lejárt volt, vagy érzékeny lettem rá.. Ki tudja. Pedig az orrsprayk is nagyon hasznosak tudnak lenni! :)

    VálaszTörlés