BLOGKERESŐ

2013. október 31., csütörtök

A legjobb kémiai hámlasztók

Update: Ez a poszt eredetileg mstindigo vendégposztja volt, amit frissítettünk és aktualizáltunk 2017 júniusban. :) 

Az őszben azt szeretem a legjobban, hogy végre bátran lehet hámlasztani! :) Ha rossz kedvem lenne a borús időtől, megtapintom pihe-puha arcomat, és már is rádöbbenek, nem is olyan rossz, hogy nem süt már annyira a nap. :)

A kémiai hámlasztás történhet AHA, PHA vagy BHA hámlasztókkal. Ha még sosem hallottál róla, akkor olvasd el a ezt a posztot a savak fajtáiról és ezt a használattal kapcsolatos tudnivalókról. Hatékony kémiai hámlasztókat nem árulnak drogériákban, és nem is nagyon reklámozzák őket. Ennek ellenére roppant hatásosak, bármely bőrproblémára lehet találni hámlasztót, és rengeteget javít a bőrképen. A Krémmánián nagyon jókat lehet találni, amiket  főként webáruházakban lehet megvásárolni.



Következzen egy válogatás, márkák szerint, lelőhellyel, és árakkal.

Paula’s Choice

Nagyon megbízható márka, rengeteg szuper véleménnyel és hatalmas a kémiai hámlasztó választék náluk. Paula tényleg a bőrápolás szakértője, és a termékei illat- és színezék mentesek, nagy biztonsággal alkalmazhatóak érzékenyebb bőrön is. A termékeket itthon a Skinsmart webshopban lehet megrendelni. 

  • Paula's Choice Resist Daily Smoothing Treatment with 5% Alpha Hydroxy Acid (Ár: 50 ml/12.800 Ft):  Gyengéd, napi szintű használatra is alkalmas, krémes állagú 5% AHA és 0,5% BHA-t tartalmaz, sok gyulladáscsökkentővel, és antioxidánssal. Ez nekem is annyira szimpi volt, hogy a minták már itt sorakoznak a próbához. :)
  • Paula's Choice Resist Weekly Resurfacing Treatment: 10%-os AHA (Ár: 60 ml/13 500 Ft):  heti egyszeri használata javasolt. Ez sem csupán egy hámlasztó, hanem tele van gyulladáscsökkentőkkel és antioxidánsokkal.
  • Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant (Ár: 100 ml/10 990 Ft): 2% szalicilsavat tartalmaz, szintén gyullladáscsökkentőket és antioxidánsokat is tartalmaz. Elsősorban száraz bőrre ajánlott, krémes állagú, akár naponta lehet használni.
  • Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant (Ár: 120 ml/10 990 Ft): 2% szalicilsavat tartalmaz, és bár nem lát el annyi extra funkciót, mint a legtöbb Paula’s Choice hámlasztó, kombinált, zsíros bőrre nagyon jó választás lehet, a márka leghíresebb és egyben bestseller terméke. Nekem ez a kedvencem, úgy tűnik, hogy a kombinált, zsíros, mitesszeres bőrre tényleg csodaszer. :)
  • Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Gel (Ár: 100 ml/10 990 Ft):szintén 2% szalicil savat tartalmaz, de gél állagú. Akit zavar a folyékony állag, annak érdemes próbát tenni vele. 

Anaconda

Az Anaconda egy magyar kozmetikai cég, talán a legtöbbetek már hallott róla. Két irányvonaluk van, egyik a lakosságnak, másik a kozmetikusoknak szól. Őszintén szólva egyáltalán nem vagyok elájulva a termékeiktől, nem túl szépek az INCI-k, viszont találtam két gyöngyszemet köztük. Ráadásul magyar termék, azt meg szívesen veszek, hogy ha rendben van a minősége.
Fodrászkellékes webáruházakban forgalmazzák. Első ránézésre nagyon olcsónak tűnik a 2.050 Ft-os árával, de csupán 15 ml-t kapunk ezért, így középárasnak mondanám. A 24%-os hámlasztója nagyon ijesztőnek tűnhet, durván hangzik, hogy majdnem a negyede sav. Ennek ellenére egyáltalán nem bántja az érzékeny bőrömet, amin magam is meglepődtem. Heti egyszer szoktam használni, tényleg nagyon jó termék, látványos az eredmény.

Neostrata

A Neostrata erőssége az AHA és a PHA hámlasztók, így van miből válogatni. Az alábbi lista is a teljesség igénye nélkül készült, mert rengeteg termékükben van valamilyen AHA, leginkább glikolsav. Kapható bőrgyógyászati rendelőkben, webshopokban, és néhány gyógyszertárban. Mivel sok helyen kapható, változhatnak az árak ahhoz képest, amit én találtam. Elsőre magasnak tűnhetnek az árak, de számos termékük csak nagy, 100, vagy akár 200 ml-s kiszerelésben kapható, így a mennyiséghez képest egész kedvező az áruk. Hátránya, hogy nem lehet mintákat vásárolni, és ha még sem válna be, akkor elég nagy mennyiség marad a nyakunkon. (De ha rosszul tudnám, és van minta, csak nem találtam infót a neten, akkor írjátok meg, hol lehet szerezni.)

Update - Az innen jövő a rész 2017-ben került a poszthoz két újabb kémiai hámlasztókban erős márkával :)

CosRX

A Koreai beauty trenddel együtt robbant be a KM-köztudatba is a CosRX, akikre az egyszerű, de nagyszerű INCI-k a jellemzőek és sok klassz vélemény van már a termékeikről.


Geek&Gorgeous

A Helia-D-vel közös saját márkám, aminek három hámlasztó folyadéka van különböző erősségekben és különböző savakkal bőrproblémák szerint:
  • G&G Smooth Out 12% AHA + Cactus Liquid (100ml/8400 Ft): anti-aging fókuszú hámlasztó 12% glikol + tejsavval és a potenciális neuroszenzorális irritációt csökkentő kaktusz kivonattal
  • G&G Cheer Up 6% Mandelic + BHA Liquid (100 ml/7400 Ft): kombinált/problémás bőr fókuszú hámlasztó antibakteriális mandulasavval + a pórusokban működő BHA-val és a zsírtermelést normalizáló sarcosine-nal
  • G&G Calm Down 4% PHA + BHA Liquid (100 ml/7400 Ft): érzékeny bőr fókuszú, gyengéd hámlasztó PHA és PHA savval és gyulladáscsökkentő összetevőkkel


Ti kipróbáltátok már valamelyiket, vagy ki fogjátok? Ha valamilyen szuper terméket kihagytam,  szóljatok! :)

37 megjegyzés:

  1. Nagyon jók ezek a cikkek, épp egyik nap kattantam rá Mstindigo weboldalára is, és kb. azonnal ki is olvastam. :) Nagyon hasznosnak találom az oldalát is. :)
    Viszont nem tudom, merjek-e ilyen hámlasztásokat bevállalni... Arra már rájöttem ezeknek a cikkeknek a segítségével, hogy BHA hámlasztót kellene (zsírosabb bőr, pattanásokkal és tág pórusokkal) használom, de nem tudom, milyen rendszerességgel szabad ilyesmit. Meg hogy úgymond hány éves kortól ajánlott, jót tesz-e ha már 22 évesen nekiállok savakkal bombázni az arcbőröm (még akkor is, ha csak 2%-os a termék), vagy csak érettebb bőrre szabad? Ill. olyanok szoktak még bennem felmerülni, hogy ha már most elkezdem az ilyesmit, mit csinálok a bőrömmel 2-3 évtized múlva, ha már most mindenféle kencékhez hozzászoktatom? (Bocsi, lehet, hülye kérdés, de inkább felteszem, mint hogy tönkretegyem a bőröm, ha mégse jó neki a hámlasztás.)

    VálaszTörlés
  2. Paula termékeivel már nagyon régóta szemezgetek...legszívesebben mindenből vennék ami csak kapható :) Pár héttel ezelőtt próbaképpen citromsavval turbóztam fel az éjszakai krémemet, cincit csípett, de a hatása önmagáért beszélt már másnap. Sokkal puhább volt a bőröm és hatalmas különbség volt a sminkeléskor is, sokkal szebben és könnyebben tudtam felvinni az alapozót. Azóta minden este kikeverek egy kis egyszeri adagot és nagyon elégedett vagyok vele! De PC hámlasztót is szeretnék végre...Nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb számomra. Kombinált bőrtípusom van, orr környékén tágak a pórusaim és fekete fejű komedók is "ékesítik". Bizonyos részeken ősszel és télen nagyon ki tud száradni a bőröm. Pattanásaim csak a hónap bizonyos eseménye előtti napokban bújnak elő,gyorsan gyógyulnak. Másrészt szeretném halványítani a szeplőimet és barázdáimat is amennyire csak lehet. Ja, és van a homlokomon egy nyáron szerzett bibi, azt is szeretném elvarázsolni onnan :) 50 forintosnyi méretű mercédesz emblémára hasonlít :D és ahogy összeillesztették a bőrt kicsit heges. Tudnál nekem ajánlani kompletten miket vegyek Paulától? Lemosó, Hidratáló, Hámlasztó.....
    Válaszodat előre is köszönöm szépen és nagyon örülök a cikknek! :)

    VálaszTörlés
  3. Nyugodtan hámlaszthatsz, már tiniként is lehetne. :) Szerintem minél előbb áll neki az ember hozzáértően ápolni, annál jobb. Pl. ránctalanító krém nincs is, a ráncokat csak megelőzni lehet, annak is a legjobb, ha már most nekiállsz. Az én bőrtípusomnak is BHA a jó papíron, de én mindkettőt használom, a BHA-t, hogy tisztább legyen a bőröm, és az AHA-t, hogy hamar múljanak a foltok, il. az AHA 10% felett serkenti a kollagéntermelést, így szuper jó ráncmegelőző. BHA-ból én mindenképp a PC hámlasztókat ajánlom, amiket itt a shopban meg tudsz venni. Szerintem a BHA liqudből és a BHA gélből érdemes elsősorban mintát venned. De az AHA hámlasztókat is kipróbálhatod, Paulának az 5%-os hámlasztója nagyon gyengéd, attól biztos nem lesz bajod. A 2% BHA cuccokat és az 5%-os Paula AHA-t lehet használni napi szinten, sokan használják úgy hogy reggel BHA-t, este gyenge AHA-t. Vagy egyik nap egyiket, másik nap másikat. Pluszban lehet 10%-os AHA hetente Már ha mindkettő beválik. De a KM Shopban lehet venni mintákat, így nincs rizikó. :) Annak külön örülök, hogy tetszik az oldalam. :)

    VálaszTörlés
  4. Én csak a hámlasztókban tudok tanácsot adni. Igazából Neked is azt tudom írni, amit Theresianak alább, olvasd el. A Te esetedben mindenképp használnék AHA és BHA hámlasztót is, AHA-t a foltokra, BHA-t a mitesszerekre. Plusz érdemes folthalványító szérumot is beszerezned, nekem nagyon jó a BRTC C vitaminos széruma, van erről egy cikk a blogomon most. De a PC retinol szérumot is dícsérik, abból már megrendeltem a mintákat, csak még nem próbáltam. :) Apolka majd biztos ír, hogy milyen PC-ket érdemes még vásárolnod a bőrtípusodra. :)

    VálaszTörlés
  5. Eddig minden szerintem meghízható helyen azt olvastam, hogy a bőr nem szokik hozzá jobban a jó hatóanyagokhoz, mint a szervezet az egészséges diétához. Szóval igen, nyugodtan használj már most BHA hámlasztót (és minden egyéb jó dolgot a bőrödre). :) Amúgy a 2% BHA nem szokott sok lenni, de ha óvatos akarsz lenni, akkor először csak másnaponta használd, aztán ha minden ok lehet naponta, sőt nagyon zsíros bőrre akár napi kétszer is.

    VálaszTörlés
  6. Én a PC BHa géljét használom most,de a tonik is épp olyan jó a kombinált bőrömre. A lotiont is próbáltam,de azt csak a száraz részekre merem kenni...Ez este,fél óra múlva a retinolos szérum.Utána Paula's Choice Skin Recovery Moisturizer
    hidratáló a száraz részekre. Hetente meg az anaconda 24%-os Aha-ja.
    Vége a pattiknak!A pattik utáni foltok,szeplők még megvannak,rájuk vagyok állva.
    Nappal meg az új PC fényvédő.Alá még nem döntöttem el,milyen antioxidánst használjak.Érzem,hogy kell a hidratálás,de a folthalványítás is.

    Bár előbb kezdtem volna...

    VálaszTörlés
  7. Apolka, Mstindigo! Köszönöm szépen a gyors válaszokat! :)

    VálaszTörlés
  8. Hu, el sem hiszem, akárhányszor beléptem a shop-ba, sosem volt minden, amiből szerettem volna mintát, most ahogy olvasgattam a bejegyzést, gondoltam, utolsó próba, és végre sikerült, már alig várom, hogy kipróbálhassam a termékeket, köszi nektek :)
    Hátha érdekel valakit, egyéni tapasztalatom igen régi a házi hámlasztással, konkrétan radírozással kapcsolatban:
    mindig érzékeny és száraz volt a bőröm, gyakorlatilag bő húsz éve radírozok 3-4 naponta. Többféle márkát próbáltam, kisebb-nagyobb szemcsés verzióban, nekem a nagyobb vált be. Kozmetikus szerint nem tesz jót, kihagytam pár hetet néha, de szörnyű volt, nekem kell a heti két radír, esetleg nyáron egy, de az a minimum. Ha nem használom, annyira hámlik az arcom, bármivel hidratálom, hogy az valami rettenet. Lehet, genetika is, de koromhoz képest mindig fiatalabbnak néznek, rengeteg rossz szokásom van, még sincsenek feltűnő ráncaim, csak halvány kezdemények.
    Nekem a hámlasztás, hámlás egész életemben gond volt, de rájöttem: mivel gyakran cserélődik a bőröm felszíne, így sokkal fiatalosabb, rugalmasabb, mint a velem egykorú ismerőseimé. Néha már unom a radírt, és most örömmel fogom próbálgatni a PC mintáit, de meggyőződésem, hogy a hámlasztás miatt vagyok fiatalabb kinézetű :))
    Csak azt tudom mondani, én kamaszkorom óta radírozok gyakran, és csak a fiatalosabb kinézetet köszönhetem neki, mást nem okozott )) egy jó hidratálóval 2 napig babapopsi a bőröm, kivéve a téli fagyokat, akkor kb 1 nap.
    Elnézést a bő léért, remélem, valakinek segít a tapasztalatom. :)
    Azért megjegyzem, ez érzékeny, száraz bőrre igaz, de a rendszeres radír-hámlasztás nélkül már 100%, hogy úgy festenék, mint egy múmia.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jók voltak az eddigi cikkek is, ez is a témával kapcsolatban, köszi neked is, a lányoknak is, sokat segítettetek :)

    VálaszTörlés
  10. Ujabb jo kis osszefoglalo! Nektek koszonhetoen mar en is belelkesedtem a hamlasztasra es par hete megrendeltem jopar mintat kiprobalni. Mindig gondban vagyok, hogy milyen borre valo termek lenne az idealis, mert "papiron" zsirosodo vagy kombinalt borom van, ami meg van meg fejelve jo adag allergiaval, es erzekeny is. Ennek ellenere sokszor a erre valo kremektol egyszerre kezd hamlani a borom, es mintha csak "kompenzalni akarna" rakapcsol a zsirosodasra is... ilyen letezik? :( Es sajnos a 2% BHA gel nem is nagyon valt be (bar tudom hosszu tavon az igazi), de elojott az orromon a szokasos hamlas. Lehet kesobb teszek majd meg egy probat, de egyelore csak a 8% AHA gelt es a Balancing szerumot rendeltem meg nagyban, azok isteniek voltak. Eees, ma erkezett meg a csomag, ugyhogy alig varom az esti rutint. Happy hamlasztast nektek is :)

    VálaszTörlés
  11. http://multi-vitamin.hu/Suiskin/Suiskin-AHABHA-komplex-8-os-kemiai-peeling-szerum.html

    VálaszTörlés
  12. Anaconda AHA-szérum, hogy lássuk a magyar kozmetikai vegyészek szaktudását is. :)

    http://szakmai.anaconda.hu/aha_termekcsalad

    VálaszTörlés
  13. a suiskin-t a bbkrem.hu-ról lehet elsősorban rendelni de ahogy már alább linkelte vki több magyar webshop is árulja (ugyanaz a forgalmazó elvileg). Személyesen a Bartók Béla úti bioboltban lehet venni, az ára pedig 5000 Ft körül mozog

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok, kis segítséget szeretnék kérni. Tág pórusok, régi pattanásokból maradt hegek - egyszóval egyenletlen bőrkép frusztrál már évek óta. Melyik hámlasztó lenne megfelelő számomra (akár a fentiek közül)? Pattanások csak olykor-olykor jönnek ki, akkor is már csak az állam környékén, zsírosodni a T vonalban csak enyhén szokott, szóval nem olyan vészes a helyzet. Csak a csúnya tág pórusok, hegek.. rosszabb napjaim teljesen komplexusos leszek tőlük. Van még remény?

    VálaszTörlés
  15. Szia! Persze, hogy van remény. Nekem ennél csúnyább volt a bőröm, mert tele voltam nagy aknékkal is, most már ezt alig akarják elhinni nekem. :D
    Szerintem Neked is kombinálni kéne. Rendelj PC mintákat. Apolka tud segíteni komplett PC bőrápolás összeállításában is, abban én már nem, mert sok márkát használok.
    Hámlasztókból a helyedben napi egyszer használnék BHA hámlasztót, azt nehéz megmondani, hogy melyik BHA lenne a legjobb, erre vannak a minták. Zsírosabb bőrre való a liquid, az én bőröm kombinált, annyira nem zsíros, de nagyon bejött, azt használom. Kombináltra jó a gél, azt még ki fogom próbálni, ha egyszer elfogy a BHA liquidem. Szárazabb bőrre való a lotion verzió.
    AHA-ból napi szinten lehet használni az 5%-osat, ilyen a PC-nek van, és heti egyszer 10%-osat, ilyen van a PC-nek és esetleg a 24%-os Anacondát. Az egyik legjobb kombó, ha napi szinten BHA hámlasztót használsz heti egy erősebb AHA-val, nálam ez a rutin most. De vannak a KM-en, akiknek bejött, hogy reggel 2% BHA-t használnak, este meg 5% AHA-t. Sajnos ezt muszáj kitapasztalni, mert nincs rá szabály.
    Illetve jól kell megválasztani a hidratáló krémet is.
    Hegekre az AHA mellett Neked is jó szívvel ajánlom a folthalványító szérumok használatát.

    VálaszTörlés
  16. Nagyon köszönöm! :) Végre van min elindulni :)

    VálaszTörlés
  17. Illetve nem is hegekre, hanem ha hegek alatt pattikból, vagy más sérülésekből visszamaradt foltokra gondolsz, akkor lehetnek jók a folthalványító szérumok, és az AHA. Mély hegeket sajnos csak bőrgyógyászati kezelésekkel (mélyhámlasztás, frakcionált lézer) lehet eltüntetni.

    VálaszTörlés
  18. Sziasztok!


    Ugy olvastam az egyik hsz-ben, hogy az Anaconda szerumot meg lehet vasarolni szemelyesen is a kerdesem az lanne, hogy pontosan hol?
    A masik, hogy varandosan is lehet e hamlasztani?


    Koszonom az infot, szep napot!

    VálaszTörlés
  19. Sziasztok. Én is kis segítséget kérnék. Szeretnék rendelni Paula' Choice
    termékmintákat a shopból de nem is tudom hol kezdjem.....
    Kombinált/állvonalban zsíros a bőröm, néhol tág pórusú és még rendesen
    vízhiányos is. Terhességem alatt gyűjtöttem be jó sok csúnya pattanást,
    állítólag, mert fiam van, és a tesztoszteron okozta. De szülés után még
    fél évig küzdöttem vele. Mióta /kb 6 hónapja/ csak natúr termékeket
    használok, saját készítésű szappannal mosom az arcom és néha shea vajjal
    kenem, már javult a helyzet sokat, de nem a régi. Melyik hámlasztókat
    próbáljam, ill milyen hidratálót fölé??? És akkor szappannal ne mossam
    az arcom /ezt is olvastam/??? Minden amiben egy kis kemodogén van már
    kiüti az arcom, úgyhogy az is problémás... Ezért nem veszek bolti
    krémeket, mert mindben van szinte..... Szóval nem egyszerű a bőröm. 27
    éves vagyok, úgyhogy ráncaim nagyon nincsenek csak néhány heg a
    pattanások miatt, ezért szeretnék hámlasztani. Köszönöm szépen a
    segítséget előre is . :-)

    VálaszTörlés
  20. Sziasztok. Kérdéseim lennénnek. Kombinált/zsíros áll vonalon, érzékeny és vízhiányos a bőröm. PC termékek érdekelnek, de most nézem az összetevőket és mindnek az elején szilikon van. Nem okoznak pattanásokat? csak mert a szilikonok tömítik a pórusokat nem? Másik kérdés, hámlasztást meddig alkalmazzátok? Azt értem, hogy nyáron nem, de egyébként minden nap szokás, vagy csak kúraszerűen?

    VálaszTörlés
  21. Szia Rity! PC termékek összeállításában Apolka tud segíteni. Lejjebb írt egy bőrápolási rutint kissbarbara1990-nek, szerintem az nagyjából Rád is stimmel, hasonló a bőrtípusod. A hámlasztók után fél órával lehet hidratálókrémet használni, és megtisztított bőrre kell felvinni. Szappannal ne moss arcot. A sheavajat sem ajánlom önmagában, mert a száraz bőr vízhiányos is, és így nem pótlod vissza a vizet. A bolti krémekben sincs mindig komedogén összetevő, ill. ha az INCI végén áll, akkor már nincs akkor jelentősége. Meg persze a PC termékek között is lehet ilyet találni, ez azért jó, mert lehet belőle rendelni mintát, így ki tudod próbálni, mielőtt megvennéd a nagy méretben. Apolka ajánl is ilyet a már előbb említett kommentben. Az meg szuper, hogy most nincsen ráncod, de a meglévő ráncokat nem lehet eltüntetni, szóval most kellene elkezdened a ráncmegelőzést. :) Ajánlom itt a blogon a ránctalanításról szóló cikkeket, és a pattanások legyőzése című cikksorozatot, abból az is kiderül, hogy lehet megelőzni őket, és én is írtam egyet itt: http://www.hazikozmetikumok.hu/amitol-a-borod-szep-lesz/pattanasok-kezelese-a-tiszta-gyonyoru-bor-tizparancsolata/ Ha a PC termékekkel kapcsolatban további kérdésed van, akkor írhatsz levelet a kremmania@gmail.com e-mail címre is, és segítenek a KM-es lányok. :)

    VálaszTörlés
  22. Szia! Először is ezt a cikket ajánlom: http://blog.kremmania.hu/2013/02/borapolas-terhesen.html Ebben azt írja Apolka, hogy BHA-val inkább ne, ill. esetleg, ha nagyon alacsony százalékben van, 10% alatt AHA-val lehet, ill. az azelinsavas hámlasztás is rendben van. A PC-nek van azelinsavas széruma, ebben van valamennyi BHA is. Az Anaconda szérumot én itt szoktam megvenni: http://www.fodraszkellekek.hu/ és lehet kérni személyes átvételt Budapesten a Móriczra vagy a Kálvinra, de előbb meg kell rendelni a webáruházban. Ha babát vársz, akkor inkább írj Apolkának a kremmania@gmail.com-ra, hogy melyik PC terméket használhatod biztonsággal, ő nagyon körültekintő, pici babája van, szóval nagyon utánajárt ennek a témának már. :) Biztosan szívesen segít. Gyanítom, hogy az 5%-os AHA-t, vagy az azelinsavas szérumot használhatod, de azt már nem tudom, hogy lehet a kettőt kombinálni, szóval inkább őt kérdezd meg erről e-mailben. :)

    VálaszTörlés
  23. A szilikon nem okoz pattit, mert nem tömíti el a pórusokat. Kivétel, ha érzékeny vagy rá, akkor jobb kerülni. Illetve a szilikonbázisú termékeket nem bírja még mindenkinek a bőre, ahol az inci szilikonnal, és nem vízzel kezdődik. De ez eléggé ritka. Nyugodtan használhatsz szilikonos termékeket. Ebben a cikkben leírtam, hogy melyik típusú hámlasztót milyen gyakran lehet használni. Nem kúraszerűen, hanem állandóan, vannak, amiket naponta, van, amiket hetente, ill. ezt ki is kell tapasztalni. Olvasd el ezt: http://www.hazikozmetikumok.hu/amitol-a-borod-szep-lesz/kemiai-hamlasztas-hogyan-hamlassz-a-babapopsi-borert/

    VálaszTörlés
  24. Köszönöm szépen :-) szuperek s cikkeid és a blogod is :-)

    VálaszTörlés
  25. Köszönöm szépen a válaszokat. :-)

    VálaszTörlés
  26. Szuper, koszonom! :)

    VálaszTörlés
  27. Sziasztok! Én is segítséget szeretnék kérni. A hátamon elég sok pattanás szokott kijönni, és eléggé hegesednek is. Mára már ott tartok, hogy takargatom, ahogy lehet, mert nagyon csúnya lett. A pattanásosodás nem vészes, inkább a hegek zavarnak. Valaki tudna tanácsot adni abban, hogy milyen hámlasztót használhatnék rá? Gondolom nem csak arcra lehet őket alkalmazni, de nyugodtan cáfoljatok meg, ha tévedek.

    VálaszTörlés
  28. Persze, testre is lehet használni őket. Hegekre szerintem az AHA-t érdemes megpróbálni, és sajnos türelmesnek kell lenni, de ha most elkezded, akko tavaszra sokat fog javulni remélhetőleg. Neostratának ő a testre való krémje: http://kremmania.hu/kremek/ultra-smoothing-lotion, a Paua's Choicenak pedig ő: http://kremmania.hu/kremek/paula-s-choice-skin-revealing-body-lotion-with-10-aha

    VálaszTörlés
  29. Köszönöm szépen a segítséget. :)

    VálaszTörlés
  30. Sziasztok! Tudnátok segíteni nekem, hogy a Paula's Choice termékekből hogyan tudok termékmintákat rendelni? Mert nem jöttem rá, hiába olvasom az oldalt. Köszönöm szépen.

    VálaszTörlés
  31. A shop fül alatt találod a termékeket (be kell lépni az oldalra), és ha egy termékre rákattintasz, akkor a leírásában be van linkelve a minta. :)

    VálaszTörlés
  32. Sziasztok! Szeretnék BHA/AHA mintákat rendelni, de nem tudom, mennyit érdemes? Úgy értem, hány nap kb ameddig kiderül, hogy melyik vált be! Előre is köszi!

    VálaszTörlés
  33. A Tonymoly almája kiváló, pluszba még ideírom

    VálaszTörlés
  34. Sziasztok! Én még csak most kezdtem el olvasni a hámlasztáa témában, és elég tanácstalan vagyok. Tavaly októberben szültem, természetesen a terhesség alatt elkerültem a szoláriumot, illetve figyeltem nagyon a fényvédelemre. Nemrég ismét elmentem szoliba, hogy egy kis színt szerezzek, de sajnos az arcom elég csúnya lett, pedig kis időre mentem és eu csöves szoliba. Barn az arcomon, de foltokban fehér pöttyök, illetve a halántékomnál nagyon fehér folt van, mintha foltosra barnult volna. Alap járaton gyerekkorom óta hajlamos vagyok szeplőre, illetve az utóbbi években rengeteg apró anyajegy jött ki rajtam. Az cikk írásait olvasva, illetve az arcom helyzetét látva eldöntöttem, hogy végzek a szoláriummal azonban az arcomon lévő foltok eltüntetésével nem tudom mit kezdjek. A bőrömön néha alakul ki egy-két patti, de inkább hidratálni kell, mert húzódni szokott. Tudnátok nekem segíteni, hogy milyen hámlasztót ajánlotok és emellett még mit érdemes használni?
    Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  35. Szia Bea,

    A hámlasztásról még sokat írtunk itt a blogon, érdemes még elolvasni a többi posztot is: http://blog.kremmania.hu/search/label/exfoli%C3%A1l%C3%A1s

    A PC honlapon szintén van egy jó cikk: http://paulaschoice.hu/szakertoi-tanacsok/hamlasztas/

    Illetve pigmentfoltokkal kapcsolatban még ezt a blogposztot ajánlom: http://blog.kremmania.hu/2012/11/nemcsak-pigmentfoltok-legyozese.html

    VálaszTörlés
  36. @Mstindigo Szia! Az lenne a kérdésem, hogy muszáj-e megvárni az AHA-kkal az őszt, lehet-e használni rá valami fényvédőt, vagy esetleg csak kerüljem a napot. Nagyon el szeretnék már kezdeni hámlasztani, most látom, hogy van lehetőség mintákra is. Acne foltok a problémáim. Köszi! :)

    VálaszTörlés