BLOGKERESŐ

2014. április 8., kedd

Mit érdemes tőlük venni: L'Oreal

Az 1909-ben alapított márka, a L'Oreal Paris jelenleg a világ egyik legnagyobb szépségápolási cége, a Krémmánián is számos termékkel jelen van. Bár a L'Oreal érdekeltségébe tartozik több ismertebb márka is (így például a Vichy, a La Roche-Posay és a Lancome is), most kizárólag a "sajátmárkás" termékeket fogom felölelni. Követezzenek tehát a L'Oreal bestofok!

UPDATE: 2014 áprilisában frissült a posztban szereplő termékek listája


A márkát 1909-ben alapította Eugène Schueller, francia kémikus. Kezdetben hajápolási  termékeket  gyártott a cég (egy új fajta dauer volt az első termék), de hamarosan bőrápolási termékekkel is foglalkozni kezdtek. 
Ma a szépségápolás csaknem minden területén jelen van a márka: bőrápoló és hajápoló termékek mellett gyártanak sminkeket, férfi bőrápoló készítményeket, hajfestékeket, hajformázókat.

Sminktermékek



A L'Oreal sminktermékei drogériás viszonylatban a drágábbak közé sorolhatóak, de akad a palettán pár olyan minőségileg is kiemelkedő darab, amelybe megéri beleinvesztálni, főleg valamilyen akció keretében.

Kezdem is a sort személyes kedvencemmel, a Infallible szemhéjpúderekkel. A festékeket nagyon finomra őrölt, majd enyhén visszapréselt púderként kell elképzelni, melyet egy üvegre hajazó műanyag tégely rejt. Szuperpigmentáltak, kissé krémes állagúak, és alap nélkül is megfelelően tartósak és intenzívek a színeik. Nem csak én szeretem őket, hanem Ti is, emiatt Krémmánia egyik legnépszerűbb púderévé avanzsált a maga 118, javában maximális értékelésével - jelenleg 4,71-re áll.

A rúzsok között a 4,38-ra értékelt Color Riche ajakrúzsok  a legnépszerűbbek, mert krémesek és nem szárítanak, a szájfényeknél pedig a legtöbb pozitív véleményt a 4,71-re értékelt Colour Caresse Wet Shine Stainek kapják - gyönyörű a csomagolásuk, fényesek és az ajak színét csak finoman módosítják, ráadásul viszonylag tartósak is.

Az alapozók közöl a True Match emelkedik ki  - bár viszonylag gyenge a fedése, viszont szépen illeszkedik és könnyed érzés viselni. A pirosítók között a Le Blush a legkedveltebb, de az Accord Parfait pírek értékelésesem rosszabb 4,8 csillagnál. Mindkét változatot könnyű eldolgozni a bőrön, tetszetősek a színek, bár nem mindenkin tartósak.

A márka 3 legnépszerűbb szempillaspirálja jelenleg a False Lash Wings, a Volume Million Lashes és a Mega Volume Collagene.


Arcápolás



Bár a L'Oreal az arcápoló termékei köré hatalmas médiakampányokat szervez, a látszat ellenére mégsem ez a vonal a valódi erősségük, ezt a Krémmániás vélemények is híven tükrözik, és az INCI-kez böngészve kiderül, hogy sokkal szebb összetevőlistával rendelkező termékeket is lehet kapni ugyanezen az áron.

Ha mégis mindenképp ragaszkodtok a márkához, a következő termékek közt érdemes szemezgetnetek:

Ebben a kategóriában a Skin Perfection 3in1 Purifying Micellar Solution a legkiemelkedőbb - jelenleg ez a Krémmánia 3. legnépszerűbb lemosója, és általában a Bioderma híres micellásához szoktátok hasonlítani a tudását, igaz, összetételében a Bioderma jobban kedvez az érzékeny bőrnek.

Az arclemosók között a Triple Active arclemosó tejek váltak be nektek a leginkább - a 4,2-re értékelt Triple Active Komfort arclemosó tej száraz és érzékeny bőrre jó, mert nem irritál és puhává varázsolja a bőrt, illetve a sima Triple Active sminklemosó tej, mely az előbb említett jó tulajdonságokon túl még hatékonyabb a sminkeltávolítás terén is, ezzel 4,55-ös pontszámot ért el a Krémmánián. Kíméletes, de hatékony sminkeltávolításra pedig a Dermo Bifázisú Sminklemosót érdemes választani.

A hidratálókrémek, szérumok terén elsősorban a Triple Active, a Revitalift Laser X3 és a kollagénes ráncfeltöltő termékcsalád tagjai közt érdemes szemezgetni.
A Kollagénes ráncfeltöltő hidratálókrém éjszakai verziója jelenleg 4,5-re van értékelve, és állítólag már pár nap után látszik a feszesítő hatása. A nappai verzió 4,43 csillagot ért el - ez is hosszú időre selymessé, teltebbé varázsolja az arcbőrt, és az illata is nagyon kellemes.

A Triple Active család 4,28-ra értékelt nappali krémének a normál és kombinált bőrre ajánlott verziója nem hagy zsíros érzetet a bőrön, többen is írtátok, hogy a könnyed, zselés állaga miatt inkább nyáron használjátok vagy sminkalapnak. Mint ahogy a nappalinál is, így az éjszakainál is volt, aki panaszkodott a nem túl intenzív hidratálására, viszont a kettőt együtt használva állítólag hatásosabb.
Revitalift Laser X3 vonal legnépszerűbb tagja a Super Serum szép egyenletessé teszi a bőrt, és finomítja a pórusokat is, és hidratáló krémre is érkezett több pozitív vélemény is, hasonló okokból.


Hajápolás


A Krémmánián elsősorban a L'Oreal drogériás hajápoló vonalának, az Elsévenek a tagjai viszonylag népszerűek, van ami jobban, van ami kevésbé - a balzsamok és a hajpakolásokat kifejezetten szoktátok szeretni, és a márka erős még a hajfestékek terén is, de a samponjai közt például eléggé szét kell nézni, ha jót szeretnénk kifogni.

A KM-en jelenleg a legnépszerűbb hajfesték a 4 csillagnál és 227 véleménynél járó ammóniamentes Casting Creme Gloss Hajfesték, ami egyéként a KM legnépszerűbb hajfestéke is egyben. Nincs kellemetlen szaga, könnyű eloszlatni a hajon és általában a várt színt lehet vele elérni, ami szép egyenletesen kopik ki a hajból.

Zsíros, lelapuló hajra a samponok közül sajnos nem igazán van a márkának jól bevált termékei, viszont balzsamok között akad egy, ami nem nehezíti és zsírosítja el a hajat: a Volume Collagene balzsam.
Száraz hajra a Re-Nutrition sampon-balzsam kombó bizonyult jónak. Azt írjátok, hogy a kettőt együtt használva a hajatok puha, selymes, és könnyen kifésülhető lett. Az Arginine Resist balzsamja viszont önmagában is jól megállja a helyét - ezt bizonyítja a 46, többségében elégedett véleményezőtől származó 4, 07-es értékelése is.

A hajápolók közt egyértelműen a hajpakolások viszik a prímet - szinte az összes nagyon népszerű a véleményezők körében: a maximálisra értékelt Tápláló Tükörfény intenzív pakolás fényessé és puhává teszi a hajat, és a 4,63-as pontszámmal rendelkező Full Restore 5 újrafeltöltő hajpakolás is szintén finom lággyá varázsolja a fürtöket.
Az Elseve hajolaja, a Selymes Olaj már 174, javában lelkes véleményt gyűjtött össze - puhává, selymessé teszi a hajat, finom az illata, lassan fogy, és a festett hajra való változatával ellentétben nem nehezíti el a hajat sem.

A márka saját maga is a legjobb hajlakkjaként emlegeti az Elnetteket, és ez valóban elvitathatatlan tőlük, KM-en az összes verzióhoz csupa lelkes véleményt írtatok eddig. Az Elnettek előnye, hogy nagyon könnyed, ragadásmentes, könnyen kifésülhető textúrájuk van, és a jelenleg legnépszerűbb verzió, az illatmentes hajlakk még az Elnettek jellegzetes, sokak számára kellemetlen "szagát" is nélkülözi.

Ti szeretitek a L'Oreal termékeket? Nektek mi vált be tőlük?

56 megjegyzés:

  1. Szeretem a márka néhány termékét. A Color Riche rúzs egyik árnyalatát évekkel ezelőtt már én is használtam, nagyon tetszett, talán az egyetlen rúzsom volt, amelyet tövig elfogyasztottam. Kissé magas ár, de nagyon jó minőség jellemzi a márkát, valamint igényes csomagolás.
    Figyelemreméltóan jók az alapozóik, az Infallible alapozót többször is újra vásároltam, hatékonyan, természetesen fed, ráadásul illatmentes. Az Infallible stiftes korrektor is a kedvenceim közé tartozik. Viszonylag új felfedezésem a Visible Lift Serum Inside pumpás alapozó, amelyet szintén illatmentesség, és csodásan természetes fedés jellemez, sajnos, az én zsíros bőrömön, a nyári hőségben elcsúszkál, de száraz bőrön ill. télen bizonyára másként viselkedik.

    A szemhéjpúdereket még nem próbáltam, de már régóta szemezek velük, valamilyen diszkrét, világos, semleges színt keresgélek, ami a szemhéj redőiben nem csíkozódik, ugyanakkor ragyogóan fényes felületet ad. A drogériák polcait sajnos abnormálisan túlvilágítják, szinte lehetetlen  egy menetben megtalálni a tökéletes árnyalatot bármilyen termékből.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nem csak a drogériák vannak abnormálisan megvilágítva :( Amúgy nagyon meg tudom érteni a problémádat.. Én azt nem szeretem, mikor bolton kívül derül ki, hogy sárgás tónusú az újonnan beszerzett alapozóm/korrektorom...

    VálaszTörlés
  3. Nálam az a biztos módszer ennek kivédésére, hogy elviszem magammal a bevált árnyalatot, és ott a helyszínen kipakolok, összehasonlítok. Gondolhatod, hogy ez milyen izgalmas látványt nyújt :) Általában azonnal megkérdezi a biztonsági őr, hogy miben segíthet.

    VálaszTörlés
  4.  a lash architect spirálok is elég jók szerintem.

    VálaszTörlés
  5. Fú, őt akartam, de végül nem mertem betenni, mert kapott jó pár rossz értékelést is... :/

    VálaszTörlés
  6.  

    hehe, segíthetne abban, hogy sikerüljön jó színt
    választani:)
    Én is az alapozóikat szeretem, évek óta az accord parfait használom, egy tubus
    elég egy évre szinte, mert nem napi rendszerességgel használom. Olyan kár, hogy
    nincs benne fényvédő. Erről a Visible Lift Serumról nem hallottam, na majd
    megnézem magamnak, mert télre pont ilyesmit kerestem.

    VálaszTörlés
  7. valahogy a spiráloknál lehet a legkevésbé hagyatkozni mások tapasztalatára, ami az egyiknek szuper, a másiknak simán lehet extra rossz.

    VálaszTörlés
  8. Hú, ez a http://checkcosmetic.net mennyire jó oldal, köszi hogy betetted, mentettem a könyvjelzők közé! :)

    Az új "Selymes olaj" névre hallgató hajvégápoló olaja is isteni, épp most írtam hozzá a második véleményt, ajánlom figyelmedbe, most hogy az előző posztban írtad hogy lehet elkezdesz hajvégápoló-olajat keresni. ;)

    VálaszTörlés
  9. Ebben tejesen igazad van, ezért általában nem is nagyon szeretek másoknak spirálokat ajánlgatni. Néha még azt se tudom eldönteni, hogy nekem tetszik-e... Van, hogy csak előtte-utána képen sikerül detektálni, hogy hoppá, ez akkor most egy jó spirál :D

    VálaszTörlés
  10. Okés, már akkor elgondolkodtam rajta, mikor olvastam a véleményed :) Köszi a tippet :)

    VálaszTörlés
  11. Bandita! Ajánlom figyelmedbe az infallible szemhéjpúder hourglass beige-ét. Ez elég diszkrét - önmagában is meseszép és jól lehet más színnel is kombinálni, csúcs szuper állag, minőség!!! Megígérem, hogy nem fog csíkozódni a redőidben :D! Viccet félretéve, tényleg nem fog.

    VálaszTörlés
  12. Remélem, Wishes, hogy most már minél előbb tudsz majd a Palvin Barbis rouge caresse -ról is írni valamit :D :) :D Nagyon várom, hogy végre kapható legyen nálunk. 

    VálaszTörlés
  13. Biztos fogok, szeretem a shine rúzsokat és a RC már jóó ideje izgatja a fantáziám :)

    VálaszTörlés
  14. Én a teljes Triple Active családot használom (lemosók és krémek) és nekem nagyon bevált. Biztos vannak jobb krémek, de az én bőrömnek ez a legjobb. A lakkokról nem tudom vannak-e már vélemények, én többet is használok, egyet már teszteltem én is a blogomon http://evivilaga.blogspot.hu/2012/07/loreal-rozsaszin-koromlakk.html :) nekem ezek is bejöttek, szintén a nem túl drága de jó minőségű kategória. Mindent egybe véve kezdek nagy L'Oreal  rajongó lenni, hosszú idő óta először újra vásárolom ha elfogy valami :)

    VálaszTörlés
  15. Köszi Csillag!!Feltétlenül megsasolom, remélem, már holnap :)

    VálaszTörlés
  16. Feltöltöttem az oldalra is, amint hozzájutottam, elsőre is szimpatikus volt, azóta párszor már használtam, de valóban az volt a benyomásom, hogy tökéletesen inkább hűvösebb időben fog működni rajtam.

    VálaszTörlés
  17. semmit nem veszek tőlük, mert állatokon kísérleteznek......

    VálaszTörlés
  18. Nutri broze önbarnító, mat morphose alapozó - nincs már a legnagyobb bánatomra :(, color appeal és star secrets quad pro paletta - szintén nem látom már őket, infallible szemhéjpúder, micellás lemosó. Szempillaspirál leves mind, amit eddig próbáltam - bár a Mangának adni fogok egy esélyt, a hajtőemelőhabot meg fogom rendelni, mert dicsérik- igaz, ez nem drogériás cucc, és az elnett lakk. Azt hiszem, talán, ennyi.

    VálaszTörlés
  19. Nekem két L'Oreal termék vált be, az Infailible szemhéjfestékek és az Elnett hajlakk. Régen sok Elseve terméket kipróbáltam, de az én nyűgös hajamon nem hozták a várt eredményt sajnos.

    VálaszTörlés
  20. Régebben a mono szemhéjpúderokat szerettem, de az megszűnt. Spiráljaikkal nem kísérletezek ,mert drágák számomra. Van egy glam shine szájfényem, de semmivel nem tud többet, mint egy Manhattan szájfény. Hajápolási termékeket pl sampont nem is merek tőlük vásárolni, mert szennyezettek. Arckrémjeiket nem ismerem. Kicsit olyan a loreal design, mintha valami nagyon ócska termékeket takarnának, szerintem azok is. Nem tetszik a színfelhozataluk sem.
    Régen volt egy pár darab loreal termékem, de szerintem sokat romlott a minőségük, volt lakkom is tőlük, 3 évig nem változott a minősége, nem sűrűsödött be, gyorsan száradt, a mostani color riche lakkjuk meg 4 használat után tönkrement- talán a levegőtől?-. Sajnos az összetevőik is nagyon rosszak.
    Igazából elfordultam a márkától.

    VálaszTörlés
  21. Eltűnt amit írtam... :( Na szóval az én kedvenceim az Infailible szemhéjfestékek és az Elnett lakkok.. Régen próbálkoztam a márka hajápolási vonalával is, Elseve termékekkel, de sajnos nem hozták a várt eredményt.

    VálaszTörlés
  22. húú, tényleg a color riche körömlakk, elfelejtettem, nekem van, de én szeretem...

    VálaszTörlés
  23. Rokonlélek :) Én is Elnette és Infallible fun vagyok :) A többi annyira nem csigáz fel, még a micellásuk sem.

    VálaszTörlés
  24. Micellásban nem tudom megcsalni a Biodermámat.. Többek között azért sem akarom megcsalni, mert két fél literes figyel otthon a polcon.. :) Az Elnette egy ikon, én meg imádom az ikonikus termékeket... :)

    VálaszTörlés
  25. Összességében annyira nem szeretem a L'Oreal termékeket, hosszú évekig a Castingon kívül nem is vettem tőlük mást (Casting sok-sok éve állandó kedvenc, egy bajom van vele, hogy a legjobb árnyalatokat mindig kivonják...). Aztán nemrégiben vettem egy Elnett hajlakkot, és úgy tűnik ő most már állandó darab lesz a fürdőszobában, nagyon megszerettem. Az arcápolási vonal nekem nem jött be, bár most pár napja használom a Nutri-Gold szemránckrémet, de ezt nem én vettem, hanem kaptam ajándékba, igazából eddig egész jónak tűnik, de nem egy kiemelkedő eredményeket produkáló valami, inkább csak táplált, hidratált, komfortos érzetet ad, el fogom használni, de venni nem fogok belőle újat. Elséve vonal nagyon-nagyon nem bejövős, mindegyik termékük zsírosította a hajamat, úgyhogy már jó ideje szemrebbenés nélkül megyek el a mindenfélét ígérő újdonságaik mellet. Sminkek közül van néhány dolgom, de a Wet Shine Stain kivételével mind régebbi beszerzések, tudnék élni nélkülük is. Régen volt egy szempillaspirál ami nagyon-nagyon bejött, persze kivonták. Gyönyörű pillákat csinált. A nevére nem emlékszem, mert már legalább 10 éve nem lehet kapni. :-( Az Infailible szemhéjfestékek a sok jó vélemény ellenére valahogy kimaradtak az életemből, mert jó ideje inkább palettákban gondolkodom, mint mono darabokban, de lehet, hogy egy Hourglass Beige helyet kap majd a fiókomban.

    VálaszTörlés
  26. Ha a cégcsoportot nézem melybe beletartozik a Lancome,Vichy,The Body Shop akkor sem lenne nagyon hosszú a listám,de így két terméket említenék :Elnett lakk és Everiche balzsam.Slussz.
    Nem vagyok jó véleménnyel róluk de ebből nem is szoktam titkot csinálni.
    Wish drága ha legközelebb mondjuk pl.Lauder cégcsoporttal kapcsolatban írsz ajánlót akkor A4-esnyi helyet hagyjatok a kommentemnek:)MAC-ben,Lauderben,Clinique és Bobbi termékekben igen ritkán csalódom:)

    VálaszTörlés
  27. Ár érték arányban nagyon rossz termékek. A samponjait tiniként sokat használtam, azok úgyahogy elmentek.....de ma, 32 évesen már nem.
    A többi terméke szót sem érdemel, az is jelent vmit hogy agyon vannak reklámozva. Mi vevők erőteljesen azt fizetjük meg, nem a minőséget, én ezt vallom.
    A piac túl nagy ahhoz hogy ennyi pénzért ilyen silány minőséget vegyünk, érdemes szétnézni a márkák közt.

    VálaszTörlés
  28. Az Infaillible szemfesték meg a micellás víz. Régen, míg a True Matchot még Accord Parfait-nek hívták, addig ő is. Most már nincs nekem való szín. :(
    Soványka lista, nem vagyok kimondottan nagy L'Oréal rajongó.

    VálaszTörlés
  29. Jó is, hogy eszembe juttatad, hogy el kéne adnom. :D Én annyira nem jöttem ki vele jól, bár drogériás viszonylatban nem rossz, és legalább van belőle világos szín. Zsíros bőrre én sem ajánlanám, tényleg eléggé fényes lesz, bár azért transzparens púderrel lehet ezen tompítani. Az utolsó képen nagyon dögös vagy. :D

    VálaszTörlés
  30. Az elsőn nem is brühüb???:((( :)
    Száraz bőrre amúgy nem rossz, szeretem benne, hogy nem lesz porózus... Viszont ez a szag....

    VálaszTörlés
  31. Az első kettőn inkább cukker fejed van. ;) De a 2. olyan, hogy egy playboyba is elmenne. :D :D A szagot ne is mondd, tudod, hogy én eleve utálom az illatosított termékeket, de ennél aztán beleadtak mindent. :D

    VálaszTörlés
  32. Jólvan, no csak viccelek :) A 2. kép még a Miss Manga spiráltesztes sorozatból van, itt épp próbáltam Mangás fejet vágni :D

    VálaszTörlés
  33. Csak, hogy vitatkozzak veled :))) 3000- Ft nekem nem olcsó, 1000-1500-nél többet ki nem adnék ilyen cuccért, tök mindegy milyen márka, főleg, hogy kb 3-5* alapozok egy évben. Ha viszont naponta tenném, pláne nem érné meg, bár aláírom, ha tetszene magamon, nyilván ekkora mennyiség is sokáig kitartana.
    Mióta az oldalra járok, nézegetem a csajokat, lányokat, nőket mindenhol, (nem félreérteni :DDD), és szinte alig látok sminkelőket, valahogy nálunk ez nem annyira elterjedt, ahogy látom, bizonyos munkakörökre és inkább alkalmakra szoktak.
    Én változatlanul nem nagyon értem, nyugodtan oktassatok ki - ha valakinek ilyen meseszép a bőre, mint a tiéd (bocsi drága, de pont emiatt nem látlak túl jó alapozó tesztalanynak, ölnék ilyen arcbőrért, dehogy fedném el, neeeeem), szóval minek fedi el mindenfélével? a fényvédelem rendben van, csak nekem furcsa, amikor fiatal idősebbnek és szebbnek akar látszani sminkben, a gyönyörű hamvas bőrt elfedi, utána egész életében pont azt akarja magára varázsolni....sokszor nézlek, te pont az a típus vagy, akit mindig irigyeltem, kis szemcerka, spirál, szájfény, és mehetnél a kifutóra :))
    A másik, lányok, világosítsatok fel, sokszor olvasom, hogy mennek edzeni, és alapozó, pirosító, meg mindenféle.. de minek? ott pont az a lényeg, hogy jól megizzadj, tisztuljon a bőr is.. sokat jártam konditerembe, a fiúkat ott inkább az foglalkoztatja, mit csinálsz, nem az, ki vagy-e sminkelve.. nők előtt meg pont nem érdekelt, van e rajtam bármi.. és szeretek néha két sorozat között arcot mosni, sminkben kissé nehéz volna:))
    Bocs, nem akartam kekeckedni, vagy bántó lenni, csak nekem ezek tényleg furcsák, ha valakit zavarnak az ilyen hsz-eim, szóljatok, és többé nem írok, csak konkrét termékvéleményeket.

    VálaszTörlés
  34. Nem voltál bántó :) Az árát azért írtam olcsónak, mert sokszor van akciózva, vagy kupon van rá, szóval általában 2000 Ft körül mozog.
    Én amúgy azért szeretek alapozni (bár általában nem használok ilyen erős fedésű termékeket, inkább színezett hidratálót, BB-ket), mert egyszerűen sokkal szebben mutat a bőrömön a pír, a higlight, minden más, és élvezem, hogy játszhatok az arcom karakterével. Ha nem sminkelek, akkor viszont nem kenek alapozót, nyáron például elvagyok fényvédő-korrektor-szempillaspirál kombóval. Szerintem inkább azt a fontos megtanulni, hogy ne csak sminkkel szeresse magát egy nő, hanem anélkül is. Ha ez megy, akkor rendben van, ha sminkel néha/sokszor az ember lánya :)

    VálaszTörlés
  35. Így már vonzóbb, aláírom:))

    Egyet értünk egyébként, és nem vagyok sminkellenes, kijelentem, sőt! :D pl amikor megjött a sleek vintage palettám, nem bírtam ellenállni, és enyhe sminkkel mentem vásárolni, de olyan érzésem volt, hogy teljesen kilógok a sorból.. igaziból csak a szép fiatal bőr elfedése, ami nekem nem tetszik, rajtad is szeretek mindent,mindig, csak sajnálom, hogy a cuki szeplőid is eltakarják a termékek :)

    VálaszTörlés
  36. Közepes-erős fedés? Azért szerintem ez így eléggé semmitmondó jellemzés, amivel igencsak vitatkoznék. Néha úgy érzem, túl könnyen dobálózunk ezekkel a szavakkal a fedés leírását illetően, ezért most már muszáj kommentet írnom. Erős fedése szerintem azoknak az alapozóknak van, amivel pl. a sminkesek fotózás, alkalmi smink és más hasonló esetben vakolják be a delikvenseket (akik utána még egy napig sikálják le azt az arcukról). Nem annak az alapozónak van "erős fedése", ami kismillió rétegben vihető fel és _akkor_ erősen fed, hanem annak, ami már egyben ezt produkálja. Szerintem. Meg lehet nézni a Temptalián miket írnak egyes alapozókhoz. Úgy gondolom a drogériás alapozók/BB-CC krémes/stb. 99%-ára azt mondhatjuk, hogy harmatgyenge fedésük van, és ezt a CC-t sem nevezném közepesnek sem. Egyszerűen hétköznap ember nem használ erős fedésű alapozót (olyan igazán erőset, mint az előbb emlegettem), és ezért abszolút rossz viszonyítási rendszert sikerült felállítanunk magunkban. No most nem is tudom, miért írtam annyit, talán csak mert bosszant, hogy egy ilyen, semmilyen valós információs tartalmazó félmondattal el lehet intézni a termék fedését.

    VálaszTörlés
  37. Ott kezdeném,hogy valóban ritka gyönyörű bőröd van wishes és neha jobb lenne egy pigmentfoltos modell:-), de azért szerintem még szebb leszel,ha csak vékonyan is,de teszel valamit az arcodra. Én nagyon szeretem ezt a terméket a 2. tubusom végénél járok, két árnyalatot használok,egyet télre és egyet nyárra. Szárazabb a bőröm,nincs kifényesedés. Mint boldog pigmentflekni tulajdonos,nekem ez a termék normál közepes fedésű,nyilván függ ez attól is,hogy ki milyen hatást kedvel magán. Azt gondolom,hogy a brutál erős fedésű alapozók nem mindennapokra valók,sőt ki merem jelenteni,hogy a tényleg mindent elfedő cuccok,kifutóra és fotózásra készültek és gyakoribb használattal bizony tönkreverik a bőrt. Közelről ezek azért nagyon látszanak,nem beszélve az esetleg idősebb,ráncosabb bőrön ez még feltűnőbb. Azt gondolom,hogy többségünk gyakran festi magát és szerintem legtöbbünknek megvan a hétköznapi illetve az alkalmi alapozója. Ha ezt vesszük,akkor szerintem megállja a helyét a fedések besorolása ,mert az amit tényleg a leg-legnek neveznék,azt nagyon kevéske % használ csupán és azt is ritkán teszi. Amúgy pont az tetszik az újabb és újabb alapozókban,BB-kben,CC-kben,hogy egyre jobban elterjednek és divatba jönnek a természetes fedésű dolgok,amik nem csak egységesebbé,szebbé teszik a bőrt,hanem esetleg ápolnak,védenek ettől-attól.:-)

    VálaszTörlés
  38. Bizony, szàraz a bőröm, ìgy nem fényesedek tőle, de ahogy mondtad alaposan hidratàlni muszàj, kiemeli a szàraz részeket. Kedvelem, és a mangàs képed miatt vettem meg anno ezt a cc-t :)

    VálaszTörlés
  39. Pont ezért teszek előtte-utána képet, mert szóban nehéz viszonyítani.

    VálaszTörlés
  40. De jó, örülök, hogy bevált :)

    VálaszTörlés
  41. Hú, az egy jó vétel volt, mikor beszereztem ezt az alapozót! :)
    Mert CC-ide, BB oda, nekem bizony leesett, hogy ezek a termékek bizony (az esetek többségében) nem többek egy alapozónál, rosszabb esetben egy színezett hidratálónál.
    Ez a cucc kiemelkedően jól teljesít, azt hiszem véleményemben külön kiemeltem, hogy milyen jól fotózható az ezzel bevakolt arcom! :)
    Nálad is ez az, amit megfigyeltem, Wish, hogy ezzel az alapozóval mutatsz legszebben a fotóidon.
    Ez az érdekes tulajdonsága az, ami szerethetővé tette számomra a viselését nyáron is, a természetes fényben, még akkor is, ha egyébként a fedése a pigmentfoltjaimra önmagában nem bizonyult elegendőnek.
    A zsíros bőröm is kedveli, csak tény, hogy nem szabad alá hidratáló krémet kenni.
    A Bioderma fényvédőm fölött is megfolyt, de most kipróbálom szerintem a vadiúj PC fényvédőm fölött, szerintem működni fog! :)

    VálaszTörlés
  42. Hát én nagyon szeretem már a második tubust vettem. :-) Dm ben kuponnal jó áron megvehető. Nekem kombinált, fényésségre hajlamos a bőröm. :-) mégis szeretem, alapozóba olyat még nem találtam ami nekem mattítana, púder ígyis úgyis kell. Nem pattog ki a bőröm tőle, pedig eléggé hajlamos rá. És a végeredmény vele nagyon természetes. Kipróbáltam fél arcon is, és látványos a különbség, ragyogó, egyenletes bőrt eredményez :-) Én nagyon keveset használok, kb 1 borsónyit az egész arcomra.... így kb 4 hónapig minimum elég. Nekem elég a fedése, kényelmes a viselése :-)

    VálaszTörlés
  43. Mi a véleményed arról, hogy sokan a Max Factor Xperience alapozó összetételben is szinte azonos utódjának tartják? Azt annyira nem szerettem.

    VálaszTörlés
  44. bocsánat, de borzasztó a szemöldököd. régen imádtam a "blogod", de ma már csak párhavonta nézek ide, és megleptél ezzel a kifejezetten ronda szemöldökkel. a blog pedig unalmas lett, ritkák a bejegyzések, és nagyon látszik, hogy csak a reklámról szólnak, eladtad magad. kár.

    VálaszTörlés
  45. Sajnos az Xperiencet még nem próbáltam :(

    VálaszTörlés
  46. Furcsa, nekem muszáj alá a hidratálókrém, viszont nap közben meg nem szárad ki alatta az arcom. Kár, hogy nem tartósabb picit..

    VálaszTörlés
  47. Mar bocsi, de ha egy evben kb. 4-szer sminkeled magad, akkor mi a francnak olvasol el es kommentelsz egy ilyen posztot, ami nyilvanvaloan teljesen irrelevans szamodra??
    A masik 1500 Ft-nal tobbet nem szansz egy alapozora, akkor milyen fedest, hatast eredmenyt varsz?

    VálaszTörlés
  48. Es foleg miert kersz szamon masokat, amiert hasznaljak fuggetlenul attol hogy igenyli-e a bore vagy sem??!

    VálaszTörlés
  49. Kit kértem én számon?????? értő olvasás, vagy valami...

    Na most lett elegem, wishes légyszi törölj ki, minden hsz-t, az egész regemet, nyugodtan, cakk-pakk.
    Feltettem két általános kérdést, de ha ilyen hisztit kell miatta kivágni, akkor köszi, de felesleges ide járnom. Nem vita kérdése, törölj légyszi.

    Sziasztok, jó festegetést!

    VálaszTörlés
  50. Én nagyon-nagyon szeretem ezt a CC-t, most, hogy végiggondoltam, lényegében ez a kedvenc ilyen típusú termékem (az alapozókat, BB krémeket, színezett hidratálókat, mindent beleértve, én már egy kalap alá veszem mindet).
    A 40-es árnyalat számomra tökéletes, végre nem sötét még nekem sem és nem túl sárgás, olyan jó lenne, ha más cégek is gondolnának a világos bőrűekre.
    Viszont a tartóssága szerintem is a gyenge pontja, esetleg tudnál ajánlani valamit, ami hasonló színben is elérhető, és úgy általában is hasonló, de picit strapabíróbb?

    VálaszTörlés
  51. Drogériásat sajnos nem tudok, de ami árban-színben hasonló, az a Missha Signature 21-ese. Nekem elég jól bírja a napot :)

    VálaszTörlés
  52. Az ár nem lenne baj, ha eltérne (elhatároztam, hogy mostantól néha megengedek magamnak egy-egy különlegesebb sminket több olcsóbb helyett), csak a többi tulajdonsága (fedés, finis, ne szárítson) lenne jó, ha hasonló lenne. Nem fogalmaztam egyértelműen, bocsánat. :)

    A Misshát használtam és szerettem, bár néha kicsit soknak, maszkhatásúnak éreztem magamon. Talán egy nagyon pici még van is a tubus alján, lehet, megpróbálom újra valamelyik nap. :)

    VálaszTörlés
  53. A Clinique BB-je fed még szépen, és a világos tényleg világos, igaz, kissé rózsás.
    Meg épp most rendeltem egy Holika Holika BB-t, hasonló a finise, bár kicsit gyengébben fed, viszont olyan kis könnyed és a színe is passzol :) Holnap megnézem tartósságban is oké-e, és majd mesélek :)
    http://kremmania.hu/kremek/holika-holika-luminous-silk-bb-cream-spf42-pa

    VálaszTörlés
  54. Köszönöm szépen! :)

    VálaszTörlés
  55. Hol szeretem, hol utálom, ha nincsen jobb, ezt használom. Ez elég szépen rímelt, de azért nem olyan szuper holmi ez, hogy dalra is fakadjak. Árkategóriájában egész jó, de szagát és a kicsit ragadós felületet, amit ad, azt nem szeretem. Összességében a MF alapozók és társaik nem rosszak, már több fajtával kísérleteztem. Most bőszen keresek valami mást, mert azért harmadszor már nem akarom újravenni.

    VálaszTörlés