BLOGKERESŐ

2014. július 25., péntek

Ezt vidd nyaralni!

Biztos sokan letudtátok már az idei nyaralás(oka)t, de gyanítom, hogy hozzám hasonlóan még jó páran csak éppen csak most készülünk kifújni a fáradalmakat. Én már szinte tűkön ülök, és másra sem tudok gondolni, hogy miket vegyek-vigyek majd az útra.
.

...az persze más kérdés, hogy praktikusan és helytakarékosan bepakolni már közel sem olyan egyszerű úgy, hogy aztán semmit se hiányoljunk, mégse egy drogériányi terméket cipeljünk magunkkal, ezért arra gondoltam, hogy most megosztok Veletek néhány hasznos tanácsot a csomagoláshoz, és persze mutatok pár szuper utazós terméket is :)

Alap pipere
Majdnem tucat féle kozmetikumot még a nem-Krémmániások is magukkal visznek egy nyaralásra. Ezek az alaptermékek annyira nélkülözhetetlenek, hogy ha véletlenül kihagynátok őket, szinte biztosan a nyaraláson kellene utánuk futkosni, ezért érdemes egy állandó listát írni róluk, és az alapján bepakolni, hogy biztosan minden bekerüljön a bőröndbe. A listát persze érdemes folyamatosan bővíteni, és saját igényeitek szerint formálni.

Alap pipere KM legekből




.
.
Hasznos tippek és termékek utazáshoz
.
Strapabíró csomagolás: Ha lehet, ne nagyon vigyetek magatokkal törékeny csomagolású kozmetikumokat, arra pedig kiemelten figyeljetek, hogy mindennek, ami a bőröndbe kerül, jól záródjon a kupakja, bírja az esetleges összenyomódást, rázódást, és persze a meleget.

Kis méret: Nem csak a helytakarékosság miatt fontos, de a repülőre sem engednek fel a kézipoggyászban 100 ml-nél nagyobb kiszerelésű terméket. Az elsőre nagyon kézenfekvőnek tűnő utazó kiszerelésekből nem minden esetben érdemes azonban betárazni, már csak azért sem, mert általában nagyon rossz az ár-érték arányuk. Helyettük szerezzetek be kifejezetten utazáshoz való üres flakonokat, tégelyeket - e-bayen például szuper szettek vannak, nagyon jó áron.



Multifunkcionalitás: Minden többféle módon felhasználható termék jól jön, mert helyet lehet velük spórolni. A különféle lemosó- és frissítőkendőkkel takarítható meg talán a legtöbb hely, és ezek biztosan nem folynak bele a táskába sem. Egy jó arclemosó kendővel nemcsak az arctejet, de a szemfestéklemosót is meg lehet úszni, körömlakklemosó kendőkkel pedig elkerülhető, hogy a lemosónk kifolyjon és mindent tönkretegyen a táskánkban.

Eszközigénytelenség: A sminkes neszesszer tartalma krémes, kézzel is könnyen eldolgozható termékekkel fogyasztható le. Ezek nem csupán a kisebb méretük miatt előnyösek, de ecset sem szükséges hozzájuk.


Ti milyen termékeket visztek nyaralásra? Nektek van valami jó kis utazós praktikátok? :)

27 megjegyzés:

  1. Köszi ezt az írást! Pont azon agyaltam, hogy nagyon könnyen utazom, (egy hét-egy közepes hátizsák...) de szépségápolási holmikkal nehéz dönteni, általában 3-4 nesszeszert hurcolok, nekem is segít leírni, mi az ami nem maradhat ki.

    Első körben kell egy cuki rózsaszín-fekete csilli-villi utazós üveg szett, spriccnis flakonnal! :D

    Általában azzal spórolok, hogy amiből lehet szilárdat viszek folyékony helyett, így jó kis ürügyem van Lush-ba látogatni. Szappan, szilárd balzsam, fogtabletta (szigorúan kézipoggyászba, gyorssegélynek), a pici termékmintás dobozkáikban meg a nagy termékekből viszek, testápolót, hajvégápolót, sampont.

    Gyűjtöm egész évben a termékmintákat, főleg "kockázatmentes" termékekből, (azaz bármi, amit nem az arcomon kell használni). főleg parfümökből jön jól, egész üveget féltenék, de pár millilitert megkockáztatok.

    Teljes kiszerelést szoktam vinni napvédőből, ajakápolóból, gesztenyés visszérkrémből (városnézős/gyalogolós nap után kötelező), egy skinoren, és az arckrémem.

    A Lush minden tonikja belefér a repülés határba, én volt úgy, hogy csaltam, és másik márka cuccát töltöttem a kiürült Tea Tree Water üvegébe, és vittem mellé vattakorongot de idén kipróbálom, hogy arctörlő kendőt (is?) viszek.

    Manikűrözéshez csak átlátszó körömlakkot és egy nem fém reszelőt szoktam vinni, reptéren a fémet úgyis elvennék, ha meg nagy csomagba rakom repülőn, és útközben letörik a körmöm, akkor szenvedhetek vele... Viszont ezt az Isana lemosó kendőt elnézve, lehet elgyengülök, és lakkozok nyaraláson is, nagyon praktikusnak tűnik.

    Szintén a kézhez kapcsolódik a kézfertőtlenítő, kendő vagy zselé, mindegy, csak legyen.

    Sminkből az Avon rúzs termékminták hasznosak, picik, és szépek. Alapozó-korrektor-púder sajnos mind kell, bár a kompakt púder törik, a port meg nehezebb kezelni. Egy fekete szemceruza, meg egy szemre-szájra is használható téglaszín elég. Szemöldökre nem használok semmit, (Csak csipeszt, meg gyantát, irtom, de jut is, marad is. :D) és pirosítót sem, így ezt megúsztam.



    Hát... Ez még így is elég soknak tűnik nekem. :D

    VálaszTörlés
  2. Épp aktuális a poszt! :)

    KM in the air - kérdés:


    A repülőre maxium 10x100ml folyadék vihető fel. Valaki tudna abban segíteni, hogy a repülőre kézipoggyászban 1-1 darabnak számít-e a szempillaspirál, a szemhéjtus, a folyékony és a tégelyes korrektor is? Azt tudom, hogy pl alapozó és szájfény igen. De egy spirál vagy tus kb 8ml, meg se közelíti a 100ml-t. Vajon szólnak érte a biztonsági ellenőrzésnél, ha több ilyen apróság van nálam? Vagy számoljam bele mérettől függetlenül a 10 tételbe?
    Előre is köszi!

    VálaszTörlés
  3. Nálam is aktuális a téma, 1 hét múlva megyünk. Nekem minden utazás előtti bepakolás rémálom amióta gyerekeim vannak, több napos program a listaírással együtt... Csak a saját dolgaimat tekintve a fő módszerem a helyspórolásra nekem is a mini tégelyek/pumpás- illetve spricnis flakonok bevetése. Nagyban csak naptejet, testápolót, hajbalzsamot, körömlakkot és dezodort viszek. Tusfürdőt nem viszek, mert ilyenkor a gyerekek fürdetőjét használom tusoláshoz, sminklemosót szintén nem, mert arra meg jó a babapopsitörlő. (Aki kicsi gyerekkel utazik annak érdemes átgondolni mit tud kiváltani a pici dolgaival, ha valaki használ babaolajat az is jó szükség esetén sminklemosásra, de testápolásra is nedves bőrre kenve, vagy a pici babák patikai fürdetőkréme is alkalmas sminklemosásra, felnőtt is használhat gyereknaptejet és hasonlók.) Miniben csak fogkrémet szoktam venni. Alapfelszerelés, de nem csak nyaraláskor hanem mindig a táskámban a kézfertőtlenítő zselé vagy kendő. Az Isana körömlakklemosó kendő nagyon jó és hatékony, egy kézre simán elég egy kendő. Smink terén próbálok csak alapdolgokat vinni: bb, púder, egy kisebb paletta szemre/arcra (idén az Alverde Mix&Match dobozkáját viszem egy pirosítóval és 3 Artdeco szemhéjpúderrel világos bézs, középrózsaszín és csokibarna színekben), spirál, szemceruza, szájfény (tubusos vagy applikátoros, hogy véletlenül se olvadjon szét), Catrice új ecsetes highlightere. És az EcoTools mini ecsetszettjét is viszem szerintem.
    (Fentiek 2 hetes, belföldi, szüleim nyaralójában történő nyaraláshoz érvényesek, ahol a napok 85%-ában egész napos strand a program.)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem az a biztos, ha megkérdezed az érintett légitársaságot, de ha nem kapsz biztos választ akkor inkább számolj bele mindent, inkább, minthogy az ellenőrzésnél kelljen megválni valamelyik dologtól.

    VálaszTörlés
  5. Szuper! :"D Akkor én vagyok az egyetlen aki idén vett 3-4 nyári ruhát, hogy ezzel helyet spóroljon a szenvedélyei tárgyának a bőriben!
    Én már úgy készülök, hogy kis kiszerelésű mosópor & kedvenc öblítőből 1 dl. Inkább mosok a második héten, csak nehogy itthon kelljen hagyni valami létfontosságút. (Rám lett szólva, hogy nem kapom meg a nagy bőröndöt - kb 2 németjuhász / 6-7 jack russel kénylemesen elfért volna benne-, mert tavaly leszakadt a fogója, annyira megpakoltam. :DDDDDDD
    Nevetni ér!

    VálaszTörlés
  6. Szia Mary, ez a krém érdekelne! Nagy városnézések , vagy hosszantartó vezetés után nagyon tud fájni a bal lábam, hátha segítene... :)

    VálaszTörlés
  7. Utazáshoz három "berakóba" építem be a cuccaimat.
    A kis méretű, gurulós bőrönbe mennek a ruhák, lábbelik, PAPUCS. Praktikám, hogy jó előre, papíron megtervezem, hogy mit viszek magammal, és a készülődés során próbapakolás végzek. Ami nem fér be a gurulósba, az otthon marad, nincs engedmény, bővíteni tilos, nem cuccolok a párom szatyrába....hihetetlen amúgy, hogy a fiúk egyetlen teszkósszatyorral is képesek egy hétre utazni! :D


    A gurulós bőröndöm kiegészítője egy kézipoggyásznak is alkalmas válltáska, a bőröndre csatolható, praktikus kivitelben. Ebbe kerül minden, ami "kegyszer" Én viszem a teljes sminkarzenált, a korrektor és a szemhéjpúder kivételével, mert ilyenkor a legjobb fedésű alapozómat önmagában funkcionáltatom, és a bronzosítómat teszem szemhéjra is.
    Hopp, KIS KÉZITÜKÖR!!! Muszáj, hogy lássam a fejemet hátulról is! :D
    Az utazós hajkefém nyelében lévő apró tükröt használom.


    A csomagom harmadik része a retikülöm. Ebbe mindent beleteszek, ami a túlélés záloga: jól fedő, stiftes korrektor, kőpúder, aprócska fésű, fogselyem, nedves kendő, dezodor, pzs, gyógyszerek: orrcsepp, fájdalomcsillapító, füldugó, esernyő, mini hajlakk, színezett ajakápoló, mini spirál-szájfény kombó. Kétoldalú papír körömreszelő, körömágybőr csípő, kézkrém, mini adag foly. szappan. Tulképp ez a legfontosabb poggyászom, ami mindig nálam van, és ha neadjisten történik valami a többivel, ezzel kihúzom egy darabig....a bugyit folyékony szappannal bárhol kimoshatom, vészhelyzetben! :D

    VálaszTörlés
  8. Zsolti pont tegnap mondta, hogy én több kozmetikumot viszek nyaralni, mint ruhát :,,D Szóval nem vagy egyedül bro...!

    VálaszTörlés
  9. Hehe, de kis praktikus vagy :) Én amúgy úgy pakolok, hogy beteszem az alapfelszerelést, majd a neszesszert, amiben a musthave sminkcuccaim vannak, aztán mikor már minden benn van, teledugdosom a kis réseket, szabad fakkokat olyan dolgokkal, amik még jól jöhetnek :D

    VálaszTörlés
  10. Na ez jó kérdés, és engem is érdekelne. Szerintem a spici amúgy nem számít folyadéknak, de azért nem tenném rá a nyakam...

    VálaszTörlés
  11. Szív, örülök, hogy jól jött :)

    VálaszTörlés
  12. Igen, én úgy tudom, hogy ezek is folyadéknak számítanak, így bele kell számolni a kvótába. Viszont nem nagyon szokták a 10x100-as szabályt forszírozni, csak az a lényeg, hogy egyenként ne lépd át a 100 ml-t. Ha meg szeretnéd kérdezni, ne a légitársaságot hívd, hanem a repteret, mert a biztonsági ellenőrzés a légitársaságtól független. De szerintem nem lesz probléma :)

    VálaszTörlés
  13. Ő az: http://kremmania.hu/kremek/biomed-vadgesztenye-krem
    Lábfejre és térdhajlatba szoktam kenni, és felpolcolom, remélem segít neked is!

    VálaszTörlés
  14. Dejó! :") Már pakolsz? :O

    VálaszTörlés
  15. A nyaralás első fázisát már végigcsináltam, 1 bőrönd+kézipoggyász+ nagyobb méretű táska trióval.Augusztusban a 10 nap lesz keményebb dió ugyanerre a poggyászmenyisègre és Svivkóhoz hasonlóan én is inkàbb kevesebb ruhàt viszek, de a két degeszre tömött neszeszerem akkor is jön.
    A szubtrópusi, mediterrán vagy karibi térségbe utazók figyelmébe must have listám:
    -brutál erős hajbalzsam ( a nap, tenger és pára kicsinálja hajat)
    -a napvédőt szerintem felesleges mondanom
    -valamilyen hyaluronsavas vagy tápláló arcpermet a repülőútra (amennyiben a repülés 5-6 óránál többet vesz igénybe ez kötelező)
    -nagyon tápláló krém kézre és lábra (a tengerben való pancsolás miatt)
    -széles spektrumú szúnyogriasztó spray ( kapható itthon olyan ami a tigrisszúnyog ellen is véd)
    Nàlam ezek minden esetben a túlélőkészlet részei.

    Annak aki hosszabb repülőútra kényszerül, jó szívvel ajánlom Lisa Eldridge videóját a témában:

    http://m.youtube.com/watch?v=wQ0LjVp0fvs

    VálaszTörlés
  16. A rengeteg Paula's Choice mintám segített most abban, hogy minimális méretű legyen a csomagom a nyaralás alatt. Van minden, ami kell: sminklemosó, arclemosó, arckrém, tonik, fényvédő stb., hozzá néhány koreai bb krém minta és pár egyéb sminktermék, rettentő sok helyet spóroltam így. Ezért is imádom a mintákat! :)
    (Eredetileg az utazáshoz készült szettemet akartam használni, ami te is ajánlottál itt a posztban, de nem találtam meg egyiket sem, lehet tönkrementek tavaly... :/ )

    VálaszTörlés
  17. Imádom ezt a nőt! Bárcsak egy olyan világban élnénk, ahol a repülőn-vagy bárhol máshol, de közszemlén- nem néznek gyagyásnak, ha végigcsinálsz egy komplett arcápolási rutint, majd felapplikálsz egy laza sminket....
    De amíg az utcán is úgy néznek rád, mint aki megbolondult, pedig csak a szájfényedet kened újra...... Ehh...

    VálaszTörlés
  18. Rengetegszer utazom repulovel, kivetel nelkul mindig a 10kg kezipoggyasz-borond es a noi kozepes retikul komboval. Szoval folyadekok: mindegy hogy osszesen hany darab, a lenyeg hogy az ossz egy litert ne lepd tul. Ilyen pont egy literes, muanyag zippel zarhatos, direkt repulesre kitalalt zacsit pl a mullerben tudsz venni, de ha mast nem akkor a ferihegyi relay-ben is. Tus,spiral,szajfeny ilyesmiket is ebbe tedd, kulonben ha kiszurjak ki kell dobnod. Fontos:a dobozokra rairt urtartalom szamit! Tehat ha van egy 150ml-s kifesulospray-d de hianyzik belole 50ml, az ugye 1x100ml DE ki fogjak dobatni mert a rairt ertek 150ml, az nem erdekel senkit h mennyi van meg benne. Parfumot inkabb travaloban/mulleres parfumszoroban vigyel, azt tuti felengedik. Remelem segitettem :)

    VálaszTörlés
  19. Nekem az a praktikám (már amennyiben ezt annak lehet nevezni...), h előre limitálom, h mekkora bőröndbe kell beleférnem, mennyi helyem van. Idén ez úgy nézett ki, h mivel kettő darab bőröndünk van, kiválasztottam a nagyobbikat, és megmondtam a páromnak, h abban mind a ketten el fogunk férni. És tényleg :) Előre összeállítom a szetteket, amiket viselni fogok, nagyjából azért úgy, h minden passzol mindenhez vészhelyzet esetén. Ehhez jött két saru (az egyik a lábamon ugye :D), és kész.
    Tartok tőle, h a pipere-felszerelésem sem sokkal hosszabb, nagyon kilógok a sorból :)
    - naptej (kétféle: egy arcra, egy testre)
    - szúnyogriasztó (allergiás vagyok sajna, szóval a legfontosabb)
    - tusfürdő, önbarnítós és sima testápoló
    - sminklemosó, arclemosó
    - sampon, és valami hajspré

    - alap sminkcuccok: két szemcerka, három rúzs, spirál, BB krém minták (Etude House), egy darab pirosító (barackos)
    ééésss, ennyi :) nem bírok sok cuccot magamra kenni, amikor tombol a kánikula :( de legalább nincs sok cuccom! ;)

    VálaszTörlés
  20. Valamiért csak most olvasom ezt a hasznos kis cikket. :) Nagyon jó ötletek vannak benne! Egyedül a sminkes neszesszernél gondolkozom máshogyan. Főleg nyáron nekem olyan zsíros a bőröm, hogy a krémes cuccok meg/lefolynak rajta. Ezért én beszereztem egy összecsukható kabuki ecsetet (RT, imádom!) és azzal viszem fel a kedvenc UNE mineral púderemet (amit kivontak :-( ) és egy por állagú pirosítót. Nem foglal sokkal több helyet, de nekem nyáron jobban bevált, mint a krémes. Télen mondjuk a krémessel is el vagyok, de nekem ahhoz kell a hideg.

    VálaszTörlés
  21. Köszönöm :)
    Nekem egyszer azt mondta a MAC regionális trénere, hogy a krémes állagú cuccokban az a remek, hogy ha nap közben elmászik az arcodon, csak szépen visszasimogatod a helyére vagy elmosogatod a széleket, és bámm, már meg is vagy a touch up-al. Persze ez lehet csak nekem hangzik jól, a zsíros bőrön máshogy vándorolnak a dolgok.... Az UNE púder az, amit még együtt vettünk?:)

    VálaszTörlés
  22. Igen, az az! :-) Imádom! Nyárra tökéletes, remélem, legalább a jövő nyarat kibírja még... Télen nem fogom használni, folyékony alapozó fölé nem kell, bár az is csak szebb lesz tőle, olyan igazi bőrfényű a finishe, de nem csillogok át.

    VálaszTörlés
  23. Hú, ez a poszt nagyon aktuális! Épp most pakolok, mert este indulunk és a fél bőröndöm a krémmekkel van tele :D Lehetetlen szelektálni...

    VálaszTörlés
  24. Ó te máker... :) Hova mész?

    VálaszTörlés
  25. Ferihegyen mindig látom, hogy bár ezerszer el lett mondva, hogy a 100 ml az 100 és nem 125, és sorra dobálják ki a biztonságiak a cuccokat, a nép meg hőbörög. Értem én, hogy a wizzair és társain a plusz börönd pénz, de most komolyan, ha egy 4 tagú család megy valahova egy hétre, nem férne bele egy db nagy börönd? szerintem ez ciki.
    Mi 3 hétre látogattunk haza, és ez már olyan hosszú idő, amire nem éri meg sampont, tusit, dolgokat vinni, volt egy listám, amit majd ott megveszek alapon éppen egy csöppnyit tettem el. Van egy csomó dolog, amit megéri úgy venni, hogy illatmentes, és akkor mindenki tudja használni.

    Amitől viszont kiráz a hideg, hogy a tengerpartra minek is kell Oscar kiosztós smink? Meg vízálló smink a tengerben fürdéshez.
    A legfontosabb a kézitáskában egy napi váltás ruha, ha elkallódna a börönd. Legyen miben elkölteni a biztosítási pénzt :)

    VálaszTörlés
  26. Az oriflame ben is van nagyon szuper utazos flakon csomag atlatszo taskaban. :)

    VálaszTörlés