BLOGKERESŐ

2014. augusztus 5., kedd

A nagy törlőkendő körkép

Praktikus, hasznos ráadásul meglepően sok válfaja van a törlőkendőknek, és mikor sem lehetnének aktuálisabbak, ha nem most, a nyaralási szezon kellős közepén, egy-egy célzott darabbal ugyanis szuperül lekarcsúsítható az utazós neszesszer!

KM legek arcra 


Nagy kedvencetek (és nekem is) a Balea Ápoló Arctisztító Kendő 3in1 Száraz és Érzékeny Bőrre, ami tényleg szuper érzékeny bőrre, már csak azért is, mert nincs benne illatanyag, alkohol, vagy épp agresszív tisztító összetevő, mégis szépen lehozza a sminket, és nagyjából annyi hibája van, hogy néhányan nem tartjátok kellően nedvesnek. A többi Balea kendő is népszerű az oldalon  - a Balea Arctisztító Kendő például kellemesen frissíti is a bőrt, és finom grapefruit illata van.
A Helia-D Hidratáló Arctisztító Kendő Gyógynövény Kivonatokkal kellemes illatú, masszív anyagú darab, és az eddigi tapasztalatok alapján hidratálja is a bőrt. A KM legjobb natúr törlőkendője pedig a dr. Organic Aloe Vera Nedves Törlőkendő, ami hosszantartóan frissíti, tonizálja a bőrt, és eddig csak maximális pontszámú véleményeket kapott tőletek. 

Babatörlőkendők

A babatörlőkenők nem csak a babák kiváltságai, egészen nyugodtan mazsolázgassatok közöttük akkor is ha arctisztításhoz vagy általános célra kerestek egy jó kis darabot. A legtöbb tele van gyulladáscsökkentő összetevőkkel, és nagyon kíméletes a bőrhöz. Persze kivételek azért akadnak, ezért vásárlás előtt mindenképpen csekkoljatok INCIt! :)
A Krémmánia kedvenc törlőkendője a 38 javában pozitív véleményt bezsebelő, pantenollal dúsított, illatanyagmentes Babylove Sensitive Nedves Törlőkendő, ami még a kényes helyeken sem irritálta a véleményezők bőrét, ezért sokan univerzálisan, érzékeny arcbőrre is használjátok. Még nála létezik egy kíméletesebb alternatíva, ez pedig a csupa zöldpöttyös Babylove Ultra Sensitive Nedves Popsitörlő. Egy szintén jól bevált, minimalista formulájú kendő a Babydream Arc & Testápoló Kendő, ami olcsó, cuki állatkás csomagolása van, és atombiztos műanyaggal záródik. Az összetevőlistája szép és gyulladáscsökkentő összetevőket is tartalmaz, a kifejezetten nedves kendőkkel pedig kellemes érzés letörölni a bőrt. A Pampers Sensitive Törlőkendő szintén kedvelt a véleményezők körében, és az összetevői is rendben vannak.


Intim törlőkendők

Bár sima, érzékeny bőrre szánt törlőkendők és babatörlőkendők is megfelelnek az altáji tisztogatásra, velük szemben az intim verziókban tejsavval is találkozhattok, ami elvileg hidratálja az intim területeket és a pH értéket is segít rendben tartani.
Az egyik legszebb INCIjű törlőkendő a kategóriában a Libresse Natural Care Intim Törlőkendő - azon kevés intim kendők közé tartozik, mely illatanyag- és tejsavmentesek, ezen kívül kellemes a tapintása, és az illata is finom. A KM legnépszerűbb intim törlőkendője a Jessa Intim Törlőkendő, ami tartalmazza a híresen hatékony nyugtató összetevő-kombót, az allatolint és a bisabololt és még 2 másik gyulladáscsökkentő összetevőt is, viszont sajnos nem illatmentes. Előnye, hogy kellemes, diszkrét illata van és kedvező az ára. A legtöbb véleményt eddig az X-Epil Intimo Intim Törlőkendő kapta - bár nem makulátlan az INCIje, sokan szeretitek kellemes illata, komfortérzetet nyújtó hatása miatt.

Speciális törlőkendők

A pénztárcabarát Jimjams Antibakteriális Törlőkendő olyan helyzetekben ideális, amikor nem tudok szappannal-vízzel kezet mosni - a vélemények alapján könnyen vissza lehet zárni, és a kéz sem ragad utána. Ha nem akartok körömlakklemosót utaztatni magatokkal, az Isana Körömlakk Eltávolító Kendő Aloe Verával lehet "életmentő", ami azon túl, hogy szépen leszedi a körömlakkot, a körömágybőrt sem szárítja és az illata sem rossz. Az Isana Deo Kendő a kínos izzadós helyzeteket mentheti meg, a Frissi Napfényvédő Kendő pedig a napsugárzás ellen biztosít SOS megoldást.


Ti használtok valamilyen törlőkendőt?

9 megjegyzés:

  1. Ááááá, pont most voltam törlőkendő-válogatásban, mert bő egy hétre elutazunk, és épp azon gondolkoztam, kéne egy ilyen cikk. :D Murphy, hogy épp meg is vettem! A Babydream Gesicht & Hande kendőjét nagyon szeretem, az alap volt, hogy veszek. Ma meg a DM-ben lecsaptam egy ilyen akciós babylove-osra. A Baleának van antibakteriális törlőkendője, és legnagyobb meglepetésemre nincs fent a KM-en! Egy ilyen még jól jön szerintem, kezet és tárgyat is lehet vele fertőtleníteni. Olyasmi, mint ez a Jimjam. Deo- meg napfénykendőről meg még csak nem is hallottam. :-D Ez a Libresse intimkendő hangzik még nagyon jól a fenti válogatásból. :-)

    VálaszTörlés
  2. De, fenn van :) http://kremmania.hu/kremek/balea-antibakterialis-torlokendo

    VálaszTörlés
  3. Én most nem olyan rég fedeztem fel az Alterra Aloe vera-s törlőkendőjét. Olyannyira bejövős, hogy még a felét se használtuk(!)(párom is végre szívesen nyúl érte) el már be is szereztük a következő egyedet. Fini illata van, nem hagy ragacsos érzetet a bőrön és a sminket totál leszedi, még a szemhéjtus-spirál kombót is úgy hogy a szemeimet egy lepkefingnyit se csípi. Puha és nem szakadós, nagyméretű egy darabja. 25db/600 pengő. Imádom.

    VálaszTörlés
  4. Alapból nem szeretem a törlőkendőket, mert szemetelésnek tartom a használatukat...de szeptemberben én is olyan helyre megyek nyaralni - egy kis vitorlás hajóra - ahol nem ötcsillagos szállodai tisztálkodási lehetőségek várnak. :) Szóval kénytelen leszek vinni magammal, mert az nem lehet hogy tiszta ne legyek.
    Nincs nagy tapasztalatom bennük, így a cikk nagyon hasznos volt.
    Nagy Balea fan vagyok, így biztos szétnézek majd a kínálatukban. ;-)

    VálaszTörlés
  5. A Jimjams antibakteriális törlőkendő alapfelszerelás a táskámban és az autóban. A Babydream Gesicht und Hande a kedvenc univerzális hurcibálós törlőkendőm, a táskámban abból is van mindig, jó nekem is kéztörlésre, gyerekek maszattalanítására, és babapopsitörlőnek is, ha rövid útra megyünk akkor nem viszek magammal külön azt is. Sminket is leszedi. Nagycsomagos babatörlőből a rózsaszín Babydreamet használom már jó ideje, számomra ez és a zöld Babylove a legolcsóbb de jó minőségű törlőkendő. Van olcsóbb is, de azoknak a minősége már érezhetően rosszabb. Az Isana körömlakklemosó kendő szerintem nagyon jó. A dezodoráló kendők nekem nem váltak be. Intim törlőkendőt nagyon ritkán használok, egy csomag Biointimom van már jó ideje, ebben egyesével vannak csomagolva a kendők így praktikusan 1-1 darabot is be lehet tenni a táskába, neszesszerbe.

    VálaszTörlés
  6. Igazi törlőkendő mániás vagyok, mindig többfélét tartok otthon. Popsitörlőből a kedvencem a Neogranormon-os, mini méretben is ezt szerettem a legjobban, de úgy annyiba kerül mint egy nagy csomag, szóval áttértem másra. A másik kedvencem az Alverde popsitörlőkendője, attól jobb illatú és kímélőbb kendővel én még nem találkoztam, bár ez már egy elég drága kategória (2x30 db 800 Ft). Én ezt az egyet használom arcra is, a többivel inkább nem igazán kísérletezgetek az arcbőrömön. Intim kendőben évekig használtam Carefree-t, semmi gondom nem volt vele. Mostanában erre a célra inkább a nedves toalettpapírt használom, végülis idevehetjük azt is a nedves törlőkendőkhöz. Ebből a legjobb számomra a DM Sanft&Sicher Premium kendője. Otthon a dobozost használom, de kapni belőle egyesével csomagoltat is, az nagyon tuti táskába és nem szárad ki, ezt használom, ha S.O.S kell a frissítés, bármilyen területen... :) A lakklemosókendőt még nem próbáltam, a naptejes kendőt pedig el se tudom képzelni. Gondolkodom antibakteriális kendőn a gél helyett, de nekem a gél is jól bevált, rajtam a legtöbb nem ragacsos... :D

    VálaszTörlés
  7. Jaj, akkor csak bénáztam, bocsi! :-)

    VálaszTörlés
  8. Jaj dehogy, lehet csak nem jó kategóriában kerested :) Néha máshol vannak szegények, mint kéne :(

    VálaszTörlés
  9. Balea sminklemosó kendő kék változatát használom évek óta. Szépen, csendben felmászott az ára, de még mindig megéri. Nekem a rózsaszín nem jött be valamiért.


    Intim törlőben a Jessa és a Duchesse a két kedvencem, néha kuponnal a Jimjamsot is megveszem, a picike méret praktikus, de a kendők is elég kicsik. Nemrég pedig felfedeztem a Rossmannban a X-epil egyesével csomagoltat, ami utazáshoz, táskában hurcolni, gyorssegélyként nagyon praktikus.


    Az Isana körömlakklemosója is nagyon jó, csak nem éri meg nagyon, mert kettő kell egy akcióhoz. Piros lakknál, ahogy forgatom a kis kendőt, tiszta részt keresve, az ujjaimra átkenődik róla a lakk. Túl kicsi, na. :)


    Kézfertőtlenítőben a Bradoman az örök kedvencem, sajnos nyúlós, textilszerű alapanyaga lett, a papírt jobban kedveltem (és nem uccsósorban környezetbarátabb is ez utóbbi, szerintem). A DM saját márkása (Denkmit?) váltja ki nálam mostanság, mert olcsóbb is.

    VálaszTörlés