BLOGKERESŐ

2014. augusztus 19., kedd

Mivel ápold a dekoltázsod?

Nemrégiben érkezett hozzánk egy olvasói kérdés azzal kapcsolatban, hogy tulajdonképpen mivel is érdemes ápolni a nyak illetve a dekoltázs bőrét - a megszokott arcápolónkkal vagy pedig valamilyen speciális, célzott nyak- és dekoltázsápoló krémmel. Mivel erről a témáról még soha nem volt szó a blogon, ezért érdemesnek találtuk kicsit körbejárni a kérdéskört és persze megosztani Veletek is.
.


A nyak és a dekoltázs bőre egyenrangú az arcéval?
Felmerülhet a kérdés, hogy a nyak és a dekoltázs bőre miért igényel egyáltalán speciális, külön ápolást?
Miért nem elég rá mondjuk a sima testápolónk? Az ok egyszerű - az arcunkhoz hasonlóan nyak és a dekoltázs bőre van a legtöbbet kitéve a nap káros sugarainak, amikről a legtöbb Krémmániás már biztosan betéve tudja, hogy milyen mértékben felelősek a bőr korai öregedéséét. Egy biztos tehát: a bőrápolásnak semmiképp nem szabad megállnia az arc vonalánál!

Arckrém vagy nyak- és dekoltázsápoló?
Rengetegféle célzott krém sorakozik a boltok polcain, de az az igazság, hogy egyik sem tartalmaz több vagy hatásosabb összetevőt, mint az arcápolótok - már persze ha az gondosan megválasztott, és sok, hasznos összetevő van benne, mint például antioxidánsok vagy épp sejtkommunikáló összetevők-, és szinte biztosan nem óvnak jobban az öregedéstől, mint egy megfelelő fényvédő.
Tulajdonképpen itt arról van csak szó, hogy az arcápolási rutinotokat szó szerint kiterjesztitek egy nagyobb területre - ilyen egyszerű az egész!  :) Paula Begoun szerint nagyjából 2x több "anyagot" emészt fel a nyakvonal alatti bőrápolás, ami lehet soknak hangzik, de ezen jobb nem spórolni, ha nem szeretnétek, hogy később pont a dekoltázsotok bőre árulja el a korotokat.
.
Avon Planet Spa Fantastically Firming Nyak- és Dekoltázsápoló SzérumBalea Body Dekoltázs SzérumAromax Mellápoló OlajOriflame Perfect Body Bőrfeszesítő Szérum Kebelre és DekoltázsraNeoStrata Triple Firming Neck Cream Nyak- és Dekoltázskrém



.
Ha pedig mégis szeretnétek valamilyen speciális nyak vagy dekoltázsápolót, a kép alatt megtaláljátok a KM legjobbjaihoz vezető linkeket!

Ti hogyan ápoljátok a nyakatok illetve a dekoltázsotok bőrét?

11 megjegyzés:

  1. Az én dekoltázsom egy az egyben a T-vonalam folytatása! :D
    Na jó, mitik azért nincenek rajta, de ezt leszámítva bizony elég olajos "kátyú" ez a területem. A nyakam sem a szárazságáról híres.
    Én azt vallom, hogy csak semmi hókuszpókusz fölöslegesen, amilyen kencével, szérummal ápolom épp aktuálisan az ábrázatomat, automatikusan azt kenem erre a területre is.
    Szoktam finoman radírozni, dörzskesztyűvel, kap hidratáló krémet és Dr Scheller Jojobás szérumot is.
    Ezenkívül a nyak bőrének rugalmasságára is hangsúlyt fektetek, mert inkább legyen szépséghibás hattyúnyakam, mint inas vén tyúknyak. :D
    Erre a leginkább egy kis gimnasztikai gyakorlat a varázsszer nálam, amellyel edzem a nyak bőrének tónusát, zsugorítom a tokát, és egy lépésben ellenőrzöm a mell bőrének feszességét is.
    Mindenekelőtt pedig FÉNYVÉDELEM! Van néhány foltocskám eme területen, amelyek tutira a "mentes" korszakomból származnak.

    VálaszTörlés
  2. "....inas vén tyúknyak" :,D Tee...!

    VálaszTörlés
  3. Én már jó ideje csak kókuszolajat használok erre a területre, illetve néha "mindenmentes", gyengéd testápolót (burt's bees). Meg ugyanolyan cuccokkal kezelem, mint az arcomat, tehát pl. Lush arctisztítókkal, de ezt csak kb heti egyszer. Sajna korábban nem fordítottam kellő figyelmet se a nyakamra, se a dekoltázsomra, így van már pár visszafordíthatatlan hiba, viszont amióta kókuszozom minden nap, azóta nem romlott a helyzet, főleg mert szerintem a kókuszolaj nagyon puhává és feszessé teszi a bőrt.

    VálaszTörlés
  4. Kedves férjem szokta mondani, hogy itt lehet a leginkább észrevenni egy nőnek a korát.
    Ha egy sima pántos trikót felveszel egy jól formázó melltartóval akkor meg lehet nézni egy 25 és 35 éves nő közti különbséget.
    Igaza is van!
    Így kiemelten ápolok én is: AHA és az arcra való szérumom mindíg jut a területre.
    Fényvédő is.
    A Neostrata krémet hosszú ideje szeretném már kipróbálni, be is szerzem ha beköszönt az ősz.

    VálaszTörlés
  5. A Balea termékében alcohol denat 2. helyen, öööö

    VálaszTörlés
  6. Sok Baleában van ez így sajnos :( Most nem az összetevőlista, hanem színtisztán a KMen való népszerűségalapján válogatta össze a termékeket.

    VálaszTörlés
  7. Bocs, hogy ide írom: csak én nem tudok újabban belépni? Folyamatosan azt írja a rendszer, hogy nem létezik a nickem, ami dobolank volt...

    VálaszTörlés
  8. Bevallom, én nem igazán ápolom a nyakamat és a dekoltázsomat. Amennyi bajom van az arcbőrömmel, annyira semmi gond nincs a testemen lévő bőrrel, így a dekoltázsommal sem, szóval most jövök rá, hogy elhanyagoltam. A fényvédő itt is alap, de elég hülyén nézne ki, ha az 50 faktorral védett hófehér arcomhoz egy barna (na jó, inkább piros) nyak+dekoltázs társulna. Az arcomon látszik, hogy öregedtem az elmúlt 10 évben, a nyakamon, dekoltázsomon egyáltalán nem. De abszolút igaz, hogy több törődést érdemelne. Most megihlettél, egy AHA kúrát biztosan csinálok majd ősszel rá. :-) Az a baj, hogy az igazán jó anti-aging szérumok egy vagyonba kerülnek, és azért még arcon használva is viszonylag gyorsan fogynak. :-( A fentiek közül az aromaxot próbáltam, azért az csak egy olaj, nagy csodát nem kell várni tőle. A Neostrata szimpi, de mivel folyton az arcbőrömmel küzdök, gyanítom, hogy megint inkább arra költök majd... Bár most elgondolkoztam, hogy egy anti-aging PC testre való hidratálót megérné venni erre a területre, ha csak oda kenném, és nem az egész testemre, szerintem sokáig kitartana.

    VálaszTörlés
  9. A Facebook belépést használtad, szóval elvileg csak nyomd meg a FB gombot és be kellene lépnie. Ha nem működik, akkor is van megoldás, csak légyszi írj mailt, és akkor írom, hogy mit kell tenni. :)

    VálaszTörlés
  10. Nálam a dekoltázs ápolás azóta került napirendre mióta kisbabát várok...ugyanis nálam amolyan árukapcsolásos módon, a nyak az archoz tartozik, ergo általában ugyanazzal ápolom mint az arcot, a dekoltázs meg a mellhez "csapódik" így az a rész pedig a mell hidratálását kapja, ami újabban ugye stria elleni krémekett takar (babylove olaj+testápoló). Előtte nem foglalkoztam vele különösebben, de örülök, hogy megszületett a cikk illetve Medora kommentje, jobban oda fogok figyelni erre is:)

    VálaszTörlés
  11. Élemedett korom ellenére úgy fest a kulcscsontom alatti bőr, mint egy tinédzseré. Na nem olyan üde, hanem apró pattanások rondítják. Időnként szépen ki is pirosodnak. Az igazi probléma az, hogy utálom, ha bármilyen kence van a dekoltázsomon, így nem tudom ápolni sem. Kozmetikusnak megtiltom, hogy masszírozza, csak az arcomat engedem. Régebben próbálkoztam gélekkel és tonikokkal, de nem tudtam megszokni. Amit még a legjobban el tudtam viselni az Ilcsi almás citromos habkrémje állati vékonyan éjszakára. Nyáron ezt sem bírom. Ha van ötletetek szívesen veszem.

    VálaszTörlés