BLOGKERESŐ

2014. október 9., csütörtök

Mit ne vegyél, avagy a Krémmánia legrosszabb termékei

Ha ismerős a cím, az nem véletlen, mivel majdnem pont egy éve ugyanígy összeszedtem egy posztban, hogy az eddigi véleményeitek alapján mik azok a termékek, amik szinte senkinek nem jöttek be. Mivel az elmúlt évben sem volt jobb a helyzet antikedvencek terén, ezért gondoltam, megint elhozom Nektek az aktuális worst of-okat, amiket jobb inkább elkerülni.


Arcápolás


Az arcápolás kategória legrosszabb terméke az elmúlt évben egy szemfestéklemosó lett, mégpedig az Avon Ápoló Szemfestéklemosó, ami az utóbbi 12 hónapban csupa 1-2 csillagos véleményt gyűjtött, elég sokat. Nem hogy a vízálló sminkkel, de még a nem vízállóval sem birkózik meg, csak szétmaszatolja a festéket, ráadásul még csíp is.
A kategória második legrosszabba szintén egy szemfestéklemosó - az Alverde Kétfázisú Szemfestéklemosó esetében is sokan panaszkodtatok amiatt, hogy csípi a szemeteket és még kellemetlen olajos érzetet is hagy maga után.
A Lancôme DreamTone pigmentfoltok elleni kréme állítólag egy szemernyit sem használ, mindezt persze jó drágán, nem is kapott tőletek 2,18 csillagnál többet. 
A Vichy Idéalia BB Krém sem lett a kedvencetek, sajnos csak 2,46 csillagot érdemelt ki. Nagyon gyér a fedése, azonnal beleül a pórusokba és a temérdek, természetellenesen csillámló részecske miatt is sokan felemeltétek a hangotokat.
A Balea Olajos Szemfesték Eltávolító Párna olyan vékony, hogy szinte át lehet látni rajta, túl olajos, csíp, és nem is elég hatékony.


Hajápolás


Nem csak a kategória legrosszabbja, de az összesített KM citromdíj első helyén is a Syoss Oleo Intense Hajfesték trónol - szárítja, vékonyítja a hajat, és gyorsan kopik, pedig tartós hajfestékról van szó.
Az Alverde Korpásodás Elleni Samponnak már a korábbi verziójáért sem rajongtatok túlságosan, és ezen a megújulás sem változtatott, sőt, az új verzió még kevesebb csillagra vitte, jelenleg összesen 2,1-et tud felmutatni. Rossz az állaga, az illata és a hatása is, és nem hogy a korpa ellen nem hat, de még zsírosabbá is teszi a hajat.
A Balea Szárazsampon sem tűnik jó választásnak - hiába jó az ára, fullasztó, torokbamászó anyag és  sokaknak nem is csinál lényeges változást a hajukkal.
A Gliss Kur Oil Nutritive Tápláló Olaj Hajregeneráló Hajpakolás a  kecsegtető összetevőlista dacára nem egy túl jó termék, nehéz kimosni, és többeteknek olyan a használata után a haja, mintha semmit se tett volna rá.


Testápolás


Az alumíniummentes dezodorok többsége sajnos amúgy is gyakran besül az igazán meleg helyzetekben, a Balea Med pH-Hautneutral Golyós Dezodorban pedig aztán abszolút a cserbenhagyásos izzadás díszpéldánya, sokan azt írtátok, hogy ha nem kentek fel semmit, az is pont ugyanolyan, mint mikor ezt használjátok.
A Johnson's Holiday Skin Önbarnító Testápolóhoz írt legfrappánsabb vélemény így kezdődik: "akkora kost dobtam vele a szemetesbe, hogy azt Jordan is megirigyelhette volna", és a többi sem nagyon kíméli. Foltosít, kukacosodik és büdös. 
Az X-Epil Eldobható Női Borotva tökéletes eszköz mazochistáknak, ugyanis kb. minden második véleményező megemlíti, hogy vágta vagy karcolta meg vele magát, és még a szőrt sem viszi rendesen.
Bár az Avon testpermetei kifejezetten népszerűek szoktak lenni nálunk, a Naturals Liliom és Gardénia Testpermet kiérdemelte a WC-illatosító jelzőt és emellé nem meglepő módon egy csokornyi nagyon kevés csillagos értékelést is.
A parfümök közül pedig a Bvlgari Omnia Indian Garnet EDT-vel voltatok a legkevésbé megelégedve, a legtöbben öreges after shavera, vagy valamilyen más férfiillatra asszociáltatok tőle.


Sminkek


A kategóriavesztes a Catrice előző szortimentfrissítésének zöld primere, a Prime and Fine Anti-Red Base 1,53 csillaggal kullog a sor végén. Addig oké, hogy a zöld elfedi a piros területeket, viszont jól megszórták a terméket csillogó pigmentekkel, amik olyan erősek, hogy még az alapozón is átütnek.
A Miss Sporty So Energetic Natural Radiance Alapozó sem épp kategóriája gyöngyszeme - szinte alig fed és hajlamos összeállni az arcon, valamint gyorsan kopik.
Az Avon Ideal Flawless CC Krém SPF20 semmit nem csinál vagy használ, sőt, igazából felkenés után pont olyan, mint felkenés előtt, és többen ki is pattogtatok tőle.
Az Essence Stays No Matter What 24H Vízálló Szemceruza kemény, darabos, és se tekerni, se rendesen hegyezni nem lehet, szóval az anyagot sem egyszerű kinyerni belőle, de ha mégis sikerülne, abban sincs sok köszönet.
Az N.Y.C. Cheek Glow Arcpirosító nagyon halvány, sőt, egyenesen nem is látszik, és az ecsete is borzalmas.


Nektek voltak olyan a termékeitek mostanában, amikben nagyot csalódtatok? 

27 megjegyzés:

  1. Nekem ezek közül két termék volt meg, az egyik az Alverde kétfázisú szemfestéklemosó ami förtelmes mert iszonyúan csípte a szemem és még a sminket sem szedte le rendesen. Szerintem az egyik legrosszabb kozmetikum ami valaha a bőrömhöz ért...

    Viszont a Vichy Idealia BB krém nekem nem volt rossz, én megszerettem, de mivel eléggé problémás a bőröm elajándékoztam mert az én arcbőrömnek mindenképpen erősebb fedés kell, de normál bőrre szerintem nem rossz termék.

    VálaszTörlés
  2. A Balea szárazsamponján használtam, ami itt is kinn van, de alig vártam, hogy elfogyjon. A hatása jó volt, csak kár, hogy közben meg lehetett fulladni, annyira letapad a torokra... Az X-Epil borotva is okozott pár "kellemes" percet, sőt látható nyoma is maradt a "barátságunknak"....

    VálaszTörlés
  3. A fentiek közül egyikhez aem volt szerencsém.
    Ezeke sem mostanában kerültek nálam kipróbálásra, de viszik a pálmát:
    1. Time Reversing Skingenist Day &Night Essence
    2. Giordani Gold Intelligens korrektor.
    3 Giordani Gold Öregedésgátló korrektor
    4. Yves Rocher 6 az 1-ben BB krém (hálistennek csak minta volt)
    5. Neutrogena Norwegian Formula kézkrém (túl sokat vártam tőle)
    6. YR Le Soin Vegetal Corps
    7. YR Teint feszesítő alapozó.


    Van még pár mellényúlásom, de nem ennyire súlyosak (elajándékoztam, elhasználtam másképp). Ha ezekre nem dobok ki pénzt vehettem volna valami ismerős finomságot, ami már bevált. Akárki akármit mond olcsóbb húsnak nagyobb eséllyel hígabb a leve, pláne, ha nem 20, hanem majdnem 2x annyi idős bőrről van szó.

    VálaszTörlés
  4. Nekem egyik sincs meg ezek közül, de húgomnak igen. Ő szereti az Avon CC krémjét, pont annyi a fedése, ami az ő bőrére elég.
    Az NYC "pirosítót" is megvette, akciósan, de időközben rájöttünk, hogy inkább barackos highligher, mint pirosító. Annak viszont jó :)

    VálaszTörlés
  5. A fentiek közül az Alverde kétfázisúval és a Balea lemosó párnákkal volt rövid, ám annál drámaibb viszonyom, mely gyors szakítással végződött, tényleg katasztrófa-termékek. :D Ha jól emlékszem, a Lancome Dreamtone-on Pauláék röhögtek nagyon, mert nincs benne folthalványító összetevő, ellenben tele van denat. alkohollal, és illatokkal.
    Életem abszolút legrosszabb deója a Bioderma alumentes deója volt, attól konkrétan büdös lettem... :D Azért a KM-nek hála egyre kevesebb a csalódás, ezek is már régen voltak. :)

    VálaszTörlés
  6. Az Avonos ápoló szemfesték lemosójával nekem is volt kalandom, lévén avonoztam én is és ez a termék kirobbanthatatlan a katalógusból. Lehet, hogy ápol, de nekem szétmarta a szememet, utána kb. fél óráig úgy éreztem magam, mint akit kint felejtettek a reggeli ködben... :( Megvolt még a Bvlgari parfüm, szerintem is after shave illata van. Nagyon nem jött be az Avon Luxe spirálja, kis idő után már a szemem alatt volt az egész. A Balea hajfufuja sem jött be, de most semmilyen erős illatot nem bír a orrom és a gyomrom, szóval nem mondanám csalódásnak, csak egyszerűen nem lettünk barátok.. :)

    VálaszTörlés
  7. Kate Elizabeth Vicze2014. október 10. 9:39

    Egyetértek az itt felsoroltakkal. Syoss oleo borzalmas, a Vichy BBról ne is beszéljünk. Szerencse hogy nyereményjátékon nyertem, mert egy fillért nem ér, olyan illatos hogy csípi a szemem is, könnyezek tőle. Pedig eddig ilyen sosem történt egyetlen termékkel sem. Garantáltan nulla a fedése, de a disco gömb effektus az megvan tőle.

    VálaszTörlés
  8. Viktória Saarniit2014. október 10. 9:44

    Hú igen az syoss hajfesték... Hatalmas csalódás volt... lassan ideje lesz,hogy befessem a hajam, tuti kidobom.

    VálaszTörlés
  9. Örülök hogy bekerült ide az Alverde lemosó, mindennél jobban utálom. Az én szemem is csípte, és még ráadásul büdös is.

    VálaszTörlés
  10. Nekem a Garnier Essentials sminklemosó tej az utóbbi idők hatalmas csalódása, mert bár évek óta használtam, hirtelen elkezdte iszonyatosan csípni a szememet. Tettem egy próbát az érzékeny bőrre szánt rózsaszín változattal, de az is zsákutca volt. Végül barátnőmnek ajándékoztam, neki nem csípi a szemét. Majd végre megtaláltam a micellás vizet, azt eddig imádom! :)

    VálaszTörlés
  11. Nekem az Avon CC krémje bevált hálistennek, azelőtt az alapozóval az volt a bajom, hogy mindig kiült valahol, ez nem. de szerencsére annyira nem gáz az arcom, szóval a CC bőven elég :)

    VálaszTörlés
  12. nahát :O nem is gondoltam volna, hogy az Avon krémes szemfestéklemosóról ilyen rosszak a vélemények (bár az összpontszáma nem vészes) Én nagyon szeretem, tökéletesen, kíméletesen tisztít, és egyáltalán nem irritál, vagy csíp vagy bármi.. olcsó és nagy mennyiség. Anyukám, húgom, anyósom, és sok barátnőm ezt használja! igazán meglepődtem :D
    az avon CC krémét is szeretem, igaz, nem fed szinte semmit, de a Colour Correcting funkció abszolút bevált, tavasszal nyáron végig ezt használtam, már a 2.nál tartok. Az én fakó egyyenetlen tónusú bőrömet nagyon szépen javítja, nem sok nyáron sem, nagyon természetes a hatása, ad egy kis "ragyodást". Mondjuk a szemkörnyékemet irritálta, de oda amúgyis korrektort szoktam használni.
    a többi termék közül csak a holiday skin testápolóról tudok nyilatkozni; az tényleg katasztófa, átlagosnál büdösebb barnító szag, foltos szín, és kukacosodás. Amúgy szerintem a bebe ilyen testápolója ugyanez, legalábbis ugyanilyen tulajdonságokkal bírt nálam.
    ja, és a testpermet: hát igen ez a liliom és gardénia termékcsalád illat szempontból elég nagy no-no lett :D asszem már nincs is a katalógusban, nem sokáig bírta :DD

    VálaszTörlés
  13. Működik a telepátia? A szeptember havi kedvencekhez tett kommentenben szerettem volna épp kérni, hogy legyen egy ilyen poszt is! :) A számomra legfájdalmasabb rossz választások (még ha nem is mindegyik túl friss, de maradandó nyomokat hagytak bennem):
    - Diorshow Black Out szempillaspirál: kritikán aluli. Ömlik belőle a festék, 5-6 csomóba összeállítja a szempilláimat, nem maszatolódik, hanem egyszerűen lefolyik! Kb. egy hétig volt normálisan használható. Ez nálam a "worst ever".
    - Benefit Hello flawless púder: ecsettel számomra teljesen használhatatlan. Egy módon tudom csak használatra bírni: ha a saját szivacsával nyomogatom bele az arcomba. Nagyon erősen, nagyon sokszor. Az eredmény így sem kielégítő.
    - Az Alverde olajos szemfestéklemosó lapkákért büntetném a gyártót.

    VálaszTörlés
  14. A dm sminklemosó korongocskáiból az olajos nagyon nem jött be, de a kék igen - noha én pont erre mondanám hogy csíp, de ritkán. Rossmann sajátmárkás metálzöld flakonos szárazsamponja valami katasztrófa, de a Garnier zsíros bőrre való BBje is, az még jobban zsírosít, ahogyan a Maybelline BBjét is utálom, a Niveáéról nem is beszélve. Avonos sminktermékekben szoktam még csalódni, de nem mindben.

    VálaszTörlés
  15. Én még hozzácsapnám a Catrice 6in1 BB Allround Foundation BB krémjét, ahogy felkenem, az amúgy normál/száraz bőrömön egy gusztustalan csillogó réteg jelenik meg, és a bőrhibáimat nemhogy el nem fedi, még ki is emeli, egyszer fotózkodtam benn...hát éljen a Photoshop feltalálója!

    VálaszTörlés
  16. "Akárki akármit mond olcsóbb húsnak nagyobb eséllyel hígabb a leve, pláne, ha nem 20, hanem majdnem 2x annyi idős bőrről van szó."
    Ezt én is meg tudom erősíteni. Húszévesen, illetve huszonéveim elején bármilyen hidratáló elég volt, hiszen jóval gyorsabb volt a sejtregeneráció is. De az ember öregszik, lassul a regeneráció, zajlik az élet, ami nyomot hagy a bőrön. Ugyan én közelebb vagyok a 30-hoz, mint a 40-hez, de egy-két éve azt vettem észre, hogy egyre nehezebb olyan termékeket találnom, amiknek TÉNYLEG van is hatása.

    VálaszTörlés
  17. Én az Bvlgari Omnia Indian Garnetet használom és imádom :) Rajtam nagyon nagyon különleges és finom illata van :)

    VálaszTörlés
  18. Csodálkozom hogy az Olia hajfesték kimaradt a listáról. Ammóniamentesnek és kíméletesnek mutatkozik, de brutál dolgokat művel a hajjal. A feketéje nagyon sok hajtól megszabadított. Egészséges, de festett hajat levékonyított, gumi hatásúvá tett és a lemosásakor a lefolyóba kötött ki a hajam több mint fele. Ilyet maximum olyanoknál tudtam elképzelni akik túl erősen szőkítik a hajukat vagy tovább tartják a hajon a hajfestéket, de nem egy szimpla fekete színnél. És a reklámnak ellentmondva még matt is a haj tőle. Csoda hogy nem került fel a listára.

    VálaszTörlés
  19. A Lactovit Activit tusitól konkrétan viszketett mindenem. Még jó, hogy bőrvédő.


    A fent említett borotva itt vár visszacsomagolva, hogy egyszer végre elmásszak vele a postára. Nem a pénzt akarom visszaszerezni, hanem a forgalmazónak felajánlani, hogy borotválják le vele a fülcimpájukat vagy amit akarnak, mert ez gyalázat.


    Manhattan Multi Effect szemfesték. Mióta nem az az íves dobozkája van, hanem a négyzet alakú, egészen gyatra lett a minősége. A régit imádtam, még őrzök egy rózsaszínt belőle.


    Alverde Sensitiv Sampon: nem tudtam kifésülni utána a hajam rendesen, még balzsammal sem.

    VálaszTörlés
  20. Igen, sajnos a "drágább húst sokszor nem azért veszem, mert annyira menő vagyok (csak kicsit, ha van rá pénzem :D) Még itteni legjobb vélemények hatására is ritkán merek drogériás termékeket venni, szal nevezzetek sznobnak nyugodtan. Kedves scorpionqueen, asszem idővel egyre mélyebben kell majd a pénztárcánkba nyúlni...
    (Nekem meg az Oriflame rendelésekről le kell szoknom.)

    VálaszTörlés
  21. A gliss kur hajpakolást én elég sokáig használtam legalább egy évig és én szerettem az állagát az illatát a hatását furcsa, hogy másoknak ennyire nem jött be. Az én hajam nagyon száraz sok festéstől és mindig puha volt után nem tartósam ugyan de 1-2 napig igen

    VálaszTörlés
  22. A fenti termékekből az Avon liliomos izékéjét pont most használjuk otthon... a WC-ben... már elnézést ! :-))) Biztosan kicsit elcsúsztak a lécek a fejemben, amikor megrendeltem, mert amúgy nem használok testpermetet (parfüm mellé minek?). Az Alverde szemfestéklemosója a márka egyik szégyene, tőlem visszavette a DM. A Syoss-al kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy kb. 20 éve festem a hajam, gondolhatjátok, hány márka hány festékét próbáltam, de a Syoss volt az egyetlen, amire allergiás reakciót produkált a fejbőröm !! Iszonyat volt, tényleg vegyétek komolyan az előzetes, bőrön való tesztelést, mielőtt új festéket kezdtek használni. A száraz samponokat úgy, ahogy van utálom, nekem olyan érzésem van tőlük, mintha búvárruhában zuhanyoznék - a Heidi Klum fejével díszített apró dobozka már vagy 2 éve ott punnyad a szekrényben, szerintem kukaérett lett szerencsétlen.

    VálaszTörlés
  23. Ezek közül csak az Avonos szemfestéklemosót használom, de én elégedett vagyok vele: nem irritál és leviszi a sminket, mondjuk csak a Color Trend szempillaspirál maradékával kell megküzdenie esténként.

    Ami nekem még nem jött be idén:
    -Essence körömnyomda: többféle lakkal is próbáltam, de már ott elakadtam, hogy a szivacsra nem ment fel a festék, pedig többször is megpróbáltam használni
    -Essence dark shine fedőlakk: oldja a lakkot alatta és nem is világít sötétben (pedig azért vettem)
    -Essence Lip Tint: annyira szörp íze van, hogy állandóan lenyalom

    -Avon after sun: kukacokban jön le és utána hamarabb lehámlok, mint bármikor
    -Eveline BB: izzadáskor összeáll csomókba az egész

    VálaszTörlés
  24. Az Olia hajfestéket én is felszavaznám a listára, már több mint egy éve használtam de szörnyű volt, a szín is, szárított is, viszketett tőle a fejem és nekem is kihullott sok haj a festés utáni mosáskor.

    VálaszTörlés
  25. Amik fentiek közül megvoltak:
    - Vichy BB - nekem ő annyira nem volt gáz, de pénzért nem venném meg (ajándékba kaptam)
    - Balea szárazsampon - nagyon rossz, nem csak mert büdös, hanem a hatása is szinte nulla
    - Gluss Kur pakolást egyszer használtam amikor nemrégiben anyuéknál aludtam, és ilyen volt náluk, egyszeri használat után én jónak találtam
    - NYC pirosító - borzalom, kukában végezte, a fedele első nyitáskor letört pedig nem estem neki vadállat módjára (nem csak ezért kukáztam, színt sem adott, semmit, pedig elég világos a bőröm)

    Amikben mostanában csalódtam:
    - Balea fekete kupakos golyós dezodor - szinte nulla a hatása
    - Balea hideggyantacsíkok - kb. 50%-os eredményt ad
    - Catrice szemhéjpúderek (amennyire imádom a Catrice szájravalóit annyira nem jönnek be a szemhéjpúderei, nem pigmentáltak, és nagyon porolnak)
    - Garnier Olia hajfesték - RÉMÁLOM...a terméknél ott a véleményem. Nem mostanában volt de egy komment eszembe juttatta.
    - Faith In Nature ananászos sampon - nagyon irritálta a fejbőrömet

    VálaszTörlés
  26. Köszi a cikket, máris hasznos volt.
    Épp (olcsó) szárazsampont akartam venni, így a kék baleás egyből kiesett. Végül a Balea Lovely Berries-t vettem meg és tökéletes, az illatáért meg odáig vagyok.

    VálaszTörlés
  27. Én a legjobban a Vichy termékeire fáztam rá majdnem midnen alkalommal. A deójuk a legborzasztóbb, egy komplett nyaramat tették tönkre, amikor -e termékük miatt keletkezett csomók miatt rettegtem, szerencsére miután kidobtam, el is tűntek. Mondjuk nem tudom, mire szémítottam ilyen iszonytos INCI után. Az meg egészen elképesztő, hogy egy márka, amit patikában forgalmaznak, és a bőr egészségét tűzte ki legfőbb feladatának, képes legyen létrehozn egy ilyen terméket.

    VálaszTörlés