BLOGKERESŐ

2014. november 7., péntek

Így válassz egyszerűen arcápolót télre!

Bár vannak olyan szerencsések, akinek télen ugyanazzal a rutinnal is jó állapotban marad a bőrük,  mint nyáron, de sajnos a legtöbben ezzel nem így vagyunk, és a hideg beköszöntével szinte azonnal elkezd húzódni, feszülni a bőrünk. 
.
Ha titeket is kísért a hideg időben jelentkező száraz bőr problémája, akkor ez a legjobb időszak (többek közt) arcápolót váltanotok, ezért a mostani posztunkban abban segítek, hogyan kutassátok fel Krémmánián a számotokra leginkább megfelelő téli hidratálókrémet.

Mi történik télen a bőrrel?
Biztos ti is tapasztaltátok már, hogy télen sokkal könnyebben kiszárad a bőrötök, mint az év többi szakában: ezért elsősorban a benti fűtés, a kinti szél, valamint a száraz és hideg idő, és ezeknek a váltakozása tehető felelőssé, de a bőrt ért károsodások is rátehetnek egy lapáttal: például a nyáron elszenvedett napégés, de a korábban használt irritáló kozmetikumok is kiváltó okai lehetnek annak, hogy a bőr nem képes hatékonyan megtartani a nedvességtartalmát, vagyis könnyen kiszárad.

A bőr állapota már viszonylag hamar, az őszi időszakban elkezdhet romlani, ezért érdemes minél hamarabb olyan termékekre váltani, amivel visszállítható és fenntartható a bőr egészséges egyensúlya. Nekem száraz bőrű lévén az egyik vesszőparipám sz őszi-téli bőrápolási rutinom, így amint 10 fok alá esik a hőmérséklet, elő is veszem a téli csodaszereimet, különben biztosan jön a túlzott kiszáradástól és a kellemetlen, húzódó érzés...

.
Mire figyelj az összetevőknél?
Ebben az időszakban kiemelten fontos, hogy kerüljétek az irritáló összetevőket (alkohol, illatanyag..) tartalmazó kozmetikumokat, részesítsétek viszont előnyben antioxidánsokban és gyulladáscsökkentő összetevőkben gazdag készítményeket, mivel ezek segítenek a bőr normál működésének, így a vízmegtartó képességének helyreállításában is - ilyen összetevők pl. az E-vitamin, a zöld tea levél kivonat vagy a retinol. A sima, bársonyos bőr és optimális vízháztartás fenntartása érdekében fontosak még bőrazonos vegyületek, az emollientek és vízmegkötő összetevők is, mint például az ásványi olaj, a hialuronsavsqualane, vagy a glicerin, illetve az olyan (illatanyagmentes) növényi olajak, mint a mondjuk shea vaj vagy a jojobaolaj.

Az helyesen megválasztott összetevők mellett természetesen télen is fontos a bőrtípusnak megfelelő állag - száraz bőrre a gazdagabb krémek, balzsamok, míg zsírosra inkább a géles, loitonos formula a megfelelőbb.


Ti milyen hidratálókrémet használtok télen?

34 megjegyzés:

  1. Klassz poszt :) Nekem legjobb ilyenkor a Paula's Choice Skin Recovery krém nappalra, és ugyanezen termékcsalád maszkja éjszakára. Alá persze PC Earth Sourced tonik és Resist Ultra Light szérum. :) Fanatikus vagyok :)))

    VálaszTörlés
  2. Kezdek én is PC-fan lenni, nagyon szépen rendbetette a bőröm a Skin perfecting 2% BHA gél, és a 8% AHA, Resist super-light daily wrinkle defense. Ezen kívül használok Benton snail Beé high content essence-t, Resist Anti-aging clear Skin hydrator-t (ez még csak teszt) és most vadászok valamelyik PC vagy Benton aloe hidratálóra. A hidratáló alá mindig használok valamilyen PC szérumot (Resist super antioxidant concentrate vagy Resist intensive wrinkle-repair retinol szérum - mindkettőt tesztelem, most jobb a második).
    Várom, hogy ki mit használ, nagyon érdekel :-)

    VálaszTörlés
  3. Tavaly vettem az Avon Winter Night kréméből, eszméletlen jó volt, sajnos nappalit már nem kaptam, de az esti radír után ez remek volt, a reggeli arcmosás után a szokásos nappali krémemmel teljesen elég volt. Most lapoztam a katalógust, idén is van, más a tégely színe, de remélem, ugyanaz a cucc, ezt rendelem meg, és téli arcápolásra készülés letudva :))
    Ezen felül nem extrázok, ha a gyerekkorom telei jutnak eszembe, simán -15, -20, de még -25 fok is volt, kenhettünk bármit, szó szerint arcunkra fagyott a mosoly... hát a mostani telek inkább ősziesek, azokhoz mérten, így alig változtatok bármin.
    Kedvenc radír, mellé a leradírozhatatlan száraz foltokra a PC 8%-os ahája alkalmanként, krém, és ennyi. A számra megint veszek babafogkefét olcsón, az szuperül leszedi a hámló részeket, vastag ajakápoló éjjelre, és tádám, készen vagyok :DD

    VálaszTörlés
  4. Plusz ne felejtsetek el párologtatni otthon! :)

    VálaszTörlés
  5. nálunk brutálisan száraz télen a lakás levegője, kb. 20-30 %-os a páratartalom... úgyhogy küzdök rendesen a száraz bőrrel ilyenkor, nemcsak arcon.... egyelőre még szerencsére nem vészes a helyzet, most úgymond "normál" krémekkel elvagyok... De most fogom beszerezni az Anew Hydra Recovery éjszakai maszkot/ krémet, ami hasonlóan az egyik már nem kapható kedvenc hidratálómhoz (Complete balance éjszakai gélkrém) sok sok hidratáló anyagot tartalmaz. Ami még tavaly nagyon bejött, az az Anew E-Deffence éjszakai krém.

    VálaszTörlés
  6. Köszi! :) A PC maszkot én is szerettem, nálam nappalra is simán felfért, bár tény, akkor vékonyabban kentem azért... :)

    VálaszTörlés
  7. Jaj, idén már megfogadtam, hogy oda fogok figyelni rá... :))

    VálaszTörlés
  8. Ne tudd meg, én mit összeszenvedek, főleg a számmal... :/ Mondjuk a PC balzsamja meg egy koreai kis tubusos csoda sokat segít, de visszasírom a nyarat, amikor már egy szájfénnyel rendben is voltam! :D

    VálaszTörlés
  9. ajánlom a mézes arcpakolást :) mert a méz pont azt tudja, amire télen a bőrnek szüksége van: gyulladást csökkent, hidratál, és még lehetne sorolni. Nekem a méz plusz pici jojoba olaj kombináció vált be. DE nagyon fontos, hogy csak bio mézet szabad ilyenre használni, és ne melegítsétek, ne hűtsétek, mert akkor csomó jóság kipusztul belőle :)

    VálaszTörlés
  10. Csatlakozom a párologtatást szorgalmazók táborához.Évekig a fűtőtestekre pakolt "küblikkel" szórakoztam, de aztán elegem lett és vettem egy profi masinát.
    Valóban nagyon sokat számít különösen a hálószobában.
    Nappalra én inkább amúgy szérum párti vagyok, és persze az intenzív AHA használaté éjszakára. A száraz részeket sokszor hiába kenjük, a krém egy idő után nem szívódik fel rendesen ha mellőzve van a hámlasztás.
    Éjszakára viszont nagyon ajánlom a REN Cosmetics Frankincense tömjénolajos krémjét, valódi csodaszer hámlasztás mentes napokon.

    Ugyan Wish drága nem ejtett szót a corpusról, de a száraz bőrrel kínlódóknak a Nuxe testolaját szintén nagyon ajánlom.
    Nincs az a hámló lábszár, száraz térd-könyök, amit meg ne gyógyítana.

    Ha valakinek van nagyon bevállt gazdag, tápláló szemkrém favoritja, ne habozzon megírni nekem.
    Évszakváltáskor mindíg küzdök a pergamenszerű szemhéjjal és sajnos ez idén sincs másként.

    VálaszTörlés
  11. Eddig én BHA-ztam télen, de most valahogy az AHA-ra jobban reagál a bőröm, szóval ezt váltogatom Clarisoniccal, és 2-3 naponta felteszek egy Cicaplastból és pár csepp PC C15-el kevert "maszkot", amitől egyszerűen csodaszép kisimult, egyenletes színű és kellemes érzetű lesz a bőröm, imádom!

    A Nuxe olaja néha nálam is előkerül, de bevallom, nekem a gazdagabb testápolókrémek jobban beváltak, mint őolajsága... :( Nyáron viszont szerettem, mert nagyon szexi fényt ad a bőrnek...

    VálaszTörlés
  12. Dejóóó, ötlet, köszi szépen, én ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  13. Pont a poszt olvasásakor voltam új lemosó- szérum-- krém keresőben, mivel a tél nekem is mindig nagy kihívás. Most Ren termékekkel újítok, mivel már minden létezőt próbáltam. Se a gazdag Bobbi krém, se Paula, se az érettebb bőrre való Clarins nem nyújtja azt a komfortot, mint amit elvárok.
    Wishes, te mit használsz ilyenkor? Illetve melyik BB alapozót ajánlanád? Egy árnyalattal sötétebb kéne a porcelánnál, és a Luminous Moisturiizingnál erősebben fedjen.
    Azért kérdezlek, mert te kiismered magad a márkában, és én itt csak rendelni tudok.
    Plusz, ha még kézkrémet is mondasz, örök hálám :)
    Andrea

    VálaszTörlés
  14. Nemrég írtam véleményt az EL Revitalizing Supreme szemkrémről, illetve inkább balzsamként aposztrofálják. Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Elképesztően gazdag krém, nagyon jól táplál, abszolút kedvencem lett! Komfortos, puha érzetet biztosít egész nap.
    Tavaly télen a Shiseido Benefiance szemkrémet használtam, az is egy nagyon gazdag szemkrém, szerettem.

    VálaszTörlés
  15. Köszi Scorpio, el is battyogok valamelyik nap ezeket szemrevételezni valamelyik parfümériába.

    VálaszTörlés
  16. Ó a nyár, ne is mondd:(( idén leginkább a tőled szervált szájfénnyel virítottam:D izé.. ígértem már, egyszer elgáncsollak egy sötét sikátorban és kirabollak.. ezek a koreai cuccok teljesen megfertőztek:D mid van tőlük szájra? ide vele!! :D

    VálaszTörlés
  17. Medora, milyen gépet használsz párologtatásra? Én anno vettem egy profinak mondott gépet, de szépen fehérre "festi" a tévét és a bútorokat, így ezer éve a dobozában pihen, és maradt a "kübli".
    Ami a szemkrémet illeti, még egy szavazat a Shiseido Benefiance-ra, évek óta használom télen, krémes, tápláló - és az érzékeny bőröm is jól bírja. Jut eszembe, ha parfümériában vennéd meg akár ezt, akár mást, a Müllerben most lesz 15 % kedvezmény - csak szólok. ;)

    VálaszTörlés
  18. Még egy voks Shiseido Benefiance mellett! :)
    Imádom a Cinemádat :))
    Andrea

    VálaszTörlés
  19. Szia, Vivamaxot, gyógyászati segédeszközöket forgalmazó boltokban nézd és érdemes ultrahangost venni.

    Férjem hajlamos asztmás tüneteket produkálni télen ha nagyon száraz a levegő, tehát ő kapacitált ebből tul. képp a legtöbbet.
    Ez nem fog meg sem falat, se semmit.


    VálaszTörlés
  20. Örülök hogy szereted :)

    VálaszTörlés
  21. A hideg beálltával az én bőröm is hajlamos kiszáradni sajnos... :( Így a nyári könnyebb hidratálókat testesebbre cserélem. A Clinique sárga gél hidratálóját a sárga krémesre, ez az alap. Most a hidegebb időben szinte naponta használom a Bobbi hidratálóját, nagyon szereti a bőröm. Ha elfogy, átállok az Ilcsi meggy-kökény krémre. Vízhiányos bőrre csodálatos! Lassan előkerülnek a hidratáló maszkok is, napi használatban lesz a Mizon hyalonsavas szérum is. És ha már hidratáló összetevők, igen, a hyaluronsav csodálatos anyag, persze csak a megfelelő molekulaméretben. Erről ma éjszaka szereztem közvetlen tapasztalatot.. Tegnap voltam Beauty kiállításon, tanulóként bemehettem a profi részre is. Yamunáéknál persze bevásároltam mindenféle jó kis hatóanyag ampullát, így hyaluronsavasat is. Hazaérve csak azt vettem észre, hogy valami folyik a táskámban, persze az egyik ampullám adta meg magát. Így fogtam és magamra kentem a maradékot.. Reggelre sima, feszes, kipihent bőr fogadott. És még ultrahangot se vetettem be hozzá!!! A cikk említette a glicerint is, ami szintén jó vízmegkötő anyag. De lányok, azért vigyázzatok a glicerinnel, mert bár a felszíni rétegekben megköti a vizet, a mélyebb rétegekből hajlamos kivonni a vizet... Ugyanez a helyzet a mézzel. Csak keveset, mert töményen szárít. Én is szeretem a mézes pakolást, de mindig belekeverem valamilyen krémbe.
    A párásítást én is nagyon javaslom.. Sajnos nálunk otthon felejtős, lévén panelban lakok, a miénk ráadásul rosszul szigetelt. Az ablakokon csorog a pára, de levegő mégis szinte száraz.. 3 éve én is kaptam egy hidegpárásítót, egy elég drága darabot, de sajnos nem vált be. Szépen porlasztotta a vizet, de az nálunk a padlóra csapódott, aminek eredménye egy két spárga volt éjszakánként.. :)

    VálaszTörlés
  22. Hm, a téli arcápolási rutinomról már kérdeztek mások is, szóval azt hiszem itt az ideje posztba ölelnem :)) A héten igyekszem megírni!

    Bobbi alapozó kapcsán a Luminous Moisturizingot eddig csak máson használtam, de azt hiszem, hogy a Foundation Stick erősebben fed nála. Én most a FS-t használom úgy fél éve, és nagyon megkedveltem, jól lehet építeni és tartós.

    VálaszTörlés
  23. A hidratálókrémemen nem szoktam változtatni, én alapvetően úgy állítom össze az arcápolási rutinomat, hogy a hidratálókrém az egy viszonylag könnyed, de nagyon jó hidratáló hatással bíró krém legyen (kombinált a bőröm, de nagyon vízhiányos). A többi dologra szérumokat szeretek használni, amiket aztán az évszaknak/bőröm aktuális igényeinek megfelelően kombinálva használok a hidratáló alá. Most a hidratálóm az Ilcsi csipkebogyó habkrém, alá használom a Mizon hyaluronsavas nedvességpótló szérumát reggel-este, és igény szerint a Mizon Bal-Hyo szérumot (ez egy tápláló szérum). Este pedig anti-aging szérumot is (most használom az Estée Lauder ANR utolsó cseppjeit, még nem tudom mi lesz az utódja, mert annyira nem voltam elájulva tőle, hogy húszezerért újra vegyem). Úgyhogy gyakorlatilag a napi szinten használt termékeken nem változtatok, csak máshogy használom őket.
    A hidegebb időben viszont rendszeresebben hámlasztok mint nyáron, és többször teszek fel hidratáló/tápláló pakolást (amit nyáron tulajdonképpen egyáltalán nem is szoktam). Imádom a Lush Oatifix-et, hetente 2-3 alkalommal felkenem, a Paula Skin Recovery engem picit csíp itt-ott. Igazából én az arcbőröm szempontjából szeretem a hűvösebb időt (na nem a mínusz 10 fokot...), mert ilyenkor majdhogynem normál lesz a bőröm, nem fényesedik (a vízhiány az télen-nyáron egyaránt megvan). Viszont az ajkaim megsínylik, a kezeim pedig még inkább, őket kell sokkal jobban ápolnom mint melegben. Páratartalom nálunk még több is a kelleténél.

    VálaszTörlés
  24. Az én bőröm ezt is eltünteti egy pillanat alatt... ha a fél tubust rákenem, azt is beszívja. Borzalom :) Olvasgatom, hogy többen párologtatnak, így kevésbé száraz a bőrük.Hát, nekem ez nem jön be, mióta új nyílászárók vannak, ha mosok, már akkor olyan, mintha szaunában lennénk.

    VálaszTörlés
  25. nekem ez az egyetlen extra hidratálás, ami nem csinál pattanásokat, sőt! :)

    VálaszTörlés
  26. Köszi, szétnézek! :) Ahogy elnéztem a Vivamaxnak is van jó pár féle készüléke, majd rákérdezek, mit ajánlanak.

    VálaszTörlés
  27. Nálunk is nagyon erősen zárnak a nyílászárók, és pont emiatt annyira nem is merek párologtatni, mert félek, hogy bepenészedik a szoba fala :( Szóval maradnak a krémek...

    VálaszTörlés
  28. Télen (de még ősszel is) nálam nappalra nagy kedvenc a Bioderma Hydrabio legere-je, a kombinált bőröm pillanatok alatt beszívja és nem csak jól hidratál, de remek sminkalap is.
    Estére mindig kísérletezek, a Shiseido Benefiance-hoz nem csak szemkrémben, de arckrémben is vissza-visszatérek, de mivel szeretek új dolgokat kipróbálni, most az új Ibuki miniszettel szemezek, de nagyon. Illetve nemrég avattam fel az EL Idealistot, ez kellemes pluszt jelent esére a bőrömnek - ráfér a stresszes hétköznapok után. :)

    VálaszTörlés
  29. Én is gyakrabban hámlasztok most :) Nyáron nem igényli annyira a bőröm, de ilyenkor kifejezettem látszik is rajta a változás.
    A kezeim nekem jól bírják a strapát, no de a szám... Mondjuk ma valamiért épp egész normális állapotban maradt (igaz, egész nap az új EOSommal kenegettem :D)

    VálaszTörlés
  30. Brühühü, mindenki volt Bjútin, csak én nem? :D
    Nekem is vannak hialuronsav-ampulláim, na azok pl. használhatatlanok gép nélkül, pedig elvileg lakossági vásárlóknak is kínálják. :(
    A DDML amúgy nekem még pont jó ebben az időszakban! :)

    VálaszTörlés
  31. http://kremmania.hu/kremek/gerovital-h3-evolution-hyaluronsav-ampullak



    Ezek. Mondjuk a parabénekkel sem nagyon szimpatizálok benne, szóval 2-3 ampulla után hagytam is őket a francba. Pont múltkor vittem át a pasimhoz* (*a nemszeretemdemégnemherdálomel kozmetikumok landolnak ált nála).

    VálaszTörlés
  32. Ezt nem ismerem.. Elvileg minden hyaluronsavas cucc működik, de ha túl nagy méretűek benne a molekulák, akkor csak felszíni hidratálás érhető el vele.

    VálaszTörlés
  33. @Medora, a Neostrata már nem játszik? Én most prógálgatom őket mintában és hasonló problémákkal küzdök. Amúgy nem vagyok nagy szemkrém párti, de most muszáj vmit találnom...

    VálaszTörlés