BLOGKERESŐ

2015. január 27., kedd

Teszt: Catrice Beautifying Lip Smoother vs. Clarins Eclat Minute Instant Light Lip Perfector

Tudjátok, hogy mennyire szeretem az ikonikus sminktermékeket, annak ellenére, hogy egy jól sikerült dupe is könnyedén le tud nyűgözni, ha olyan. Legutóbb a Catrice-Clarins ajakszépítő párossal jártam így; ezúttal viszont az történt, hogy bár elégedett voltam a dupe-val, végül mégis újból annál kötöttem ki, amiről másolták.
.

Most erről hoztam el a tapasztalataimat & képeket!

Amíg a Catrice Beautifying Lip Smoother  9 ml, 1049 Ft-ba kerül és 3 árnyalatban kapható, addig a  Clarins Eclat Minute Instant Light Lip Perfector 12 ml-es, 5050 Ft-ba kerül (neten mondjuk már 3800 Ft-ért is megszerezhető), és 6 árnyalatban kapható. Az ikon jelenleg 4,86 csillagon áll a krémmánás értékelések alapján, a dupe 4,25-ön.

A csomagolásuk szinte majdhogynem ugyanolyan - a Catrice egy hajszállal kisebb és ezüst a kupakja, egyébként jó munkát végzett a Catrice, már ami csomagolás másolásának pontosságát illeti.
.

Laikus szemmel első blikkre a belbecs is ugyanolyannak tűnik: mindkettő selymes, nude színű ajakszínező, vaníliás illattal. Ha viszont ha jobban megnéztek az összetevőlistákat, láthatjátok, hogy a Clarins teljesen különbözik a Catricetól: egyrészt tartalmaz illatanyagot, emiatt már az első illatolásra is sokkal markánsabban vattacukros, vaníliás aromája van, mint a dupejának, és tapasztalataim szerint a Catrice illata egy idő után sajnos el is illan, szóval csak a termék megvásárlása utáni 1-2 hónapban élvezhető a vaníliássága.

A másik lényeges különbség, hogy high-end ajakpuhító és sokkal több és hatékonyabb emollient összetevőt, valamint peptideket és vitaminokat is tartalmaz, vagyis sokkal intenzívebben hidratál, és valóban hosszútávú ajakszépítő hatással rendelkezik. A gyakorlat is ezt támasztja alá: a Catrice gyengécske hidratáló hatására már több krémmániás is panaszkodott (volt, akit egyenesen szárított), és én is csak a hidegebb idő beálltáig voltam igazán elégedett a hidratáló hatásával; cserepes ajkakra mint halottnak a csók... Ellenben a Clarins még télen is hamar felpuhítja az ajkakat, és simít is az ajak ráncain valamelyest.

Catrice Beautifying Lip Smoother 010 Sweet Caramel vs. Clarins Eclat Minute Instant Light Lip Perfector 03 Nude Shimmer




.
A finisük meglepően hasonló, szóval pont nem ez az a tulajdonsága, ami miatt megéri a Catrice árának sokszorosát kiadni a Clarinsra, hiszen nagyon minimális a különbség, és az is csak nagyon közelről látszik. A Clarins tartóssága, tapadóképessége viszont egy fokkal jobb, és hordani is kellemesebb - szinte észrevehetetlen réteget hagy csak az ajkakon.

+A Catricenak külön feketepont jár azért, hogy sokunknak (többek közt nekem is) hamar ecetessé vált az illata, ami bár az applikátor kimosásával és fertőtlenítésével elmúlik, de rendre vissza-vissza tér. A Clarins ilyet természetesen nem csinál...



Melyiket ajánlom? Tulajdonképpen jól el lehetne lenni a Catrice Beautifying Lip Smootherrel is, de csak ha előtte nem volt még szerencsétek az eredetihez, mivel az annyival addiktívabb és hatásosabb, hogy nehezebb a kipróbálása után át- vagy épp visszanyergelni a Catricera. Finisben viszont olyan szuperül hajaz a Catrice a Clarinsra, hogy a hibáitól eltekintve jó dupenak tarom.

Ti próbáltátok már valamelyiket? Szeretitek?

40 megjegyzés:

  1. Én nem próbáltam a Catrice-t, általában a dupeok nem váltak be nekem. A fent említett Clarins termék viszont pár hete nagy szerelmem, lekörözte a Clinique Superbalm-ját, a Lancome Juicy Tubes-t, és az Estée Lauder High Glossomat is. Egyszóval árkategóriáján belül is kimagasló, egyáltalán nem tapad, és szuper vizes fényű. Akinek nem csak a külcsíny számít az ajakcuccoknál, annak ajánlom.... És hát az illata.... :)
    Ne felejtsétek, hogy januárban 3e Ft körüli áron rendelhetitek meg, részletek a Km accountomon. ;)

    VálaszTörlés
  2. Én csak a Catrice-t próbáltam, illetve használom is viszonylag rendszeresen. Valóban nem a legjobb az ápoló hatása, pontosabban kifejezett ápoló hatást nem tapasztaltam, de elég sokat ajakápolózok így nekem megfelel. Szárító hatást én nem tapasztaltam, és egyelőre nem érzek büdösödést sem. Aki olvassa a véleményeimet tudja, hogy hajlandó vagyok mélyebben a zsebembe nyúlni 1-1 igazán jó ikonikus termék miatt, de azt hiszem, hogy ez pont az az eset amikor nem fogok. Szeretem a Catrice-féle dupe-ot, a Clarins termékéről is annak kapcsán hallottam először, én maradok ez esetben az olcsóbb változatnál. Valahogy a Catrice szájra való sminkjei nekem eléggé bejönnek, ár-érték arányban szerintem szuperek.

    VálaszTörlés
  3. Eddig a Catrice-t birtokoltam csak, de abszolút nem voltam megelégedve vele semmilyen szempontból, ezért először nem is akartam a Clarinst, mert gondoltam ha jól sikerült dupejának tarját a Catricet, akkor nagy valószínűséggel nem lennék elájulva a nagy testvéről sem. Aztán jött Svivkó (egyre több vásárlás kezdődik már így :D) és felhívta a figyelmem a szuper Clarins akcióra, úgyhogy nem volt más választásom...:D Így lett pár napja nekem is Clarins csodaszájkencém, amivel viszont már teljesen elégedett vagyok, juhhúú :) Ég és föld a kettő, na! Aki azt hiszi, hogy nincs szüksége a Catrice mellé a drágább verzióra, az gondolja át még egyszer! És ezt úgy mondom, hogy nagyon nem vagyok híve a high end sminktermékeknek!

    VálaszTörlés
  4. Csodaszépek, meg minden, de nem tudnék győztest hirdetni így kép alapján (nyilván), és egyiket sem használom/használtam. Őszintén szólva nem érzem szükségét, mert kevésbé "száraz időkben" megfelel vmi Chubby-hasonmás (nos igen, a dupe-ok :) Catrice, Astor vagy Rimmel rúzsceruza), vész esetén pedig a MAC Tinted Lip Conditioner. Nem hittem volna, h ez utóbbi ennyire be fog válni, de komolyan mondom maga a megvalósult álom. A legcserepesebb, borzadályos állapotban lévő ajkaimat is seperc alatt partiképessé varázsolja, a hatása pedig órákig kitart (evés után is!) Ha ez a Clarins is ugyanilyen tudású, akkor megéri az árát. (de a MAC-et fogom újravenni)

    VálaszTörlés
  5. Nem felejtettük el Vivacs, nekem is onnan van;) Bár ezt te tudod a legjobban ;D
    Amúgy én is imádom, hogy ilyen nagyon klassz érzés viselni, mert azért valljuk be, a JT sem egy könnyű viselet, de a többi felsorolt szépség sem, hiába gyönyörűek. Meg persze egyiknek sincs tömény vattacukor illata.... *.* :)))

    VálaszTörlés
  6. Egyiket se?? A Carticet sem? Pedig esküdni mertem volna rá, hogy nem hagytad ki :) A MAC színezett ajakbalzsamja amúgy tényleg isteni, nem csodálom hogy szereted!

    VálaszTörlés
  7. Mindenkit Vivien visz romlásba, úgy látom! :D Engem is addig-addig győzködött ezzel a Clarins akcióval, hogy beadtam a derekam, pedig nagyon kitartóan ellenálltam ám... egy darabig.... szörnyű ez a nőszemély :D
    Örülök, hogy te is megszeretted, szerintem is ég és föld a két cucc, már ami a hatását illeti legalábbis tuti.

    VálaszTörlés
  8. Ha csak ajakszínezőként használod, szerintem bőven elég a Catrice... Az a baj, hogy én télen non stop rágom-kenem-rágom-kenem a szám, szóval nálam ilyenkor fontos, hogy ami a száma kerül, ápoljon is, de tavasszal én is tuti visszatérek a Catricekhoz.

    VálaszTörlés
  9. Nem bizony :) Emberfeletti erővel ellenálltam! Tudod milyen nehéz volt?!? Persze h tudod :D meggyőztem magam, h nem létszükséglet ennyi szájkence mellett. De akinek nincs életmentő ajakbalzsamja, annak tuti jó lehet.

    VálaszTörlés
  10. Hát... csak halkan megsúgom, hogy 1x, a teszthez használt Catrice jelképes összegért bizniszképes :D Szóval ha kell, tudod hol találsz :)

    VálaszTörlés
  11. "...és aztán jött svivko..."

    Örülök hogy bejön :), főleg, hogy ennyire! Milyen perverz dolog lesz már, ha mi 3-an összeülünk és ugyanaz a szájb*sz lesz rajtunk. Tényleg Szandi, te milyen színt rendeltél?

    VálaszTörlés
  12. Ááá, nem is perverz dolog szájb*asz tesónak lenni, tök király! :D
    Én a 02-es színt választottam, na nem mintha lenne színe :P

    VálaszTörlés
  13. Az nagyon szép, én is majdnem azt vettem :)

    VálaszTörlés
  14. Ennyi :D Mi csak áldozatok vagyunk, nincs mese :D
    Amúgy én is sokáig ellenálltam.... olyan 1-2 percig :D Shame on me, könnyű táncba vinni :D

    VálaszTörlés
  15. :) Nekem is majdnem az lett csajok.

    VálaszTörlés
  16. Nem hiszem, hogy felkenve sok különbség lehet köztük, lyánykák. Mindkettő szép az a lényeg, de majd összehasonlítjuk ha ütközünk ;)

    VálaszTörlés
  17. Szia!
    Hogy tudok rendelni?
    Nagyon kíváncsi lettem :)

    VálaszTörlés
  18. Ott van a link a poszt elején :) (a neten szavacskára kattintva)

    VálaszTörlés
  19. Tegnap is elmentem mellette a Müllerben, de le tudtam beszélni magam róla, hogy nem nélkülözhetetlen. Megkérdezhetné bárki, hogy akkor mi a túrót szólok hozzá? Hát kérem azt, hogy tesztképen olyan vagy Évi, mintha Amélie Poulain állát/ajkát látnánk. Ezek után csábít a dolog, hogy mégis veszek, de rajtam úgysem segít. :)

    VálaszTörlés
  20. Ilyen szép bókot még sose kaptak a szájacskáim, köszönöm szépen :))))

    VálaszTörlés
  21. Abszolút egyetértek a bejegyzés minden egyes pontjával! Először el voltam ájulva a Catrice féle verziótól, aztán szép lassan jöttek elő a negatívumok, amiket a posztban is említettél. (Át is fogom szerkeszteni a KM-es véleményemet. ) Közel sem hidratál annyira mint a Clarins, a színe sem olyan szép egységes és az a romlott szag! 😱 Repült a kukába szegény, már nem vagyok hajlandó lecserélni a Clarins-t.

    Nekem a 1-es szín van, nagyon szép kis természetes rózsaszín, pedig nem vagyok egy nagy pink fan, de ez nagyon bevált.

    Millió köszönet Svivko, épp most rendeltem meg apricot színben is, ennyi pénzért ajándék ez a kis csoda! 😘😘😘

    VálaszTörlés
  22. Jaj nekem annyira színtelen a szám, simán látszik a különbség a színek között. Ennek örülök is meg nem is... 😄

    VálaszTörlés
  23. Na, igen ezek az ajkak! Gyönyörűek!
    A Catrice-es képen talán kicsit "vizesebb" a hatás a Clarins pedig "színesebb" picit élőbb, de lehet valójában nem ez van, csak képen.
    Sajnos nincs összehasonlítási alapom dupe vs. amiről koppintottak tárgyban, mert most akkora szerencsés sznob vagyok, hogy a családom megveszi az eredetit :D
    Ha majd újra dolgozom, sztem nem fogom kibírni, h ne vegyek ezt-azt, ami nem high end márka, koppintásokat is ki fogok majd próbálni, mert akkor többet járok majd egyedül (most mindig picurkával).

    VálaszTörlés
  24. Szerintem élőben a Clarins picit szebb, valahogy egyenletsebben terül.
    Milyen szerencsés vagy, hogy babó mellett is ellátnak mindenféle jósággal :)))

    VálaszTörlés
  25. Igen, az látszik képen is, valahogy gusztább- bocs ez hülye szó, de most nem jut jobb eszembe :)
    A családom egy tündér (sok tündér). Egy kisgyerekes anyukának nincs minden nap szüksége teljes sminkre, mégis bármikor alkothatok. Elfogadták a dilimet :D. Évfordulókra meg megkérdezik mit szeretnék, már így működik, mert tudják, h ilyenkor napikig fel vagyok dobva akár egy szempillafestéktől XD. Dilis vagyok, ez van...

    VálaszTörlés
  26. Nekem is eléggé ki tud száradni a szám a hidegben, de szerencsére rágni sose rágtam, csak dörzsölgettem-morzsolgattam a száraz részeket, ami mondjuk szintén nem jó, de már szerencsére arról is leszoktam. :-)

    VálaszTörlés
  27. :)) Nincsmit! Örülök, hogy segíthettem.

    VálaszTörlés
  28. :D ejjnye, kísértésbe vittél! És esküszöm bele is zuttyantam volna, de bő egy hete vettem egy Baby Lips-et, és most azt nyúzom, így szerencsére nem kell a Catrice :) (még!)
    Ehhh, halmokban áll itthon Az Ajakkence Amit Sosem Használok El, a múltkor majdnem örömtáncot jártam, h az egyik rúzsom fél centit fogyott. Rémes :D

    VálaszTörlés
  29. Nem örülök ennek a tesztnek, mert most úúúúgy csábít a Clarins. :-D Nekem nem jött be annyira a Catrice ezen ajakbizgentyűje, kifejezetten szárította az ajkamat, és főleg télen, amikor amúgy is hajlamos kicserepesedni az ajkam, ettől még rosszabb lett, ki is dobtam végül. De most azon gondolkozom, mi van, ha ez a Clarins tényleg jó lenne neekem is? :-D

    VálaszTörlés
  30. Hát nem tudom Ildi.... :D Sztm igen, de azért próbáld ki vásárlás előtt, nehogy aztán ne tetsszen... :)

    VálaszTörlés
  31. Rajtad minden ajakbizgentyű olyan gyönyörű, hogy azonnal kéne. :-D

    VálaszTörlés
  32. A bejegyzés hatására úgy döntöttem, kipróbálom őket. Régóta keresek természetes hatású, szép fényű ajakápolót/fényt. A Catrice-hez jutottam hozzá hamarabb, és elkezdtem használni. Az észrevételeim a következők: nehéz eloszlatni, az illata alig érezhető, de inkább kellemes; semmi formabontó, megszokott édes illat. A színe és a fénye nagyon kedves és kellemes látvány, a felkenés pillanatában elégedett vagyok vele teljesen. DE , az amúgy folyton ápolt és ritkán hámló ajkaim 20 perc alatt cserepesre száradnak alatta :S és pont ennyi idő alatt el is illan a számról fénnyel, színnel, illattal együtt. Nagyon elszomorít ez a dolog, mert megszerettem volna szívesen. Az eredeti Clarins épp postán utazik felém, ha kipróbáltam, update-elek.

    VálaszTörlés
  33. Jó kis poszt, köszi! Végül én is a Catrice-t vettem meg és teljesen elégedett vagyok vele. Nem tetszik az ilyen szájfényekben, hogy nem tartom őket higiénikusnak, így kb 6-8 hét után amúgy is meg fogok válni tőle (addig használom egy csomót!) és akkor már inkább az olcsóbbtól szeretnék búcsúzni.

    Egyébként felmerült már az az ötlet, hogy vakteszt is legyen a blogon? Kitakart márkajelzéssel tesztelés? Engem nagyon érdekelne, így milyen eredmények születnek, mert (legalábbis nálam) sokszor dolgozik az, hogy AKAROM, hogy a drágább jobb minőségű is legyen. :))

    VálaszTörlés
  34. Nagyon tetszik. Sajnos en nem találtam a neten ilyen olcsón megrendelhetőt, estleg kaphatok infót hol érdemes keresni a Clarins-t?

    VálaszTörlés
  35. Szia! Hááát, az a baj, hogy ha nem újdonság tesztet írok, akkor azokat a termékeket mutatom be, amiket magamnak veszek, "vakon" pedig nem szívesen költöm a pénzem, szóval sajnos per pill nem nagyon van lehetőség ilyesmire. :( De ha megnyugtat, engem nem hat meg a márka, csak a minőség, szóval sztm vaktest nélkül is nagyjából ugyanaz lehet a véleményem. :)

    VálaszTörlés
  36. Szió! Itt: http://glamourbeauty.hu/clarinsklub/instant-light-natural-lip-perfector-01-rose-shimmer

    VálaszTörlés
  37. Köszönöm. Onnan rendeltem volna azt írták nincs raktáron.

    2015-02-19 14:09 GMT+01:00 Disqus :

    VálaszTörlés