BLOGKERESŐ

2015. február 10., kedd

A nagy szemceruza körkép

A szemceruzákat a sminkfelszerelés alapdarabjaként szokták emlegetni, és azt hiszem nem is szorul külön magyarázatra, hogy miért. Na de hogy melyik mire, miért jó, és melyikek a legjobbak...? Ebben a körképben most ezen szempontok szerint szedtem össze Nektek a Krémmániára feltöltött legizgalmasabb darabokat!
.

.
A leghíresebbek és a KM legek
A leghíresebb szemceruzák közé tartozik a krémes, szupertartós, vízálló tulajdonsághármassal jellemzett Urban Decay 24/7 Glide-On Szemceruza, ami KM-en jelenleg 4,69 csillaggal büszkélkedhet. A legnépszerűbb ezen belül is a Zero és a Perversion nevű koromfekete árnyalat, amik állítólag vízvonalon és a szemhéjon is kirívóan tartósak, olyannyira, hogy még senki nem panaszkodott rájuk, sőt, eddig szinte kizárólag az egekbe magasztaló véleményeket írtatok hozzájuk. Bár KM-en nem áll olyan jól a szénája (3,62 pontja van nálunk per pill) szintén a híres, népszerű darabok közé tartozik a NYX Jumbo Szemceruzája, azon belül is a hófehér Milk szín, amit jellemzően élénk szemhéjfestékek alatt szoktak használni szemhéjalapként, mert annyira gyönyörűen felerősíti a színeket, viszont a vélemények többsége szerint önmagában sajnos nem annyira tartós. 



A KM legnépszerűbb szemceruzája az Essence Long Lasting Szemceruza, aminek a fő előnye, hogy kifejezetten pénztárcabarát az ára, és nagyon sokatok tartósnak is találta, viszont jócskán akadtak olyanok is, akinek sajnos nem bírta a szeme. KM-es szavazatok alapján népszerűek még az Avonos szemceruzák is - a szemceruza toplistánk 2., 3. és 4. helyen is hosszú ideje a márka ceruzái, vagyis a csillámos Diamonds Szemceruza, a gél állagú Supershock Gel Eyeliner és a klasszik Szemkontúrceruza trónol. Végül pedig a koreai Holika Holika Jewel-Light Waterproof Eyelinert is egy említésre méltó darab - gyönyörűen pigmentált, tele van meseszép mikroglitterekkel, tartós, és alig 1000 Ft-ba kerül.

Feketétől a natúrig
A fentebb már említett Urban Decay híres feketéit is ide lehetne sorolni, de hasonlóan jó vélemények érkeztek eddig az UD kistestvéreként emlegetett a Barry M Bold Black Linerre is, ami egy kifejezetten univerzálisan, vagyis vízvonalra és szempillatőbe is tökéletesen használható fekete ceruza, az UD-nál jóval kedvezőbb áron (bár többek szerint a kedvező árért cserébe tartósságban nem ér fel teljesen a nagytesóhoz). A high endes feketék közül sokan szeretitek a satírozó véggel ellátott Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Szemceruzát (a feketén kívül a sötétbarna Coffee árnyalatot is elég sokan dícséritek), és a Chanel Stylo Yeux Tartós Szemceruza is szinte csak maximális pontszámú értékeléseket kapott eddig - előbbi nagyon jól satírozható, míg utóbbi elsősorban a vízvonalon működik jól.


Egyre felkapottabbak mostanában a natúr ceruzák is, mivel gyönyörűen meg lehet nyitni a tekintetet a segítségükkel. Jó hír, hogy akár már akár drogériákban is könnyen beszerezhető ez az árnyalat: a Rimmel Scandaleyes Kohl Kajal Nude-ja, a Max Factor Kohl Pencil Szemceruza Natural Glaze-ja, a Oriflame Kohl Pencil Szemkontúrceruza Nude-ja és a Essence Big Bright Eyes Jumbo Szemceruzák is többségében elégedett véleményeket begyűjtő daraboknak számítanak a KMen.

Színes darabok, szemhéjfesték-ceruzák
2-3 éve volt nagy trend duci szemceruzát piacra dobni, de abból is látszik, hogy akkor ez mennyire hiánypótló volt, hogy a jumbó ceruzák azóta is fix darabjai a legtöbb sminkmárka kínálatának. Ezek a vastagabb ceruzák elsősorban azért izgalmasak, mert nem csak kontúrozásra, hanem a teljes szemhéj festésre is tökéletesen alkalmasak, ráadásul általában sokkal több színben kaphatóak, mint egy átlagos szemceruza. A KM legje ebben a kategóriában a 8 árnyalatban kapható Essence Stays No Matter What Szemceruza & Szemfesték és az Astor Perfect Stay Vízálló Szemceruza.


Ha pedig kifejezetten színes szemceruzát kerestek, a Bourjois Contour Clubbing Vízálló Szemceruzák közt találtok élénk pink (Pink About You) és türkiz (Dynamynt) árnyalatot, míg a Catrice Kohl Kajal Szemceruzák közt olyan különleges színekre lehet bukkanni, mint a mentazöld (Too Cool For Pool). A kifejezetten különleges, vad színekre rámenő ceruzák közül a NYX Slide On Szemceruzák metálos színekben játszanak, míg a Sleek Eau La La Vízálló Multifunkcionális Gélceruza matt finisű, és olyan nem éppen megszokott színekben érhető el, mint a citromsárga (Canary Yellow), a ciklámen (Dragon Fruit) vagy éppen a narancs (Pumpkin).


Ti szerettek szemceruzákat használni? Melyikek a kedvenceitek?

44 megjegyzés:

  1. Ceruzákból jól le vagyok maradva. Van egy feketém, egy barnám és slussz :) De ezekkel szoktam játszani: határozott vonal, vastag vonal, satírozott, mélyítésnél plusz, alul, felül, vízvonalon.
    Mondjuk ha 20-on éves lennék színeseket is próbálgatnék. Highlightert kerestem egy időben ceruza formában egy drogériában, de annyira gyatra volt a kínálat, h elment a kedvem.
    Lesznek majd izgalmasabb hozzászólások is ;)

    VálaszTörlés
  2. A barna szemceruzákat nagyon szerettem egy időben, és ez szerintem majdnem mindenkinek jobban is áll, mint a fekete. Kivéve persze ha az ember direkte gótlánynak akar kinézni.

    Aztán mikor egyszer én is elkövettem a "szemöldökszálak 60%-ának kitépkedése hirtelen felindultságból és meggondolatlanságból" című baklövést, utána hónapokig a NYC Taupe-jával rajzolgattam meg a szemöldököm. Előbb-utóbb visszanőtt hálisten, szóval most már csak púder formájú festékkel töltöm ki egy kicsit. :)

    VálaszTörlés
  3. Én is jobban szeretem amúgy a barna szemceruzát, mint a feketét, utóbbi vízvonalon kifejezetten rosszul is áll nekem :(
    Gyönyörű ez az NYX Taupe, jó hogy írod, legközelebb meg is nézem majd magamnak :)

    VálaszTörlés
  4. Ne izgulj, én is le vagyok ám maradva.... :)) Van 1 feketém, 3 csillogósom és annyi! :)

    VálaszTörlés
  5. Ami még nagyon szuper, csak sajnos Magyarországon nehezen elérhető, az a Sephora sajátmárkás, tekerős szemceruzája. Több barátnőmnél függőséget okozott, minden hazajövetelkor szállítanom kell nekik az utánpótlást. :)

    VálaszTörlés
  6. Kicsit más, mert szemöldökceruza :) de rég meg akartam kérdezni, hogy van-e köztetek olyan, akinek megritkult a szemöldöke, mióta ceruzával vagy porral rajzolgatja? Velem ez történt... a Catrice eyebrow stylist ceruzát használtam. (Gyönyörű szín, tartós, szép szemöldök.) Azért kezdtem el, mert hiányoztak szálak, de mióta használom, egyre több hiányzik. Most átváltottam porra... Valaki hasonló tapasztalattal?

    VálaszTörlés
  7. Ebben a körképben nem láttam, de én ajánlanám figyelmetekbe az IsaDora és a BeYu szemceruzákat. Nem kemények, nem túl puhák, nagyon könnyű velük sminkelni, csodásak a színek. Akinek még mindig van világoskék szemceruza kattanása, a BeYunál jobbat nem fog találni. Szintén kiválóak az Artdeco ceruzái, a waterproof változat egyszerűen csúcs, a zöld színénél nem tudok jobbat, amikor smaragd szemeket rajozolok magamnak á la Cathrine Zeta Jones. Ráadásul nem egy veszett áron vannak, 2000 Ft-ből mindegyik említett ceruza kijön!

    VálaszTörlés
  8. Nekem mondjuk karakteres az arcom és a sötét színeimhez sztem jó a fekete. Egy csodajó Lancomot birtoklom. A barna vmi no-name. Szted a világos szín vízvonalon tényleg nagyítja a szemet, vagy olyan erőlködés-szaga van a dolognak? Egy olyanra még beruháznék, ha tudom, h működik az optikai csalás!

    VálaszTörlés
  9. Egyébként nagyon jól esik, hogy beszélgetsz itt velem :D Tökre boldog vagyok, mikor a NAGY WISHES szól hozzám XD, de komoly!

    VálaszTörlés
  10. Jaj, ne bolondozz már.... :D Attól, hogy az ember blogot ír, még nem lesz "NAGY" valaki (bár ahogy látom, mostanában sokan szeretnék ezt hinni magukról).
    És különbenis, a KM nekem egy kis család, még jó, hogy lejövök a posztjaim alá beszélgetni :)))

    VálaszTörlés
  11. Én hallottam már ilyesmiről, nem elképzelhetetlen sajnos :( Szerintem főleg a kemény, eltompult ceruzák csinálhatják, ha erősen odanyomod. Porokról még nem hallottam olyat, hogy szemöldökritkulást okoznának.

    VálaszTörlés
  12. Én kicsit úgy vagyok vele, hogy oké, szép, valamennyire látványos, de ezek a mostani nude ceruzák még nem annyira tutitartósak, kb. mire beérek a városba, már a szándék nyoma sincs meg a vízvonalamon :( Szóval én még rajta vagyok az ügyön, de keresem a megfelelő terméket hozzá.

    VálaszTörlés

  13. Szerintem működik. . Csak ne nagyon fehéret használj, hanem vmi lágyabb puderszínt. Nekem a Manhattan Kohl kajal eyeliner nude Couture 51D vált be a legjobban. Udv! Heni

















    VálaszTörlés
  14. Hm, tényleg? :) Épp jövő héten megyek Sephora közelbe, pont jókor írod :))

    VálaszTörlés
  15. Szólsz, ha megtaláltad?
    Amúgy a NAGY-ot úgy értettem, hogy a nagy tudású, tapasztalt és tanító. Nem a fölöttünk állóra gondoltam. Nem elszállt bloggerinára, aki leereszkedik, hanem aki segít, megosztja a tudását és tapasztalatát. Ezért küldök sok-sok virtuális ölelést!

    VálaszTörlés
  16. Szia Heni, köszi, a tippet, talán a hétvégén eljutok körülnézni. DM és Rossmann? Mintha Tescoban is láttam volna Manhattant. Müllerek kiesnek.

    VálaszTörlés
  17. De drága vagy :)) Nagyon jól esik, hogy ilyennek látsz! ^^

    Nude ceruza: kiszemelt már van, mégpedig ennek a ceruzacsaládnak a nudejai:)
    http://kremmania.hu/kremek/etude-house-play-101-pencil

    VálaszTörlés
  18. Köszi a tippet! Ezek csillognak? Nagyon szépek, ha már kísérleti nyuszi voltál megkérdezlek hogy vált be :D Én csak aztán merek...

    VálaszTörlés
  19. nem kemény a cerka... inkább azt vettem észre, hogy ahogy a hegyébe beletapadnak a kis apró szálak, kihúzgálja őket... akkor marad a por :)

    VálaszTörlés
  20. Nem, ilyen tök szép mattak, legalábbis az az árnyalat, amit kinéztem (8-as) :)

    VálaszTörlés
  21. Úúú, az tényleg jóóó, akkor én mit néztem? :S
    Puhának is néz ki. Ezt Sephorából szereznéd? Nemtom a kistesóm tud-e hozni (megint szegény családom :)), Franciao-ban van, de az Alpokban a szélén.
    Na jó, körülnézek itthon, aztán meglátom. Köszi a swatchot!

    VálaszTörlés
  22. Nem, ezt ebayről, mert koreai :)

    http://www.ebay.com/itm/Etude-House-Play-101-Pencil-/161299248568?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item258e2f35b8

    VálaszTörlés
  23. Na, koreaiban nem vagyok otthon, hehe...

    VálaszTörlés
  24. Remélem, hogy a NAGY WISHES hozzám is szól, bár a mondandóm nem a poszthoz kapcsolódik, csak e-mailben nem kaptam semmilyen visszajelzést már vagy két hete :(. Nyilván sok levelet kaptok, megértem. Szóval a lényeg: nem tudok hozzászólást írni a termékekhez. Persze nem próbáltam végig mindent, de pl UD cuccokhoz nem, Avene-hez nem, Vichy Dermablend alapozó igen. Se telefonról, se gépről.Bosszant. Nagyon. Segítség!Köszi

    VálaszTörlés
  25. apolka nem válaszolt Neked? Lehet nem vette észre, mert tényleg nagyon sok levél jött az elmúlt hetekben, de akkor szólok majd neki!

    VálaszTörlés
  26. Mi a KM felhasználó neved? És mikor próbáltad utoljára, amikor nem ment. Ezek alapján tudom kikeresni a logokban a hibát, és akkor megnézem hogy meg tudom-e javítani. Egyébként javítottam egy vélemény írásos hibát pár napja, ha azóta nem próbáltad, akkor érdemes megint megpróbálni, lehet már működni fog. Köszi a türelmed. :)

    VálaszTörlés
  27. Én pedig az Astor khol kajal & contour-ját ajánlom neked A81-es színben.DM-ben vettem. És tényleg nyitja a tekintetet :)

    VálaszTörlés
  28. Az egyik kendvenc cuccom amiket sikerül is összegyűjtögetni az a szemceruza.
    Az Avon diamonds összese megvan, vagyis a kék elfogyott, szerintem a csillogós mezőnyben a Magyarországon kaphatóak közül a legjobbak között van.
    Hiányoltam az YR hegyezős és tekerős cerkákat, a tekerős különösen a szívembe lopta magát, a királykék, a libafos zöld (bocsi) és az arany színek nagyon szépek és tartósak is.
    A NYX ceruzákkal is meg vagyok elégedve a slide on-ból kettő és a tekerősek közül is kettő van, teljesen jól működnek és még olcsók is.
    Árban felfelé haladva a Physicians formula cerkái jönnek, a lila-barna-fekete kombó van meg (ezeket csak 3asával lehet venni), cuki,hogy tekerős létükre van hegyezőjük, nagyon szépek, csillámlanak, de a wow hatás elmarad, már ez sem drágaegyáltalán.
    Sephora jaját márkása közül 3 kollekcióból van ceruzám, mindenkinek csak ajánlani tudom őket. A flashy család, ahogy a neve is adja feltünő, rikitó világító színekből áll. A kohl and liner satírozó véggel nagyon tartós, szatén fénye van. A contour eye pencil 12 órás is tartós, nagyon nagy mennyiségű színből lehet választani, féláron vannak pici utazó méretúek, annak aki több színt ia ki szeretne próbálni.
    Az OCC ceruzáimat szintén imádom, ezek is eléggé rikitó színek, a kedvencem a bordód lilás, maga a csoda,de a babakék, a rózsaszín is mesés.
    A Make up for ever ceruzája annyira nem váltotta be a hozzá füzött reményeimet. 22 *220 ft-ért többet vártam, míg egy Sephora feliratú 16*220ft és ugyanazt tudja lényegében. Egyébként nagyon szép a színe, tartós, minden jó vele, csak nem ájultam el.
    Ahogyan az UD cerkáktól sem, 24*220ft-ért darabja durva, kollekcióban oké, nekem túl puha, de nagyon szépek a színek.
    Általánosságban a Sephorában 20-24 cad (220) egy ceruza (kivéve a saját márkás) 24-30 a drága (Nars).

    VálaszTörlés
  29. az avon glimmerstick szemceruzáit imádom én is, minden mennyiségben, nemcsak szemceruzából, szemöldök és szájceruzából is csodásak! A brights kiadásból élénk színűt is beszereztem, az aqua shockot, ami gyönyörű és a magenta max-ot ami nagyon különleges pink, kékes fényű mikrocsillámokkal. Kár, hogy ritkán van ezekből a ceruzákból élénk színű. Ez a fajta ceruza az egyik kedvencem.
    A supershock gélceruzák a másik kedvenceim, gyorssminkem alapvető eleme, mert a világos színekkel iszonyú egyszerűen, tényleg másodpercek alatt lehet meghúzni a kontúrt, és baromi tartósak ezek is. Ééés.. nagyon olcsóak, a glimmerstickeket 6-700 Ftért lehet kifogni, a supershockot 800-1000 közt általában :)
    A nyx milk nálam is alapdarab, viszont a catrice kohl-oknak bár szép a színe, sajnos nem túl pigmentáltak, és még annyira sem tartósak, így bár 2-t is vettem belőlük, ritkán nyúlok értük :/
    A sleek oh la la-ból én fehéret vettem, mert nagy hiány számomra egy fehér, matt szemhéjtus, így ezzel próbáltam meg helyettesíteni, több-kevesebb sikerrel. Amúgy annyira nem szeretem, mert nekem nagyon viaszos, kemény az állaga, bár tény hogy jól tartja magát, de nem túl kellemes viselet pont a viaszosság miatt.
    A holika jewel ceruzákat egy időben nézegettem, aztán vmiért mégse rendeltem, de most hogy mondod... :D megyek körbenézek milyenek vannak ^^

    VálaszTörlés
  30. hm, érdekes... nekem is ritkás a szemöldököm, ezért használok én is ceruzát, de nekem nem ritkult meg tőle, pedig évek óta használom (avon glimmerstick-dark brown) Valószínűleg alapból könnyen hullhat a szemöldököd, ha a ceruzától így megritkult :/ Nekem is néha kijöny egy egy szál, ahogy színezem vele, de sztem ez normális, a hajunk is hullik, amikor fésülködünk :)

    VálaszTörlés
  31. Köszi, Kriszti78! Ennek is utána kajtatok. Beírtam a telómba az ajánlásokat. Cukik vagytok mind! *.*

    VálaszTörlés
  32. Nekem csak a vízvonalon tetszik a szemceruza, de mindig gondban vagyok mert vagy nem tartós vagy nem tudom leszedni. Ti az utóbbit hogy oldjátok meg?

    VálaszTörlés
  33. Még mielőtt elküldtem a du.i bejegyzésemet direkt megnéztem és nem ment. Most sem :-( Vica75 vagyok. Nagyon köszi.

    VálaszTörlés
  34. szia, nekem a bejegyzésben említett max factor van meg, és tökéletesen működik.
    gondolatnyit világosabb, mint a wishes által mutatott etude house, de szintén matt, és valóban nyitja a tekintetet ez is.

    VálaszTörlés
  35. Szia Jikka, éjjel nem alszol ;)? Köszi a tippet, ezt is felvéstem a többihez! Hogy én mit hagytam ki eddig! Ez a vízvonalra világosat izé totál kimaradt nekem. Persze tudtam, h létezik a trükk, de olyan semmilyennek gondoltam. Na, ceruzára fel, teljesen meghoztátok a kedvem! Bezsongtam rá! :D

    VálaszTörlés
  36. Sziasztok! Miért van, hogy ha egyszer bejelentkeztem a kremmania.hu-n gmail-el mint eddig mindig, akkor nem marad bejelentkezve, hanem kiléptet. Nálam lehet a gond? Mi okozhatja? Eddig mindig bejelentkezve maradt. :(

    VálaszTörlés
  37. Köszi, hogy írtál miatta, tényleg valamiért ennél a fajta belépésnél úgy volt beállítva, hogy "rövid ideig" tartson, de elvileg kijavítottam. Próbálj meg megint beépni, és remélem, hogy most már olyan lesz, mint régen. :)

    VálaszTörlés
  38. Most már működik! Köszönöm a gyors segítséget! :))

    VálaszTörlés
  39. A szemceruza az a sminktermék, amit szinte egyáltalán nem használok. Pedig van belőle bőven otthon. Csak akkor szemceruzázok, amikor nem határozott vonalat akarok, hanem csak úgy elmaszatolva. A határozott vonalakhoz nekem a tus vált be a legjobban, a zselés-krémes tusokat én vízvonalra is felkenem, mert sokkal tartósabb. De ha mégis ceruzát használok, akkor a következőkben nem csalódtam eddig: Clinique Quickliner Intense, ezt egy fekete és egy csokibarna árnyalatban tudhatom magaménak. Nagyon tartósak, könnyű őket használni, de az áruk horror, a kapott mennyiséghez képest meg főleg. A másik cerua amit szívesen használok, az az UD 24/7-ese... Akinek van ilyen, az tudja, hogy ettől jobb ceruza nem nagyon van, géles, a színük intenzív, a választék pedig óriási. Hátrányuk, hogy hegyezősek és mivel tényleg puhák, így sűrűn kell őket hegyezni. A két ikonikus árnyalaton kívül (Perversion és Zero) van még 6 utazó méretű színes ceruzám, amiket szívesen használok színesebb sminkekhez. High end vonalon is volt csalódásom, mégpedig a Lancome (talán Le Krayon volt a neve) ceruzája. Kemény, nem fog, konkrétan használhatatlan. Szerencsére spirál mellé volt, így nem fájt, de magamtól sose venném meg. Amit tuti, hogy sose fogok használni, azok a nude ceruzák. Kb. mintha zombi lennék tőlük.. :'(

    VálaszTörlés
  40. Akkor tényleg pont jókor! :) Majd ha gondolod, számolj be, vettél-e és ha igen, melyik színt! Nálunk a Glitter Black a favorit, de tényleg eszméletlen sok szép szín van...

    VálaszTörlés
  41. Mínusz:
    A legnagyobb csalódásom a MAC fekete cerkája. Biztosan van, akinek bevált, jó szándékkal ajánlotta egy kedves KM-es leányzó, miután elsírtam a bánatom, hogy semmi nem marad meg rajtam. Nos, ez sem. Sőt, úgy maszatolódik, hogy öröm nézni. Már elhegyeztem a 3/4-ét, egy kis röhejes csonk figyel a polcomon, mert csak hegyeztem, hegyeztem, próbáltam minél vékonyabb vonalat húzni, hátha úgy nem lesz olyan csuszmákos a szemem alja. Nem jött be. Életemben nem vettem ilyen drága cerkát, most nézegetem a maradékot, és emlékeztet a kidobott pénzre. :D
    Ugyanez Pupában, dettó.
    Színesben (barna, zöld): Kallos, tele csillámokkal, semmi szín, csak bazi nagy csillámok, amik belemennek a szemembe. Oké, hogy olcsó, de legalább egy kicsit űberelné a csájníz piaci noname rémeket.


    Plusz:
    Kellemes csalódás a Kallos tökeccerűésóccsó ceruzája, alig maszatolódik, legalább a háromnegyede megmarad délutánra a reggel húzott vonalnak. mostanában a legjobb cerka, amit használtam.
    Színesben: Essence (halvány szürkés lila - persze kivonták; világos-sötétkék duó - természetesen ezt sem látom sehol) jó és kész, szeretem őket, amíg tudom faragni, addig nyúzom a maradékokat.
    High endet nem használok nagyon, nem az én pénztárcámnak valók, bár ha a sok vackot összeadnám... De az, hogy nagy név, nem garancia arra, hogy nem fog az ember dühödten monologizálni a munkahelyi mosdóban, mert egy többezerbe kerülő pandamedve néz vissza a tükörből.

    VálaszTörlés
  42. Sorry, a Kallos jó cerka a fekete, ezt nem egyértelműsítettem!!!!!

    VálaszTörlés
  43. Na, Rád ragad a NAGY WISHES? :D
    Bocs, én nem gúnyosan, hanem teljes tisztelettel írtam, remélem vica is így gondolta!
    Egyébként kaptam egy nude, kicsit fényes Astor cerkát, de sajnos nem igazán látszik, mert elég rózsaszínes és nekem amúgy is kissé olyan a vízvonalam. Viszont ma voltam egy Rossmannban és egy Rimmel Exaggerateet találtam, ami vízálló és úgy fest bevált! Fejlődöm drogériás kínálatból és "bódog" vagyok! :)

    VálaszTörlés
  44. Lehet, h drasztikusnak tunik, en ugy szedem le a vizallot, h fultisztitot martok micellas vizbe es ovatosan vegigsimitom a vizvonalat.

    VálaszTörlés