BLOGKERESŐ

2015. február 20., péntek

Lip Pulp ajakkezelésen jártam

Bő fél éve izgatta már a fantáziámat a Lip Pulp néven futó ajakregeneráló kezelés, és így a tél végére el is jutottam arra a pontra, hogy annyira megutáljam a száraz, cserepes ajkaimmal való küzdelmet, hogy fogjam magam, és felkerekedjek kipróbálni, vajon tényleg megoldást nyújt-e majd a problémámra ez az igencsak sok pozitívummal kecsegtető kezeléstípus.
.

Most erről hoztam el Nektek az őszinte, kendőzetlen véleményemet..
"A LED fénnyel aktivált ajakápoló gél csupán egy 5×5 percig tartó kezelés alatt finommá és bársonyossá varázsolja ajkaidat, és segít megnövelni azok hyaluronsav szintjét; a gél hatóanyagának vízmegkötő tulajdonságának köszönhetően
  • mélyen hidratál,
  • puhává, kellemes állagúvá varázsolja az ajkakat."
Ezek volnának az ígéretek, amit pedig még így első körben tudni érdemes és lehet erről a kezelésről az, hogy Magyarországon a elsősorban a SmilePoint és a Smiling Planet nevű fogfehérítő pontokon foglalkoznak ezzel a kezeléstípussal, náluk pedig egy alkalom ára 4900 Ft, de lehet 5 alkalmas bérletet is vásárolni 19 500 Ft-ért.

.
Mivel az egyik barátnőmmel mentem, ezért egy 2 kezelőszékkel felszerelt, belvárosi szalonba kértem időpontot. Magával a szalonnal nem volt semmi gond - egy kicsi, de letisztult, világos, tiszta üzlethelyiségben helyezkedik el -, a velünk foglalkozó hölgy pedig nagyon kedves, udvarias és segítőkész volt, szóval az első benyomásaim nagyon pozitívak voltak. Mivel nem volt előttünk senki, rögtön bele is vágtunk az 5x5 perces folyamatba.

Maga a kezelés kézmosással és ajakradírozással indul, majd kinyomják egy kis tégelybe a hialuronsavas ajakápoló gélt, amit minden egyes LEDes kör előtt mi magunk vihettünk fel az ajkunkra ecsettel vagy kézzel (én kézzel vittem fel, mert sokkal könnyebb ujjal a kezelés által megkívánta nagyobb mennyiséget juttatni az ajkakra, mint ecsettel).



A folyamat egy tojás formájú, elképesztően kényelmes székben ülve zajlik, amiben tulajdonképpen nincs más dolgunk, mint lazítani, és 5 percenként újabb adag gélt vastagon felkenni. Az első 2-3 körben ezt a gélt szinte magába szippantja az ajak, az 5. körnél már jócskán marad belőle az 5 perc LEDezés után is a bőr felszínén.

A kezelés amúgy teljesen fájdalommentes, sőt, nekem egészen kellemes, telt, hidratált érzete lett az ajkaimnak, pedig előtte féltem, hogy feszülni, duzzadni fog, de hálistennek ez nem következett be.

És hogy milyen lett a végeredmény? Aznap és a rá következő nap imádtam. Ahogy látjátok, a megszokottól eltérően most nem hoztam előtte-utána képet, mégpedig azért, mert bár a kezelés másnapján lefotóztam, de semmi különbséget nem fedeztem fel a két kép között. Annyi változott csupán, hogy az ajkaim nem feszültek vagy lettek újból cserepesek, mint előtte, és én ezzel egyébként már boldog is lettem volna.
.

A baj az volt, hogy mindez 3 napig tartott, aztán ha nem is olyan erőteljesen, mint korábban, de újból elkezdett kiszáradozni a számon a bőr. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azt olvastam, hogy 3-4 kezelés szükséges a végleges állapot eléréséhez, ami aztán 3-6 hónapnyi piha-puha ajkat jelent, de nekem eléggé elvette a kedvemet az egésztől, hogy az első kezelés hatása ilyen hamar, szinte nyomtalanul eltűnt, és szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy ha többre mennék, előrébb lennék.

Summa summárum, bár kissé felemások a tapasztalataim, nem zárkózom el az elől, hogy puszta kíváncsiságból egyszer újra megpróbáljam végigjárni a LipPulpot kúraszerűen, sőt, azt is el tudom képzelni, hogy 1-1 fontosabb alkalom előtt beugorjak ajkat regeneráltatni, de annyira nem nyűgözött le, hogy rendszeresen eljárjak rá.


Ajánlom Nektek? Az eredmény gyors és látványos, szóval ha gyorsan, alkalomra kell (pl. esküvő), vagy ha nem okoz gondot az ára, és tudtok rendszeresen járni, akkor  akár tartós megoldást is nyújthat az ajak dehidratltságának kordában tartására, de ha hozzám hasonlóan extrán száradásra hajlamos az ajkatok, nem biztos, hogy túl tartós lesz az eredmény, főleg, ha csak 1 kezelésre mentek.

44 megjegyzés:

  1. Gondoltam, h kipróbálod :) Wishes! Amit az ember lánya fejébe vesz... Azt hittem ez olyan ajakfeltöltős dolog (olyan duzzasztós). Jól hangzik, de bazi drága, legalább is nekem. Lehet, hogy látványosabb, ha nem 20-on évesen csináltatod, hanem ha úgy érzed már nem olyan telt a szád, mint ifjabb korodban (tudom, nem feltöltés). Na és ha nem olyan szép ajkaid lennének, mint amilyenek, szintén jobban látható lenne a különbség.

    VálaszTörlés
  2. Ez a fotó valami science-fiction kínzóeszközt ábrázol:)

    VálaszTörlés
  3. Áá igen, tudtam, hogy sejthető lesz, hogy nem bírok magammal és kipróbálom :))
    Fú, köszi, hogy ezt gondolod, de hidd el, lett volna mit javítson rajtam ez a kezelés, mert sajnos elég mély ráncok vannak a számon. Oké, amúgy azokat ki is simította valamennyire, de másnap reggel már semmi nem maradt belőle. :( Amúgy barátnőm ajkán sem maradt semmi hatása, pedig neki vékonyabb szája van, mint nekem... :/

    VálaszTörlés
  4. Bizti nem 60 éves a barátnőd sem ;)

    VálaszTörlés
  5. Hát ez tény, de a bőr dehidratációja nem kor kérdése, ha most nem képes 3 napnál többet hidratáltan tartani a számat, mi lenne később! Szóval nekem nay... :(

    VálaszTörlés
  6. Nem lehet, hogy alkati dolog, hogy ráncos a szád? Van néhány ismerősöm, akiknek nem annyira, mint neked, hanem lényegesen mélyebben ráncosak az ajkaik kicsi gyerekkoruk óta, csinálhatnak bármit is.

    VálaszTörlés
  7. De, genetikailag ráncos, alapvetően nem is azt vártam, hogy azokat kihúzza, hanem azt, hogy a szám szárazságán segítsen.
    Azt, hogy nem csinált semmit a számmal csak azért írtam le, mert ahogy hallottam/olvastam nagyon sokan ízt hiszik, hogy ez a kezelés az ajakfeltöltés helyett is jó lehet, pedig nagyon nem. A neve is tökre megtévesztő.

    VálaszTörlés
  8. Inkább vettél volna egy Tom Fordot! :D

    VálaszTörlés
  9. Ne is mondd, fejben már 5 másik dologra elköltöttem utólag az árát... Na mindegy már :D

    VálaszTörlés
  10. Van nékem egy kedvenc sorozatom, amit majdnem az USA-ban is betiltottak, de aztán mégsem. Sőt, pár éve itthon is láthattuk a Viasaton, késő éjjeli időpontokban... Kés/Alatt a címe.
    A lényeg: mióta mind az 5 évadot a TV elé szegeződve, kitágult pupilákkal végignéztem, azóta sem szilikoncicik, sem ajakfeltöltés, sem hámlasztás, végleges szőrtelenítés, gépi fogyasztás stb.... szóval semmi olyan beavatkozás, kezelés stb, nem fordul meg a fejemben, ami azelőtt igen ! Köszönöm Wishes, nagyon hasznos volt ez a cikk, mely erőteljesen abba az irányba tolt, hogy ezt sem érdemes kipróbálnom ! :-) (A Kés/Alatt c. filmet pedig őszintén ajánlom megtekintésre - nem egy laza szórakozás, azt már előre mondom, viszont igen-igen tanulságos és lebilincselő ! )

    VálaszTörlés
  11. Hát igazán nincs mit :)
    Emlékszem arra a sorira (vagyis az ajánlójára), de eddig még nem jutott eszembe, hogy belekezdjek, de most majd körbenézek torrentfalván, mit lehet az ügy érdekében tenni :D

    VálaszTörlés
  12. Hú, köszi, nagyon jókor jött ez a poszt! Pont a napokban gondoltam, hogy utána kellene nézni ennek a kezelésnek, mert nekem is nagyon kiszáradnak a hidegben az ajkaim és emlékeztem, hogy valamelyik poszt kapcsán már felmerült hogy erre is megoldás lehet a Lip Pulp, az meg bónusz lenne, ha picit dobna a viszonylag vékony ajkaimon is. De akkor ezek szerint se erre se arra nem jelent megoldást... Pár napos hatásért sokallom az egy alkalom árát is. Mondjuk az esküvőm előtt lehet elmennék, de azon már túl vagyok pár éve. :-)

    VálaszTörlés
  13. Nekem is egyik kedvencem volt a Kés/Alatt. :-)

    VálaszTörlés
  14. Nálunk is óriási kedvenc volt, pont a kendőzetlensége miatt szerettem nagyon. Nem egy családi Disney, az szent igaz, de az egyik kedvenc sorozatom, lehet, hogy neki is állok megint, kösz az emlékeztetőt!

    VálaszTörlés
  15. Hát ez a kép...., mint akit épp az UFO-k készülnek teleportálni!:-))) Nagyon jó írás lett,az ilyeneket különösen szeretem,mert a hangzatos címek alapján engem hamar úgymond "csőbe húznak"! Egyszerűen hasznos,hogy az ember mégis képben legyen és tudja,hogy mitől milyen hatást várhat. A végleges szőrtelenítés után volt ui vélemenyem,ha 3-szor nem hatott,akkor 6-szor sem fog. Amikor írtál erről valahol,gyanítottam,hogy ki fogod próbálni.;) Jó lenne,ha több ilyen kezelésről lenne még poszt,úgyhogy wish légyszi járj többet mindenféle kezelésekre,had tudjunk meg minél többet!:-)) Viccet félretéve,jó poszt és ha lehetőség van rá,akkor szerintem sokan örülnének még hasonló témájú írásnak!

    VálaszTörlés
  16. Bocs Lányok ! Nem értem, hogyan téveszthettem: nem 5, hanem 6 évadból áll ! :-)) Ejnye-bejnye, úgy tűnik, én is régen néztem !

    VálaszTörlés
  17. :))
    Nagyon örülök, hogy tetszett a poszt. Na igen, a "végleges" szőrtelenítés is ugyanez a szétködösített kategória... nagyon nem szeretem az ilyet, szóval ígérem, hogy ezentúl írok minden kezelésről, amin csak járok :))

    VálaszTörlés
  18. Oh, akkor spóroltam neked 5000 Ft-ot! :))) :D

    VálaszTörlés
  19. :-D Ígérem, hogy vérbeli krémmániáshoz méltóan fogom elkölteni. :-)

    VálaszTörlés
  20. Az én cserepes ajkaimat az Avon naturals bőrápoló balzsamja tette rendbe (nekem a méhviaszos van meg). Pár hónapja használom, este lefekvés előtt kenem be vele a számat, és azóta egyszer sem volt cserepes! :) Pedig előtte igencsak csúnya volt... Nálam csodaszer! :D

    VálaszTörlés
  21. Makeup Figyelo Blogger2015. február 21. 9:51

    En fogfeheritesen voltam ilyen tojasban az nagyon jo volt azt kaptam amit igert. A cserepes ajkakban profi vagyok, mert ha megfazom, a szamon veszem a levegot es masszivan szetjon a bor rajta ami ugye esztetilailag sem oke mellesleg rohadtul faj. Amk bevalt az az etkezesi minosegu kakaovaj. A shea nem ert sokat igy valtottam erre. Kb 3-4 nap kezeles utan lattam eredmenyt, azota heti egyszer teszem ra m el is felejtem.

    VálaszTörlés
  22. Igaz ez nem LipPulp-os tapasztalat,de én nagyon ajánlom a kakaóvajat. Nagyon sok jót olvastam róla,többek közt azt,hogy ajakra nagyon jó mézzel összekeverve. Vettem is,de csak úgy magába használom szőlőrúzs helyett. Nem mondom hogy nem száradnak ki estére/reggelre az ajkaim,de messze nem annyira mint a szőlőrúzs után :)

    VálaszTörlés
  23. Nekem cheilitis atopicám volt, kiskoromban is előfordult, de főleg a gimitől volt állandóan jelen. Folyton cserepes volt a szám, reggel úgy keltem, hogy véres repedések voltak rajta, a szám körül a bőr piros volt, feldagadt, viszketett, és a szám sarka folyton kirepedt, eléggé fájt is. A gimit-egyetemet végigszenvedtem vele, pár napig rendben voltam, de mindig vissza-visszatért. Először azt hittem, candida, és a cukor miatt van, de hiába diétáztam, egy-két nap után visszajött. Mindennel kentem, a fél karomat adtam 10 éve egy Carmexért, mert itthon alig lehetett kapni, és az volt számomra a csodaszer (persze csak átmenetileg), mindent kentem, de semmi nem használt. És most derült ki, hogy a tehéntejtől van (tehéntej allergia). Egy hónapja már nem eszek semmilyen tejterméket és most iszonyú boldog vagyok, hogy rendben van a szám, végre rúzst is használhatok. Persze a hidegtől vagy ha nem iszom eleget, kiszárad, de rákenem az Aloe Lips-et, vagy a Bioderma PO Zinc-jét (atópiás bőrre ajánlott) és máris jobb. Nehéz sajnos kizárni teljesen a tehéntejet és származékait, mert nyomokban sok minden tartalmaz, és akkor néha picit irritált lesz a szám, de így is mérföldekkel jobb, mint régen, te jó Isten, de rossz volt:D

    VálaszTörlés
  24. Ugyanitt a kozmetikai fogfehérítés is max 1 hétig tart... :/

    VálaszTörlés
  25. A világ legfeleslegesebb kezelésének tartom ezt, de most már tényleg.

    VálaszTörlés
  26. Valahogy sejtettem, hogy az is ilyen neszesemmi hatású valami lehet, már a neve sem túl bíztató :/

    VálaszTörlés
  27. Nem is hallottam még erről, de ennek a képnek a láttán végképp elment a kedvem ettől az orális fixációtól. :D Azt bírom, hogy ilyen őszinte minden cikked. Dr. Leslie Baumann ír a Skin Type Solution c. könyvében pár oldalt a hyaluronsavról. Ő csak injekció formájában javasolja, mert ha csak simán beszívja a bőr, átmenetileg jó lesz nekünk, a de hosszabb távon kiszárítja, mert a bőr alsóbb rétegeiből elvonja nagyon a vizet. Persze máshol meg szétdicsérik a HA-t, szóval nehéz igazságot tenni. Azt valószínűsíteném, hogy több kezelés után sem lesz hosszú-távú hatása a dolognak. Az év biznisze kategóriába így is bekerült nálam. :D

    VálaszTörlés
  28. Vártam már a komidat, kíváncsi voltam mit szólsz ehhez a kezeléshez. A hialuronról én is olvastam, hogy csak átmenetileg szuper hidratáló, ez a LEDes mókolás viszont bezavart, mivel a kezeléseket végző szalonok leírásaiban találtam csak róluk infot, szakoldalakon, sőt, még blogokon egy mukkot se... :/ Hát, most már tapasztalatból is azt tudom mondani, hogy a LED sem segít semmit.... Tényleg az év biznisze. Nekik :D

    VálaszTörlés
  29. BTW: amikor a címet láttam, úgy megijedtem. :D Azt hittem, ez valami ajakfeltöltő szuri, vagy ilyesmi, és képes voltál a gyönyörű ajkaidat tovább tölteni. :D :D Jááááááj, így utólag, már nem is tudom, hogy jutott eszembe ilyen hülyeség, csak ez a lip pulp megnevezés félrevezetett.

    VálaszTörlés
  30. úú, Coudberry, ezt olvasva (és rákeresve erre a bajra), azt hiszem nekem is ilyenem van a számon és körülötte. Kb 2 hónapja kezdődött és igen, Carmex minden mennyiségben, illetve ha nagyon csúnya, akkor szteroidos krém. :-/
    Megnézem majd azt a krémet, amit itt írtál...

    VálaszTörlés
  31. Wishes: a lezeres szortelenites maga a csoda! De nem vegleges, csak tartos. Nekem ezt el is mondta a borgyogyasz mar az elejen. De minden fillert megert. A bikinivonalon konkretan 3 szal maradt. Es igen egyentol fuggoen par evene 1 szer ismetelni kell. De nincsenek gyulladt benott szalak. Es igen nem mindegy milyen lezerrel csinaljak. En ezert mentem dokihoz, nem kozmetikushoz. Ja es a teljes labamat is megcsinaltattam. Oke nem 100%os. De fenyevekkel jobb. Nyilvan, akinek 3 hetente egyszer eleg egy epilacio mondjuk terdig, annak nem eri meg. De akinek a gyanta utan mar 3 nappal jonnek a szorok elo ujra, es megteheti anyagilag azoknak ajanlom. De nezzetek meg jol kihez mentek!

    VálaszTörlés
  32. Igazából nem a hatásosságát kérdőjeleztem meg, csak ekörül is sok a ködösítés, pl. zavaró, hogy véglegesnek hívják és a legtöbb helyen arra sem hívják fel a figyelmet, hogy nem minden haj (szőr) színű embernél ugyanolyan hatásos. Szóval inkább a kontársággal, sunyulással van bajom, nem a kezeléssel.

    VálaszTörlés
  33. Dehogy, a gondolattól is kiver a víz! :D

    VálaszTörlés
  34. Egyszer egy nyaraláson nekem és a barátomnak is ugyanígy kipirosodott a szánk körül egy-egy foltban, és már minden szörnyűségre gondoltam, hogy mi okozhatja, aztán egy ismerősünk felhívta a figyelmünket rá, hogy lehet a fogkrém volt a ludas, szóval lecseréltük, és nekünk az oldotta meg a bajt. Nem is tudtam, hogy a tej is okozhat ilyesmit.... :/

    VálaszTörlés
  35. Ohhh, én naívan azt hittem, hogy Ms. Krémmánia Hercegnőnek minimum ingyen van, tesztelni mentél. Mr. Tom Fordtól tényleg szebb lett volna a szád. :D

    VálaszTörlés
  36. Dehogyis volt ingyen. :D Érdekelt, elmentem, fizettem. Egyedül a fényképezés lehetősége miatt hozakodtam elő vele, hogy blogger vagyok, de a szalon tulaja amúgy azt se tudta, mi az a Krémmánia... ;D

    VálaszTörlés
  37. Ha ezt a cikket meglátja, egy életre megjegyzi a Krémmánia és a Wishes nevet. :D

    VálaszTörlés
  38. Nahát... Fogkrém, nem semmi! (Nyaraláson meg amúgy is sok extra hatás éri az embert - idegen evőeszköz, új bacik, azok is csinálnak ilyet.) Amúgy én is azt látom, hogy kb. bármi okozhat ilyen tüneteket. És a stressz ebben nagyon előkelő helyen áll, azzal meg ugyan mit kezdjünk? :-/

    VálaszTörlés
  39. Nekem is nagyon száraz a szám már tini korom óta (lehet előtte is csak nem figyeltem rá..) ha 1 napig nincs nálam semmilyen ajakbalzsam,biztos,hogy véresre cserepesedik a szám. Ez az elmúlt 10 évben jó sok kísérletezésembe került. Egyelőre a carmex ajakápolója a legjobb, (a kicsavarós tubus, nem a folyékony) ezt nem kell óránként újra kenni,kb 2x 3x elég is egy nap. Ha tudsz olyan,ami neked ennél is jobban bevált (bár megvallom szinte a piac összes termékét próbáltam) akkor várom javaslatod! =)

    VálaszTörlés
  40. Nekem eddig 2 dolog vált be eddig igazán,
    ez: http://kremmania.hu/kremek/lioele-all-night-moisture-lip-essence-ejszakai-hidratalo
    és ez: http://kremmania.hu/kremek/lip-body-treatment-balm

    Ha pedig vastag, letapadt "cserepek" vannak a számon, akkor ezzel szoktam leradírozni az ajkamat: http://kremmania.hu/kremek/health-beauty-borfsissito-szerum-gel

    VálaszTörlés
  41. Próbáld ki a lézeres szőrtelenítő gépet. Kb. 150.000Ft, szóval nem drágább mint egy végleges szőrtelenítés, és annyiszor ismétled újra, amennyiszer csak szeretnéd. Breakfastatfruth-nál van egy vidró, amiben erről osztja meg a tapasztalatait.

    VálaszTörlés