BLOGKERESŐ

2015. március 21., szombat

Teszteltük a világ leghíresebb szemöldökformázóját!

...na jó, nem teszteltem, hanem bő egy éve konkrétan már a mindennapi sminkrutinomat is nehezen tudnám elképzelni nélküle, szóval azt hiszem itt az ideje megmutatnom Nektek is! :)
.
.
Íme tehát az egyik legnagyobb kedvencemnek és KM legnépszerűbb csodaszerének, azon belül is az egyik legnépszerűbb színnek, a Taupe-nak a tesztje:

Az Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade egy 11 árnyalatban kapható, 4 g-os kiszerelésű $18-ba (kb. 5500 Ft-ba) kerülő, KM-en eddig kizárólag maximális pontszámú értékeléseket bezsebelő szemöldökformázó, mely:
  • dörzsölés- és vízálló, még zsíros bőrön is tartós
  • krémes, könnyen siklik a bőrön
  • formázásra, színezésre és árnyékolásra is alkalmas



Nos, hát kezdjük ott, hogy eleve nem tartozom a szemöldöklottó nyertesei közé, és az sem segített, hogy a tinikorom nagyja a 90-es évek végén, 2000-es évek elején zajlott, amikor szinte mindenki túlszedte a szemöldökét, és ez alól én sem voltam kivétel, szóval a hátrányos helyzetem tovább súlyosbítottam... Pár éve ugyan visszanövesztettem, amit vissza lehetett, de sajnos ez sem bizonyult elégnek. Aztán jött a DipBrow, és azóta nem azt mondom, hogy 100%-osan, de elégedett vagyok a szemöldökömmel, szóval nincs olyan nap, hogy ne venném elő!

A DipBrow egy krémes-géles állagú szemöldökformázó hibrid, amit nagyon könnyű felvenni az ecsettel, könnyen kenhető, és akár egész vékony rétegig is elsatírozható, ezért gyönyörűen és viszonylag természetesen át lehet vele hidalni a szemöldök hiányosabb és épebb részei közti átmeneteket. Az elején mondjuk kicsit szokni kell ezt a más fajta formulát, főleg azt, hogy tényleg borzasztóan kevés mennyiség szükséges belőle, de biztos vagyok benne, hogy pár hét után már zsigerből menni fog a használata. :)

Taupe és Dark Brown árnyalatokban

.
A tartóssága lenyűgöző, főleg a vastagabb rétegben felvitt festékre jellemző, hogy egész nap a helyén marad, nem fakul, nem kenődik, viszont nap végén mégis könnyű lemosni, és a bőr sem szívja be a színpigmenteket.

Ami még egy kis nehézséget szokott okozni, az a színválasztás:  például mikor bő 1 éve megrendeltem a legelső darabomat, a DipBrow még csak 5 színben volt elérhető, ezért a Dark Brown színnél kötöttem ki, ami vékonyan felkenve ugyan szépen igazodott a szemöldököm színéhez (itt láthattok vele step-by-stepet), de amikor nemrégiben piacra dobták a szürkésbe hajló világosbarna Taupet, nem volt kérdéses, hogy az áll közelebb a természetes színeimhez, szóval beszereztem azt is, és azóta a Dark Brownt csak a szemöldök alsó ívének meghúzására használom, a Taupeval együtt így gyönyörűen mutatnak!
Azt úgy általánosságban el lehet mondani, hogy hozzám hasonlóan a Dark Brown-Taupe színkombót veszik a legtöbben, de ez sajnos nem szentírás, szóval érdemes sok sok sok Googles képen nézegetni (hálisten rengeteg van!), és azok alapján kiválasztani a hozzátok leginkább passzoló szín(eke)t.

Sokszor merül fel még az is, hogy milyen ecsetet is érdemes hozzá használni: én igazából egy vékony élű, filléres eBayes szemöldökecsetet használok az alsó ív és a szemöldökfarkinca meghúzásához, és a Real Techniques Nic's Picks Brush Setben levő eyeliner brusht a többi rész kitöltéséhez, de a DipBrow KM-es adatlapján rengeteg más alternatívát osztottak már meg egymással a krémmániásaink, szóval érdemes olvasgatni az eddigi tapasztalatokat!



Ajánlom? Isteni termék, de szerintem nem mindenkinek van rá szüksége - én elsősorban azoknak ajánlanám, akiknek nagyobb hiányosságok, hézagok, formabeli difik (pl. túl vékony ív) vannak a szemöldökében!

49 megjegyzés:

  1. Wishes, neked olyan csudálatos szép bőröd van, én meg csak itt irigykedhetek a monitor előtt...

    VálaszTörlés
  2. Ahhaha! Szerintem meg minden lánynak ezzel a szemöldökpasztával kéne születnie! Szuper termék, gyönyörű munkát lehet vele végezni, a kedvenc sminkcuccom lett 3 hónap alatt! (Megelőzte a spirálokat is. ;) )
    Ahogy Te is műveled Év. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép természetesen lehet vele dolgozni. Honnan rendeltétek, a saját weboldaláról?

    VálaszTörlés
  4. Hű egy ilyenre én is vágyom, hátha végre sikerülne valóban szép szemöldököt varázsolnom az arcomra :D

    VálaszTörlés
  5. Akinek van, honnan rendeltétek?:) Honnan érdemes?

    VálaszTörlés
  6. Az enyém a beautybay.com-ról van.

    VálaszTörlés
  7. Ajajjj, pont akciós...:D

    VálaszTörlés
  8. Hát, ezzel szerintem lehetne... :)

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm szépen :)

    VálaszTörlés
  10. Ez tényleg nagyon szuper cucc, én is imádom, abszolút megéri az árát. Múltkor mikor ezzel volt kicsinosítva a szemöldököm még anyósom is megjegyezte, hogy milyen szép. :-)))
    Szerintem Beautybay-en a legolcsóbb. Nekem az Essence viszonylag új Precise Eyeliner ferde ecsete nagyon bevált hozzá. Színválasztásnál figyeljetek arra, hogy ne a honlap színei alapján döntsetek, hanem nézzetek sok-sok swatchot róla neten, ahogy Wishes is írta a posztban rengeteg található róla.

    VálaszTörlés
  11. Most kapásból az jutott eszembe, hogy le merem fogadni, ezzel készülnek az instagramos sminkkirálynők kerti bozótvágó kés élességű drag queen partyszemöldökei is. :D

    VálaszTörlés
  12. Ki lesz próbálva :)

    VálaszTörlés
  13. én is megrendeltem 1 hónapja a beautybay-ről a soft brown-t, tűkön ülve vártam, és 1 hét alatt ide is ért. imádatos kis cucc ez, de elsőre sikerült tetovált szemöldököt pingálnom magamra. : D azóta belejöttem, nagyon szépen el lehet dolgozni. gyakran váltogatom a hajszínemet, szóval fogok még venni belőle, a taupe eléggé must have. : )

    VálaszTörlés
  14. Nagyon jó kis cucc, ha az ember belejön a használatába. :) A nagy rossmannos leárazáson vettem egy essence műanyag sörtés ecsetet, engem is meglepett, hogy mennyire jól kijönnek egymással. Nagyon jó ez az ecset szálazós technikához. Régebben egy természetes szőr, vastagabb Ben Nye ferdeecsetet használtam, azzal picit satírozva tudtam használni, én is kombinálom most a kettőt. Picit pepecs, de megéri. A szemöldöködet gyönyörűen megcsináltad, nagyon szép, természtes az összhatás. :) Fura, hogy alapból felülről hiányzik a szemöldököd. Ott is kiszedted régesrégen? Nekem is onnan hiányzik amúgy. pedig ott nem szedtem. Alulról rengetegszer túl volt szedve, de az valami csoda folytán nagyon szépen visszanőtt, nagy szerencse. :)

    VálaszTörlés
  15. Az a durva, hogy nem! Igazából elöl szedtem túl, mert nem nagyon tudtam mit kezdeni ezzel a mindentől független, ágaskodó bokorral az elején, felül mindig is "kopasz" volt. Aztán jött az isteni sugallat, hogy bokor mégis vissza, max hozzáhúzom a többi részhez, és bejött.
    Amúgy a túlszedés nyoma nekem csak azon látszik, hogy már nem olyan dús, mint régen volt, de különösebben hiányos részek hálistennek azért nem maradtak.

    VálaszTörlés
  16. Ne izgulj én is! :D Szerintem a többség először azt pingál.. :D

    VálaszTörlés
  17. Az enyém is meglepően szépen visszanőtt ahhoz képest, min ment szegény keresztül. :D Ezzel a dipbrowval nagyon szép a szemöldököd így. :-) (Meg az enyém is. :P )

    VálaszTörlés
  18. Lehet, h nekem is kene szerezni? Egyszer csak elfogy az imadott EL artist` brow-m es akkor mi lesz velem? :P Mar nem kaphato. Meg nincs nagy gaz, de az en bozontom sem a regi. Fiatalon fekete volt es bozotvagoval kellett irtani. El sem hittem, h valaha is kifakulhat! Es tessek... nincs tulszedve, csak valahogy vilagosabb lett. Ha rendelnek ilyen csodat, akkor egy hamvas szurkes sotetbarna kene. Tudjatok az melyik lenne? Semmi voros felhang nelkul? Koszi!

    VálaszTörlés
  19. Wishes!


    Szeretnék jelentkezni a Yamuna Édeni Hársnektár Tejvaj tesztelésére, de hiába nyomom az Igen! gombot nem történik semmi, nem jön válasz az aktiválásról. Nagyon szeretnék részt venni a sorsoláson, kérlek segíts!

    Üdv: ForestNymph

    VálaszTörlés
  20. A Medium Brown meglehetősen hamvas, én pont azért váltottam a Soft Brownra, mert nekem van meleg tónus a hajamban és a Mediumot túl hamvasnak találtam.
    Egyébként nekem is fakult a szemöldököm az idő múlásával. :-(

    VálaszTörlés
  21. Tényleg ilyen kb. a Medium mint itt, de sötétebbre is tudod satírozni vele.

    VálaszTörlés
  22. Vicces, hogy ezt írod, nekem is a jövendőbeli anyósom dicsérte meg legutóbb a szemöldökömet! :D Mondjuk ő nem sminkel, és nem tudta mi a turpisság, csak mondta, hogy jobb így vastagon... :)

    VálaszTörlés
  23. Aranyos vagy, de ez a kép amúgy ki van világosítva, meg itt-ott kijavítottam a tónusát is... :)

    VálaszTörlés
  24. Ha jól láttam, apolka már válaszolt is a mailedre :)

    VálaszTörlés
  25. :-D
    Enyém sem tudta mi van a szemöldökömmel, kérdezte mit csináltam vele mert olyan szép. Ő sem használ sminket, kivéve alkalmakkor valami élénk színű rúzst. Talán ezért lett rögeszméje a férjemnek az, hogy az élénk színű rúzs az idősebb nőknek való. :-)

    VálaszTörlés
  26. De jól mutatják a különbségeket ezek a képek! Kár, hogy nem lakunk közelebb egymáshoz, mert megnéznélek mindkét színnel kifestve :D
    Most, hogy mondod a meleg tónust, asszem ki kéne találnom végre, hogy mikor és mivel fes(te)ssem a hajam. Kezdenek zavarni az ősz hajak. Már mindenhol felbukkannak, akárhogy fésülöm a bozontomat.

    VálaszTörlés
  27. Én sem tartozom a nyertesek közé, már ami a szemöldökömet illeti.. A formájával, színével még nem is lenne nagy gond -sötétbarna, mint a hajam - de eleg ritkás,a szálak pedig furcsán hosszúak, tehát nekem mindig kitöltésre kellettek a szemöldök cuccok. Korábban waxot és a MAC coquette színét használtam -tökéletes árnyék szín, de hamar kopott, főleg hogy zsírosabb bőröm van. Ezek alapján en is a Taupe árnyalatot választottam, csodás még így is, hogy sötétbarna vagyok. Annyit viszont észrevettem,hogy a szálakat is rendesen átfesti, tehát ha nem vagyok elég óvatos, akkor szürkés, furcsán "ashy" lesz a szemöldököm. Próbáltam egy nagyon pici sötét barna gél eyelinert keverni hozzá, így kaptam egy megközelítőleg medium brown árnyalatot,- hatha jobban áll majd a sötétebb tónus, de azzal meg nagyon morcos lett a tekintetem, hiába satíroztam el szépen, túl komor volt, nem illik az arcomhoz.. tehát maradok a taupenal, legrosszabb esetben áthúzom sötétebb porral a kérdéses részeket.
    Én is az essence pici műanyag ferde ecsetét használom, talán ezzel sikerül a legjobban csak a közöket megszínezni.
    Az viszont vérlázító, hogy itt a holland Dougalsban 28 eurót!!! kell kipengetni érte! Amúgy nagyon ajánlott, pláne, ha olcsóbban sikerül hozzájutni.

    VálaszTörlés
  28. Nekem is kicsit eltér a Taupe a szemöldököm színétől, én úgy oldom meg, hogy sötétszőke szemöldökspirállal átfésülgetem picit :)
    28 euró...? Uh...

    VálaszTörlés
  29. Én is a sötéthajú és szemöldökű csapatba tartozom és az utóbbi kb 2 évben feltűnt,hogy rendesen szőkülnek a szemöldököm szálai,nem csak nyáron,télen is. Ráadásul mintha egyre vastagabbak is lennének. Ahogy nyírom le rendszeresen,szabályosan eltolja a nyíró,még serceg is rendesen. 1 hete egy festés előtt,kicsit megkurtítottam megint,hát akkor látom,hogy már nem csak szőke az..túróst...őőősz!;( Kiszőkül,aztán beőszül!!! Most azon izgulok,hogy nehogy ledobja az ősz szőr a festéket,mert akkor a festése heti rutinná válik!;(

    VálaszTörlés
  30. Te szegény! Milyen esélyeid vannak? Családban mi a tendencia őszülés tekintetében? A festést magadnak csinálod, vagy kozmetikusnál?
    Nálunk szerencsésebb a helyzet, (édesanyám 66 éves és még alig van 1-2 ősz szemöldökszála) remélem engem is sokáig elkerülnek az ősz szemöldökszőrök.

    VálaszTörlés
  31. Jó cucc ez a szemöldök paszta, én mégis inkább porral oldom meg a szemöldök hiányosságaimat. Ez betudható annak, hogy reggelente a szemöldökömre összesen 1 percem van... :( Nekem is két szín van meg, pont a bemutatott Dark Brown és Taupe, de olyan érzésem van, hogy az én színem a Medium Brown lesz. A taupe kicsit világos, a D. brown meg sötét, de keverve szép hatást lehet elérni. Nekem csak a türelmem hiányzik hozzá... :D De nagyon fontos a szemöldök, ezért ha mást nem is teszek magamra, a szemöldökömet kiigazítom és élénkítem, meg hát a szempillaspirál se maradhat el... Különben úgy néznék ki, mint aki meglépett a Szellemirtókból... :D

    VálaszTörlés
  32. Ha magadnak fested a szemöldöködet tartósra, akkor miután lemostad a festéket vízzel, töröld át bórvízzel (kapható a gyógyszertárban Naturlandos 2%-os bórsav, tökéletes erre a célra). Fixálja a festéket, sokkal tartósabb lesz.

    VálaszTörlés
  33. Pöti,nagyon köszönöm!!!! Ez teljesen új infó nekem.Magamnak festem és már látom,hogy így a 8. napon már kezd megkopni,de nem minden szálon. Gondolom csak azokon,amiknek már amúgy is elment a színe.

    VálaszTörlés
  34. Az esélyeim érdekesek umpalumpa. Anyu 40 évesen már szinte teljesen ősz volt(azóta festeti), de a szemöldöke szinte tök fekete maradt máig(most 62). Én is őszülök,így festetnem muszáj,viszont még van kerek egy évem 40-ig,annyira közel nem leszek ősz mint Ő. Inkább apumra ütöttem és neki nem sok ősz hajszála van,már ami megvan még!;-) amúgy magamnak festem,natúrbarna színre,az tökéletesen passzol és nincs benne semmi vöröses beütés.

    VálaszTörlés
  35. Pöti a számból vette ki a szót :)
    Ezen kívül még esetleg a krémoxi töménységének megemelésére gondoltam. Ha pl. 6%-ost használsz, akkor a 9%-ost próbáld meg, ha nem érzékeny ott a bőröd. (Ha 3-ast használsz, akkor persze 6-osra válts).

    VálaszTörlés
  36. Nagyon szívesen! Festés előtt mindenképpen zsírtalanítsd a szemöldöket, erre lehet használni pl. 1%-os szódabirkabónás oldatot, ezzel elősegíted a festést, mert áttolod a pH-t lúgosba. A festék oxiját is meg lehet emelni, ahogy ezt Umpalumpa is írta. Sok festék csak pár perces hatóidőt ír, de ennek sztem nem kell bedőlni, nekem simán fent van 15-20 percet is. Aztán jöhet a bórvízes törölgetés. Mi így tanultuk a suliban és saját tapasztalat, hogy sokkal tartósabb. Sok kozmetikusnak nem érdeke, hogy hetekig pompázzon a szín a szemöldökön.. :( Én biztos nem hagynám el a bórvizes áttörlést, mert nem szeretem a félmunkát... :D

    VálaszTörlés
  37. 6-ost használok,de holnap veszek 9-est! Csajok,köszönet!;)

    VálaszTörlés
  38. Alig merem bevallani,de sosem szoktam zsírtalanítani festés előtt.;( ezentúl fogom. A hatóidőt viszont sosem tartom be,sem itt,sem hajfestésnél,mert nekem nehezebben fogja meg a festék a "szőrzetemet". Sokat segítettetek,köszönöm még egyszer!!!

    VálaszTörlés
  39. Nagyon szívesen, sikeres festést!

    VálaszTörlés
  40. Nagyon szívesen.. :) Amúgy sztem a fixálás a fontosabb, mert azzal zárod vissza a szőrszál/hajszál lemezkéit és úgy jobban benne maradnak a festékpigmentek.. Persze hajra ne öntsünk bórvizet.. :D

    VálaszTörlés
  41. Ezt az infót én is köszönöm, én sem tudtam erről!

    VálaszTörlés
  42. A Mediumon már túladtam, úgyhogy abban már nem tudnál amúgy sem megnézni. Majd ha legközelebb használom a Soft B.-t akkor lefotózom hogy néz ki (hétköznapokon csak a Maybelline szemöldökspirált szoktam használni, a DipBrow-t akkor ha "megyek valahova" :-), mert a spirál is egész tűrhetővé teszi, 1-2 hézag van benne, a formája az ami nagyon béna, meg nem szép az íve és nem is egyforma a kettő).

    VálaszTörlés
  43. Nagyon szívesen... :)

    VálaszTörlés
  44. Oksa, majd küldd a képet :D

    VálaszTörlés
  45. Igen, időközbe sikerült. ^^

    VálaszTörlés
  46. Ez a spirál dolog sem rossz ötlet, ki fogom probalni☺ Ha tudtam volna, hogy lehet olcsóbban is beszerezni, akkor rendelek, bár USAból még sosem vettem semmit, nem tudom hogy kell a vámmal ügyeskedni, mert egyszerre több mindent is vennék de akkor meg túllépem az érték határt.. 😕

    VálaszTörlés
  47. Na majd beruházok egyre :)

    VálaszTörlés