BLOGKERESŐ

2015. április 1., szerda

Havi kedvencek - 2015 március

Máris végére értünk az első tavaszi hónapnak, és egyúttal elérkezett a március havi kedvencek ideje is. Ebben a hónapban ezeket szerettétek a legjobban:

Arcápolás

A hónap kedvence arcápolás kategóriában egy viszonylag régi motoros, a Bioderma Sébium Pore Refiner Pórusösszehúzó Krém lett - újfent sok dicséret érkezett a a mattító hatására, és többeteknek primerként is remekül bevált.
A hónap ezüstérmes arcápolási terméke a FLP Aloe Lips with Jojoba lett, amit sokan nem csak ajakápolóként használtok, hanem egyenesen univerzális balzsammá avanzsáltátok. A bronzérmes Balea Olajos Szemsmink Lemosó ebben a hónapban lépte meg a 400 véleményt, és a baráti ára és korrekt minősége miatt a havi kedvencek közé is bekerült, mellesleg nem először. A magasabb árkategóriában a Clarins Eclat Minute Instant Light Lip Perfector lett a hónap kedvence - aki eddig próbálta, általában csak áradozni tud róla, mivel gyönyörű természetes színnel vonja be az ajkakat, szuperül ápol és az illata is mennyei.

Test- és hajápolás
A hónap kedvenc hajápolási terméke az Avon Advance Techniques Hajápoló Marokkói Argánolajjal lett - szerintetek puhává, simává varázsolja még a száraz, töredezett hajvégeket is, és az illatát is szeretni szoktátok. A második helyezett a Balea Urea Kézkrém lett, ami még az extrém száraz kezeket is pik-pak rendbe teszi, könnyen beszívódik, kellemes, diszkrét illa van, és nem utolsósorban az ára is elég baráti. Előző hónapban a spray verzió volt nálatok a nyerő, ebben a hónapban pedig már a sampon is felkapaszkodott a ranglistára: az Avon Advance Techniques Supreme Oils Luxus Tápláló Sampon máris 11 rajongót tudhat magáénak, köszönhetően elsősorban annak, hogy szilikonmentes összetétele ellenére meglepően puha, sima lesz a használata után a haj. A hónap illata ezúttal az orientális-fás Thierry Mugler Alien EDP lett.

Smink
A hónap legje egy limitált kiadású körömlakk, a Catrice Rock-O-Co Matt Nail Lacquer lett - a gyönyörű csomagolás, a különleges szaténos-matt finis, a szép, tavaszias színek és a gyors száradási ideje miatt hamar megkedveltétek, és szerencsére idő közben az is kiderült, hogy a tartósság szempontjából is abszolút rendben van. Az Essence tavaszi szortimentfrissítésekor debütált Essence Nude Hosszantartó Rúzs lett a második márciusi sminkkedvencetek - olcsó, és bár nem olyan kirívóan tartós, de egyenletesen kopik és nagyon jól eltaláltak a színek is. A bronzérmet ezúttal az Avon Superextend Winged Out Szempillaspirálja kapta, ami egy kis, rugalmas sörtéjű, lekerekített szilikonkefével felszerelt darab, és az eddigi vélemények alapján elsősorban a pillák az ívelése és hosszítása terén jeleskedik. A hónap kedvenc high end darabja pedig a gyönyörű színskálával és kirívó tartóssággal jellemezhető MAC Arcpirosító lett.
Nektek mik voltak a kedvenceitek ebben a hónapban?

39 megjegyzés:

  1. Végre, itt az április, bár most, ahogy kinézek az ablakon, csak havas
    esőt és beborult eget látok... :'( De nagyon remélem, hogy lassan
    előkerülnek a balerina cipellők és ballonkabátok is. Végre én is
    kipróbáltam a DM holt tengeri fürdősóját és nagyon megszerettem.Sokat
    használtam a Rosa Graf hidrofil lemosó olaját, nekem nagyon bevált,
    szépen lehozza a sminket az arcról, nem szárít, de nem is zsírosít. Kedvenc arcápolóm az Aromaxos Csipkebogyó olaj lett. Kedvenc sminktermékem jelengeg a primer, legtöbbet a MAC Strobe krémjét és a Bobbi Brown Face Base SPF-est használom, mindkettő szuper. Nagyon megszerettem az EL Perfectionist alapozót, imádom a semleges és szupervilágos árnyalatát, a csodás finishét. Sokat használtam a Naked palettát és a Pupa Like a Doll pirosítót. A hónap illata Cartier párduca lett. És akkor jöjjön végre a jó idő, mert a mai időjárás tuti áprilisi tréfa.. :(

    VálaszTörlés
  2. Érdekes, hogy engem soha nem dobott fel különösebben a tavasz-nyár közeledte, gyakorlatilag egyáltalán nem függ a lelkiállapotom az évszakoktól vagy az időjárástól, télen is képes vagyok maradéktalanul örülni bárminek, avagy nyáron is rendesen elkettyenek az emberi hülyeség sorozatos megtapasztalásakor... Szóval számomra időjárás egyszerűen csak VAN, és attól függően jó vagy rossz, hogy mit gondolok róla ! :-)) Kedvenceim mostanság: körömlakk - a tegnap méltatott holo-csillámos Claire's, ehhez kétség nem fér. No és az új Clarins paletta, valamint a Pupa önjáró szemcerkája, amiről még nem írtam véleményt, de a legjobb szemceruzám, amit valaha használtam. Arckrémek terén a LRP Cicaplast, valamint az Oriflame Diamond Cellular az abszolút befutó, és előkerült egy elfekvő Garnier C-vitaminos krém is, amit - ha jól tudom - már nem is forgalmaznak, én viszont lelkesen használom. Ugyanilyen régi-új kedvenc a Balea színvédő samponja, amire felteszem fele királylányságomat is, hogy az egyetlen sampon, mely a vörös haj intenzív színeresztését hatékonyan akadályozza. :) Parfümökből sok kedvenc van, mostanság a már-már műkincsnek számító MaxMara után nyúlkálok elég gyakran és persze óvatosan is, mert ha elfogy, nincs utánpótlás...

    VálaszTörlés
  3. Nekem az Octenisept sebgél az új kedvencem. Bűnösen szétnyomkodott pattik fertőtlenítésére vettem, de kiderült hogy még jobb égésre. A gőzbe és tepsihez nyomott ujjaimat egyaránt nyom nélkül gyógyította reggelre. Alig hittem el. Majd próbáld ki, szerintem nagyon hasznos, ha van ilyesmi otthon. :-)

    VálaszTörlés
  4. Rendhagyó kommentet írnék most és szégyenfal termékekkel jövök.
    Az van, hogy mióta KM és beautypedia előszűrést végzek minden vásárlás előtt, így ritkán nyúlok mellé, de ha mégis, akkor aztán nagyon:


    Íme azt anti-kedvencek listája az első negyedévből:


    -az Uriage-tól tulajdonképpen bármi. A micellás szétszedte a fejemet, az intim tisztító csípett, a tusfürdő szárított, én hülye most megvettem a színezett fényvédőjét.Hát ha valakinek az a célja hogy a ráncaiból és a pórusaiból még láthatóbb és vizualizálhatóbb képződményt kreáljon, akkor vegye csak bátran.A "fantasztikus" tavaszi időjárásban egyetlen nap volt amikor 20 fok körül volt a hőmérséklet, no adott napon nekem lefolyt az arcom.Nem vicc: kompletten az alapozó alá kent réteg mint valami rosszul kötő habarcs, komplett "fal/arccsuszamlást" eredményezett.
    Legszívesebben megtapostam volna a tubust


    -Bath & Body Works sütötök-latte testápoló: műpézsmás cukorillatú szemét.Sírni tudtam volna a második alkalmazás után.


    -TBS Camomile sminklemosó: ez a nagyobb bödönben árult víz állagú valami.1 használatot követően szerencsére sikerül túladnom rajta, nekem rommá csípte a szemem


    Lush Seaweed maszk: hínárszagú borzalom.Konkréten olyan illata volt a pakolásnak, mint a tengerparton rohadó aljnövényzetnek, hiába elégséges a hatása ( amúgy semmi extra) ezt az illatot még a másvilágon is emlegetni fogom.


    -Lush szappan, nem tudom a pontos nevét, az a barnakenyeres: na ez aztán a sz@r, vörös és hámló arcot csinált nekem másnapra.


    Rég volt ilyen rossz szériám amúgy ami a mellényúlásokat illeti :(

    VálaszTörlés
  5. A Bath & Body Works az én szégyenfalamat is megjárta! 2-3 használatig tetszett, aztán hányingerem lett tőle. És nem, nem vagyok terhes! :D Túl is adtam rajta... Szereztem helyette viszont kézfertőtlenítőt, szintén a B&BW-től, na ő viszont szerelem....

    VálaszTörlés
  6. Pont jókor írod, pont pár hete égettem le a fél karom a hajsütővassal... :D :,(

    VálaszTörlés
  7. Az én bőröm még mindig nem igazán vette észre, hogy tavaszodik, úgyhogy még mindig száraz, így kedvenc maradt az Aromax csipkebogyóolaj az arckrémbe keverve vagy alá kenve. A szám nagyon szereti az új tégelyes Labellokat, pedig amúgy nem igazán preferálom a márkát, de ők most bejöttek (vaníliás és kókuszos van). A Clarins Instant Light Lip Perfectort is sokat használom és szeretem, a tubusos Rosewood mellé stiftes formában megvettem a My Pink-et ami a saját szájszínt hivatott felélénkíteni, nagyon szeretem, csak sajnos baromi gyorsan fogy. Kezeimmel csodát tesz ha lefekvés előtt bekenem őket egy babszemnyi LRP Cicaplast Baume B5 és 3-4 csepp Aromax argánolaj keverékével, a csúnya, nagyon kirepedezett bőrt is helyre teszi reggelre. Hajápolásban stabilan beírta magát a kedvencek sorába a Tigi Bed Head Colour Goddess Miracle hajpakolás.
    Sminkek terén új kedvencem nincs (hacsak a hónap utolsó napján beszerzett Envy Shine-t nem számítom márciusi kedvencnek). A hónapban leginkább a szem alá használt NYX korrektor és úgy általában a pirosító volt a legnélkülözhetetlenebb számomra, mert egyrészt sokat betegeskedtem (nem komolyan, de mindig volt valami kis nyavalyám), másrészt a gyerekek is, így sokat is éjszakáztam, ergo tiszta zombikinézetem van ezen termékek nélkül, még itthon is utálok így mászkálni és tükörbe nézni, úgyhogy reggel arctisztítás/hidratálás után rögtön kötelezően kenem fel a BB-t, korrektort, pirosítót.
    Illatokat leírtam a tavaszi parfümajánlós posztnál, D&G The One, Montale Intense Café a hűvösebb napokon, valamint az Alien Eau Extraordinaire és az Ange ou Demon Le Secret Edition Croisiere jutottak leginkább szerephez.
    Én is elkezdtem a kádfürdőzést a múltkori poszt hatására, kedvencem eddig a Yamuna szőlőmagolajos fürdősója, isteni az illata, és nagyon puhává teszi a bőrt.
    És most már tényleg jöjjön az igazi tavasz!!!

    VálaszTörlés
  8. Jaj, de jó, hogy írod ezt, én pont ma gondolkoztam az Uriage színezetten, eddig az illatanyag volt az, ami lebeszélt róla, meg most Te. :D A TBS kamillás olajos lemosóját is két napja vettem meg, viszont az nekem bevált, egyáltalán nem csíp, pedig nagyon érzékeny a szemem.

    VálaszTörlés
  9. Az Uriage pellengérre állításához én is csatlakozom, egy szérumot és egy hidratálót próbáltam tőlük, szerencsére csak mintában, hát mindkettő nagyon-nagyon nem...

    VálaszTörlés
  10. Az Uriage fizikai fényvédőjét én most próbálgatom, és az nem rossz. Zsíros bőrre tuti nem komfortos már, de egy normál, száraz bőrre jó lehet.

    VálaszTörlés
  11. Na én meg a vasalóval, belenyúltam, bahhhhh.... Ez de kemény érzés. :-D Azóta is ott a nyoma, kétlem, hogy valaha is eltűnne. De ez az octenisept eddig a legjobb, amit égésre valaha próbáltam, remélem, neked is bejön majd. :-)

    VálaszTörlés
  12. De jó hogy említetted a Garnier C-vitaminos krémet! Erről jutott eszembe, hogy pár hete vettem egyet, a Tescoban 599.-forintért árusították ki, azóta a fiókban pihen, meg is feledkeztem róla de elő fogom venni amíg kitalálom milyen komolyabb C-vitaminos szérumot szerezzek be.

    VálaszTörlés
  13. Szerencsére még van a PC Resist SPF30-as krémemből, úgyhogy most fényvédőkérdés egyelőre megoldva. De azért jó tudni az alternatívákról. :-)

    VálaszTörlés
  14. Az olajost én is nagyon szeretem, de ennek a "víznek" a közelébe ne menj a hyperérzékeny szemeddel:(,

    VálaszTörlés
  15. Mondta anno Bogi hogy vittél te is :D
    Ezek szerint a te példányod vándorolt Svivkóhoz? De látom neki legalább nagyon bejött.....
    Én is egy barátnőmnek ajándékoztam, aki pont úgy járt vele mint én.....hogy azóta hol van azt nem tudom.....bizonyára a kukában végezte szegény. :(

    VálaszTörlés
  16. Már tudom melyikre gondolsz. Amúgy majdnem azt vettem meg véletlenül. :-D

    VálaszTörlés
  17. Hát ezen most jót szórakoztam, teljesen jól látod a helyzetet :D Bogi --> Évi --> Svivko. Mondjuk tegyük hozzá, sok rajtam borzalmasan álló illat Svivkon tök finom, és rajta ez a lattés cucc sem volt olyan émelyítő, mint rajtam.

    VálaszTörlés
  18. A TBS Camomille termék említéséért hálás köszönet,holnap megyek az olajos lemosó utánpótlásért és pont arra gondoltam,hogy mivel az számomra egy csoda(hosszú távon is),hát én megveszem az egész pereputtyot,biztos azok is annyira jók! Na,már nem veszem meg.

    VálaszTörlés
  19. Kata én hétvégén szeretném ezt a csipkebogyóolajat beszerezni.
    Miteszer, pattanásképződést nem tapasztalsz a használatával?

    VálaszTörlés
  20. És nálam bizony még mindig a kegytárgyaim bűvkörét élvezi. :) Imádom, rajtam semmi pézsma illata nincs.
    Igaz, ami igaz, én sosem tudnék megfulladni az effajta édességtől, bár a legszebb halál lenne. :D

    VálaszTörlés
  21. Az Uriage seborrheára, és problémás bőrre való termékei kiemelkedően jók. :) A tusfürdőért én sem voltam oda, de szerintem ezekkel a problémákkal nagyon jó segítő tud lenni egy-egy termékük.
    A jól bevált termékekből, mint például micellásból (zöld Bioderma) és színezett SPF nappali krémből (PC spf 30) én lejjebb már nem adok. :)

    VálaszTörlés
  22. Ebben a hónapban nőtt a szívem csücskéhez az Etude House My Castle irtó aranyos rózsaszín kézkrémje, igazi tavaszi virágillatával tökéletes jelenleg.
    A hajápolás terén két gumicukor illatú Giovanni terméket vásároltam , egy kiöblítést nem igénylő fufut VITAPRO FUSION PROTECTIVE MOISTURE, illetve egy hajvégápoló szérumot Frizz Be Gone, amik gyönyörű incivel, kellő mennyiségű szilikonnal, és csodásan fényes, enyhén illatos, Nicis macis puha hajat varázsoltak a fejemre, már első használattal. Pedig pár napja szívattam le pár tincsemet szőkére, a tavaszi megújulás jegyében. Ami tudjuk, milyen megerőltető tud lenni.
    Nagy szívdobbanást okozott még a Missha korrektora, ami pepitában Catrice Camouflage-ra hajaz, csak picivel krémesebb, és NEM KOMEDOGÉN, illetve állítólag a MAC Studio Fix korrektorának tökéletes dupe-ja. :)

    Ma került viszont a nemszeretem, a rák-egye-ki-a-lelked listára a Moom Classic teafaolajos cukorgyantája.
    Először volt oly' kedves és kifutott a mikróban (pedig a leírás szerint többet is kellett volna bírnia), ÉS leégette a bőröm, majd második próbálkozásnál vagy nem tapadt meg vagy égetett, de a szőrök túléltek mindent, így ezzel a lendülettel döntöttem el, hogy jó nekem a megszokott fenyőgyantás rutinom, a rosseb szórakozzon itt a legmérgesebb vulkán végtermékével (hihetetlen forró tud lenni, de kihűlni meg csak megszilárdulva tud). Úgy döntöttem meg válok tőle... Brr.

    VálaszTörlés
  23. Igaz nem engem kérdeztél,de ha jól rémlik,akkor hasonló a bőrtípusunk és nagyjából a korunk is,így merészelek én is írni.;) Gyakran használok ilyen olajat és szeretem is könnyű hidratálóhoz keverni,de bármilyen száraz is néha a bőröm,a napi használattal kicsit sok. Olyankor azt vettem észre,hogy az államon lévő mitesszerek kicsit gyorsabban megtelnek és az orrcimpa mellett ugyanígy. Máshol viszont nem okoz gondot,bár ezt a részt ki is lehet kerülni. Amúgy zsírosodást(sajnos) nálam nem okozott,de tény,hogy reggelre szépen kisimít.

    VálaszTörlés
  24. Nekem semmiféle gondot nem okozott eddig se a csipkebogyó-, se az argánolaj, pedig elég hisztis bőröm van.

    VálaszTörlés
  25. "Rák-egye-ki-a-lelked" :DDDDD


    By the way, hogy van Károlyka úrfi? :)
    Nálunk most éppen nem "eszünk meg semmit" időszak van.Az állatorvos szerint a tavasz miatt normális, hogy ilyenkor étvágytalanabb az eb.
    Egy kevés Royal Canin szárazat ropogtat reggel,este pedig meg nagy duzzogva egy kis pulykanyak, vagy alutasakos táp, de a felét otthagyja általában.
    A végén egy nagyon slank beagle lesz belőle, bár most sem kövér a szemem fénye....

    VálaszTörlés
  26. Köszi Natalie, majd ésszel igyekszem akkor alkamazni!

    VálaszTörlés
  27. Nos, hát újakat csak Paulától próbálgatok, de 1-2 alkalom után nem merem kijelenteni, hogy havi kedvenc bármi is. Viszont, éjjel nem tudtam aludni és helyette a kommentjeiteket olvastam, hangosan kuncogtam rajta és élvezettel olvastam milyen jól elvagytok itt :D
    Kicsit irigykedem is, hogy ennyi finomsággal kísérleteztek, de nem nagyon :D

    VálaszTörlés
  28. Következő hónapban terveztem kipróbálni a már megvásárolt Uriage 50 faktoros fizikai fényvédőjét, de azt hiszem előrébb hozom a tesztet... (hogy a kuponos napokon még tudjak korrigálni egy Biodermával, ha szükséges :)) Mást nem próbáltam a márkától, őszintén szólva nem is tervezem, bőven elég lenne, ha az említett fényvédő jól szerepelne.

    VálaszTörlés
  29. Ááá, tökre örülök, hogy Neked is bevált a DGP só! Legalább arra jó ez a vacak idő, hogy esténként fürdőzni lehet benne...
    Az EL Perfectionist nekem is wishlistes lett (főleg a véleményed után), de sajnos nemrég vettem Bobbi BB-t, egyszerre meg csak 1 alapozót használok. Na majd legközelebb... :)

    VálaszTörlés
  30. Komolyan? :) Én annyira feldobódok amúgy az évszakváltozástól, de nem csak tavasszal, hanem mindig! Évszak végére meg általában elkedvetlenedek és unom, ami van! :D

    VálaszTörlés
  31. Bár én is ilyen fegyelmezett lennék, hogy csak egyet használok egyszerre.. :)

    VálaszTörlés
  32. Károlyka férfiatlanítva lett már az első évben, mivel igen-igen harcias lett terrierségének köszönhetően, csak úgy halmozta volna a csajokat, mami viszont inkább smincuccokért fizet, mint gyerektartásért. :D
    Ilyen tavaszi depink ebből kifolyólag nincs, most a Pro Plan Small &Mini tápját burkolja nagy elánnal, viszonylag friss cucc, még tart a varász. :) Szerintem, ha 15kg alatt , vagy akörül vagytok, Ti is kipróbálhatnátok, mert nagyon ízlik a kutyának, és a szájszaga is elmúlt ( A digestive- es kiadástól), ami a sok főttcsirkecucctól & puha táptól kialalakult . :)
    Adj egy simit Vau kutya fejére a nevünkben is. ;) El fog múlni a jó kis szuka szag.

    Ui.: Ha esetleg Ti sem lennétek már oly' férfiasak, csak nem kullancs ment bele? :/

    VálaszTörlés
  33. Vau is golyótlan màr egy ideje, szukàk ennek okàn èrdektelenek, kullancs nincs, sokkal inkább mozgáshiányos ès vszleg ezèrt nem is kívàn enni.
    A laborerdményei jók, szóval.....
    Ha jön az igazàn jó idő akkor helyrejön remèlem, a tápot amit írtàl meg fogom nézni, köszönöm szèpen a tippet.
    Lehet, hogy csak unja a meglévőt, màr èn is gondoltam erre.

    Hasonló szèpsègeket kívánok a terrierek gyöngyének :)

    VálaszTörlés
  34. Jaj,végre egy terrieres csaj!:-) megkérdezhetem,hogy melyik fajtájút birtokolod? Amíóta az eszemet tudom,azóta imádom mint külsőleg,mint belsőleg ezeket a csodabogarakat!;-)

    VálaszTörlés
  35. :) Nagy formák az tuti. Jack Russel terrierem van, még nem öleb már nem véreb. :D Becsületes neve Charlie, de gyakran magyarítom. ;)

    VálaszTörlés
  36. Most majdnem dobtam egy hátast...szó szerint így hívjuk a kutyáinkat,még nem öleb,de már nem véreb!!! Bár a foxinak határozottan hajlama van ölebbé változni át.Az egyik csak a kutyákra ugat,férjem szerint a betörőnek kutyával kell jönnie,hogy jelezzen!;-) Szerencsére megfelelően lökött mind a kettő.;)Drótszűrű Foxi és Welsh Terrier.:-)

    VálaszTörlés
  37. Micsoda páros lehet! :) :D Reméljük a betörő is tudja a szabályt, akkor! :D

    VálaszTörlés
  38. Mi ezt használjuk a kisfiamnak és neki bevált. Igaz, nála előny ha fehéren látszik h hol kentem be :)

    VálaszTörlés