BLOGKERESŐ

2015. május 29., péntek

Alapozóvilágosítás egyszerűen

Ha alapozóvásárlásról van szó, a "legvilágosabb szín is sötét" zokszóval maximálisan tudok azonosulni, mert hiába kezd lassan szinte már elcsépeltté válni, hogy mi hófehérkék mindig emiatt sírunk, de még mindig nem sok márka mozdítja a füle botját ezügyben. Na de ha Mohamed nem megy a hegyhez, majd a hegy megy Mohamedhez.... :)



Néhány hónappal ezelőtt láttam egy szuper videót Ehsstynél (aki egyébként a világ egyik legcukkerebb vloggere, és hülyére szoktam röhögni magam videóin, szóval innen is puszi csajszi!:D), amiben bemutatott egy olyan terméket, amivel bármilyen félreválasztott, vagy csak szimplán reménytelenül sötét alapozó pofonegyszerűen megmenthető.


Ez a termék nem más, mint a MakeUp Revolution The One Folyékony Alapozó Shade 1 nevű árnyalata, ami egy hófehér szín, amit ha sötét alapozóhoz kevertek, akkor látványosan, akár több árnyalattal is kivilágosítja annak színét. (A The One alapozó egyébként ezen kívül még jó pár másik "rendes" bőrszínben is kapható, a kiszerelésük 29 ml és 1890 Ft-ba kerülnek.)

Az ötlet hosszú heteken át nem hagyott nyugodni, főleg, hogy majdnem tucatnyi sötét alapozó halmozódott fel nálam az utóbbi évek során, ezért először egy olcsóbb ebayes alternatívájával próbálkoztam, de a sűrű, nehezen keverhető állaga miatt nem voltam vele 100%-ig elégedett, szóval naaagyon megörültem, mikor megkaptam tesztelésre a MakeUp Revolution fehérkéjét, amit Eszter is használt a videójában.

Hófehér és nagyon folyékony...
.
Ami a legfontosabb: ennek az alapozónak az állaga folyékony, és ezt vegyétek szó szerint. Engem szinte meglepett, hogy egy majdhogynem vízszerű állagú anyag csordogált a kezemre, ezért nem is szeretem a kézfejemen kikeverni, inkább a tenyeremből dolgozom.

keverési arányokat nehéz általánosítani, mert nagyban függ az alapozó színétől: nyilván a sötétebbekhez több kell, míg egy 1-2 árnyalatnyi különbségnél viszont tényleg szinte csak pár cseppről van szó, de szerintem ezt jobb, ha mindenki magának tapasztalja ki.



Az alapozók minőségét, fedését és illatát én úgy vettem észre, hogy 1-2 árnyalatnyi világosításkor szinte semennyire nem változtatja meg, viszont nagyobb dózisban már jobban előjönnek a The One alapozó tulajdonságai, plusz észrevehetően lazít, könnyít is a színkorrigált alapozó állagán, de igazából ez utóbbinak én még örülök is, mert egyrészt szeretem a könnyedebb, vékonyabb rétegben felvihető alapozókat, másrészt pedig úgyis ecsettel dolgozom, ergo nem zavar, ha picit folyósabb textúrával van dolgom.


Ajánlom? Nagyonis! Világos bőrűeknek szinte alapdarab, de sötétebb bőrűeknek is sokat segíthet a téli-nyári bőrszínük közti lavírozáskor. :)

A terméket a Pink Pandától kaptuk tesztelésre, de ez a véleményemet nem befolyásolja.

30 megjegyzés:

  1. Szinte mindegyikben parabenek vannak. Amiben meg nincsen az megfizethetetlen. Nem ertem. :(

    VálaszTörlés
  2. Az Isadora multivitaminos szájfénye is szuperjól hidratál, én nagyon szeretem. Az összetevői is szépek. :-)

    http://kremmania.hu/kremek/isadora-multi-vitamin-gloss-szajfeny

    VálaszTörlés
  3. Hú, ez valódi királyság :D!!! A szín kikeverése nem áll tőlem messze, de eddig csak ugyanazon a márkán belül próbálkoztam, ami drága mulatság lehet. Ez nagggyon jó alternatíva, mi több tökéletes megoldás! Milyen kézenfekvő, mégsem gondoltam, h létezik ilyen :)
    Wishes, szerinted bb krémmel, esetleg folyékony korrektorral is működhet?

    VálaszTörlés
  4. Én eddig akármivel próbáltam, működött :)

    VálaszTörlés
  5. Esküccöm elgondolkoztam, hogy egy nem árt nekem sem egy ilyen itthonra. No meg a koreai szuper bb-hez egy afroamerikai változat! :D Olyan is van? :P
    Te kis gourmet portás <3 !

    VálaszTörlés
  6. Van afro változat is! :D Mondjuk úgy tudom, hogy itthoni kínálatban egyenlőre nem kapható, de már rajta vannak az ügyön. Kontúrozni én is szívesen elfogadnék egyet... :)

    VálaszTörlés
  7. Én is láttam már ezt a videót Ms. Crazy Ehsstynél, :-D és azóta gondolkozom rajta. Ami elbizonytalanít, hogy nem ront az alapozók minőségén? Nekem egy Clinique Even Better alapozóm van, amiért megszakad a szívem, mert olyan gyönyörű természetes a finishe, és csodás bőrfénye van, plusz nagyon tartós és szépen kopik. (És persze sötét a legvilágosabb is...) Csak félek, hogy ha valamivel összekeverném, az erősen lerontaná a high end minőséget. Nem tapasztaltál ilyet?
    Bár lehet, ez már csak ősszel lesz aktuális, mert képzeld, csak beadtam a derekamat az önbarnítózásra, már úton van felém a PC mindkét önbarnítója. :-) Remélem, működni fog!

    VálaszTörlés
  8. A kis high end bobbijaiddal is? :-)

    VálaszTörlés
  9. LOL, most nézem, micsoda cuki titulusaid lettek. :-D

    VálaszTörlés
  10. Nem, tényleg nem :) Jó, ha mondjuk egy csoki színt keversz a saját színedre, akkor a nagyobb keverési arány miatt tényleg sokkal folyékonyabb lesz, de a tartósságán nem ront, és én a finisen se vettem észre nagy különbséget. Nekem van egy 2 árnyalattal sötétebb Bobbi alapozóm, és tökjól működik vele, pedig azt hittem, már túl kell majd adnom rajta.
    Hajrá az önbíarnításhoz, nálam is az ma a program :D

    VálaszTörlés
  11. Aha :) De az egyetlen Bobbim, ami sötét nekem, az csak 2 árnyalattal sötétebb, abba meg csak 2-3 csepp kell, ami meg nem olyan sok :)

    VálaszTörlés
  12. Nagy megkönnyebbülés, hogy magamnak tudhatom ezt a csodát, mert eddig nagyító alatt kellett vizsgálgatnom és elemeznem a tesztereket a drogériákban, de amióta megvan, azóta akármelyik alapozót lekaphatom a polcról, nem számít, hogy a legvilágosabb árnyalat mennyire passzol hozzám vagy mennyire nem. :D

    VálaszTörlés
  13. Azt hiszem, ezt beszerzem én is. Télre mindenképpen. Nyáron azért még csak-csak találok magamnak jóféle alapozót, de a téli "színem" igencsak nagy kihívás elé állít :D Eddig a TBS 03-as árnyalatú Moisture Foundation-t használtam.....de meglepett, hogy így május végére kicsit világosnak tűnik már. Lehet az öregedéssel jár ez is :D Így egyelőre azt keverem a többi sötéthez....de köszi a tippet, így be merem vállalni a drágább alapozókat is :)

    VálaszTörlés
  14. jó kis teszt! egy ideig nem volt raktáron, mostanában el is felejtettem csekkolni. még jó, hogy kijött ez a cikk, és eszembe jutott újra ránézni a webshopra. : ) végre rendelhető, veszem is! alig várom, hogy "a legvilágosabb is sötét" színű alapozóimat tökéletesre keverve magamra applikálhassam. : D

    VálaszTörlés
  15. Ohohohohó. Ez kell. Pont. Nem beszélve arról, hogy ilyen kevés is elég belőle, tiszta haszon.
    Vizsgaidőszakban esélytelen barnulni, hasznát venném. :D

    VálaszTörlés
  16. Szupeeeer! hol kaphatò? pinkpandán nincs ez a szìn.

    VálaszTörlés
  17. Bocsi, megtaláltam az oldalon.

    VálaszTörlés
  18. Te nem tanulsz a szabadban? :) Én a tavaszi-nyári szemeszterekben vizsgaidőszakban mindig tanulás közben barnítottam a csülijeim (mindaddig, amíg egyszer sikerült keresztbe tett lábakkal a napon felejtkeznem... nagyon jó kis 1,5 hónap következett utána!! :D)!

    VálaszTörlés
  19. Na, örülök, hogy eszedbe juttattam, remélem te is szeretni fogod! :)

    VálaszTörlés
  20. Én is úgy érzem, hogy mintha egyre fehérebb lennék így tél végére. Főleg az arcom! :D

    VálaszTörlés
  21. Ezzel most maximálisan tudok azonoulni :)) Végre nem kell azon stresszelni, hogy tuti-tuti-tuti jó-e a szín... :)

    VálaszTörlés
  22. segíííítséééég, hol lehet ilyet rendelni??? pinkpanda-n nincs ez az árnyalat.. :/

    VálaszTörlés
  23. Én sajnos csak a Pink Pandáról tudok :( Ezek szerint náluk kifogyott :((

    VálaszTörlés
  24. Hm, nézd csak, én találtam: https://www.pinkpanda.hu/termek/makeup-revolution-the-folyekony-alapozo-shade-1

    VálaszTörlés
  25. Én se szeretem az ilyen gyártókat, de azt például kifejezetten nem értem, hogy a levendulával miért tennék rosszat magamnak. Linalool, geraniol, és hasonló természetes Illatanyagok sok szintetikus kozmetikumban is megtalálhatók, ami szerintem egyáltalán nem baj, hiszen az irritatív indexe így is alacsonyabb, mint a sima parfümé. Amúgy én is úgy vagyok vele, hogy amit használok az hasson, ezért például a hajbalzsamomat magamnak keverem, mert szilikonmentesekből elég kicsi a választék, az Alverde, Alterra balzsamjai pedig kiszárították a hajam. Azóta sokkal szebbek és puhábbak a tincseim. A száraz könyököm pedig egyedül a sheavaj segített!



    VálaszTörlés
  26. Nekem a citromlé sokat segített, igaz, a nagyon durva pattanásokon valószínűleg a gyógyszeres kezelés, pl. fogamzásgátló, egyéb pirulák segítenek a legjobban, de én nem fogok olyan bolti kencéket használni, amiknek kivétel nélkül az első két összetevője a víz és az alkohol. Igaz, én elég elég szerencsés vagyok, ahogy növök, úgy egyre ritkábban üt ki a ragya. Szóval csak annyit akartam mondani, hogy ez nekem segített, illetve az, ha száraz, vagy érzékeny bőrre való lemosókat használok, így a hámlás is elkerül. :)

    VálaszTörlés