BLOGKERESŐ

2015. május 7., csütörtök

Green peel kezelés - tapasztalatok

Kata még januárban írt egy emailt, hogy lenne-e kedvem kipróbálni nála a green peel kezelést. A green peel, vagy más néven gyógynövényes mélyhámlasztás egy olyan kozmetikai kezelés, aminek hatására körülbelül 5 nap alatt teljesen lehámlik a bőr, és az ember lánya "új bőrt" kap.

Az az igazság, hogy ismertem már a kezelést: kb. tíz évvel ezelőtt, az akkor még szuper problémás bőrömmel voltam mélyhámlasztáson. Pesze nulla tudatossággal, egy újsághirdetés hatására mentem, fel sem merült bennem, hogy vajon ebben mi van, hogyan működik, hanem csak vártam a csodát, hogy végre valami meggyógyítsa a bőröm.


Szóval amikor Kata írt, feltámadt bennem a kiváncsiság: vajon a mai fejemmel mit fogok gondolni erről az egészről és a mostani tapasztalataim milyenek lesznek? Úgyhogy végül némi gondolkodás után igent mondtam, és most egy részletes green peeles beszámolót hoztam Nektek. :)

Mi a green peel? Mi van benne?

A green peelt egy német bőrgyógyász, dr. Christine Schrammek kísérletezte ki 1958-ban (Egyébként szintén ő alkotta meg a világ első BB krémjét is 1967-ben, ami máig is kapható és a Schrammek márka volt az első német "bőrgyógyász márka").  Ma a német cég a Green Peel kezelésekhez szügséges termékeken túl bőrápoló termékek széles skáláját gyártja, amik az egész világon kaphatóak a márkával dolgozó kozmetikákban.



A zöld hámlasztás lényegi része egy fű keverék: 28%-a vizi zsúrló, 23%-a mezei zsúrló, 10,7%-a árvácska, 9,2%-a aloe, 8%-a körömvirág, 7%-a kamilla, 6,6%-a orvosi tüdőfű, 6%-a alga és 1,5% lándzsás utifű.  Ezt a fűport egy koncentrátummal, egy habbal és némi vízzel kell kikeverni. A koncentrátumban rengeteg panthenol és más gyulladácsökkentők vannak, a hab pedig szintén nyugtató célokat szolgál . Kata egyébként 2000 óta csinál green peel kezeléseket, az egyik első volt itthon és mesélte, hogy a hab csak egy pár éve lett, szóval nem ő a kulcs momentum a hámlasztásban.

Próbáltam azt is kinyomozni, hogy hogyan működik a green peel. Hosszas keresgélés után végül találtam egy német szakkönyvet (Ästhetische und plastische Operationen in der Dermatologie), ami írt kb két oldalnyit a green peelről is, és ő azt írta, hogy a pontos hatásmechanizmus ismeretlen.

A kezelés menete

A kikevert fű végül olyasmi, mint egy jó erős bőrradír, ahol a radírozó szemcséket a fűdarabok adják. A zsurló félékben amúgy nagyon sok az üvegben is megtalálható szilícium dioxid, így a végeredmény súroló hatása elég erőteljes, és olyan üveggyapot érzete van.



A kezelés persze szokásosan tisztítással kezdődik, de aztán a lényegi rész, amikor ezt az egész zöld maszlagot belemasszírozzák a bőrbe. Ez nem kellemes. Mondhatni, hogy fájdalmas. Nem tudom egyébként, hogy ilyenkor pontosan mi jut be a bőrbe és mi sem, de az biztos, hogy a 10-15 perces masszírozás felér egy nagyon durva és erőteljes fizikai bőrradírral kívülről, plussz nekem utána olyan érzésem volt, hogy a fűpornak legalábbis egy része bejutott a bőröm alá. És ott szurkált.

A masszírozás után még 20 percig fent marad a fűkeverék, amiközben vizes, nyugtató koncentrátumos sheet maskkal (ez mi magyarul?) próbálja az ember lánya kiheverni a masszírozás viszontagságait. Végül pedig jön a lemosás, ami szintén fájdalmas, de legalább nem tart sokáig.

Kata oldalán van egy videó is a kezelésről, ha valaki szeretné pontosan tudni, hogy hogy megy a dolog, akkor érdemes megnézni (a linkelt oldal legalján a jobb oldali videó).

A hámlás menete, utókezelés

A kezelés után a bőröm bepirosodott, és feszült, és szurkáló érzésem volt, ha bármi az arcomhoz ért (pl. Emma, aki nem tudta, hogy most ez nem olyan jó anyának....). Az első éjjel fájdalmas volt a párnára is letenni az arcomat, szúrt.

Kezelés utáni második nap


Másnapra jobb lett a helyzet. A bőröm még mindig piros volt és feszült, de már csak ici-pici szurkáló érzés volt. Harmadik nap pedig eindult a hámlás. Az államon kezdődött, aztán jött szépen sorban az arcom minden része. Kb 6 nap alatt hámlottam le teljesen.

A hámlás alatt egyébként nem szabad, hogy víz érje a bőrt, se a túl nagy pára nem tesz jót neki. Hivatalosan semmilyen másik kozmetikumot nem szabad magunkra kenni, csak a green peel otthoni szettben megadottakat. Ez egy tonikot, egy hidratáló krémet, a BB krémet és egy fényvédőt jelent. Megnézegetve, hogy mi van ezekben a krémekben, én nem láttam semmi különleges dolgot bennük, szóval úgy dönöttem, hogy ezt nem fogom betartani. Volt pár PC Hydralight tonik és krém mintám itthon, amik szuper kíméletesek és sok bennük a gyulladáscsökkentő, így azokat használtam. Nem tartottak ki hat napra, így végülis felesben használtam őket a hivatalos krémekkel. Szépen lehámlottam, semmi bajom nem lett, szóval az otthoni csomag  inkább Schrammek marketing, mint valami tényleg fontos dolog. Az viszont tényleg fontos, hogy valamivel kenjük a bőrt, mert a hámlás alatt eléggé húzódik, száraz érzete van, szóval akár napi 5-6-szor is javasolt hidratálni.

Személyes tapasztalatok: tíz éve és most

Tíz év jó hosszú idő, de elég nagy hatással volt rám akkor a kezelés, szóval meglepően sok mindenre emlékszem. Egyrészt pontosan emlékszem rá, hogy a Blaha Lujza tér közelében voltam egy szalonban egy elképesztően mogorva nőnél, aki teljesen ki volt akadva, hogy milyen kényes vagyok, hogy fájlalom a kezelést. Őszintén csodálkoztam magamban, hogy ki az aki ehhez a nőhöz egynél többször eljön? Na de ezt leszámítva magát a kezelést jól megcsinálta és akkor is szépen lehámlottam. Akkor még otthoni szett nem volt, kamilla teával kellett törölgetni magamat, és megvettem a BB krémet, amivel meg kentem az arcom.Miután lehámlottam tök szép üde, baba bőröm lett, látványos volt a különbség a korrábbiakhoz képest. Kollégiumban laktam, és emlékszem, hogy többen is megerősítették ezt, az egyik srác pedig azt mondta, hogy olyan "kis hamvas" lettem. :)

Utána Omorovicza BB krémben (az összes tök smink nélküli kép az homályos lett, vagy kiégett, vagy egyéb baja van, szóval sajnos nem lettek vállalhatóak. :( De ez egy minimálisan fedő BB, tényleg. )


A hatás persze csak átmeneti volt (a mai fejemmel nem is várnék mást, de akkor nyilván a csodát vártam, ami egyszer és mindenkorra meggyógyítja a bőröm.) Arra pontosan nem emlékszem, hogy meddig tartott, de kb. egy-két hónappal a kezelés után visszatértek a pattanások, és minden a régi lett.

A mostani kezelésre persze már sokkal reálisabb elvárásokkal érkeztem. A bőrömnek pedig a kiinduló állapota összehasonlíthatatlanul jobb volt. Éppen ezért az azonnali hatás talán most kevésbé volt látványos. Voltak rajtam patti foltok, egy elég régi, amit egy nagyon mély, nagyon gyulladt pattanás hagyott hátra (pedig meg se nyomtam, mert tényleg olyan mély volt, hogy esélyem se lett volna....), és néhány felületesebb. A felületesebbekkel simán elbánt a green peel, de az egy mély sajnos ott maradt. Összességében egyenletesebb lett a bőröm, a pórusok "normalizálódtak", az arcomnak van egy egészséges fénye. Persze előtte se volt nagy baj, szóval a változás nem drámai, viszont, ami most inkább meglep, hogy már eltelt egy hónap a kezelés óta, és még mindig kevesebb a mitesszer, kisebbek a pórusok, és azóta nagyobb pattanás nem jött ki (a hónap adott szakában pedig szokott 1-2 jönni), csak kb. 2 ici-pici felületes.

Ajánlom?

Az biztos, hogy egy különleges és egyedi kezelés a green peel, ami valóban lehámlasztja  pár nap alatt a bőr felső rétegét, és így egy csomó bőrproblémán (pattanások, mitesszerek, tág pórusok, pigmentfoltok, valamennyire az öregedő bőrön is, de persze ráncokat nem tüntet el) tud gyorsan és láthatóan javítani. Persze nem helyettesíti a minden napi otthoni, profi arcápolást és a hatása nem tart végtelen ideig. Problémás bőrnél, ha SOS megújulásra vágyunk, vagy fontos esemény előtt, ha abszolút top formában szeretnénk lenni, akkor a green peel jó választás.

Ti voltatok már green peel kezelésen? Mit gondoltok róla? (Ha voltatok, akkor itt is tudjátok véleményezni. :))


A kezelésen Kata jóvoltából ingyen vehettem részt, de ez a véleményemet nem befolyásolja.

13 megjegyzés:

  1. Jól hangzik, köszönjük a részletes leírást :) Ezer éve nem voltam kezelésen (rossz tapasztalatok miatt), de egy ideje én is gondolkozom az ilyen hámlasztásos verziókon, csak félek a kezelés utáni egy-két naptól, így még nem vállaltam be egyet sem. Még! :D

    VálaszTörlés
  2. Ez a fizikai bőrradír nem az amitől mindig óvva intetek minket?
    Mármint hogy azt tilos, mert felsérti a bőrt, és csak kémiaizzunk..... Ezt olvasom mindenhol.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is jól hangzik, bár én az érzékeny bőrömmel nagyon félve próbálnék ki ilyesmit. Arra emlékszem, hogy amikor a PC sajtótájékoztatóján láttalak szeptemberben talán, akkor is gyönyörű volt ám a bőröd. :-) Szóval jobb lenne valaki problémásabban tesztelni. :-D De hát erre a gyönyörű Wishes sem lenne megfelelő. :-) Nagyon örülök, hogy írtál végre a KM-re, a Te írásaidat is úgy szeretem, jó, hogy ilyen objektívak maradtatok mindketten, és tudom, hogy lehet hinni annak, amit leírtok.
    Az viszont nekem picit csalódás, hogy még mindig inkább az Omoroviczát használod, mint pl. a PC barely there-t, utóbbinak sokkal szebb az INCI-je. :D

    VálaszTörlés
  4. De igen. Privát véleményem, hogy évben egyszer belefér, és amúgy is lejön az egész bőröd utána. Egyébként Judit se radírozza az arcát soha, ha jól tudom.

    VálaszTörlés
  5. Jesszus, most nézem a honlapjukat, ez ilyen 40.000 Ft-os kezelés? Hát... Ebből a pénzből már olyan profi rutint lehet összeállítani, amitől nagyon-nagyon szép lesz a bőröd. Bár igaz, nem egy hét alatt, hanem várni kell rá. Viszont ha meg nincs profi rutinod, ahogy írod is, ennek az eredménye is eléggé átmeneti lesz.

    VálaszTörlés
  6. Köszi Ildi. :) Azért az én bőröm nem volt olyan rossz teszt alany, van rajta még mit javítani, de amúgy legjobban az enyémnél még problémásabb esetben ajánlanám a green peelt.


    Omorovicza BB: Kb. mindenem PC így is, de néha kell egy kis változatosság + extra kényeztetés. :)

    VálaszTörlés
  7. Igen, úgy van ahogy Ildi írja, a fizikai bőrradírt nem tartom jónak, és nem is használok sosem. És valóban ez a kezelés a bőr legfelső rétegének egy baromi nagy irritáció, viszont az irritált réteg pár nap alatt teljesen lejön, utána marad az egészséges, új bőr. (Amúgy szerintem szinte minden beavatokozás, erősebb hatóanyag irritációval is jár, az előnyök mellett, mindig vannak hátrányok is......)

    VálaszTörlés
  8. Maga a kezelés a legfájdalmasabb rész, de utána már csak egyre jobb lesz! :)

    VálaszTörlés
  9. Én is megcsináltattam ezt a kezelést pár éve az esküvőm előtt néhány hónappal. A kezelés valóban fájt, és nagyon nehezen viseltem a vízmentes hetet. Viszont az esküvőmre nagyon szép arcbőrt kaptam. Kb fél évig egész szép volt az arcom, de utána brutál csúnya, gyulladt pattanások tértek vissza, amikkel hónapokig küzdöttem. Nem tudom, hogy a kezelés miatt lett ez az utóhatás, vagy más miatt. De amíg tartott addig szép volt, jó volt.

    VálaszTörlés
  10. jó végre egy hiteles véleményt olvasni erről. nekem is problémás a bőröm, ezért engem is érdekelt ez a green peel, de egyelőre nem merem bevállalni... egyébként akkor is lehet alkalmazni a kezelést, ha vannak gyulladt pattanások a bőrön?

    VálaszTörlés
  11. Nagyon kíváncsi lennék egy bőrgyógyász véleményére, mert elég barbár dolognak tűnik ez az egész (sajnálom, nem rosszból mondom)

    VálaszTörlés
  12. Köszi a választ! ;)

    VálaszTörlés
  13. Sajnos nekem semmi változás nem lett egy picike helyen hámlott tenyérnyi sem volt az egész.

    VálaszTörlés