BLOGKERESŐ

2015. május 14., csütörtök

Mit érdemes tőlük venni: Lush

Magyarországon ha fürdőkészítményekről van szó, abszolút a kozmetikumait kézzel készítő angol márka, a Lush a favorit. Viszont már a véleményeitekből is tisztán kitűnik, hogy náluk sem elég bemenni a boltba és találomra levenni valamit a polcról ahhoz, hogy igazán jó dolgot vásároljunk, ezért remélem, újfent hasznos lesz Nektek ez a kis felfrissített márkaösszefoglalónk!

UPDATE: 2015 májusában frissült a posztban szereplő termékek listája

Az angol márkát 1994-ben Mark Constantine és felesége alapította. Magyarországon a Lush Hungary Kft 8 éve működik, jelenleg 5 üzletük van Budapesten. A Lush márka sajátossága, hogy friss, kézi készítésű kozmetikumokat árul. Termékeik friss organikus gyümölcsök és zöldségek, illóolajok hozzáadásával készülnek (DE nem kizárólag organikus összetevőkből!)
Lush termékek között nagy hangsúlyt kapnak a fürdőkészítmények: szappanok, fürdőgolyók , habfürdők. 
A cég fontosnak tartja a környezetvédelem ügyét, és küzd az állatkísérletek betiltásáért.

Fürdőkészítmények


A Lush fürdéshez kínált termékei között habfürdőket, fürdőgolyókat találhatunk, amik általában színesek, illatosak és/vagy nagy habjuk van, ami jól tükrözi, hogy a márka főleg az érzékek csiklandozásával próbálja levenni a lábukról a vevőket, valljuk be, elég sikeresen.

Az összetevőket tekintve Lush fürdőgolyók alapját borkősav és szódabikarbóna keveréke adja -  ezek közül is elsősorban a borkősavnak köszönhetőek a habfürdők habjai -, de szinte az összesben találhatunk még Sodium Laureth Sulfate-t is, ami ugyan nem egyenlő a rettegett SLS-el, de ettől még nem épp a legkímélőbb tisztító összetevő, ráadásul az összes Lush fürdőgolyó nagy arányban tartalmaz illatanyagot, illetve potenciális bőrirritáló illóolajok (pl. bergamottolaj) is gyakran felbukkannak az INCI-kben, ezért összességében úgy gondolom, hogy a nagyon érzékeny, ekcémára hajlamos bőrűek jobb, ha erőt vesznek magukon, és más alternatíva után néznek.

A Krémmánián legtöbbet véleményezett Lush habfürdő a The Comforter, ráadásul a legtöbb értékelése 4 vagy 5 csillagos, de inkább az utóbbi. Az illata meleg és gyümölcsös, szép rózsaszínné varázsolja a fürdővizet, a bőrt pedig selymessé. Hatalmas habokat lehet belőle csinálni, főleg ha egyszerre használjuk fel, de akár több alkalomra is elég. A formájában és illatában is a tradicionális angol nyalókát idéző Candy Cane is sok 5-ös értékeléssel büszkélkedhet, a nevéhez hűen cukorkás-vaníliás az illatúvá és puhává teszi a bőrt (bár volt, akit inkább szárított). A Creamy Candy  az egyik leglágyabb Lush fürdőtermék, melynek tetejét különféle színű cukorka virágok díszítik. Ez is kellemes lággyá teszi a fürdővizet és nagyon jó illata van (nekem egyébként ő az egyik kedvenc aromájú Lush termékem). Népszerű még a Twilight Fürdőgolyó is a krémmániások körében, ami egy színes-csillámos, levendula aromájú golyó.


Szappanoktól a masszírozó testápolókig



A Lush szappanjai és tusfürdői is a habfürdőknél már említett Sodium Laureth Sulfate segítségével tisztítják a bőrt és szintén nagy koncentrációban tartalmaznak illatanyagokat és olyan illóolajokat, amik miatt az érzékeny bőrűeknek sajnos megint van egy rossz hírem...


A 4,41 csillaggal és 39 véleménnyel legnépszerűbb szappan a híres mézes Honey I Washed The Kids Szappan, a legtöbbet értékelt Lush szappan pedig a Rock Star - eddig 47 vélemény érkezett rá, viszont "csak" 3,98 csillagra áll, mivel kissé szárító hatású. Az illata egyébként kifejezetten tartós, cukros-virágos jellegű, amit a Candy habfürdő inspirált. A KM 3. legnépszerűbb Lush szappanja az olasz  Sultana Of Soap Szappan, ami egy szuperkrémes darab, és nagyon finom fűszeres illata van. A tusfürdők közül elsősorban a limitált darabok szoktak nagy sikereket elérni - az éppen nem kapható Rose Jam és Ponche pl. mindig megdobogtatják a rajongók szívét, mikor a téli szezonokra vissza-vissza térnek.

A Lush javában mandulaolaj és kakaó- és sheavaj alapú testápolói is elég népszerűnek számítanak KM-en: a banánnal és vaníliadarabkákkal dúsított, a Lush indulása óta kapható Sympathy For The Skin Testápoló 4,67 csillaggal az egyik kedvencetek, de 4,57 csillaggal büszkélkedő argánolajos Ro's Argan Testápoló is elég kedvelt köreitekben. Viszonylag egyedinek számítanak a Lush kínálatában található szilárd halmazállapotú, a test hőjére olvadó masszírozó testápolók, az egyik kedvencem (és nektek is) a Hottie, de isteni illata van a Strawberry Feelss Forevernek és az Each Peachnek is.


Arcápolók, arclemosók


A Lush arcápolói kapják a legtöbb pozitív értékelést Krémmánián, ezek közül néhány egész konkrétan népszerűbb nálunk még a leghíresebb habfürdőiknél is. Az arcápolók hátránya, hogy szinte mindben akad 1-2 potenciális bőrritáló összetevő, a termékek pedig sajnos egytől egyig tégelyes kiszerelést kaptak, ami nem túl szerencsés az amúgy is elég rövidke eltarthatóság szempontjából, ezért ha Lush arcápoló mellett döntötök, érdemes minél kisebb kiszerelést beszerezni és azt is a lehető leghamarabb elhasználni, de erre egyébként maga a márka is következetesen felhívja a figyelmet.

A 49, szinte csupa maximális értékelést begyűjtő, 4,65 csillagos Angels on Bare Skin arctisztító amellett, hogy radírozó szemcséinek és kaolin tartalmának segítségével hatékonyan tisztítja az arcbőrt, a benne levő rózsavíznek köszönhetően egyben tonizálja is azt, ráadásul elég lassan fogy, szóval kifejezetten megéri az árát. Eddig 82, többségében pozitív véleménnyel illettétek az erősen mentolos, szintén kaolin alapú Mask of Magnaminty mélytisztító arc- és hátpakolást, mely egyébként a Krémmánia legnépszerűbb pakolási közé tartozik. A vélemények alapján alapvetően elég hatékonyan tisztítja, nyugtatja és frissíti a problémás bőrt, bár nagyobb, gyulladtabb pattanások esetén a többségnél nem igazán volt hatásos, és a borsmenta- valamint bársonyvirág-olaj tartalma révén érzékeny bőrűeknél sem túl szerencsés a használata, erre ennél a terméknél több erre irányuló panasz is érkezett. A karamellizált popcorn illatú, homokszerűen finom szemcsékben gazdag Let The Good Times Roll Arctisztító eredetileg limitált kiadás volt, de a nagy sikerre való tekintettel végül beemelték az állandó kínálatba. Krémmánián jelenleg 54 véleménye és 4,35 csillaga van, kellemesen tisztít, finom az illata, és az érzékeny bőrűek se nagyon panaszkodtak eddig rá.


Hajápolók, samponkorongok



Bár a Lush leghíresebb hajápolási termékei a samponkorongjai, a KM-es vélemények alapján sem muzsikálnak valami túl jól ezek az amúgy elég tetszetős samponkorongok - a legtöbb 2-3 csillagig vitte csak -, és az INCI sem túl érdekes, itt is Sodium Laureth Sulfate és sok sok illatanyag dominál némi növénydarabkával és illóolajakkal megspékelve, sőt, néhányé kísértetiesen hasonlít a fürdőgolyóik összetevőlistájára. A legnépszerűbb egyébként a Karma parfüm illatát viselő, 4,08 csillagos Karma Kobra, ami állítólag azon túl, hogy jól tisztít, a haj zsírosodását is elég jól kordában tartja. A márka hagyományos samponjai egy fokkal népszerűbbek nálatok, bár azok sem túl kiemelkedően: a zászlóshajónak számító BIG Sampon és a No Drought Szárazsampon is "csak" 3,94 csillagig vitte.

A hajápolás kategória legjei a márka kínálatában található tömbös hennák: a  Caca Brun  vörösesbarnára, a Caca Rouge vörösre fogja a hajat, míg a Caca Noir besötétíti a tincseket. Mindegyik gyönyörű fényt és színt ad a hajnak, egyedül a kissé körülményes használatra szoktatok csak panaszkodni.


Remélem hasznos volt nektek a poszt, de ha valamit hiányoltok belőle, nyugodtan osszátok meg! :)

47 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis cikk, én bevallom töredelmesen, még sosem vásároltam lushéknál, de majd ha úgy döntök, legalább lesz egy kiindulási pontom :) annyi észrevételem lenne, hogy a legelső negatívan értékelt termék képére kattintva csak a képet hozzá be, a többi viszont működik.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az észrevételt, javítom! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó cikk, szerintem is nagyon jó kiindulási pont! Nem is tudtam,hogy ennyire nem jók a fürdőgolyói, én a Love2Smile fürdőgolyóit kedvelem írtam is róla egy bejegyzést
    http://devilgirlmakeup.blogspot.com/2012/01/love2smile-organikus-furdogolyok.html
    Annyira szépek és természetes összetevőket tartalmaz!

    VálaszTörlés
  4. A Love2Smile szuper kis márka, de az emberek sajnos a Lusht ismerik jobban, mert nekik erősebb a marketingépezetük :(

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik az összeállítás, bár kicsit hiányolom a coalface-t...

    VálaszTörlés
  6. Terveztem, hogy beleírom, de sokan panaszkodtak rá, emiatt kihagytam inkább.

    VálaszTörlés
  7. durva, de még nem próbáltam a termékeiket :) nagyon hasznos összeállítás volt, köszi!

    VálaszTörlés
  8. Holnap megyek is, és szétnézek! :) Majd írok hogy miket vettem :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szeretem a Lush termékeit. Már sok mindent kipróbáltam a termékeik közül, de amik a legjobban beváltak például az arcomra, ami sajnos kombinált és érzékeny is egyben az az aqua marina arclemosó, eau roma water arctonik, grease lightning pattanástalanító gélje. Sajnos arckrémet még nem találtam megfelelőt a termékeik közül, mert nekem mindegyiktől egy fél órán belül bezsírosodott az arcom. A többi termék viszont szuperül teljesített bátran merem ajánlani őket!

    VálaszTörlés
  10. Én még sosem használtam,vettem semmit tőlük.;( Számomra teljesen ismeretlen termékek,de nem azért mert ekcémás vagyok és próbálok óvatosan bánni a fürdőtermékekkel(is), hanem egész más oka van. Összejött végre az első babánk,amikor Bécsben csaviztunk és belebotlottam az egyik üzletükbe. Én nagyon sok mindentől rosszul voltam(szagok,illatok), de akkor különösen. Már az üzlet előtt éreztem,hogy sok ez az illat,de bementünk. Nem kellett volna!;) Nem volt időm elérni sehova,a párom tartotta alám gyorsan az egyik gyorsan kipakolt nylontáskát. Annyira rosszul voltam,hogy még zavarba sem tudtam jönni a tömegben!;-) Érdekes viszont,hogy azóta nem tudok bemenni hozzájuk,mert fullaszt az üzletben lévő illategyveleg és rosszul leszek megint. Randa egy élmény az biztos. Bocs az off miatt!;-)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon jó ez az összefoglaló! Ezek szerint nem hiába nem tudtam választani semmit tőlük sajnos, pedig nagyon keresem folyton, hátha találok olyan terméket amiben nincsen ilyen sok irritáló összetevő. Az én bőröm sajnos rettenetesen érzékeny. :( Pedig szívesen kipróbálnék egy-két finom illatú masszírozót, fürdőkészítményt.
    (off) Utóbbival kapcsolatban: Nem lehetne egy cikk a masszírozó készítményekről?
    Nincsen rá külön cimke sem, legalábbis nem találtam a krémek közti keresőben (lehet csak én vagyok béna, javítsatok ki ha tényleg :) )
    Jó pár termékre ráakadtam persze amikor beírtam hogy "masszázs", "masszázsolaj", de így nem az igazi.
    Jelenleg a Yamuna aloe verás masszázsolaját használom, az nem irritál, illetve Egyiptomból hoztunk vmi tiszta olajat, na annak nagyonnagyon finom illata van :), de szívesen kipróbálnék mást is, csak jó lenne ha könnyebb lenne a keresés :)

    VálaszTörlés
  12. Natalie, megnyugtatlak: nem kell ahhoz babát várni, hogy liftezzen az ember gyomra, ha bemegy egy LUSH üzletbe ! Sajnos, én is a márka ellentáborát gyarapítom és remélem, Wishes nem fogja összevonni a szemöldökét a hozzászólásom miatt - hiszen a poszt címe: mit érdemes tőlük venni ? Szerintem semmit, de ez a vélemény az egyéni problémám. Borzalmas, rettentő sok, túltengő, agresszív és tolakodó az a szag, amit már kilométerekről is érzek az Árkádban, engem inkább taszít, mint vonz, ennek ellenére egyszer, mondom tagoltan is: az é-let-ben-egy-szer bementem hozzájuk. És vásároltam. A kukában végezte mindhátom termék, az egyik ráadásul már akkor necces volt, amikor kihoztam tőlük nem kevés pénzért (miután nem ismertem a termékeket, fel sem tűnt, itt a KM-n tárgyaltuk ki, hogy val.színű romlott volt a cucc). Tudjátok mi jut eszembe, amikor meglátom a LUSH feliratot ? Hogy szerencsétlen eladó lányok hogyan bírják napi 8-10 órában ezt a szagorgiát ? :-)))

    VálaszTörlés
  13. Én nem mertem ezt így leírni,de hasonlóan gondolom kedves springsteen!;)

    VálaszTörlés
  14. Dehogy vonom! :,D A bolt szagát egyébként én is túlzásnak tartom, én a Váci utcai környékivel szoktam így járni, mikor ügetek be a belvárosba, elég keményen arcon szokott csapni. :D Néhány kozmetikumuk viszont elég finom illatú, a Let The Good Times Rollt és a Creamy Candyt nagyon eltalálták, azokat szagoltad már?

    VálaszTörlés
  15. Nem off, de ha az is lenne, ne viccelj.... :) Jó kis sztrori, bocsi, de vihogtam itt egy sort. Nem te vagy a márka vevőinek mintapéldánya, az fix :D

    VálaszTörlés
  16. Én is azok közé tartozok, akik LUSH-szüzek... :D De én annyira, hogy még életemben nem találkoztam a termékeikkel, még a boltjaikban sem jártam sose, sőt, még csak nem is láttam közelről egyik cuccukat se. Valahogy nekem ez a márka kimaradt, pedig imádok mindent, ami a fürdéssel, pancsolással kapcsolatos. Az ilyen igényeimet viszont a Yamuna és a Bomb termékek teljesen kielégítik, a LUSH termékeit amúgy kicsit (nagyon) túlárazottnak tartom. Persze a külcsín nagyon tetszetős, de ahogy olvasom, elég sok irritáló anyaggal dolgoznak. A samponkorongoktól pedig a hideg ráz... :( Így is kínlódok minden egyes hajmosásnál, tuti besokkolnék, ha egy ilyen korongizével kéne lecsutakolnom a fejem.. :D

    VálaszTörlés
  17. Komolyan nem próbáltad még őket? :O Nahát, nem gondoltam volna. :) A samponkoronggal hasonlóan érzek, így is nyűg a hajmosás, nem szeretném tovább bonyolítani az életem.

    VálaszTörlés
  18. Komolyan... :D Valahogy nem éreztem igazán késztetést, meg tényleg annyi kencém van, hogy borzalom. Néhány pakolással szemeztem, de azokat meg szerintem hűtőben kéne tartani felbontás után, ott meg már nincs hely. A zöldséges rekeszben Ilcsi néni cuccai laknak, oda már zöldség se fér.. :D És őket semmi pénzért se lakoltatnám ki... :P Amúgy meg aki a samponkoronggal meg tud mosni egy 40 centis szinte rasztásra gubancolódó hajat, az egy hős. Komolyan...

    VálaszTörlés
  19. A masszírozóik nem olyan neccesek amúgy, mint a fürdőtermékek, az én érzékeny bőrömet sem bántották soha, szóval ha valamit, akkor én azt ajánlanám neked, mert azok tényleg klasszak, főleg az epres:)
    Nagyon köszi a posztötletet, felírom, és mindenképp sort kerítek rá,de az időponttal kapcs nem merek ígérni semmit, mert ezekkel mindig elcsúszok... :( :)

    VálaszTörlés
  20. Hú, ezt a helyzetet annyira el tudom képzelni, bocsánat, de én is felvihogtam, amikor olvastam. Milyen talpraesett a párod.. :D És ilyenkor tényleg nem kell zavarba jönni. Nekem a törpém csinálta azt, hogy jól bekajált a Czinielben, az utolsó falatot félrenyelte, mert persze ugrálni kell evés közben és a cuki kellős középét megtisztelte... És le a kalappal az ott dolgozók előtt, mert a szemük se rebbent..

    VálaszTörlés
  21. :D jaj istenkém, elképzeltem azt a kis tündért, ahogy a cuki közepén félrenyel és... khm :D A dolgozóknak meg tényleg respect!

    VálaszTörlés
  22. hehe... :-))) Végre egy "sorstárs" ! :-DDD Én is a hűtőben tartom a nem használt kencéket, főleg azokat, amiket már felbontottam, de valamiért szüneteltetem őket. Rúzsokat, szájfényeket is ! Férjem kinyitja a hűtőt, és néha felnyög : "Itt több kence van, mint kaja !" :-DD

    VálaszTörlés
  23. De rossz vagy spring, én ilyet tuti nem mernék megtenni a párommal! :D

    VálaszTörlés
  24. :-DD Ez csak az Ő sajátságos, eltúlzott reakciója ! :-D

    VálaszTörlés
  25. Az a kis tündér (inkább kisördög) mindig tömi magát, attól fél, hogy megeszi előle valaki.. :D

    VálaszTörlés
  26. Nekem muszáj odatennem az Ilcsis tégelyeket, meg hát a legtöbb zöldség-gyümölcs pakolás, szóval jogosan vannak a zöldségesrekeszben... :D

    VálaszTörlés
  27. Hát nagyon remélem... Bár inkább a hisztikirálynőséget kéne kinőnie... :D

    VálaszTörlés
  28. Én akkor a kisebbség vagyok, aki imádja az színes-szagos termékeiket. :)

    A legnagyobb két bajom velük a túlárazottságuk és a (khm) változatos minőség, keverése válogatja, hogy épp milyen.

    A sminkek közül a bézs-rózsaszín "Kifinomult" krémárnyalót minden nap használom, jól eltalált színű és állagú, de egy másik meg nem elég pigmentált.

    VálaszTörlés
  29. Most már én is vihogok rajta,de akkor cefet rosszul voltam. Belepakoltam a táskába rendesen! 3-szor!;) Még arra is emlékszem,hogy milyen táska volt és mi volt előtte benne!;) A Lush eladók nem sokat láttak belőle(csak az egyik,aki aztán hozott egy pohát vizet!)mert kijöttünk az üzletből és a hömpölygő tömegben történt,had lássák minél többen! :)

    VálaszTörlés
  30. Nem akarok beleokoskodni, de nemrégiben csinált a Beautypedia egy videót, amiben arról beszélnek, hogy nem szabad a kozmetikumokat hűtőben tárolni. Leglábbis azokat, amiket nem oda szántak. Elvileg ezzel többet árt vki, mint használ. A krémek, sminkek tárolását általában szobahőmérsékletre állítják be, tehát azon áll el a legjobban és ellentétben a kajával, ezeknél a hűtőben tárolás inkább felgyorsíthatja a "romlást", mint késleltetheti...

    VálaszTörlés
  31. Az Ilcsi kozmetikumokat javasolt hűtőben tartani felbontás után, ezt több helyen is mondták nekem, én rögtön be is pakoltam őket mind egy szálig. Még egy se romlott meg. Persze biztos vannak olyan termékek, amiknek árt a hideg, de amiben C-vitamin van, annak szerintem jót tesz a hűvös, sötét helyen való tárolás.

    VálaszTörlés
  32. Írtam is, hogy kivételek azok amiket erre javasolnak. Ezzel nem is vitatkozok. Azzal is egyetértek, hogy a C-vitamin tartalmú kencéknek jót tesz a hűvös sötét hely, de biztos hogy mindegyiknek jót tesz a hűtő.

    VálaszTörlés
  33. Wishes! Csinálnál egyszer egy lábkrémes posztot, ha szépen megkérlek? :)
    Mindig vakarom a buksim, hogy milyet kéne kipróbálni, de egyik sem az igazi, jó lenne tudni a tutit. ^^ Így szandál szezon előtt jól jönne mindannyiunknak. :)

    VálaszTörlés
  34. Próbáltam a Lushtól 3-4 arctisztítót, tonikot, sampont, balzsamot úgy 10 éve, de egyik sem jött be igazán. Nem voltak rosszak, de egyszerűen nem érik még az áruk felét sem. Két dolog van viszont, amit újra és újra megveszek: a Honey I washed the kids szappan és a Floating Island fürdőgolyó, bár ez utóbbit már régóta nem találom. Illetve az egyik masszírozó tömbjük nagyon bejött, de nem rendeltetésszerűen használom, hanem könyökre, orrfújástól kisebesedett orra.
    Az üzletek szagáról: nemrég egy újonnan nyílt bevásárlóközpontban kerestem a Lush üzletet. Nem viccelek, az emeletre felérve a szagot követve találtam meg. Migrénes napjaimon a közelébe nem mernék menni.

    VálaszTörlés
  35. Nézd Gigi, én már túl vagyok sok mindenen, nem vagyok mai csirke. Átéltem azt a korszakot, amikor a kávé volt a fő ellenség, aztán kitalálták, hogy ááá, dehogy - egyeseknek kifejezetten jót tesz. Volt már olyan, hogy zsír helyett együnk étolajat, aztán fordítva. Vaj helyett margarint és szintén fordítva. Majd: a tej bazi egészséges, pár év múlva viszont kifejezetten árt ! Ha jól sejtem, most éppen a cukor van soron, mint első számú közellenség. Én ezzel úgy vagyok: mindig van egy lobby, aki meg akar élni valahogy valamiből, de nem biztos, hogy ők képviselik az objektív igazságot. Ez a véleményem a Beautypediaról is. Mondják az okosat, aztán pár év múlva az ellenkezőjét ! :-) Már nagyon-nagyon szűröm az ilyen infokat. A saját, személyes tapasztalatom viszont az, hogy a 2010-ben gyártott EL rúzsomat - melyet hűtőben tartottam - csak azért dobtam ki múlt héten, mert pszichésen nem esett jól, hogy 5 éves rúzst használjak - egyébként az égvilágon semmi baja nem volt !!! Ugyanolyan illata, állaga, színe volt, mint újkorában ! :-)) Megjegyzem: a Beautypedia által egekig magasztalt Body Shopos szemfestéklemostól oly klasszul bedurrant a szemem, mint annak a rendje ! :-)))

    VálaszTörlés
  36. Csajok! Mézeskalács illatú termékeik vannak-e? Ezer éve keresek ilyen testápolót. :(

    VálaszTörlés
  37. Azt nézem, hogy lehet nem véletlenül ilyen ritka, minden mézeskalács illatú illóolaj sárga pettyes, lehet egyben horror irritáló lenne. :S


    Lush-nál a limitált karácsonyiak között volt egy mézeskalácsház-habfürdő, de még annak sem volt "igazi" mézessüti illata. Szintén karácsonyi limitált a "Glögg" tusfürdő, ami elvileg forraltbor, de hasonlóan fűszerezett. A legközelebb eddig a Love2smile Érzéki Télvarázs fürdőgolyója volt illatra. De egyik sem testápoló, sőt a tusfürdőre azt írják, hogy szárít. (Én nem próbáltam még.)

    VálaszTörlés
  38. Megértem a szkeptikusságod, ha hiszed ha nem, nálam szkeptikusabb ember nem sok van. :D Nem tudom így, hogy Te mi alapján választasz kozmetikumot, de én mióta hámlasztok, minden nap fényvédőzök, elhagytam a magas alkohol tartalmú termékeket és az erősen illatosítottakat, azóta sokkal szebb a bőröm. Nekem ez elég bizonyíték a Beautypedia mellett. Nekem is van hasonló koros rúzsom, ami hűtő nélkül is elállt és amúgy a Beautypedia sem egy szent könyv, allergiás meg bárki bármilyen összetevőre lehet, még akkor is ha alapvetően nincsenek benne kérdéses összetevők. :)

    VálaszTörlés
  39. Már volt tusfürdőm, fürdőgolyóm, szappanom, habfürdőm mézeskalácsos, de én kenni akarnám. :D Na majd egyszer hátha találok, úgyis téi időszakba kellene..

    VálaszTörlés
  40. Én is Lush-szűz vagyok, és valószínűleg az is maradok. Beleolvasgattam a kommentekbe, és innen-onnan össze is tudnám csipegetni az álláspontomat, mindent elmondtak már előttem.
    Dióhéjban:
    - messze elkerülöm a Lush boltokat, mert olyan tömény az az illatorgia, hogy irritál; egyszer voltam bent, de két perc után forgott a gyomrom, ki kellett jönnöm
    - nem tetszik, hogy még mindig sokan azt hiszik, hogy natur termékeket árulnak, az organikus összetevők jelenléte miatt
    - ők is megszórják a bloggerinákat repi cuccokkal, ezért aránytalanul nagy reklámot kapnak; biztos vagyok benne, hogy vannak náluk jobb termékeket készítő hasonló cégek
    - a sokszor csajos, csábos termékdesign miatt sokan akkor is megveszik az árujukat, ha nincs is szükségük rá, mert "olyan cuki"
    Ellenérzésem biztosan annak is köszönhető, hogy nem nagyon kedvelem az étel ízű-szagú-formájú kozmetikumokat.
    Hűtő téma:
    Van ami bírja a hűtés, van, ami nem, ez a tapasztalatom. Krémek jól bírják nálam, a Dr. Organic krémeimet szoktam néha szezonálisan elpakolni, mert többfélét is használok, és nem szeretném, hogy nyáron tönkremenjen a maradék télre való. Jobban megmarad az eredeti friss illatuk (ami elmúltával azért még használható a krém) és az állaguk így.
    Alapozókat is behűtök: téli színű kence nyáron, több hétig dögletes kánikulában megpunnyadhat, és én nem szeretek ezreket kidobálni.
    A Missha, ami nem szereti sem a hűtést, sem a meleget, ha nem fogy el a szezonjában a nagy tubus, akkor nagy eséllyel megromlik, kiválik.

    VálaszTörlés
  41. Igenigen, már fel is írtam draftba, hogy Lábápoló körkép" ;)

    VálaszTörlés
  42. Cuki vagy, köszi! ^^

    VálaszTörlés
  43. Jómagam is a "kipróbáltam és nem jött be" táborba tartozom. Na, nem azért, mert ellenzem az illatos, színes kencéket, csak nem tettek jót a bőrömnek. Anno a hajamra kipróbáltam egy korongot, de olyan ronda szénásszekér sosem voltam még, mint akkor! Lehet, hogy hamar feladtam, mert 2-3 terméknél tovább nem jutottam és olvastam nagyon jó véleményeket is. De Paula termékei óta kellemesebbnek érzem, ha nincs illatanyag a kencéimben (kivéve 1-2 sminkcucc, nem tudom miért). 1-2 mintát ebből-abból kipróbálok, de mindig konstatálom, hogy baromira zavar, hogy az illatával adják el az arckrémet és néha szemkrémet is. Mostanában testápolót is baromi keveset használok, mert zavarnak az illatosak, de muszáj, mert rinocérosz leszek. Majd keresek occsó illatmenteset a babakozmetikumoknál.

    VálaszTörlés