BLOGKERESŐ

2015. június 23., kedd

Nagy mattító arckrém + smink + kendő körkép

A nyári hőségben szerintem elég sokan vagyunk, akik küzdünk a zsíros, csillogó bőrrel, úgyhogy azt gondoltam, hogy hasznos lenne összeszedni egy helyre, hogy mit is lehet tenni mattítás ügyben. Persze a lenti dolgok csak tüneti kezelések, de annak nagyon hasznosak. Olyan csodaszerről, ami úgy igazán és egész napon át biztosan matton tartja a bőrt sajnos nem tudok, de ha a lenti dolgokból többet is összekombinálunk, akkor fél napos sikert legalább el lehet érni. Napi egy igazítás pedig szerintem belefér. :)

Szóval akkor jöjjenek a KM top mattító termékei +  a személyes kedvenceim.


Mattító arckrémek/szérumok



Nagy a választék a mattító arckrém kategóriában, de a drogériás kínálatban igazán meggyőző darabra nem bukkantam. Általában nem túl szép az INCI, és a vélemények is vegyesek. De egy kivételt mégis találtam: a Maybelline Baby Skin Pore Erasernek tetszik a rövidke összetevő listája, se illat se alkohol nincs benne (viszont sajnos van benne egy komedogén összetevő, így aki erre érzékeny szokott lenni, annak nem jó választás :( ), és eddig nagyon lelkesek a vélemények is. A téma klasszikusa a Bioderma pórusösszehúzó kréme a patikából, ami nemrégen volt nálunk a hónap krémje is és már több, mint 100, zömében pozitív véleményt gyűjtött be. Magasabb árkategóriában sok dicséretet kapott a Clinique Pore Refining Solutions Instant Perfectora, és a Paula's Choice Shine Stoppere.


Mattító alapozók



A mattító alapozók között viszont sok népszerű drogériás darab van. A kedvencetek a Catrice mattító alapozója, ami eddig 186 véleményt gyűjtött, és 4.21 az átlag pontszáma. 153 véleménnyel szintén népszerű az Astor HD Mattitude. A L'Oreál újdonsága az Infallible 24h Matte alapozó azért keltette fel a figyelmem, mert egyrészt illatmentes, másrészt akinek beválik, annak úgy tűnik, hogy nagyon és szuper lelkes vélemények érkeztek hozzá. High-end kategóriában a kedvencetek a Clinique Stay Matte, ami amellett, hogy könnyed és természetes, szépen mattít is.


Mattító kendők


Nem kapnak elég figyelmet a mattító kendők vagy lapocskák, pedig szerintem nagyon kis hasznos dolgok. Egyrész könnyen hordozhatók, szóval érdemes egy csomagot a táskában tartani, másrészt nap közben is bármikor könnyen felfrissíthetjük velük a bőrünket. A pénztárcabarát kategóriában a CV lapocskája népszerű. Nekem is van belőle és tényleg felszívja a zsírt, bár nagyon kis vékonyka és a hatása nem túl tartós. Több dicséretet kapott az Oriflame mattító kendő is, illetve jó tudni még a közepes árkategóriában az Artdeco lapcsokákról. Személyes kedvencem, és a legjobb minőségű mattító lapcsoka, amit eddig láttam a Shiseido lapja, aminek a hatása egy délutánt is kitart és nagyon szépen felszívja a felesleges zsírt.


Mattító púderek


A KM legeslegnépszerűbb púdere egyben egy mattító púder is, méghozzá az eddig 304 véleményt gyűjtött Rimmel Stay Matte. Szintén szeretitek a Catrice All Matt púderét, ami ár-érték arányban szuper választás. A közepes árkategóriában figyelemre méltó lehet még az IsaDora Anti-Shine púdere, személyes kedvencem pedig a téma egyik klasszikusa a MAC Blot púder, amit eddig 43-an véleményeztetek és nem csak szerintem egy szuper kis darab.


Ti mit használtok mattításra? Ismertek valami csodaszert, ami kimaradt a fenti listából?

39 megjegyzés:

  1. Szerintem a legjobb mattító púder a Catrice Prime & Fine, még a MAC Blotnál is jobb, egyszerűen lerobbanthatatlan :)

    VálaszTörlés
  2. Rimmeles mattító púder az örök kedvencem :))

    VálaszTörlés
  3. Én az Alverde mattító arckrémét imádom, tényleg hát, és cssk 800Ft. A másik kedvencem az Essence fixáló púdere.

    VálaszTörlés
  4. Lenne kedvetek egy drogériás kedvencek cikket írni? :) Mert szép meg jó a Bioderma, meg a Mac, stb., csak van akinek az árkategóriájába nem férnek bele ezek a márkák...

    VálaszTörlés
  5. Jók ezek a mattító alapozók csak nekem az arcom többi része olyan száraz, hogy nem tudom használni. :/

    VálaszTörlés
  6. Mármint olyat, amiben a mi drogériás kedvenceink vannak...? Amúgy épp a héten tervezek nyári termékes-drogériás posztot írni :)

    VálaszTörlés
  7. Én a legjobban a Catrice Colour Correcting púderjét szeretem a L'oreal Infallible 24H-matte alapozóval. Sajnos előbbi kifutó termék, ami miatt nagyon dühös vagyok, de már feltankoltam belőle :D Sajnos nekem a Rimmel stay matte nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket :/

    VálaszTörlés
  8. Hű, tényleg a Colour Correcting púderről is szuperek a vélemények, de valahogy nem vettem észre és nem is ismertem eddig.

    VálaszTörlés
  9. Ha csak a T-vonal a zsíros, akkor szerintem egy mattító szérum vagy primer csak a csillogó részre a legjobb, amit tehet az ember + a kendő. :)

    VálaszTörlés
  10. Hm, tényleg? Legközelebb megnézem a Müllerben. :)

    VálaszTörlés
  11. Whooo kifutó? Ne már. Lehet még azért kapni vagy már késő? :((((

    VálaszTörlés
  12. Fura, de nálam a kifejezetten mattításra szánt termékek nem igazán működnek... gondolom ebben benne van az is, hogy egy rakat hidratáló csurig van alkohollal, a direkt mattító sminkek meg csúnyán néznek ki rajtam, fakóvá és szárazzá teszik a bőröm. Meg szerintem a legtöbb ember, aki fénylő bőrrel küzd, általában vegyes bőrű, és vannak területek, ahol nagyon csúnyán tud mutatni egy mattító alapozó pl.
    Nálam most az új kedvenc a Rimmel Lasting Finish 25h Nude, ami iszonyúan meglepett! Szupertartós rajtam egész nap, már reggel, a felvitelkor érzem, hogy egyből ott marad az arcomon és nem is hajlandó megmozdulni, ill. ezáltal (?) az átfénylést is megakadályozza. Sose volt még ilyen jó :D
    A Maybelline Baby Skint viszont lehet kipróbálom...
    Különben van egy mattító arckrém ami egész jó, a Cuticurának a zsíros bőrre való krémje, nagyon híg, és egy kicsit lehetne jobb hidratáló hatása, de nyárra néha ez is elég.

    VálaszTörlés
  13. Oh :( Hát nálunk összesen nincs annyi dm sem. :( Viszont most nézem, hogy az új szortiment sem lesz éppen rossz, ott is lesz mattító púder csak nem ez a colour correcting one. :/

    VálaszTörlés
  14. A Catrice Prime&Fine mattítós-vízálló púderje van meg (kerek, fekete tetejű). Ugyan transparent-nek van hirdetve, de bizonyos fényviszonyok mellett kissé fehéres színű az arcomon, ezért csak óvatosan használom. Nem rossz, de nem a legjobb, erős közepesnek mondanám. Ami jobban bevált, pedig hivatalosan nem mattítás a legfőbb funkciója, az az e.l.f. ásványi poralapozója, vmiért nagyon működik rajtam :):)
    (mattító lapocskám nincs, régen próbáltam, de feleslegesnek érzem. egy papírzsepi is megoldja az olajfelszívást, és a hatása is pont addig tart, mint a lapocskáé)

    VálaszTörlés
  15. Nekem a CV mattító púdere vált be legjobban. Ha jól emlékszem csak 700 Ft körül van az ára, viszont ha jobban lebarnulok, már a legsötétebb árnyalat is világos. Mattító lapocska helyett meg én is maradok a papírzsepinél, mattító krémet sem használok, viszont az Avon habzó arclemosója is jól mattít.

    VálaszTörlés
  16. Pont ezeket használom én is :) Vettem mattító lapokat, egy macera, míg a zsebkendőt csak előkapom, egy másodperc használni. A CV púderéből már vagy 10-et elhasználtam, mindig világosat veszek.

    VálaszTörlés
  17. A Rimmel Stay Matte engem kiütött, ahogy másik púdert vettem, egyből szebb lett az arcom, szóval érzékeny bőrre annyira nem jó.

    VálaszTörlés
  18. Pont ma délelőtt vettem meg a Maybelline mattító bigyóját, sose volt ilyenem, úgyhogy kíváncsi vagyok. :) A többiek közül csak a Catrice alapozó van meg, télen sajna túl sötét, de ilyenkor már jó, szeretem.

    VálaszTörlés
  19. A Clean & Clear mattitó lapocskai verhetetlenek, mintha frissen mostam volna arcot...igaz, csak ebayen kapni sajnos, Mo. - n még nem láttam sehol. Az oriflameset próbáltam még, de az csak egy darab zsirpapir.. Semmit sem ért.

    VálaszTörlés
  20. Az Essence All About Matt Fixing Kompakt Púder is szuper és olcsó, nagyon sok jó vélemény van már róla, nekem az egyik kedvenc mattító púderem. :)

    VálaszTörlés
  21. Nekem az astor hd nem vált be, viszont a rimmel stay matte alapozó annál inkább, valamint a maybelline affinmatt is egy egész jó választás! A hab állagú alapozók is nagyon jók lehetnek szerintem! :) Púdereknél még kiemelném a clinique stay matte púderét is, ami tartós és erős fedésű! :)

    VálaszTörlés
  22. Szerencsére már csak nagy melegben érint a kifényesedés, ahogy egyre idősebb vagyok egyre szárazabb a bőröm. Ami nekem nagyon bevált mattításra az a már említett Catrice Colour Correcting púder, és az Innisfree No Sebum transzparens púdere (nekem a kompakt változat van, de a loose formuláról is jók a vélemények). Mattító lapokból Essence-em van (nem tudom, az állandó kínálatban benne van-e, limitált kiadásokban szokott lenni néha), és volt egy The Body Shop-osom is, de az az igazság, hogy én is sokszor előbb kapok elő egy papírzsepit mert az mindig kéznél van, nem kell keresgélni a táskában. A kifejezetten mattító kencék nekem annyira nem válnak be, mert általában irritáltak.

    VálaszTörlés
  23. Igen, valami olyasmit. :)

    VálaszTörlés
  24. Éveken át gondot jelentett, így 36 évesen is a kicsillogó T vonalam. High end vonalon szinte mindent kipróbáltam. Púderből a Mac Blot-ja adott a legtöbbet, de az alapozó-ügy soha nem volt 1oo% a T vonalon. Az idén találtam meg egy olyan terméket, amiről soha nem hittem volna, hogy mattító hatása lesz, ez az Estee Lauder új BB-je az All Day Glow. A glow jelző miatt szinte nem is mertem a polchoz közelíteni, tkp. a színe passzolt nagyon és az erős fedése. Megvettem, és azóta ámulok meg bámulok. Párás melegben is minimálisan csillog ki (Mac Blot van rajta), és a mattító hatáson túl mellette szól a gyönyörű fedése (két rétegben ráver a legjobb alapozómra is) és az egészséges hatást kölcsönző glow-effektje, ami nem csillogás, hanem ragyogás - a szépségtől. Még pár hete használom csak, remélem hosszú távon is ennyire elégedett leszek.

    VálaszTörlés
  25. A Krémmánián olvasottak alapján vettem meg a Bioderma krémet, és a hatása nálam is igazi csoda számba megy. Egész napra mattít, és finomítja a pórusaimat. Tényleg használ. Sminkelni csak úgy tudok rá, ha fölé egy szintén Biodermás fényvédőt kenek fel, vagy sminkalapot. Naponta azonban nem tudom használni, mert hosszabb távon kiszárítja a bőröm érzékenyebb területeit. Orr és száj körüli részeket.
    Szintén az itt olvasottak alapján tettem egy próbát a Rimmel Lasting Finish púder-alapozóval. Nagyon szeretem. Mind púderként, mind alapozóként tartósan mattít, és szépen fed, a praktikus kiszerelés már csak hab a tortán. A 4-es Honey árnyalatot használom, ami az enyhén napbarnította bőrömhöz tökéletesen passzol. Köszönöm a Krémmániás tippeket, mert így végre felkészülten és matt bőrrel :) vágok neki a nyárnak.

    VálaszTörlés
  26. Köszi a kommentedet, olyan jó mindig ilyet olvasni. :)

    VálaszTörlés
  27. Húúú,de örültem ennek a cikknek! :)))
    A fél életem a mattításról szól.Amióta pedig KM függő lettem, a fizum fele is.....
    Mindent kipróbáltam ami itt szerepel és még 1001 dolgot.
    Ami a legjobban bevált (nappalra) az az LRP Hydreane legere keverve fele-fele arányban a TBS teafás esti lotionjával, erre jön Paula Skin Balancing Invisible Finish M. gélje,majd a TBS Wonderblur-je, aztán a Clinique Stay matte alapozója vagy Paula hosszú nevű fényvédője és végül az egészet megkoronázom a Catrice velvet finish púderével vagy a Clinique stay matte púderével (vagy a többi 17 !! mattító púderem vmelyikével).
    Ami nagyon bevált éjszakára az pedig a Clarins lótusz olaja keverve a fenti LRP krémmel.
    Imádom (bár inkább tavasszal) az E.L. BB-jét és DW. light-ját, drogériás vonalon pedig a L'oreal új, mattító alapozóját.
    Én vagyok az az "alany", akivel mindent meg lehet vetetni, ha szerepel a dobozon/flakonon/üvegen/tubuson, h. MATT,MATTE,MATTIERENDE.

    VálaszTörlés
  28. Nem volt már nálunk sajnos. Viszont vettem helyette egy rúzst, 3 ajakszínezőt és egy metal mono szemhéjpúdert. :D

    VálaszTörlés
  29. Na, hát ezért nem jók ezek a kiárusítások sajnos :D Sír a pénztárcánk :D

    VálaszTörlés
  30. Az enyém már vigasztalan zokog. :D

    VálaszTörlés
  31. A T-vonalam tud nagyon zsírosodni nyáron. Télen már nem igazán. Fiatalon egyszerűen alig tudtam valamit kezdeni vele, főleg a párás melegben.
    A leghatékonyabb PC Shine Stoppere volt eddig, de ultra drágának találom és nem vettem még nagyban. Persze ez sem tart tovább 4 óránál, ha "meleg a helyzet". Kiegészítésként még a maradék L'Occitane-os vörös rizses lapokat használom. Lehet, hogy a Shiseidoé lesz a következő, amire beruházok, mert a sima "zsírpapírok" nem jöttek be. Kell, hogy legyen rajta valami hatékony púder-szerűség is. Egy régi EL púdert is bevetek néha, mert olyan hatást ad, mint a vörös rizses lapok. Vagyis mattít, felszív és órákig szép lesz megint a bőröm.
    Ápoló hatású kozmetikum, ami csökkenti a faggyútermelésemet picit Paula 1%-os BHA-s lotionja. Szebb, simább, nyugodtabb a képem olajtermelés szempontjából is. De nem szárítja ki, mint a 2%-os.
    Egy sminkes trükköt is láttam, amit ki is próbáltam: előbb a mattító finish púdert viszem fel a kritikus helyekre, aztán az alapozót, vagy bb-t. Jobban tart, mintha fordítva csinálnám, csak furcsa érzés kicsit.
    Illetve anno 2 és fél éve volt 2 mintám az Idealist Pore Minimizingből. Nemcsak szebb lett a bőrképem, hanem kicsit csökkentette is a zsírosodást. Sokaknak nem vált be, de nekem szuper volt. Egyszer kéne vennem ezt is...

    VálaszTörlés
  32. Majd én jól adok neked a Shiseido lapokból, hogy kipróbáld. Az enyém tegnap érkezett meg és szuper!

    VálaszTörlés
  33. Hm, jól angzik az All Day Glow, de tényleg nem gondolná róla az ember, hogy ő mattít. Legközelebb megszemlélem élőben is. :)

    VálaszTörlés
  34. Fúúúú, ez tényleg elég szofisztikált matító rutin! :)

    VálaszTörlés
  35. Évek óta küzdök a csillogó, fényes arcbőrrel, főleg nyáron. Szerencsére az én bőröm nem a pattanásos zsíros, csak szimplán zsíros, így a rusnyaságokkal nem kell harcolnom, csak a zsírral. Télen még úgy ahogy vállalható a bőröm fényvédő+alapozó+púderrel, mert akkor valahogy a fényvédők is jobban viselkednek rajtam. De nyáron egyszerűen olvad le a fejemről minden.. :( Ebben a harcban jó barátaim a mattító púderek, leginkább a Clinique Stay Matte, a MAC Blot és Innisfree No Sebum. Használok papírt is, eddig a Catrice itatósát használtam, most szereztem be a Shiseido papírját, köszönhetően a posztnak (köszi KM), amiért nagyon hálás vagyok, mert a különbséget valóban zongorázni lehet. Mattító krémeket és mattító alapozót nem használok, mert a legtöbb nagyon szárítja a vízhiányos bőrömet. Amivel nem tudok mit kezdeni, az a fényvédők miatti kifényesedés. Rajtam leginkább a kémiai fényvédők csillannak be, mintha zsírral kenegetném a bőrömet, nem tudom miért. Így marad a púderezés, papírozás, mert a fényvédőt muszáj, arról nem mondok le.

    VálaszTörlés
  36. A mattító fényvédők, hogy, hogy nincsenek felsorolva? :)

    VálaszTörlés