BLOGKERESŐ

2015. július 29., szerda

Top összetevők + termékek vízhiányos bőrre

Mostanában állandóan vízhiányra való termékek, hialuronsavas szérumok jönnek velem szembe. Nem tudom, hogy azért-e mert éppen (megint) rákattantam a témára, és ezeket az infókat szűröm ki a nagyvilág végtelen infótengeréből, vagy pedig tényleg mostanában nagy divatja van a dolognak.

Igazából a vízhiányos vs. száraz bőr kérdése mindig is foglalkoztatott és 3 éve írtam is már róla egy posztot. Most újra olvasva, amit akkor írtam, azt most is úgy gondolom és dr. Cynthia Bailey tanácsai abszolút szuperek. :) Ha még nem olvastátok a posztot, és kíváncsiak vagytok az alapvető különbségre a vízhiány és a szárazság között, akkor mindenképpen olvassátok el!


Szóval a lényeg, hogy a vízhiány nem egy bőrtípus, sokkal inkább egy bőrprobléma, és általában kéz a kézben jár a száraz bőrrel, de a zsíros bőr is lehet vízhiányos.
Sőt, a pattanásokra hajlamos bőr kifejezetten gyakran az, mert az akne kezeléséhez használt leggyakoribb hatóanyagok (pl. szalicil sav, benzoyl peroxide, alkohol, teafa olaj stb.) és a szokásos habzó lemosók sokszor okoznak vízhiányt.

TOP összetevők

Szintén lényeg, hogy a vízhiányt legjobban olyan vizes krémekkel és szérumokkal lehet kezelni, amikben nemcsak vízből van sok, hanem ún. vízmegkötő összetevőkből is. Ezek azok az összetevők, amik magukhoz vonzzák a vizet, és segítenek azt a bőrben tartani.

A kategória fő celeb összetevője a hialuronsav, ami saját súlyának akár az 1000-szeresét képes vízben megkötni. Korábban a nagy molekula súlya miatt lehetett olyat is olvasni, hogy valójában nem tud a bőrbe szívódni és nem is olyan hasznos, de újabb hírek szerint még a nagy változat is beszívódik, illetve azóta sorra készülnek a kisebb molekula súlyú változatok. A leggyakoribb formája maga a hialuronsav, vagy a só formája, a sodium hyaluronate. Újabb változat pedig például a sodium hyaluronate crosspolymer vagy a szuper kis molekula súlyú hydrolyzed sodium hyaluronate.

A hialuronsavon túl létezik még számos klassz további vízmegkötő is: dr. Bailey kedvencei a kissé oldschool, de attól még abszolút hasznos glicerin, a squalane és tejsav. Szintén kedvelt a kategóriában a sodium PCA, az aminosavak, a cukor félék, vagy éppen az urea.

TOP termékek

Az elmélet után pedig jöjjön a gyakorlat, vagyis szuper termékek vízhiányos bőrre. 27 véleménynél jár a Paese minimalista hialuron szérumja, ami remekül hidratál, simít, és még pénztárcabarát is, sokatok nagy kedvence. A Vichy Aqualia Thermal szérumja bár itt a KM-en nem lett különösebben népszerű, de mégis említést érdemel, mert sok külföldi blogon olvastam ódákat róla, és Wishes szerint is a márka egyik top terméke. A keleti vonalon  a Mizon szérumja lett a nyertes, amiről eddig 7-n írtátok, hogy ez bizony fantasztikus, és még nincsen 5-től különböző csillagja. Ebben a hőségben különösen hasznos darab a szép vízmegkötő összetevőkkel teletömött INCI-jű, és lelkes véleményeket is magáénak tudó Nuskin Moisture Mist.  A téma klasszikusát sem hagyhatom ki, ami pedig a Clinique Moisture Surge hidratáló kréme, amiből az évek során én is jó pár tégellyel elhasználtam már. Az egész termékcsalád klassz egyébként, így vízhiány esetén érdemes vetni rájuk egy pillantást. És végül, de nem utolsó sorban meg kell említenem a Paula's Choice Resist Hyaluronic Acid Boostert is. Bár Titeket eddig úgy tűnik, hogy megoszt, de nekem nagy kedvencem és a vízmegkötő összetevőkön túl a bőr külső védőrétegét erősítő klassz összetevők is vannak benne.


Nektek van kedvenc terméketek vízhiányos bőrre? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése