BLOGKERESŐ

2015. augusztus 4., kedd

Kielemeztük a hónap krémjét: JimJams Fekete Szappan

A előző havileges posztnál ennek az arclemosó szappannak a kielemeztetésére érkezett a legtöbb szavazat, de őszintén szólva nekem is felcsigázta a fantáziámat, hogy vajon mi állhat ennek olcsó kis csodaszernek kikiáltott terméknek a hátterében... vagyis az összetevőlistájában! :)


Az ígéret
Jimjams Fekete Szappan (2500 Ft / 125 mlegy zsíros, pattanásos vagy vegyes bőr mindennapos tisztítására ajánlott arclemosó. Kókuszolaj-alapú felületaktív összetevői biztosítják a tisztátlan bőr kíméletes, de alapos tisztítását. Lúgos kémhatásának köszönhetően, segíti a bőrfelszín megújulását. Két hatóanyagának az ichtiolnak és a levendulaolajnak köszönhetően számos jótékony hatása van. Az ichtiol faggyúmirigy-működést szabályozó, hámképző, fertőtlenítő, érösszehúzó és nyugtató hatású. Így csökkenti a viszketést, jó hatással van a korpásodásra és csökkenti a gyulladásos folyamatokat. A levendulaolaj baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású. Serkenti a bőr anyagcsere folyamatait, tisztítja és kiegyensúlyozza a faggyúmirigyek működését. Nem szárít, használat után a bőr hidratált és puha marad.


Hogyan működik?
A fekete szappanok a nevüket nem olyan meglepő módon a színük után kapták, közös jellemzőjük pedig, hogy különféle növényi alapú összetevőkön és magas zsírtartamú olajokon alapszik az összetételük. A magyar piacon az Ilcsi híres fekete szappanja után elég népszerűek lettek az ichtiol tartalmú folyékony arclemosó szappanok - a JimJams verziója jelenleg a KM egyik legnépszerűbb pénztárcabarát alternatívája. (Érdekesség, hogy az összetevőlistája teljesen megegyezik a Solanie Fekete Szappanéval.)

A termék kulcs összetevői:
  • Az összetevőlista 5. helyén található Sodium Shale Oil Sulfonate, ami az olajpala lepárlási termékének, ismertebb nevén az ichtiolnak az egyik formája. Az összetevő gazdag kénben, ami szuper gyulladásgátló, baktérium- és gombaölő tulajdonsággal bír, vagyis hatásos a pattanásokat kiváltó p-acnes baktérium ellen is, enyhe hámoldó tulajdonságának köszönhetően pedig egyenletesebb, frissebb bőrképet kölcsönöz.
  • Tisztító hatású felületaktív összetevők, mint például a Cocamidopropyl Betaine vagy a Coco-Glucoside. A habzáson túl ezek az összetevők segítenek abban, hogy a fekete szappan leoldja a bőrről a (felesleges) zsírt. Felmerült egyébként a termékkel kapcsolatban egy olyan kérdés, hogy mennyire is lúgos pontosan - megkérdeztem a gyártótól, akitől azt a választ kaptam, hogy "A JimJams Beauty Fekete szappan termék pH-ja 9-10 közötti.", a legjobb tudásunk (és a Beauty Brains vegyészei szerint is) viszont a túl lúgos termékek viszont nem tesznek jót a bőrnek, mivel sérülhet tőlük a bőrt védő savköpeny, ami a melegágya az irritációnak és a különféle bőrproblémáknak.
  • levendula olaja, aminek ugyan szintén tulajdonítanak némi baktériumellenes hatást, de jóval valószínűbb, hogy inkább az illata miatt került a termékbe (bár a leírásában az egyik kiemelt hatóanyagként említik). Sőt, Paula Begoun szerint sajnos még irritáló, sejthalált okozó hatással is lehet a bőrre...

Mit mondtok róla Ti?
A lemosót eddig 19-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • nem szárítja a bőrt
  • észrevehetően csökkenti a mitesszerek, pattanások számát
  • üde, matt bőrképet ad
Negatív:
  • néhány Krémmániásnál egy idő után kevésbé volt hatásos

Összességében: A lemosó előnye, hogy sok pozitív tapasztalatról számoltatok be a használata után, hátránya viszont a magas pH értéke, ami hosszú távon nem biztos, hogy jót tesz a bőrnek.


Ti próbáltátok már? Bevált?
(Ne haragudjatok, ha nem válaszolok majd azonnal, de szabin vagyok!) :)


UPDATE: A JimJams írt nekünk a poszt után a lúgos kémhatással kapcsolatban: "A JimJams Fekete szappan termék pH-ja 9-10 közötti. Az alkalmazási ajánlásnak megfelelő használat során a kevés vízzel felhabosított, bőrre kerülő termék pH-ja 8 körüli. Alkalmazásának elsődleges célja a bőr gyengéd letisztítása a fölösleges zsírtól, szennyeződésektől. Enyhén lúgos kémhatásának köszönhetően a bőr a használat után felpuhul, ezáltal a mitesszerek, komedók könnyebben eltávolíthatóak. Az indikációban szereplő bőrtípusok esetében a bőr megfelelő tisztántartásához és ápolásához elfogadott kozmetikai gyakorlat az ilyen enyhén lúgos kémhatású termék használata, melyet az alkalmazási javaslatban szereplő érintkezési idő után vízzel lemosnak a bőrről.”

15 megjegyzés:

  1. Ú, gyönyörű...

    VálaszTörlés
  2. Meseszép szemsmink!!! A szádra mit használtál? Annyira jól működik ehhez a sminkhez.

    VálaszTörlés
  3. Fú, uncsi leszek, mert már megint a Peripera Pink Beige árnyalatú rúzst :D Viszont most van rajta egy kis MAC szájfény is, az Early Bloomer, attól csillog :)

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok! Nagyon szép a smink, gratulálok hozzá. Wishes lassan profikat megszégyenítően sminkel. De lehetne egy kérésem? Lehetne néha kék, zöld, szürke szemű lányokon is tesztelni? Lehet hogy ez önző dolog, de én a magam szürkéskék szemével jobban bele tudnám élni magam a dologba. Még egyszer gratulálok, nem gondoltam, hogy ezek a színek barna szemen is ilyen jól működnek!

    VálaszTörlés
  5. Ez már milyen gyönyörű ! Szemfestékes véleményeket, teszteket már alig-alig merek olvasni, mert lassan le kell költöznöm a garázsba, kitúrnak a lakásból. :-) Pedig milyen régóta nézegetem ezt a márkát a Douglasban.

    VálaszTörlés
  6. Húha, ezzel akkor vigyázz, mert tényleg nagyon szép :)

    VálaszTörlés
  7. Hú, hát én magamat tudom csak jól kisminkelni, tehát leginkább azért vagyok mindig én a modell. De majd valamikor megpróbálom Apolkát is, neki úgyis zöld a szeme :)

    VálaszTörlés
  8. Bocsánat hogy ide irom:mi a véleményetek az Estee Lauder karácsonyi kofferes akciójárol? Nézegettem az előző évek csaomagjait, azok mintha jobban megérték volna. Ti mit gondoltok, ez a mostani milyen? valakinek van tapasztalata ezekkel? Elnézést, hogy itt kérek segítséget. köszönöm!

    VálaszTörlés
  9. Szerintem ár-érték arányban nagyon korrekt a koffer, viszont megvenni csak akkor érdemes, ha legalább a benne levő cuccok felének-háromnegyedének hasznát is veszed! Nekem amúgy személy szerint a tavalyi jobban tetszett, de azért nem rossz az idei sem :)

    VálaszTörlés
  10. Jégkirálynős:) igen szép:)

    VálaszTörlés
  11. köszönöm! egy kicsit spórolósnak érzem az ideit, de meglátom...

    VálaszTörlés
  12. Gyönyörűséges :) Imádom a lila színt, azt hiszem jövő heti cosmo kupont lesz mire költeni :)

    VálaszTörlés
  13. vágtázó halottkém2012. december 4. 13:46

    Azt a mindenit, rajtad minden annyira ....LOVELY!

    VálaszTörlés