BLOGKERESŐ

2016. április 6., szerda

Kielemeztük a hónap krémjét: Paula's Choice Calm Redness Relief Repairing Serum

Na lányok, ebben a hónapban egy olyan terméket fogok kielemezni Nektek, amivel már személyes tapasztalataim is vannak, mégpedig elég jók, szóval már alig vártam, hogy mélyebben is beleássam magam, mitől is működik olyan klasszul a Calm Redness Relief Repairing Serum. :) 


Az ígéret
A Paula's Choice Calm Redness Relief Repairing Serum (12 800 Ft / 30 ml) egy antioxidánsokban gazdag, könnyed szérum, ami hatásosan nyugtatja az irritált bőrt, és csökkenti a pirosságot. Már egyetlen használat után érezhetően javít a bőr állapotán.
  • Hatásos nagyon érzékeny bőr, bőrpirosság és rosacea esetén.
  • Csökkenti a gyulladást és az irritációt.
  • Erősíti a bőr természetes védőrétegét.
  • Antioxidánsokban gazdag formula keramidokkal és koleszterollal.
  • Segíti a bőr egészséges és fiatalos működését.
  • Pillekönnyű textúrája miatt ideális a legérzékenyebb bőrre is.
  • 100% illat- és színezékmentes.
  • Állatokon nem tesztelték.


Hogyan működik?

A bőr természetes külső rétegének (natural skin barrier) három fő összetevője van: keramidok (50%), koleszterol (20%) és szabad zsírsavak (15%). Ez a poszt szempontjából azért fontos info, mert az érzékeny, irritált bőrnek az egyik legfőbb jellemzője, hogy sérült ez a természetes védőrétege, ezért a bőrtípus ápolásának a legfontosabb kulcsmomentuma ennek a külső védőrétegnek a helyreállítása és támogatása. A Calm Redness Relief Repairing Serum pont ezt teszi, méghozzá elég jól!

A termék kulcsösszetevői:
  • Nagy arányban tartalmaz olyan keramidokat, mint a Ceramide NP, a Ceramide AP és a Ceramide EOP, valamit koleszterolt, melyet az INCI listán egész egyszerűen Cholesterol néven találunk. A keramidokról azt kell tudni, hogy olyan természetben előforduló, hosszú láncok lipidek, melyek a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) mintegy 50%-t teszik ki. Ahogy a thebeautybrains cikke alaposan és érzékletesen kifejti, a keramidok koleszterinnel és telítetlen zsírsavakkal együtt egy vizet át nem eresztő, védő szervet hoznak létre, ami megakadályozza a párolgás okozta túlzott vízvesztést, ezen kívül segítik a bőr regenerációját, valamint sejtszabályozó szerepet is betöltenek, vagyis segítenek a bőr védőrétegének a helyreállításában.
  • A krém kulcsösszetevői még a gyulladáscsökkentő, sebgyógyító összetevők, így például a 4. helyen található, igen erős gyulladásgátló hatású Beta-Glucan, a bőrpírcsökkentő hatású szarukorall- és a  őszi margitvirág virágának a (parthenolide mentes!) kivonata, a Q10-koenzim vagy épp az édesgyökér gyökerének a kivonata. Ezek szintén segítik az egészséges epidermisz (hám) fenntartását és egyúttal megakadályozzák a bőr kiszáradását is.
  • Szintén vannak még a krémben hidratáló, vízhiányt pótló összetevők. Az összetevő lista 3. helyén található Hyaluronic Acid (HA) egy igencsak híres hidratáló, vízmegkötő összetevő, ami a bőrünkben természetesen is megtalálható (a nagy molekula súlyú változat). Döbbenetesen sok vizet tud megkötni, akár a saját súlyának 1000-szeresét, így nagyon fontos szerepe van a bőr külső rétegének egészséges vízháztartásában. Ráadásul nem csak sima vízmegkötő, hanem más klassz dolgokat is csinál: gyulladáscsökkentő, segíti a sérült természetes védőréteg helyreállítását, és persze helykitöltő is, ami azt jelenti, hogy valóban tud lenni "felpumpáló", kisimító hatása (forrás). Vagyis a HA szuper összetevő, abszolút segíti az egészséges, puha, sima, telt bőrfelszínt, így nem véletlenül olyan híres és divatos is mostanában. Az összetevő 6. helyén találhatunk még Sodium Hyaluronatet is, ami a HA (kémiai értelemben vett) só formája. Fő előnye, hogy az előállítása közben sokat veszít a súlyából, ennek köszönhetően pedig kisebb lesz a molekula mérete, és  így könnyebben és mélyebben tud a bőrbe szívódni. Hátránya viszont, hogy kisebb molekula mérete miatt kevésbé is hidratál (de persze még mindig szuperül!), illetve ő valószínűleg inkább "csak" sima hidratáló, mint még sok egyéb hasznos funkcióval is rendelkező NMF. 


Mit mondtok róla Ti?

A krémet eddig 5-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • Azonnal látványos változást biztosít (pl. perceken belül lehúzza a bőrpírt).
  • Nagyon könnyű eloszlatni az arcon.
  • Nem hagy maga után zsíros, szilikonos utóérzetet.
  • Nyugtatja, hidratálja és egyenletesebbé teszi a bőrt.
  • Jól lehet rá sminkelni.
Negatív
  • nincs

Összességében: Az elemélet és a gyakorlat szerint is nagyon klassz szérum lehet elsősorban (de nem kizárólag) érzékeny, száraz, rosaceás illetve vízhiányos bőr kezelésére.

Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése