BLOGKERESŐ

2020. október 21., szerda

TOP illatanyag- és alkoholmentes alapkrémek 2500 Ft alatt

...mert egy jó alapkrémre ugyanúgy szüksége van az ember lányának, mint egy hatóanyagokban gazdag szérumra. 😊


Ezúttal olyan illat- és alkoholmentes termékeket gyűjtöttem Nektek össze, amikről pozitívak a vélemények, szerintünk az INCI-jük is rendben van, ráadásul nem kerülnek többe 2500 Ft-nál! :)

Ha olcsó és jó krém száraz, érzékeny bőrre, akkor  Cica krémek! A Cica krémek hatása három dolgon alapszik: egyrészt antibakteriális, gyulladáscsökkentő és kollagénszintézist serkentő hatású összetevőik révén elősegítik a gyorsabb sebgyógyulást, másrészt pedig olyan összetevőket tartalmaznak, melyek képesek védőréteget képezni a bőrön, mellyel a további negatív behatások elkerülését segítik, harmadrészt pedig hidratálóhatásuk révén segítenek visszaállítani a bőr normál vízháztartását. Mivel a céljuk az irritáció elkerülése, ezért soha nem tartalmaznak alkoholt és/vagy illatanyagot. A KM legjobb Cica-krémei a La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 és a Bioderma Cicabio Krém, melyekről ebben a posztban olvashattok összetevő szerinti elemzést. (ár: 2337 Ft 40 ml és 2236 Ft 40 ml)

Szintén szuper érzékeny bőrre való, patikában kapható alapkrém még a CeraVe Moisturizing Cream, ami mindenfajta száraz bőrre, testre és arcra egyaránt alkalmazható, a vélemények szerint bár sűrűnek és nagyon gazdagnak tűnik, viszont a bőr könnyedén beissza és utána pihe-puha lesz tőle. A márka érdekessége, hogy fokozatosan felszívódó, 3 bőrazonos ceramid által alkotott hatóanyag-komplexumot (innen a termék neve), valamint koleszterolt és lipideket is bőven tartalmaznak a termékei. A keramidok koleszterinnel és telítetlen zsírsavakkal együtt egy vizet át nem eresztő, védő szervet hoznak létre, ami megakadályozza a párolgás okozta túlzott vízvesztést, ezen kívül segítik a bőr regenerációját, valamint sejtszabályozó szerepet is betöltenek, vagyis segítenek a bőr védőrétegének a helyreállításában. (ár: 1860 Ft / 50 ml )

Remek alapdarab zsíros/kombinált, vízhiányos bőrre a már 518 véleménynél járó The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA. Ez a krém egy nem-zsíros, könnyen beszívódó formulájú hidratálókrém, mely onnan kapta a nevét, hogy számos NMF-et (Natural Moisturizing Factors, azaz Természetesen Hidratáló Elemeket) tartalmaz - az NMF-ek olyan összetevők, melyek a bőrben megtalálhatóak természetesen is és támogatják a bőr védőrétegének egészséges működését, ezáltal hatásosak lehetnek az irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében, így az képesé válik jobban megtartani a vizet, vagyis kevésbé szárad ki. A krémről bővebb, összetevő szerinti elemzést ebben a posztunkban olvashattok. (2290 Ft / 30 ml)

Az egyik legkedveltebb szép összetevőlistával bír olcsó alapkrém pattanásos bőrreSchaebens Totes Meer Salbe Arckrém, amire eddig 118 vélemény érkezett, melyek alapján 4,13 csillaga van. Gyönyörű INCI listája van: kerültek bele emollientek, zsíralkoholok, gyulladáscsökkentő hatású kamilla kivonat, a tapasztalatok szerint pedig tényleg csökkenti a pattanások számát, halványítja az utánuk maradt hegeket és nem teszi fénylővé még a zsíros bőrt sem (pedig egy száraz bőrre ajánlott krémről van szó). (1690 Ft / 75 ml)

És végül ne feledkezzetek meg olyan jól bevált, előre kikevert patikai alapkrémekről sem, mint a Cremor Aquosus, ami egy víz-és zsírpótló hatású krém, ami elsősorban a száraz bőrűeknek szokott beválni.  (~410 Ft / 100 g)


Nektek mik a kedvenc "alapkrémeitek"?

14 megjegyzés:

  1. A fentiek közül a TO hidratálóját használtam, de sajnos én a ritka kivételek közé tartozom, akiknek nem vált be.
    Sokáig használtam az Alverde med gyógyvizes testápolót arcra is, amíg meg nem szüntették. És a Penaten ultra sensitive babakréméből is elfogyasztottam több tégellyel.
    Most a Salthause holt-tengeri sós krémjét használom, a hyaluronsavast. A márka sós fátyolmaszkja is nagy kedvencem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyébként kapható még itthon a Salthause? Nem voltam benne biztos a megjegyzések alapján :(

      Törlés
    2. Igen, Müllerben szoktam venni

      Törlés
    3. Hát ez szuper hír, köszönöm a válaszod! :)

      Törlés
  2. Nekem a Benton Snail Bee Steam Cream, mindig rendbeteszi a bōröm, ha gáz van :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem a Salthause nem vált be, a NMF pedig borzasztóan fullasztotta a bőröm, pedig kombinált-vízhiányos. Most a CareVe-val szemezek pont egy ideje, megerősítettetek benne, hogy megér egy próbát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is megér, én a babám arcát is azzal kentem meg a sajátom is sokszor. A legkevésbé fullasztó darab ezek közül!

      Törlés
  4. Jó lenne egy ilyen válogatás értékhatár nélkül :)

    VálaszTörlés
  5. Én úgy látom,mind a Cerave,mind az Ordinary itt ajánlott kremjeiben van alkohol..!vagy a cetyl alkohol nem számìt annak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Csak a kis molekula súlyú alkolholokat nem szeretjük, a zsíralkoholoknak - mint amilyen a Cetyl Alcohol is - nincs kedvezőtlen hatása a bőrre, sőt előnyös bőrpuhító (emolliens) összetevő :)

      Törlés
    2. Én sajnos azt tapasztaltam hogy a Cetyl Alcohol sem jó. Legalábbis nekem nem. De sajnos szinte minden krémben van.

      Törlés
  6. A Totes Meer Salbe évek óta fix elem a rutinomban, szuperül viselkedik a problémás bőrömön, és arra, amire nekem kell, tökéletes. Nagyon zsíros a bőröm, ezért nagy hidratálóbombákat nem tudok bevetni, mert beivódás nélküli ragacsként maradnak a bőrömön, majd jól belefolynak a szemembe, számba. Na ez a krém semmi ilyet nem csinál (azt mondjuk nem értem a saját tapasztalataim alapján, hogy hogy ajánlhatják száraz bőrre, nem tudom, arra hogyan lehet "elég"): szépen és szupergyorsan beivódik, matt finist hagyva, így könnyű utána rákenni a mattító fényvédőt, amit nem ragacsosít át, mégis megfelelően hidratálja alatta a bőrt. Hogy a pattanásokra és a hegekre mennyire van pozitív hatással, azt nem tudom objektíven megítélni, mivel ezekre a problémákra több másik terméket is használok rendszeresen, de ártani biztosan nem árt nekik. Nincs kellemetlen szaga, se állaga, tényleg szívesen kenem a fejemre :)

    VálaszTörlés