BLOGKERESŐ

2016. június 22., szerda

Kielemeztük a Krémmánia TOP 5 szemkrémjét

A minap nézegettem a piszkozatok között várakozó posztötleteimet, és akkor villant be, hogy fél éve elhatároztam, hogy végig fogom elemezgetni kategóriánként a Krémmánia TOP arcra való termékeit. Kezdem is a sort rögtön a legtöbbet kért kategóriával - a szemkörnyékápolókkal :)



A KM legnépszerűbb szemránckréme egy igen pénztárcabarát (990 Ft / 15 ml), drogériában könnyen hozzáférhető, natúr darab. Az összetételét tekintve került bele 9 féle bőrpuhító hatású emollient, valamint vízmegkötő hatású összetevők, mint a glicerin vagy a jojobaolaj. Említésre érdemes összetevő még a fehér tea levelének a kivonata, a homoktövis olaj illetve az E-vitamin, melyek kiváló antioxidáns hatású összetevők, vagyis segítenek a bőröregedés lassításában. A fehér teának egyénként gyulladáscsökkentő hatást is tulajdonítanak, ahogy a krémben található Bisabololnak és golgotavirág mag olajának is - ezek a bőr regenerálódását segítik. A szem alatti duzzanatok és sötét karikák ellen is jó lehet a krém, találhatunk benne ugyanis  összehúzó, tonizáló, frissítő hatású szemvidítófűt, sőt, még meglevő ráncok ellen is lehet hatása, mégpedig az izomlazító hatású okra kivonatnak köszönhetően. Ahogy a legtöbb Alverde termékben, úgy ebben a szérumban is találhatunk alkoholt. Szerencsére az összetevőlista utolsó helyén tanyázik, szóval nem igazán kell tőle tartani, az összetevőlista első felében levő illatanyag viszont már kevésbé szerencsés egy szemkörnyékre használt krém esetén.

Ezt írjátok Ti: A vélemények alapján jól hidratál, puhává teszi a szemkörnyéket és sokáig elég. Volt, akinek a nevetőráncait is finomította, bár a legtöbben nem vettek észre magukon ilyen téren változást.


2. Alverde Szemránckrém Szemvidítófű- és Körömvirág-kivonattal

A Krémmánia 2. legnépszerűbb szemkrémét is az Alverdének köszönhetjük, de az összetevőlista picit hasonló csak a golgotavirágos változatéhoz, valamint 500 Ft-al többe kerül. Ebbe 8 féle bőrpuhító hatású emollient, 3 féle hidratáló hatású összetevő (glicerinjojobaolaj és Betaine), 3 féle gyulladáscsökkentő (Bisabolol és orvosi körömvirág) illetve 1 féle antioxidáns (E-vitamin) került, illetve a golgotavirágos változathoz hasonlóan találhatunk bele szemvidítófűt, ami ugyebár a szem alatti duzzanatok és sötét karikák elleni harcban lehet jó pajti. Ahogy viszont így elnézegetem, tulajdonképpen semmi olyan extra összetevőt nem tartalmaz, ami a golgotavirágos nem, sőt, plusz ebben a szemkrémben sajnos az alkohol nem az INCI végén, hanem a 6. helyen található, amit nem sokkal követ az illatanyag is. Ugyan az alkohol irritáló hatását a betaine valamelyest mérsékli, de azért jobb lenne, ha nem lenne... 

Ezt írjátok róla Ti: Klasszul hidratál és lehúzza a szem körüli duzzanatokat, bár a többség ennél sem vett észre a hidratáló hatáson kívül semmi különöset, illetve páran apró piros pöttyökről számoltatok be a használata után.

Szintén az 1000 Ft környéki árkategóriába tartozó kedvencek táborát erősíti a magyar Anaconda cég szemkörnyékápolója. Rögtön az összetevőlista elején, a 2. helyen egy szilikont (Dimethicone) találhatunk, ami optikailag segít egyenletesebbé tenni a bőrt. Az összetevőlistát tovább böngészve olyan szuper hidratáló hatású összetevőkbe futhatunk, mint például a hialuronsav, a tejsav, az urea és a glicerin, melyek a ma ismert legszuperebb vízmegkötők közé tartoznak, ennek fényében nem csoda, hogy a krém hidratáló hatásával a legtöbb véleményező maximálisan elégedett volt. Nagyon szimpatikus még a krémben, hogy több hatékony gyulladáscsökkentő összetevő (Panthenol, Allatollin, Bisabolol, aloe vera- és kamilla kivonat) is került bele, melyek segítenek a bőr nyugtatásában, regenerációjában, illetve ebből se spórolták ki az E-vitamint.

Ezt írjátok róla Ti: Tökéletesen felszívódik, jól hidratál és nem irritálja a szemet (bár azért volt. akit csípett), viszont ráncok ellen ez sem sokat ér.


4. Bioderma Sensibio Szemkörnyék Ápoló Gél

A lista legrövidebb INCI-jével rendelkező szemkréme tulajdonképen az egyszerű és nagyszerű elvén alapszik. A Bioderma védjegye, a minden termékükben megtalálható 4 hidratáló hatású cukorféle - XylitolFructooligosaccharidesRhamnose és Mannitol - ebbe is belekerült: ez a négyes elvileg képes a bőr vízháztartását harmonizálni és elősegíti a bőr egészséges microflorájának fenntartását. Örülhetünk még a krémben a koffeinnek, ami érszűkítő hatása révén hatásos lehet a szem alatti puffadás, sötét karikák ellen, valamit az édesgyökér kivonatnak is, ami egy kiváló gyulladáscsökkentő és nyugtató összetevő. A krém egyébként illat- és alkoholmentes.

Ezt írjátok róla Ti: Nem zsírosít, egyáltalán nem irritálja a szemet vagy a szemkörnyéki érzékeny bőrt, sőt, kifejezetten nyugtató hatással van rá. Volt, akit nem hidratált eléggé, ránctalanítani pedig ez sem igazán tud (igaz, nem is ígéri).


5. Clinique All About Eyes Rich 

A TOP-lista 5. szereplője egy elég megosztó darab, jelenleg "csak" 3,27 csillaga van, pedig első ránézésre elég impozáns összetevőlistát hoztak neki össze. A 18 féle bőrpuhító hatású emollient mellett majdnem tucatnyi különféle hidratáló, vízmegkötő összetevőt tartalmaz a krém, így hidratáló cukorfélét (Sucroset) valamint olyan természetes hidratáló elemeket, és lipideket mint a glicerin vagy a hialuronsav. Az Alverde szemkrémekhez hasonlóan ez is tartalmaz duzzanatcsökkentő hatású szemvidítófűt illetve hasonló hatással bíró koffeint is. Került még a krémbe Palmitoyl Oligopeptide nevű peptid is, ami a tudomány mai állása szerint nagy valószínűséggel képes serkenteni a bőr kollagéntermelését (ami a bőrünk ránctalanodásához, feszesebbé válásához vezet), bár sajnos ilyen kis mennyiségben nem valószínű, hogy túl szembetűnő a hatása. A krém kulcsösszetevői még a gyulladáscsökkentő, sebgyógyító összetevők, így például a nyírfa kérgének aspirinhez hasonló hatású kivonata vagy épp az aloe vera és zöld tea kivonata. Ezek segítik az egészséges epidermisz (hám) fenntartását és ezáltal csökkentik a fokozott mértékű transzepidermális vízvesztést, vagyis megakadályozzák a bőr kiszáradását, ami mint tudjuk ráncosodáshoz vezet. Elvileg kulcs összetevők még a különféle antioxidánsok is, viszont sajnos ez az üvegtégelyes kiszerelés nem kimondottan kedvez a stabilitásuknak, a többségük a fény és a levegő hatására elég valószínű, hogy veszít is a hatásából felbontás után. Olyan antioxidánsokat fedezhetünk amúgy fel az INCI listát böngészve, mint a már említett zöld tea, a Magnesium Ascorbyl Phosphate (ami egy stabilabb, vízben oldódó C-vitaminféle), a C-vitamin vagy épp az E-vitamin. Ez a szemkrém is illatanyag- és alkoholmentes.

Ezt írjátok róla Ti: A rajongói szerint látványosan csökkenteti a szem alatti duzzanatokat, szépen kitölti a kis ráncocskákat és nagyon gazdaságos. A kevés csillagot adók viszont úgy érezték, hogy nem ér semmit sem, és sajnos olyanok is voltak, akinél piros kiütéseket, allergiás tüneteket okozott.


Próbáltátok már valamelyiket? Mi a véleményetek róla?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése