BLOGKERESŐ

2017. augusztus 6., vasárnap

Kielemeztük a hónap krémjét: Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Régen elemeztem már koreai terméket ebben a posztsorozatban, szóval arra gondoltam, hogy most ezt a 96% csiganyálat tartalmazó eszenciát nézem meg nektek közelről, már csak azért is, mert sokan írtátok, hogy nyáron hidratálóként még önmagában is nagyon szuperül működik :)Az ígéret
Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence (~$17 / 100 ml) egy 96% csiganyál tartalmú hidratáló krém mely egész nap védi a bőrt a kiszáradástól. 

Hogyan működik?

A kulcsösszetevök:
  • A termék kulcsösszetevője természetesen a csiganyál (egész pontosan a pettyes éticsigából nyert csiganyálka), vagyis az összetevőlista legelső helyét elfoglaló Snail Secretion Filtrate. A csiga egyébként kétféle váladékot termel: a súrlódásmentes mozgást elősegítő nyálkát és a védekezés céljából kiválasztott váladékot, amely elősegíti, hogy az állat bőrét és házát ért sérülések gyorsabban gyógyuljanak - ez utóbbit használják fel a kozmetikai termékekben, így a Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essenceben is ez található. A Beautybrains vegyészeinek cikke szerint ugyan a csiganyál gyűjtésével és feldolgozásával kapcsolatban több kutatás, szabadalom is született, a bőrre gyakorolt hatását alátámasztó azonban furcsa mód még nem igazán. Ebből a kis számú kutatásból annyit sikerült megtudniuk, hogy a csiganyálka valószínűleg serkenti a kollagén és elasztin rostok termelését (igaz, ezt egyenlőre csak sejttenyészetekkel bizonyították), valamint képes lehet javítani a bőr természetes vízfelvevő és -megtartó képességét, ezeken felül pedig valószínűsíthetően még lokális sebgyógyító hatása is van.
A kulcsösszetevőn túl, amit még érdemes megemlíteni: 
  • A krém tartalmaz még néhány hidratáló, vízmegkötő összetevőt is, így például Betainet, aminek a hidratáló hatása elvileg még a glicerinénél is jobb, plusz még a bőr kiszáradását okozó irritáció ellen is véd.
  • A bőr túlérzékenységének kezelésére olyan gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatású összetevők kerültek is bele, mint például az Allantoin és az antioxidáns hatású Arginine. Ezek segítik az egészséges epidermisz (hám) fenntartását és ezáltal megakadályozzák a bőr kiszáradását.

Mit mondtok róla Ti?
A krémet eddig 48-an véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • Feszesebbé, puhábbá és egységesebb tónusúvá teszi a bőrt.
  • Hamar beszívódik.
  • Olcsóbb, mint a Benton csiganyálas esszenciája, amit viszont elég jól helyettesít.
Negatív:
  • Kicsit ragad.


Összességében: Ha nem ódzkodtok attól, hogy csiganyálkát tartalmazó kozmetikumot kenjetek az arcotokra (ami egyébként még mindig gusztább, mint csigát mászatni rajta☺), jó kis plusz lépése lehet egy rétegezős rutinnak, de nyáron akár önmagában is használható hidratálóként.


Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése