BLOGKERESŐ

2023. október 18., szerda

Legendás kozmetikumok: Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Régen elemeztem már koreai terméket ebben a posztsorozatban, szóval arra gondoltam, hogy most ezt a 96% csiganyálat tartalmazó eszenciát nézem meg nektek közelebbről, már csak azért is, mert én is gyakran nyúlok érte. :)


Az ígéret
Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence (9999 Ft / 100 ml) egy 96% csiganyál tartalmú esszencia, mely megakadályozza, hogy a bőr veszítsen a nedvességtartalmából, így sima, egészséges bőrképhez segít hozzá, anélkül, hogy elnehezítené a bőrt és eltömítené a pórusokat. Jótékony hatással van a bőr sérüléseire és javítja a rugalmasságát.

Hogyan működik?

A kulcsösszetevök:
  • A termék kulcsösszetevője természetesen a csiganyál (egész pontosan a pettyes éticsigából nyert csiganyálka), vagyis az összetevőlista legelső helyét elfoglaló Snail Secretion Filtrate. A csiga egyébként kétféle váladékot termel: a súrlódásmentes mozgást elősegítő nyálkát és a védekezés céljából kiválasztott váladékot, amely elősegíti, hogy az állat bőrét és házát ért sérülések gyorsabban gyógyuljanak - ez utóbbit használják fel a kozmetikai termékekben, így a Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essenceben is ez található. A Beautybrains vegyészeinek cikke szerint ugyan a csiganyál gyűjtésével és feldolgozásával kapcsolatban több kutatás, szabadalom is született, a bőrre gyakorolt hatását alátámasztó azonban furcsa mód még nem igazán. Ebből a kis számú kutatásból annyit sikerült megtudniuk, hogy a csiganyálka valószínűleg serkenti a kollagén és elasztin rostok termelését (igaz, ezt egyenlőre csak sejttenyészetekkel bizonyították), valamint képes lehet javítani a bőr természetes vízfelvevő és -megtartó képességét, ezeken felül pedig valószínűsíthetően még lokális sebgyógyító hatása is van.
A kulcsösszetevőn túl, amit még érdemes megemlíteni: 
  • A krém tartalmaz még néhány hidratáló, vízmegkötő összetevőt is, így például Betainet, aminek a hidratáló hatása elvileg még a glicerinénél is jobb, plusz még a bőr kiszáradását okozó irritáció ellen is véd.
  • A bőr túlérzékenységének kezelésére olyan gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatású összetevők kerültek is bele, mint például az Allantoin és az antioxidáns hatású Arginine. Ezek segítik az egészséges epidermisz (hám) fenntartását és ezáltal megakadályozzák a bőr kiszáradását.

Mit mondtok róla Ti?
A krémet eddig 325-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • Feszesebbé, puhábbá és egységesebb tónusúvá és ragyogóbbá teszi a bőrt.
  • Jól hidratál.
  • Hamar beszívódik.
  • Látványos a nyugtató hatása.
  • Nem irritál.
Negatív:
  • Kicsit ragad.


Összességében: Ha nem ódzkodtok attól, hogy csiganyálkát tartalmazó kozmetikumot kenjetek az arcotokra, jó kis plusz lépése lehet egy rétegezős rutinnak, de nyáron akár önmagában is használható hidratálóként. Plusz előnye, hogy könnyen, drogériában (DM) is beszerezhető.


Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése